aradon.ro Web analyticsSchimbarea la față din Alfa

Schimbarea la față din Alfa

Reactualizat la:
Cartierele arădene au fost cuprinse într-un proiect de regenerare urbană care ar trebui să schimbe total imaginea lor comunistă.
Scris de Valentin Goran - Cartierele arădene au fost cuprinse într-un proiect de regenerare urbană care ar trebui să schimbe total imaginea lor comunistă.

Avem un oraș plin de blocuri gri, comuniste, înghesuite și cu foarte puține parcuri. Iar asta se întâmplă îndeosebi în cele mai mari cartiere arădene, unde locuiesc mii de suflete, precum Vlaicu ori Micălaca, cartiere în care nu există niciun parc cu adevărat. O altă problemă a arădenilor ce locuiesc la bloc sunt platformele de gunoi murdărite frecvent de oamenii străzii, dar și garajele de metal care, dincolo de aspectul inestetic, dacă ar fi dărâmate, în locul lor s-ar putea construi alei și s-ar putea planta copaci.

Cu săptămâni în urmă a fost făcut și anunțul care vizează aceste planuri. Primăria Muncipiului Arad, la 27 de ani de la schimbarea regimului comunist, va investi în regenerarea urbană a cartierelor din orașul de pe Mureș peste 17.600.000 de euro, bani luaţi pe credit.

Primul cartier care va fi luat la ochi în acest megaproiect este cartierul Alfa. Vor urma cartierele Confecții, Vlaicu, Micălaca, dar și Faleza Mureș.

Din capul locului, arădenii care au garaje în Alfa şi nu numai trebuie să știe că la un moment dat acestea vor fi culcate la pământ, în locul lor urmând să se ridice alei şi copaci. Apoi, în Alfa vor fi construite două parcări de tip Fast Park, cu o capacitate totală de 334 locuri.

Investiția în regenerarea urbană, gândită de Primărie, ca cel mai important proiect al următorilor ani, este în faza de elaborare a proiectelor tehnice pentru fiecare zonă, proiectantul general fiind SC Aduro Impex SRL.

334 locuri noi de parcare

Concret, în cartierul Alfa vor fi reabilitate 14 parcări la sol, 36 locuri de parcare pentru persoanele cu dizabilități, 1.080 de locuri de parcare simple, dar și peste 39.000 mp de parte carosabilă. Palatul Administrativ își dorește să reabiliteze peste 28.000 mp de spațiu verde, dar și peste 10.400 mp de trotuare. Una din parcările de tip Fast Park va fi construită pe strada Luceafărului și va oferi 117 locuri de parcare, iar cea de-a doua va fi construită pe strada Pădurii și va putea primi 217 autoturisme, adică în total vor fi create 334 locuri de parcare noi în acest cartier.

Schimbări majore în Alfa

Dar haideți să vedem ce schimbări ne propun proiectanții pentru Alfa: reabilitarea și modernizarea platformelor actuale ale parcărilor; realizarea unei structuri rutiere dimensionată conform normativelor în vigoare; reamenajarea acceselor conform standardelor în vigoare; reamenajarea trotuarelor; amenajarea dispozitivelor de colectare şi scurgere a apelor pluviale prin guri de scurgere; realizarea de marcaje rutiere pentru semnalizarea orizontală și semnalizări verticale; realizarea de zone verzi; realizarea de locuri de joacă; realizarea de parcări colective etajate de tip Fast Park, alcătuite din elemente modulare prefabricate și asamblate pe platforme amenajate, pe amplasamente actualmente neutilizate.

Investiții de peste 17 milioane de euro

Primele documentații care au fost finalizate de proiectanți sunt pentru cartierele Alfa – unde investiţia a fost calculată la 9.826.678 de euro, Confecții – 1.441.402 de euro, Vlaicu stânga – 2.442.810 de euro și Vlaicu dreapta – 3.925.487 de euro.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  Bărbat muşcat de viperă, în judeţul Arad
  Incidentul a avut loc miercuri după masă, în localitatea Juliţa. Victima a fost transportată în stare foarte gravă la Spitalul Judeţean. 7

  România

  VIDEO. Bătaie între fete la o școală din județul Timiș. Elevă trântită pe jos și lovită cu picioarele
  Un nou caz de agresiune la o școală din Timiș, după cel grav de bullying de la un liceu din Timișoara. O elevă de la Școala Gimnazială 2 din Sânnicolau Mare este trasă de păr, trântită pe jos și lovită cu pumnii și picioarele de colege, în prezența mai multor adolescente. 1

  Local

  Reţeaua şcolară, din nou în CLM
  De data aceasta, printr-o plângere a profesorilor de la „A. Vlaicu” şi „H. Coandă” care solicită revocarea fuziunii aprobate de aleşi în aprilie.

  Local

  Un documentar și o dramă, pe marele ecran de la Arta
  Filemele „Păr” şi „Babyteeth” vor fi proiectate vineri, respectiv sâmbătă, de la ora 21.45.

  Local

  „9 piese remixate”, vineri, în Parcul Eminescu
  Show-ul susţinut de actorul Alex Ștefănescu va putea fi urmărit începând de la ora 19.00.

  Local

  Aradul – paradisul consumatorilor de psihotrope
  Poliția Locală trage un semnal de alarmă cu privire la acest aspect, cazurile în care consumatorii devin violenți fiind tot mai dese. 14

  Local

  Alegeri interne în PNL Arad
  ARAD. Organizaţia PNL Arad anunţă că au demarat alegerile interne care se vor solda cu alegerea unei noi conduceri naţionale. 5

  Local

  Centre de vaccinare cu program redus în municipiu
  Pentru că arădenii nu sunt atrași de vaccinare, centrele vor fi deschise mai puține ore pe zi. 12

  Local

  Dezvăluiri la dezvăluiri: Medicii ATI reacționează în scandalul morfinei de la Județean, prezentat pe larg de Aradon
  Arad. Medicii care lucrează pe secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad au redactat o scrisoare în care argumentează consumul de morfină și alte analgezice, în tratamentul bolnavilor de Covid-19. 9

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.