aradon.ro Web analyticsSe anunţă amenzi pentru „parcările alandala” din vecinătatea Fast-Park-urilor

De Diana Dutu

Se anunţă amenzi pentru „parcările alandala” din vecinătatea Fast-Park-urilor

Atenţionarea îi aparţine primarului Călin Bibarţ, care e nemulţumit de faptul că arădenii refuză să închirieze locuri în parcările supraetajate.
Scris de Diana Dutu - Atenţionarea îi aparţine primarului Călin Bibarţ, care e nemulţumit de faptul că arădenii refuză să închirieze locuri în parcările supraetajate.

ARAD. Deşi Primăria a amenajat – prin proiectul de regenerare urbană – parcări rezidenţiale în cartiere, sunt arădeni care preferă să-şi lase maşinile parcate aiurea, pe străzi înguste, ca să nu plătească chirie pentru locul de parcare. Un exemplu elocvent în acest sens a fost prezentat de primarul Călin Bibarţ în Micălaca, în zona parcării supraetajate de tip Fast Park de pe strada Zalău.

Pornind de la situaţia punctuală de aici, semnalez un lucru: nu mi se pare corect ca, după ce s-a invetit mult în aceste parcări, să nu vrei să-ţi cumperi un loc de parcare şi să parchezi pe străzile din jur – pe borduri, pe spaţii verzi, pe unde apuci… Nu e corect faţă de cei care îşi cumpără loc de parcare. Iar străzile sunt înguste şi nu mai ai loc pe unde să intri cu maşina sau cel care şi-a plătit parcare nu poate să intre în zona lui de parcare deoarece unele maşini sunt puse alandala. Trag acest semnal de alarmă: vom finaliza lucrările în prima parte a acestui an, cu tot ce înseamnă parcări rezidenţiale – Fast-Park-uri, după care terminăm licitaţiile şi, fără supărare, vom trece la zonarea dintre blocuri, la… sper să nu ajungem la amenzi, dar cel puţin la atenţionări că nu se mai poate parca în acele locuri, ci civilizat. La Fast-Park-ul de aici, de pe strada Zalău, în partea de sus, e 30 de lei pe lună, adică un leu pe zi. Întregul nivel nu e închiriat. Situaţia nu e doar pe strada Zalău, ci şi în alte zone în care am terminat parcările: în general, Fast-Park-urile stau goale, în timp ce maşinile se înghesuie pe toate străduţele, puse aiurea, ca să nu plătească un leu pe zi. Nu e OK. De la jumătatea anului încolo vom restricţiona toate străduţele înguste, să nu se mai parcheze aiurea şi să-i convingem şi pe cei care, din lipsă de respect faţă de vecinii lor care îşi plătesc parcarea, refuză să plătească un leu pe zi şi parchează pe toate spaţiile verzi şi pe borduri” – a conchis primarul.

 

41 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Cucu says:

  Frumoasa parcare 🙂

  • Mazi says:

   Domnul Bibart sa da ți amenzi la persoanele care parchează pe locurile marcate cu x..la intrarea in blocuri..Recons de ce nu ia măsuri

  • bibi jupinu says:

   Am o întrebare pt Bibi jupinul cu ce se deosebesc cei de pe str Șelari de linga Kaufland și încă câteva străzi cu circulația închisă în ambele sensuri? Cât costa ca să o închidă și pe a mea? Sau de ce nu o face sens unic cărei interesul stau pe acolo ceva mizerii vechi?

 2. Aradean says:

  Pentru masina cu nr. AR 94 DDD nu se dau amenzi? Zilnic e parcata cu nesimtire pe trecerea de pietoni din fata Liceului de Informatica de pe Udrea. Poate o vede cineva si se sesizeaza…

  • Patrascu says:

   Mortaciunile de la politia locala se urineaza pe ei de frica. Ceaikovski intersecție cu Sirianu un dezastru total iar parveniți tolerează.

 3. Intrebare says:

  Pentru primarul hazliu,as avea o întrebare. Locuiesc în zona Praporgescu Răsăritul. În spatele mag.Profi și la gaze,este parcare de reședință sau nu ? Întreb pentru ca nu este semnalizată ca atare,și mulți parchează alandala,incit cei care plătesc abonament sunt dezavantajați de cei care nu plătesc nimic,dar încurcă zona.Potrivit hcl, în parcările de reședință se poate parca numai pe locurile închiriate și prevăzute cu blocatoare,restul parchează ilegal.De ce nu sunt ridicate mașinile ilegal parcate ? Ăsta dacă tot e foame de bani pentru buget .

