aradon.ro Web analytics

Se scumpesc biletele de tramvai? Proiectul, la transparență

Se scumpesc biletele de tramvai? Proiectul, la transparență

Primăria Municipiului Arad anunță că începând cu data de 3 octombrie 2017, proiectul de hotărâre privind modificarea tarifelor de transport la transportul de călători efectuat cu autobuzele și tramvaiele în municipiu.
Scris de Eugen Rogojan - Primăria Municipiului Arad anunță că începând cu data de 3 octombrie 2017, proiectul de hotărâre privind modificarea tarifelor de transport la transportul de călători efectuat cu autobuzele și tramvaiele în municipiu.

Proiectul de hotărâre are la bază inițiativa primarului, exprimată în expunerea de motive 61159/15.09.2017 și ia în considerare un raport de specialitate al Serviciului Transport Public, Autorizare Activități Economice din cadrul Primăriei Municipiului Arad. În proiectul de hotărâre se menționează și două solicitări scrise ale Companiei de Transport Public Arad S.A. adresate Primăriei, prin care se cere majorarea tarifelor pentru transportul urban de călători.

Creșterea prețului

Prin expunerea de motive amintită mai sus, primarul municipiului Arad apreciază „ca fiind oportună adoptarea hotărârii privind aprobarea modificării tarifelor la transportul de călători efectuat cu autobuzele și tramvaiele în municipiul Arad”. Ce presupune „modificarea”, mai exact? Creșterea prețurilor pentru călătoriile individuale și pentru abonamentele de călătorie.

Mai scump cu un leu

Astfel, prețul biletului pentru o singură călătorie pe raza municipiului Arad va crește de la doi lei la trei lei, în timp ce pentru transportul preorășenesc până la distanța de 5 km se prevede o taxă de 3 lei, până la 10 km o taxă de 6 lei, crescând treptat până la 10 lei pentru cursele de 25 km.

Abonamentele

Prețurile abonamentelor vor crește și ele, la 90 de lei pentru toate liniile urbane, 135 de lei pentru abonamentele nenominalizate pe toate liniile urbane, în timp ce prețul unui abonament nenominalizat valabil pe toate liniile urbane și suburbane se va ridica la suma de 400 de lei.

Navetiștii și reducerile

Nici navetiștii nu vor scăpa de creșterea prețurilor. Abonamentele de transport pentru distanțe de până la 10 km vor ajunge la 120 de lei, cele până la 20 km la 180, în timp ce abonamentele pentru distanțe de 25 de kilometri vor ajunge la suma de 210 lei.

Amenzi și discounturi

„Amenda” pe care o pot aplica controlorii companiei de transport, adică biletul la suprataxă, crește de la 30 de lei cât este în prezent, la 50 de lei. Totodată, se propune și o grilă de discounturi, astfel: agenții economici și instituțiile care achiziționează lunar minim 10 abonamente vor beneficia de un discount de 1,5% din valoarea facturii, iar cei care achiziționează minimum 50 de abonamente lunar benericează de reducere de 2,5% din totalul facturii. Cetățenii care aleg să își cumpere în avans abonamente pentru un an întreg beneficează și ei de o sută de lei reducere.

La transparență

Până la data de 16.10.2017, la registratura Primăriei Municipiului Arad, cei interesaţi pot depune în scris recomandări, sugestii şi opinii privind aceste documente. Informaţii suplimentare pot fi solicitate începând cu data 03.10.2017, între orele 8,00 – 18,00, la Serviciul Relaţii cu Publicul, camera 5. Cei interesaţi pot solicita în scris şi pot primi copii contra cost după aceste acte, care pot fi studiate şi pe site-ul Primăriei Arad, la adresa www.primariaarad.ro.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  România

  Ministrul Sănătăţii: Românii care vin din ţări africane intră în carantină
  Călătorii români, care vin din ţări africane, unde a apărut noua variantă de COVID-19, intră în carantină, a declarat, sâmbătă, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila. Epidemiologul spune că în continuare vaccinarea este soluţia oportună pentru protecţie împotriva COVID-19.

  Local

  Preoteasă de 22 de ani din judeţul Arad, răpusă de COVID
  Mihaela-Valentina Gaiță, soția preotului paroh din Rădești, a murit după ce a fost intubată timp de cinci săptămâni. 3

  Local

  Judeţul Arad, cea mai ridicată incidenţă COVID la nivel naţional
  În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 84 de cazuri noi şi 117 vindecări. 7 arădeni bolnavi de COVID au decedat. 4

  Mapamond

  Pot aplicațiile de socializare să-și asculte utilizatorii? Un expert în tehnologie a dezvăluit un truc simplu pentru a afla adevărul
  Un bărbat a împărtăşit un truc simplu care ne arată dacă laptopul, telefonul sau aplicaţiile de social media ne ascultă. Canadianul Morten Rand Hendriksen, expert în tehnologie, este întrebat în mod regulat de oameni dacă cineva ar putea să le asculte conversaţiile pe care le au cu cei din jur. El a decis să conceapă un test, care este incredibil de simplu, şi l-a împărtăşit urmăritorilor săi de pe TikTok, pentru ca aceştia să îl poată încerca singuri.

  România

  1.727 de cazuri noi de COVID, 180 de decese
  90% din cei 1.265 de pacienţi internaţi pe secţiile de Anestezie-Terapie Intensivă sunt nevaccinaţi.

  Local

  Instanţele de judecată au program normal luni, 29 noiembrie
  Şedinţele de judecată stabilite pentru 29 noiembrie 2021, atât la Tribunalul Arad, cât şi la Judecătoria Arad, se vor desfăşura conform programării.

  Mapamond

  STUDIU | Treburile casnice pot preveni apariţia bolilor, mai ales în cazul persoanelor vârstnice
  Treburile casnice ar putea părea o corvoadă, dar cercetătorii au sugerat că sarcini precum ştersul prafului, frecatul podelelor şi spălatul geamurilor ar putea ajuta adulţii să se menţină sănătoşi până la bătrâneţe. Cercetătorii au descoperit că treburile casnice ar putea ajuta la prevenirea bolilor.

  Local

  Cozi kilometrice şi sute de minute de aşteptare în vama Nădlac II, la ieşirea din România
  Motivul îl constituie numărul crescut de maşini care se prezintă la controlul de frontieră, dar şi aplicaţia de control a autorităţilor maghiare.

  România

  Ministrul Finanţelor a semnat acordul de împrumut prin PNRR
  Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a semnat acordul de împrumut prin Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), încheiat între Comisia Europeană şi România, în valoare de aproximativ 15 miliarde de euro, anunţă, sâmbătă, reprezentanţii Ministerului. 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.