aradon.ro Web analytics

Sediul Poliției de Frontieră Arad, modernizat cu bani europeni. Sediul IPJ Arad stă să se dărâme

De Ioana Costaș

Sediul Poliției de Frontieră Arad, modernizat cu bani europeni. Sediul IPJ Arad stă să se dărâme

Foto: ADR Vest
Sediul Poliției de Frontieră Arad versus sediul Inspectoratului de Poliție Județean Arad. Un fel de „ăștia puteam fi noi, dacă aveam șefi”.
Scris de Ioana Costaș - Sediul Poliției de Frontieră Arad versus sediul Inspectoratului de Poliție Județean Arad. Un fel de „ăștia puteam fi noi, dacă aveam șefi”.

ARAD. Poliția de Frontieră Arad și-a modernizat sediul de pe strada Mărășești printr-un proiect european. Aceeași soartă o putea avea și sediul Inspectoratului de Poliție Județean Arad dacă la conducerea instituției erau oameni preocupați de faptul că ditamai clădirea, desprinsă parcă din filmul ”Polițist, adjectiv”, cade în capul subalternilor. Interiorul comunist, placat pe jos cu un mozaic ce s-a spart și crăpat de la trecerea atâtor decenii peste el, cu pereții scorojiți, cu ușile de lemn umflate din cauza umezelii și tehnica demodată, dar funcțională – în ciuda faptului că aparține secolului trecut – nu deranjează pe nimeni.
Revenind însă la proiectul ce a vizat modernizarea sediului Poliției de Frontieră Arad, pentru că cei de la conducerea instituției au tăcut și au făcut – rezultatele putând fi văzute în imaginile ce însoțesc articolul – trebuie menționat faptul că „valoarea totală a proiectului a fost de 13 milioane de lei, din care 4,46 milioane lei finanțare nerambursabilă, prin Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon”. Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest – ADR Vest a anunțat finalizarea proiectului de „Reabilitare termo-energetică a pavilionului C1 (Corpuri C1 și C2) din cadrul imobilului 49-273, sediul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad”.

La ce s-a lucrat

Modernizarea a vizat intervenții ample pentru creșterea eficienței energetice, precum: izolarea interioară a imobilului, inclusiv subsolul, cu fibre de celuloză, placarea cu rigips a pereților interiori, aplicarea unei tencuieli termoizolante la exterior și izolarea soclului perimetral cu vată minerală bazaltică; înlocuirea tâmplăriei existente cu tâmplărie din lemn și geam triplu termoizolant; termoizolarea plăcilor peste sol și subsol, precum și a planșeului peste pod; reabilitarea instalațiilor – de încalzire, distribuție a apei calde menajere și electrică, înlocuirea corpurilor de iluminat cu unele tip LED; instalarea de sisteme de panouri solare fotovoltaice și panouri solare pentru producere apă caldă menajeră; realizarea unei instalații de climatizare sistem VRV (cu funcționare în regim de pompă de căldură, cu recuperarea căldurii, care să asigure răcirea și încălzirea spațiilor de birouri în funcție de anotimp) și a unui sistem de ventilare mecanică; lucrări de management energetic – automatizare, control și monitorizare pentru economisirea energiei șamd.

Conformare la cerintele ISU

De asemenea, s-a refăcut șarpanta, au fost înlocuite sau reparate, după caz, planșeele, s-a rezolvat problema infiltrațiilor și a fisurilor, s-au refăcut finisajele în zonele deteriorate, s-au efectuat diferite lucrări pentru conformarea la cerințele ISU – hidranți, instalație de detecție incendiu cu acoperire totală și instalație de iluminat de siguranță, paratrăsnet etc.
Exact cum ar trebui să arate un sediu care adăpostește una dintre cele mai importante instituții din Arad.

În aceeaşi perioadă

Mai trebuie precizat că cele două instituții, respectiv Poliția de Frontieră Arad și Inspectoratul de Poliție Județean Arad au semnat contractele pentru reabilitarea sediilor lor în aceeași perioadă – luna martie 2019. Diferența este că sediul Poliției de Frontieră Arad este gata modernizat, în timp ce la Inspectoratul de Poliție Județean Arad se duce „bătălia” pentru funcția supremă.

 

5 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. anonim says:

  Bravo lor !

