aradon.ro Web analytics

Reguli pentru tratament

De Diana Duțu

Reguli pentru tratament

Reactualizat la:
Vârstnicii care merg la tratament cu bilet de la Casa de Pensii trebuie să se adreseze în prealabil unităţii balneare.
Scris de Diana Duțu - Vârstnicii care merg la tratament cu bilet de la Casa de Pensii trebuie să se adreseze în prealabil unităţii balneare.

Casa Judeţeană de Pensii (CJP) le transmite beneficiarilor de bilete de tratament că au „obligaţia de a se adresa unitaţii balneare prin e-mail sau telefon în vederea obţinerii unei programări sau a oricăror alte informaţii necesare cu privire la regulile de distanţare socială, siguranţă și igienă ce trebuie respectate în cadrul procedurilor de tratament balnear.”

Fără recomandare medicală

Potrivit legii, serviciile medicale din ambulatoriul de specialitate pentru specialităţile clinice, inclusiv pentru specialitatea clinică medicină fizică și de reabilitare, precum și cele de îngrijire paliative din ambulatoriu se acordă fără a mai fi necesară prezentarea biletului de trimitere (recomandarea medicală). Date fiind cele menţionate, până la 30 septembrie, beneficiarii de bilete de tratament se pot prezenta în stațiune fără recomandare medicală iar la Casa Judeţeană de Pensii nu este necesară prezentarea copiei după actul medical.

Telefon sau email

Cererile pentru obţinerea biletelor de tratament se pot depune la sediul CJP Arad (strada Voluntarilor, nr.2/A, camera 2), prin poştă (la adresa menţionată anterior), prin fax (la numărul 0257-214 061) sau prin e-mail (pensii.arad@cnpp.ro).

Pentru evitarea aglomeraţiei la sediul Casei de Pensii, recomandăm transmiterea cererilor prin poștă sau prin e-mail. La depunerea cererii pentru acordarea unui bilet de tratament balnear, pensionarul nu mai este obligat să depună copia actului de identitate și talonul de pensie” – precizează reprezentanţii CJP Arad.

Bilete insuficiente

Casei Judeţene de Pensii Arad, i-au fost repartizate anul acesta 3.659 de bilete de tratament, din care 1.607 în complexe aparţinând unor operatori economici privaţi şi 2.052 în staţiunile în care CNPP are baze proprii de tratament (TBRCM). „Numărul de bilete de tratament repartizate este foarte mic raportat la numărul potenţialilor beneficiari din judeţul Arad, respectiv celor aproximativ 113.000 pensionari şi 138.000 asiguraţi” – susţin reprezentanţii CJP Arad.

Biletele sunt împărţite în 18 serii, în perioada 18 martie – 3 decembrie 2020. Durata unui sejur este de 16 zile, iar a tratamentului balnear, de 12 zile.

În cursul unui an calendaristic se poate elibera un singur bilet de tratament aceluiaşi beneficiar, indiferent dacă este cu plata unei contribuţii sau gratuit.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  Aradul a înregistrat alte 32 de cazuri de COVID-19
  De luni până marți, în județul Arad au fost înregistrate 32 de noi cazuri de infecție cu SARS-CoV2, ajungându-se la un total de peste 1.300. 1

  Local

  Cu taxi spre graniţa cu Ungaria
  Poliţiştii de frontieră de la Vărşand au depistat, în două taximetre, opt cetăţeni din Turcia care se îndreptau către graniţa cu Ungaria, cu intenţia de a trece ilegal în ţara vecină. 1

  ARADON Sport local

  „Galben-albastrele” își pun speranțele în finanțarea pe noua lege
  FCC Baschet Arad speră să primească finanțare de la autoritățile locale pe Legea 115/2020. 2

  Local

  66 de note mărite la titularizare
  După rezolvarea contestațiilor, 66 de note ale candidaților arădeni la examenul național de titularizare au fost mărite.

  Mapamond

  Putin: Rusia are primul vaccin anti-COVID-19 din lume. O fiică a lui și l-a injectat
  Rusia a reuşit să devină prima ţară din lume care înregistrează un vaccin împotriva noului coronavirus, a anunţat marţi preşedintele rus Vladimir Putin, afirmând că una din fiicele sale şi l-a injectat, potrivit Reuters, EFE, AFP şi DPA. 5

  România

  Oliviu Gherman, fost președinte al Senatului, a murit la 90 de ani
  Fostul preşedinte al Senatului Oliviu Gherman a murit, la vârsta de 90 de ani. 2

  Local

  Folk și film în Grădiște
  Centrul Municipal de Cultură Arad îi invită pe arădeni la un spectacol de folk și la proiecția unui film documentar, joi, 13 august.

  Local

  Școala din Apateu, într-un program de educație digitală
  Școala Gimnazială „Gheorghe Popovici” din comuna Apateu este una dintre cele 35 de școli care s-au alăturat programului de educație digitală „Școala din valiză”.

  Local

  COVID-19. 1.215 cazuri noi, din 19.500 de teste
  În jur de 19.500 de teste au fost procesate în ultimele 24 de ore la nivel național, înregistrându-se 1.215 cazuri noi de infecție cu SARS-CoV2. 2

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.