aradon.ro Web analyticsSe scumpesc biletele de tramvai? Proiectul, la transparență

Se scumpesc biletele de tramvai? Proiectul, la transparență

Primăria Municipiului Arad anunță că începând cu data de 3 octombrie 2017, proiectul de hotărâre privind modificarea tarifelor de transport la transportul de călători efectuat cu autobuzele și tramvaiele în municipiu.
Scris de Eugen Rogojan - Primăria Municipiului Arad anunță că începând cu data de 3 octombrie 2017, proiectul de hotărâre privind modificarea tarifelor de transport la transportul de călători efectuat cu autobuzele și tramvaiele în municipiu.

Proiectul de hotărâre are la bază inițiativa primarului, exprimată în expunerea de motive 61159/15.09.2017 și ia în considerare un raport de specialitate al Serviciului Transport Public, Autorizare Activități Economice din cadrul Primăriei Municipiului Arad. În proiectul de hotărâre se menționează și două solicitări scrise ale Companiei de Transport Public Arad S.A. adresate Primăriei, prin care se cere majorarea tarifelor pentru transportul urban de călători.

Creșterea prețului

Prin expunerea de motive amintită mai sus, primarul municipiului Arad apreciază „ca fiind oportună adoptarea hotărârii privind aprobarea modificării tarifelor la transportul de călători efectuat cu autobuzele și tramvaiele în municipiul Arad”. Ce presupune „modificarea”, mai exact? Creșterea prețurilor pentru călătoriile individuale și pentru abonamentele de călătorie.

Mai scump cu un leu

Astfel, prețul biletului pentru o singură călătorie pe raza municipiului Arad va crește de la doi lei la trei lei, în timp ce pentru transportul preorășenesc până la distanța de 5 km se prevede o taxă de 3 lei, până la 10 km o taxă de 6 lei, crescând treptat până la 10 lei pentru cursele de 25 km.

Abonamentele

Prețurile abonamentelor vor crește și ele, la 90 de lei pentru toate liniile urbane, 135 de lei pentru abonamentele nenominalizate pe toate liniile urbane, în timp ce prețul unui abonament nenominalizat valabil pe toate liniile urbane și suburbane se va ridica la suma de 400 de lei.

Navetiștii și reducerile

Nici navetiștii nu vor scăpa de creșterea prețurilor. Abonamentele de transport pentru distanțe de până la 10 km vor ajunge la 120 de lei, cele până la 20 km la 180, în timp ce abonamentele pentru distanțe de 25 de kilometri vor ajunge la suma de 210 lei.

Amenzi și discounturi

„Amenda” pe care o pot aplica controlorii companiei de transport, adică biletul la suprataxă, crește de la 30 de lei cât este în prezent, la 50 de lei. Totodată, se propune și o grilă de discounturi, astfel: agenții economici și instituțiile care achiziționează lunar minim 10 abonamente vor beneficia de un discount de 1,5% din valoarea facturii, iar cei care achiziționează minimum 50 de abonamente lunar benericează de reducere de 2,5% din totalul facturii. Cetățenii care aleg să își cumpere în avans abonamente pentru un an întreg beneficează și ei de o sută de lei reducere.

La transparență

Până la data de 16.10.2017, la registratura Primăriei Municipiului Arad, cei interesaţi pot depune în scris recomandări, sugestii şi opinii privind aceste documente. Informaţii suplimentare pot fi solicitate începând cu data 03.10.2017, între orele 8,00 – 18,00, la Serviciul Relaţii cu Publicul, camera 5. Cei interesaţi pot solicita în scris şi pot primi copii contra cost după aceste acte, care pot fi studiate şi pe site-ul Primăriei Arad, la adresa www.primariaarad.ro.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  România

  Variola maimuţei. Avem motive de îngrijorare?
  RO Vaccinare postează precizările dr. Cristian Apetrei despre variola maimuţei: „Nu e nicio mare resetare, nicio mare vrăjitorie, nici «gut feeling», biocurenţi sau vreo previziune de-a lui Nostradamus”.

  Local

  „Transalpina” arădeană prinde contur. 70% din fundația drumului e deja realizată
  Un drum ce ar trebui să pună în valoare câteva zone deosebite din județul Arad. „Transalpina” arădeană va lega comunele Dieci și Dezna și promite să fie splendoare. 1

  România

  Campanie de întinerire la Fisc: se caută 200 de noi angajați
  ANAF intenționează să treacă la un proces de întinerire a instituţiei, în condiţiile în care se confruntă cu îmbătrânirea personalului. ANAF va scoate la concurs, luna următoare, peste 200 de posturi. 1

  Mapamond

  Maghiarii sunt campioni la nunţi, în 2020, iar Danemarca şi Lituania, la divorţuri
  Anul 2020 a fost un an bun pentru căsătorii. Ungaria ocupă fruntea clasamentului, cu 6.9 căsătorii la 1.000 de locuitori, urmată de Letonia (5.6) şi Lituania (5.5).

  Mapamond

  Oraşul Gaylord, din Michigan, lovit de o tornadă
  Tornada a lovit vineri, omorând cel puţin o persoană şi rănind alte cel puţin 40, a răsturnat maşini, a smuls acoperişurile clădirilor şi a doborât copaci şi linii electrice. 2

  Mapamond

  Austria refuză intrarea în NATO: Rămânem neutri
  Alexander Schallenberg, ministrul de externe şi fost cancelar al Austriei la sfârşitul anului 2021, a explicat de ce ţara lui nu vrea în NATO. 4

  Mapamond

  Rusia interzice intrarea în ţară a 963 de americani, inclusiv a preşedintelui Biden
  Rusia interzice intrarea în ţară a 963 de americani, inclusiv a preşedintelui Biden şi a secretarului de stat Blinken. 1

  România

  Un bărbat şi un copil au fost atacaţi de urs într-o localitate din Harghita
  Un bărbat şi un copil de 8 ani au fost atacaţi de urs într-o localitate din Harghita, anunţă preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba. 2

  Mapamond

  O femeie a protestat dezbrăcată pe covorul roșu la Cannes împotriva violurilor comise de soldații ruși
  O femeie a apărut dezbrăcată pe covorul roșu de la Festivalul de Film de la Cannes, în semn de protest față de agresiunile sexuale la care au fost supuse femeile ucrainene de la începutul invaziei ruse. 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.