 2. Nelu says:

  Cand se preconizeaza revenirea Pasapoartelor si a Permiselor auto in Sediul Politiei de Frontiera.Mi se pare haotic ca Institutiile Statului sa plateasca din bani publici chirie.

  • VIO says:

   Nici o dat sa nu mai revina. Noi locuitori din zona Politie de Frontiera suntem super multumiti ca s-au mutat la Galleria serviciile la care faceti referie. La Galleria este loc de parcare pentru toata lumea mai mult spatiu organizare mai buna. Era un haos total cu parcarile, gunoaie aruncate pe jos. In luna august erau la pasapoarte si cate 100 de ROMI care asteptau la preschimbare si nu vreti stiti ce deranz mare este. Nu poti sta cu geamurile deschis de harmalaia produsa de acestea.

 3. Charlie says:

  Singurul lucru pe care nu il inteleg, de ce sunt ferestrele cu tamplarie de lemm? Daca nu v-or fi tratate in mod regulat, o sa putrezeasca in scurt timp. Cu o tamplarie din material plastic cu aspect de lemn s-ar fi evitat aceasta problema

 4. Catalin says:

  Foarte frumos. Acum sa vedem cine o sa o ocupe, conform proverbului – Nu e pentru cine se pregateste ci pentru cine se nimereste.
  Mare minune daca nu o sa vedeti din nou pasapoartele si inmatricularile aici. Mai ales daca om intra in Schengen odata si odata, politia de frontiera dispare din zona noastra. Atunci o sa vedem adevarata miza a renovarii acestui sediu.

 5. Local

  Vrea tren gratuit până în Odessa
  Europarlamentarul Gheorghe Falcă susţine extinderea programului Discover EU pe relaţia Iaşi-Chişinău-Odessa. 6

  Local

  O scrisoare spre fericirea copiilor din centrele de plasament din Arad!
  Două tinere și-au propus să transforme în daruri cererile din scrisorile adresate lui Moș Cărciun de către 40 de copii din centrele de plasament din Arad.

  Local

  FALCĂ: „Europa are în față cea mai mare provocare: redresarea între o criză sanitară și cea energetică”
  Europarlamentarul Gheorghe Falcă detaliază, într-un interviu, direcțiile care vor fi susținute prin bugetul Uniunii Europene și în ce vor consta planurile de reziliență și redresare. 12

  Local

  „Priveghi” pentru stațiunea Moneasa
  Perla Munților Apuseni, stațiunea balneoclimaterică Moneasa, pare să-și trăiască de ani întregi, în lipsa oricărei oferte, ultimele zile de viață.   12

  Mapamond

  Slovenia supendă temporar vaccinarea cu serul Johnson & Johnson, în urma decesului unei tinere
  Tânăra de 20 de ani a decedat din cauza unei complicaţii rare. Slovenia vrea să oprească permanent vaccinarea cu Johnson & Johnson şi AstraZeneca. 13

  Mapamond

  Germania a înregistrat miercuri cel mai mare număr zilnic de decese cauzate de COVID-19 din ultimele 9 luni
  Germania a raportat miercuri cel mai mare număr de decese cauzate de coronavirus de la jumătatea lunii februarie, în timp ce spitalele au avertizat că ţara ar putea avea 6.000 de persoane la terapie intensivă până la Crăciun, peste vârful înregistrat iarna trecută, anunţă Reuters. 30

  ARADON Sport local

  Bronz pe tatami la Cupa Spartan din Serbia
  SUBOTICA. Ultima competiţie a anului la care au luat startul judoka de la CS Municipal Arad (sensei Dorin Drimbe) a fost Cupa Spartan, competiţie cu caracter internaţional rezervată categoriilor U11,13 şi 15.

  România

  Bancnota de 20 de lei a intrat în circulație de astăzi
  Bancnota de 20 lei a intrat oficial în circulaţie. Este prima bancnotă cu putere circulatorie pe care este prezentă o personalitate feminină: Ecaterina Teodoroiu. Noua bancnotă intră în circulaţie de astăzi prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României, cu ocazia efectuării plăţilor în numerar către instituţiile de credit/Trezoreria Statului. 8

  Local

  Covid Arad: 64 de cazuri, în 24 de ore
  Datele Direcției de Sănătate Publică Arad arată că în 24 de ore, de marți până miercuri, au fost înregistrate în județ 64 de cazuri noi de Covid-19.  33

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.