 4. Parcarea soarelui says:

  Parcările respective,fast,era util dacă erau acoperite cu panouri solare.În acest fel primăria mulgea 2 vaci,sau măcar una dacă cealaltă e nărăvașă. Dar dacă n-ai idei și imaginatie, n-ai.

  • Pitagora de la Intim says:

   Ce sa faci cu toate viniturile din administratie, eventual sai intubezi la secția covid.

  • stefan51 says:

   ietete si daca erau acoperite era problema ca nu esti intimpinat de vre-o specialista in felatie,ati urlat dupa parcari,le aveti,de ce nu le folositi?aaa sta masina saraca in soare si se coace?da pe trotuar nu sta in soare?ati fute si nu ati plati

   • Victor says:

    Calitatea lucrarilor edilitare reflecta capacitatea manageriala a celor care ajung sa ia decizii…Din pacate administratia seculici-falcista a scos ARADUL de pe harta oraselor importante ale tarii.”stefan 51”,gresesti!!! Pentru limbaj,RUSINE!!!! Este normal,ca cetatenii ARADULUI sa doreasca sa traiasca intr-un mediu civilizat!!!!CONFORTABIL!!!!

 5. Dd says:

  A remarcat cineva “minunata peticeală” a carosabilului din poze ?

  Sunt de acord cu “amenzile pt nesimtire”, când AI VARIANTE de a face lucrurile corect, DAR NU LE FACI, dar … DOAR cu o condiție: SĂ FIE APLICABILE SI Primăriei și angajaților săi!!! 🤔

  Când tu ca Primărie iei destui banu de pe șoferi, dar acestia trebuie să-și rupă masinile în gropi, datorită LUCRĂRILOR FACUTE DE MÂNTUIALĂ si a REPRATIILOR DE PROASTĂ CALITATE, pe care nimeni din Primărie și din Politia Locală NU LE VEDE (ei vad doar lucrări ale cetăteanului de rând, făcute pe domeniul personal, dar distrugerile sau “șuștărelile” făcute de diverse FIRME , PE DOMENIUL PUBLIC au grijă sa nu le observe !!! 😣).

  Pt că, altfel, iar ne întoarcem la vechea meteahnă românească, în care facem legi si interdicții “DOAR pt căței, nu si pt dulăi”…

 6. Ionel says:

  Va rog din suflet sa treceti la amenzi cat mai repede.E un haos de neimaginat.Toti se plang de parcari dar nimeni nu vrea sa scoata din buzunar un leu.

  • Popu says:

   Nu e normal sa ceri bani in cartiere. Falca a venit cu regenerarea urbana si bla bla-uri dar a uitat sa zica ca vor fi prcari pe bani. Asta ar fi pus stop inca de pe atunci. Nu sunt probleme cu prcarile daca le lasa free pe toate. E doar o manarie a primariei sa suga bani de la fraieri si nimic mai mult: nu iti ofera paza sau ceva in banii aia. Pacat ca subtem condusi de hoti.

   • Aradean says:

    Acuma te-ai trezit si tu ca harap alb. Cum dracu sa faci repeartii cand se parchează pe ambele părti??? Si dacă se inchide strada tot intră nesimtitii ca sa incurce lucrarile. Dacă nu ar mai parca nimeni pe starzi s-ar putea lucra rapid si cu spor la carosabil. Mergeti in parcarile amenajate si nu mai tot comentati “alandala”

  • Anonim says:

   Zise Ionel,care la anul o sa-si cumpere bicicleta…

 7. basme says:

  Da bine ca ati investit sume enorme in tot felul de semne de circulatie ….bla bla bla DAR unde este specificat RIVERANI ,,,
  acolo de ce nu vine Politia Locala si conform placutelor de inmatriculare sa-i sanctioneze pe cei care incalca aceasta specificatie
  Daca am pe talon adresa respectiva ,eu nu pot sa parchez(indiferent ca am sau nu am loc inchiriat ,spatiul este suficient].pentru ca este plin de ….vizitatori care parcheaza asa…ca nu vor sa dea 1 leu si ceva bani la parcomat pe strada,prefera in curti si alei cu toate ca este specificat RIVERANI !!!

