aradon.ro Web analyticsReguli pentru tratament

De Diana Duțu

Reguli pentru tratament

Vârstnicii care merg la tratament cu bilet de la Casa de Pensii trebuie să se adreseze în prealabil unităţii balneare.
Scris de Diana Duțu - Vârstnicii care merg la tratament cu bilet de la Casa de Pensii trebuie să se adreseze în prealabil unităţii balneare.

Casa Judeţeană de Pensii (CJP) le transmite beneficiarilor de bilete de tratament că au „obligaţia de a se adresa unitaţii balneare prin e-mail sau telefon în vederea obţinerii unei programări sau a oricăror alte informaţii necesare cu privire la regulile de distanţare socială, siguranţă și igienă ce trebuie respectate în cadrul procedurilor de tratament balnear.”

Fără recomandare medicală

Potrivit legii, serviciile medicale din ambulatoriul de specialitate pentru specialităţile clinice, inclusiv pentru specialitatea clinică medicină fizică și de reabilitare, precum și cele de îngrijire paliative din ambulatoriu se acordă fără a mai fi necesară prezentarea biletului de trimitere (recomandarea medicală). Date fiind cele menţionate, până la 30 septembrie, beneficiarii de bilete de tratament se pot prezenta în stațiune fără recomandare medicală iar la Casa Judeţeană de Pensii nu este necesară prezentarea copiei după actul medical.

Telefon sau email

Cererile pentru obţinerea biletelor de tratament se pot depune la sediul CJP Arad (strada Voluntarilor, nr.2/A, camera 2), prin poştă (la adresa menţionată anterior), prin fax (la numărul 0257-214 061) sau prin e-mail (pensii.arad@cnpp.ro).

Pentru evitarea aglomeraţiei la sediul Casei de Pensii, recomandăm transmiterea cererilor prin poștă sau prin e-mail. La depunerea cererii pentru acordarea unui bilet de tratament balnear, pensionarul nu mai este obligat să depună copia actului de identitate și talonul de pensie” – precizează reprezentanţii CJP Arad.

Bilete insuficiente

Casei Judeţene de Pensii Arad, i-au fost repartizate anul acesta 3.659 de bilete de tratament, din care 1.607 în complexe aparţinând unor operatori economici privaţi şi 2.052 în staţiunile în care CNPP are baze proprii de tratament (TBRCM). „Numărul de bilete de tratament repartizate este foarte mic raportat la numărul potenţialilor beneficiari din judeţul Arad, respectiv celor aproximativ 113.000 pensionari şi 138.000 asiguraţi” – susţin reprezentanţii CJP Arad.

Biletele sunt împărţite în 18 serii, în perioada 18 martie – 3 decembrie 2020. Durata unui sejur este de 16 zile, iar a tratamentului balnear, de 12 zile.

În cursul unui an calendaristic se poate elibera un singur bilet de tratament aceluiaşi beneficiar, indiferent dacă este cu plata unei contribuţii sau gratuit.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  FOTO-VIDEO. Accident la Gurahonț și Cuvin. UPDATE: Accidentul de la Cuvin s-a soldat cu decesul unei femei
  IPJ Arad anunță că în urmă cu puțin timp au avut loc două accidente în județul Arad, unul la Gurahonț și un altul la Cuvin. 1

  Local

  Bani pentru linoleum nou la spital

  Local

  Paşca va reforma ONG-urile din ţară
  Mihai Paşca, arădeanul care este secretar de stat în Ministerul Justiţiei, va coordona reforma din sectorul ONG. 4

  Local

  Ateliere de creație în Parcul Dendrologic din Ineu
  Opt blocuri de calcar abandonate în anii 80, vor prinde viață în cadrul proiectului Atelierele Construcția de la Ineu.

  Local

  Ada Milea, concert în 4, la Nerv
  Pe 5 august, chiar de ziua ei, Ada Milea vine să concerteze la Arad în stilu-i inconfundabil, împreună cu Bobo Burlăcianu, Anca Hanu și Cristi Rigman. 1

  Local

  Circulație îngreunată în zona CET din cauza lucrărilor

  Mapamond

  Kim Jong Un a cerut reactivarea comunicaţiilor cu Coreea de Sud
  Comunicaţiile dintre cele două Corei au fost restabilite recent, iar acest lucru s-a făcut la iniţiativa liderului nord-coreean Kim Jong Un, potrivit declaraţiilor date de responsabili ai serviciilor secrete sud-coreene unei comisii parlamentare de la Seul, relatează marţi agenţia EFE. 1

  Local

  3,8 milioane de lei de la APIA pentru motorina pe trimestrul I
  436 de fermieri arădeni beneficiază de ajutorul de stat acordat sub formă de rambursare.

  ARADON opinii

  STIL DE VIAŢĂ. Adela Alexa, nutriţionist, dietetician: Alimente cardioprotectoare (I)

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.