aradon.ro Web analyticsSe dezvolta Valea Muresului

LIPOVA. Primăria Lipova a prins un proiect european care vizează reabilitarea Casei Armatei.
Scris de O.E. - LIPOVA. Primăria Lipova a prins un proiect european care vizează reabilitarea Casei Armatei.

Marius Jurcă, primarul din Lipova, susţine faptul că munca de reconstrucţie a oraşului continuă, demarând o nouă investiţie. Contractul de lucrări care vizează reabilitarea clădirii Casei Armatei din Lipova a fost semnat marţi, 8 mai, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Arad (CJA), Nicolae Ioţcu.

Proiectul ,,Reabilitarea clădirii Casa Armatei şi pregătirea ei pentru Centru Recreativ Orăşenesc Lipova, judeţul Arad” a fost demarat în prezenţa oficialităţilor locale şi judeţene.

Marius Jurcă, edilul şef al oraşului, a declarat că acest proiect are ca obiectiv reabilitarea clădirii „Casa Armatei”, care se află în prezent într-o stare tehnică de degradare avansată şi în care nu se desfăşoară nici un fel de activitate.

„Astăzi am semnat contractul cu firma care se va ocupa de reamenajarea clădirii. De 14 ani în acest imobil nu s-a mai desfăşurat nici o activitate. Era păcat ca această clădire să se dărâme. Cu ajutorul acestui proiect s-a reuşit salvarea ei. Au fost demarate lucrările pentru reabilitarea clădirii, urmând ca după aceea să i se dea o altă destinaţie: aceea de centru recreativ. Aici se vor desfăşura toate acţiunile culturale ale oraşului. Oamenii vor putea petrece aici timpul liber într-un climat civilizat. Va fi un centru modern.

Prin acest proiect se urmăreşte şi dezvoltarea turismului în zonă, deoarece potenţialul turistic de care dispune Lipova este unul de excepţie. Acest lucru contribuie şi la reducerea ratei şomajului şi implicit stimulează ocuparea forţei de muncă”, spune Marius Jurcă.

Bani nerambursabili

Valoarea totală a proiectului este de 3.291.209,31 lei, din care valoarea eligibilă în cuantum de 2.430.603,20 lei. Asistenţa financiară nerambursabilă este de 1.952.989,67 lei, 429.001,46 lei reprezintă valoarea nerambursabilă de la bugetul naţional, iar co-finanţarea beneficiarului este de 48.612,07 lei.

Preşedintele CJA, Nicolae Ioţcu, spune că se doreşte ca Lipova să devină al doilea oraş din judeţ ca şi dezvoltare, dar mai ales să redevină Centrul Văii Mureşului.

„Graficul lucrărilor de modernizare a oraşului Lipova, începute în urmă cu câţiva ani, este respectat astăzi, prin semnarea acestui contract. Astfel, se face încă un pas în ceea ce priveşte dezvoltarea oraşului, punându-se în valoare o clădire în care a funcţionat Casa Armatei, o clădire simbol, aflată în stare de degradare. Sper ca, în maxim doi ani, oraşul Lipova să arate cu totul altfel, să redevină al doilea oraş al judeţului Arad şi centrul Văii Mureşului”, a declarat Ioţcu.

Proiecte multe

Modernizarea Casei Armatei se numără printre proiectele pe care Marius Jurcă spune că le-a demarat în actualul mandat. Astfel, Lipova are în derulare proiecte de reabilitare şi modernizare de străzi în oraş în valoare de 31.878.385 lei. De asemenea, pentru o mai bună monitorizare a infracţionalităţii de pe raza oraşului Lipova, se demarează implementarea unui sistem de monitorizare video a zonelor cu infracţionalitate ridicată.

Un alt proiect important, aflat la stadiul de evaluare, este reamenajarea parcului din Radna, realizat prin Administraţia Fondului pentru Mediu. Unul dintre proiectele finalizate este parcul central din Lipova, care a fost modernizat.

Păstrarea tradiţiilor şi obiceiurilor oraşelor înfrăţite cu Lipova a constituit un element important pentru Administraţia din localitate. Printr-un proiect „PHARE CBC–RO-HU”, s-a realizat şi elaborarea documentaţiei tehnice pentru reabilitarea infrastructurii rutiere pentru Lipova şi Csanadpalota.

Dezvoltare uniformă

„Modernizarea Lipovei, ca şi centru zonal al Văii Mureşului, se înscrie în proiectul Consiliului Judeţean ce urmăreşte dezvoltarea uniformă a întregului judeţ.

În următorul mandat, atât eu, ca preşedinte al Consiliului Judeţean, cât şi primarul Marius Jurcă, vom continua colaborarea. CJA va sprijini în continuare proiectele oraşului Lipova”, a mai afirmat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

„Sper ca, în maxim doi ani, oraşul Lipova să arate cu totul altfel”, Nicolae Ioţcu

„De 14 ani în acest imobil nu s-a mai desfăşurat nici o activitate”, Marius Jurcă

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  tombola lunii

  UT Arad

  Greșelile au costat-o pe UTA cu Vojvodina
  „Bătrâna Doamnă” a pierdut cu 1-2 amicalul cu Vojvodina Novi Sad, primind ambele goluri după greșeli individuale. 1

  Advertorial

  PNL se opune suprataxării
  3

  Local

  Incendiu la un lan de grâu între Horia și Arad. Focul a pornit de la un utilaj agricol
  10 hectare de grâu și 5 hectare de miriște au ars în urma incendiului. Focul a pornit de la un utilaj agricol, spun reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad. 1

  UT Arad

  Atacantul Postolachi a semnat cu UTA pe trei ani!
  1

  UT Arad

  Fidelitate răsplătită cu autografe de la utişti!

  Local

  12 intoxicați cu alcool și trei consumatori de substanțe interzise, în weekend, la Urgențe

  ARADON Sport local

  Felnacul începe acasă aventura din Cupa României

  Local

  E-mailuri false în numele Fiscului. Nu le deschideți!
  2

  Local

  Fără apă caldă, pe mai multe străzi din centrul Aradului
  1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.