 8. Abramburel says:

  Merg în Micălaca pentru o treabă de rezolvat , habar nu am că există această parcare în zonă . Mergeti la vecinii unguri sau bulgari , au afisate păcuțe informative ce cuprind și distanța plus direcția de urmat.
  Iar dacă vad bine , domnul primar comunist în afara anmeințărilor cu amenzi , că așa vrea cetăteanul ( adică domnia sa ) , altceva nimic concret .Pe cînd v-ă amendați că nu creați nimic pozitiv și benefic , tovarăsul Pirmar ?

  • Tuluz-Lotrec says:

   Exact. Daca nu locuiesti intr-o astfel de zona si vii acolo la cineva sau pentru ceva, nu ai habar care si unde sunt parcarile valabile. Asta nu-i scuza pe nesimtitii care parcheaza aiurea, dar panouri informative vizibile ar trebui sa existe cat mai multe.

 9. Baron says:

  Nu spun ca nu ar fi in regula,doar ca regulile Recons-ului la aceste parcari Fast-Park,nu sunt prea logice…De exemplu,nu ai voie sa permiti nimanui sa parcheze pe locul tau..Pai imi vin musafiri,rude si ii las sa parcheze pe locul meu licitat,eu imi las masina la servici sau unde este legal…Dorm la mine..Unde sa-i trimit???
  In zona 500, Fast-Parkul este scufundat in bezna totala,nu stiu la celelalte?…Sinistru!Care femeie are curaj sa vina seara tarziu,sa parcheze si apoi sa mearga acasa,poate cateva sute de metri?Treaba cea mai buna este ca pentru 50 Lei lunar,nu iti ninge,ploua,grindina pe masina,nu ti-o arde soarele vara(singurele avantaje)…De aceea pe locurile de la nivelul superior,nu se inghesuie nimeni…Era mare lucru sa se faca o copertina si la nivelul superior?
  Chiar nimeni nu gandeste aceste aspecte?
  Exact din aceasta cauza,se fac presiuni,ca sa nu ai incotro…In plus de asta,pentru cunoscatorii tehnici,parcand macar 1-2 ori pe zi la etaj,automat intervin uzuri la ambreiaj,mai devreme decat intr-o perioada de exploatare medie,etc…Pantele sunt foarte abrupte….

  • anonim says:

   👍👍👍 Din cele descrise de tine rezulta un singur lucru , absolut nici un interes pt confortul cetateanului , tot interesul pentru banii lui si cum poate fi jecmanit mai bine si mai repede

  • Aradean says:

   Si pe stradă nu pluoa, nu grindină, nu bate soarele? Iti spun ceva se mai cacă si pasari, se mai rupe si cate o creangă, primavara pica flori de tei, toamna frunze, etc. Deci aceste scuze nu isi au rostul.

 10. Cetatean says:

  Fast-park-urile sunt un esec financiar si de gandire. Inainte de a se construi, trebuia sa se vada cine doreste sa parcheze acolo. Dar daca vin la tine vizitatori, unde sa se parcheze ? S-a gandit onor Primarie si la asta ? Nu e vorba de 1 RON/zi, ci pe o investiti facuta pe baza unui Studiu de fezabilitate defectuos, sfacut amatoriceste. Aceasii problema si cu “parcare numai pentru riverani” – daca ai treaba acolo ?

 11. Anonimescu says:

  Prin formulările din articol, se dovedește că presa s_a transformat in megafonul politicienilor, a devenit avizierul administratiei locale. Nu se pune in pielea cetateanului jecmanit de politicieni si nu pune intrebari incomode administrației locale, primarelui care este cu o vastă cultura de prost.
  De ce dacă plătim taxe si impozite locale, trebuie să platim pt. oricare loc de parcare?
  Înțeleg in centrul orașului si pe strazile principale, dar in unele cartiere, devine un abuz.

  • Cetateanul turmentat says:

   Sunt curios cine curata iarna rampele de acces la nivel de la aceste minuni ale tehnicii…daca ninge ca lumea la ora 6 dimineata sunt curios cate masini coboara sau urca fara probleme( la ora 7 unii vin altii pleaca la serviciu..) Pentru locurile inchiriate in parcarile de linga blocuri se stipuleaza clar ca e sarcina chiriasului sa curete de zapada …Pentru ce platim banii? Asfaltarea si repararea drumurilor se face in mod normal din impozitele care le platim si din taxele si accizele pe carburant.In afara ca s-au trasat niste dungi pe asfalt si s-au montat niste dispozitive ( platite tot de chirias) ce alte servicii se ofera in schimbul chiriei care se plateste?

