aradon.ro Web analytics

 S-a deschis Salonul de iarnă, la Clio

De Iza Pal

 S-a deschis Salonul de iarnă, la Clio

Reactualizat la:
Asociația “Ion Andreescu” a debutat în 2020 cu vernisajul “Salonului de iarnă” ce a avut loc marți, 14 ianuarie, la Sala Clio.
Scris de Iza Pal - Asociația “Ion Andreescu” a debutat în 2020 cu vernisajul “Salonului de iarnă” ce a avut loc marți, 14 ianuarie, la Sala Clio.

Au expus 36 de artiști, dornici de-a fi în fața publicului cu noi creații, născute din lumea lor interioară. Au fost expuse 76 de lucrări de artă plastică, având o tematică diversă, de la portret, peisaj, natură statică, fotografii prelucrate pe calculator la creații abstracte. Printre ele se regăsesc și două lucrări de sculptură, create de artistul plastic Dan Groza din Moneasa. Cu această ocazie, a expus pentru prima dată și un nou membru aspirant, Rozalia Buza, absolvent al Școlii Populare de Arte.

Impresionat de diversitatea viziunilor și abordărilor tehnico stilistice, precum și de robusta gândire estetică a expozanților, criticul de artă prof. dr. Lucian Petraș a trecut în revista câteva lucrări ce i-au atras atenția, apreciind în final că: “remarcăm, de la o expoziție la alta, efortul consant depus de membrii Asociației “Ion Andreescu” în direcția cizelarii și perfecționării aptitudinilor artistice. De aceea, simezele galeriei Clio găzduiesc acum numeroase modalități de expresie și comunicare vizuală originală. Lucrările sunt rezultatul activității laborioase, a calității native și entuziasmului permanent manifestat de acești artiști cu aspirație spre calitate, înnoire, autodepășire și cuprindere culturală.”

De asemenea, de acum înainte, la fiecare eveniment, Asociația “Ion Andreescu” și-a propus să promoveze câte un artist arădean din cadrul celor 7 arte. Marți, a fost ales domeniul literar, iar Daniela Kovats, președintele asociației, a citit un fragment din cartea scriitorului arădean Mihai Jarpen, intitulată “Perpetabola și perpetabolismul”.

“Salonul de iarnă” își așteaptă vizitatorii la Sala Clio a Complexului Muzeal Arad până în data de 19 ianuarie. Intrarea este liberă.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  21 de măsuri speciale impuse în zilele de 14 și 15 august
  Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al Județului Arad a adoptat,în cadrul unei ședințe extraordinare, nu mai puțin de 21 de măsuri specifice privind organizarea evenimentelor religioase de pe 14 și 15 august.

  Local

  COVID anulează oficial și cel mai mare târg arădean
  Târgurile și expozițiile au fost anulate. Expo Arad Internațional s-a transformat în spital de campanie și cel mai probabil așa va rămâne, în acest an.

  Local

  Marin Lupaș: „Ștrandul, gazda spectacolelor de teatru și concertelor Filarmonicii”
  Consilierul Marin Lupaș propune conducerilor instituțiilor de cultură din Arad să își desfășoare activitățile cu public pe Ștrand, într-o inițiativă de a readuce arădenii în zona pietonală a bazei de agrement. 1

  Local

  Fifor îi acuză pe liberali de „virusul hoției”
  Senatorul Mihai Fifor, la adresa PNL: „România, pe lângă virusul Sars-Cov-2, se confruntă și cu virusul hoției liberale”. 3

  Local

  Ineu: Păhuiul și poligonul de tragere – viitoare zone de agrement
  În funcție de programul fondurilor europene pentru perioada 2021-2027, Ineul ar putea avea un ștrand și o zonă verde de agrement pe locul fostei unități militare Păhui și a poligonului de tragere.

  Local

  Se schimbă prioritățile la Mâsca și Galșa
  Primăria Șiria a montat zilele aceste indicatoare de reglementare de prioritate (cedează trecerea/oprire) în localitatea Galșa, iar în zilele următoare se vor monta același tip de indicatoare și în Mâsca. 1

  Local

  „O săptămână nebună” la Arta
  Filmul „O săptămână nebună” (original – This is where I leave you) va rula sâmbătă, 15 august, pe ecranul din curtea Cinematografului Arta.

  UT Arad

  UTA, deplasare la malul Mării, în prima etapă!
  Arădenii nu au un program infernal, în prima parte a campionatului jucând doar contra unor echipe de play-out! 1

  Local

  Țigări de contrabandă descoperite de polițiștii din Ineu în trafic
  4.000 de fire de țigarete au depistat polițiștii orașului Ineu în portbagajul unui autoturism pe care l-au oprit în trafic. 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.