   • Adi says:

    Acum o luna era derdeluș înghețat pe urcarea parcări dacă nu sau gândit dinainte sa bage cablu pt degivrare în beton, cum sa își ia omul parcare și iarna sa nu poată urca.

   • Aradean says:

    Ca ai parcare personală! Ce dracu mai vrei? Cate o curvă in fiecare zi din oficiu?

 12. Poli says:

  Întrați de pe Zalău pe Tușnad dml primar sa vedem daca se poate ..ora 7 dim sau 19 seara este infernal sa iei o curba..nu judec pe nimeni dar nesimțirea plutește câte 4 mașini de apartament lăsate la voia sortii prin parcare trotuar trecere de pietoni..degeaba apelezi la.politia locala vine se uita eventual sta la o cafea cu milițieni ce sunt locatari pe acolo și au un loc de parcare și 7 rulote camionete și mașini.. asa ca noi plătim în continuare ca fraierii iar alții care nu au participat la licitație parchează nestingherit 3 mașini…ferească dmz sa trebuiască sa vina salvarea masina de pompieri sau masini de aprovizionare la magazinele din spate ca nu au loc …dar na asta e ..

 13. Emil says:

  În Alfa la Fast Parkul dintre blocuri coborârea este atât de abruptă că iarna locuitorii se vor aduna să admire cum zboară fiecare mașină în blocul de vizavi. Chiar era așa de greu de construit un nenorocit de acoperiș deasupra parcării ? Ce să mai vorbim de Fast Parkul construit pe drumul spre str. Mărului la marginea cartierului… Acolo îți trebuie curaj să parchezi chiar și jos.

  • Aradean says:

   Vai de mine… Nu stiti sa urcati o rampă sau sa coborâti o pantă???? Ati castigat permisul la loto? Aveti niste scuze de te doare capul…

 14. Gerula says:

  Bun …,si pe ala cu treptele pe tot trotuarul ,nu-l vede Bibi ???

 15. tombola lunii

  România

  7 persoane cercetate într-un dosar de organizare de lupte între animale
  7 persoane, dintre care doi cetăţeni străini, sunt cercetate într-un dosar de organizare de lupte între animale şi operaţiuni financiare în mod fraudulos, în urma unor percheziţii făcute de poliţiştii braşoveni în judeţele Braşov, Cluj şi Sălaj.

  Mapamond

  Marea Britanie şi Franţa sunt de acord să acorde mai mult sprijin Ucrainei
  Premierul britanic Boris Johnson şi preşedintele francez Emmanuel Macron au convenit să ofere mai mult sprijin Ucrainei.

  Local

  Festivalul Berii a adus mii de arădeni pe Ștrandul Neptun
  În primele două seri de festival, zona comercială a Ștrandului Neptun s-a umplut de lume, amintind de vremurile de altădată. 7

  Mapamond

  Generalul rus Alexander Dvornikov ar fi fost înlocuit de Vladimir Putin
  Cel mai important general rus din Ucraina pare să fi fost demis din cauza ritmului lent al progreselor din Donbas. Dacă se confirmă, demiterea generalului Alexander Dvornikov, supranumit „Măcelarul din Alep” pentru distrugerea oraşului sirian în 2015, ar marca încă o remaniere majoră a comandamentului militar rus, sugerând că Putin este nemulţumit de modul în care se desfăşoară războiul. 2

  Local

  Cod galben de instabilitate atmosferică pentru o parte a județului Arad

  Local

  Ziua Drapelului Național al României, marcată la Arad
  Ziua de 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. 4

  Local

  Femeie de 71 de ani, lovită pe trecerea de pietoni în timp ce traversa strada pe roșu
  4

  România

  România şi alte patru ţări încearcă să amâne planurile UE de a interzice vânzarea maşinilor pe benzină şi diesel
  România, Italia, Portugalia, Slovacia şi Bulgaria vor să amâne cu cinci ani un plan al Uniunii Europene de interzicere efectivă a vânzării de maşini noi pe benzină şi diesel începând cu 2035, potrivit unui document consultat de Reuters. 9

  Mapamond

  Unitatea grupului G7 este în pericol pe măsură ce costul războiului din Ucraina creşte
  Problema războiului din Ucraina va domina în mod inevitabil summitul naţiunilor G7 din Bavaria. Ultimele luni au însemnat un efort financiar considerabil pentru statele occidentale care susţin înarmarea Ucrainei.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.