aradon.ro Web analytics

Senzații tari în Aradul frumos

Senzații tari în Aradul frumos

Foto. I.C.
Pentru cei aflați în căutare de senzații tari, Aradul le oferă pista de biciclete de pe strada Mărului. Mizerie, gropi, câini vagabonzi, localnici deloc dornici de „vizite”, toate fac dintr-o plimbare cu bicicleta pe aici o experiență de neuitat.
Scris de Ioana Costaş, Sorina Ambruş - Pentru cei aflați în căutare de senzații tari, Aradul le oferă pista de biciclete de pe strada Mărului. Mizerie, gropi, câini vagabonzi, localnici deloc dornici de „vizite”, toate fac dintr-o plimbare cu bicicleta pe aici o experiență de neuitat.

Pentru mulți arădeni, strada Mărului e o chestiune abstractă, în sensul că puțini s-au încumetat să ia la pas una dintre cele mai infecte zone din municipiu. De altfel, nici nu e recomandabil să te aventurezi de unul singur într-o zonă cunoscută mai mult pentru scandaluri și mizerie cruntă, unde trăiește o comunitate uitată de toate administrațiile locale. Uitată doar faptic, pentru că promisiuni, chiar și proiecte există – mai urmează ca ele să se întâmple.
Dacă o plimbare pe jos este oarecum exclusă din motivele menționate mai sus, există varianta unei excursii cu bicicleta. Dar și aceea este doar pentru curajoși. Da, strada Mărului are pistă de biciclete – nu e o noutate pentru nimeni, s-au scris zeci de materiale pe această temă – doar că utilizarea ei poate fi trecută în categoria provocărilor gen “survivor”. Atât din punct de vedere al traseului, cât și a calității pistei care s-a degradat simțitor – dar nici într-un caz din cauza numărului mare de bicicliști care tranzitează zona, ci a mașinilor de mare tonaj care transportă piatră și nisip din albia Mureșului.

Capcanele pistei
În condiții normale, pista de biciclete ar fi mai mult decât utilă pentru că s-ar putea ajunge relativ repede și ușor în Pădurea Ceala. Din păcate, nu mulți sunt cei ce se încumetă la o excursie în acea zonă tocmai din cauza traseului total neinspirat. Capcanele sunt de tot felul: asfalt spart, câini vagabonzi (și relativ flămânzi), blocaje create de „riverani”, care se așează la o șuetă, cu scaune și mese, chiar pe pista de biciclete – nu e de mirare având în vedere că acela e singurul asfalt pe care l-a văzut strada Mărului – iar în zilele cu ploaie excursia devine mai mult o experiență off-road. Dacă destinația e Pădurea Ceala, trebuie să vă alegeți bine ziua, pentru că asfaltul se termină exact în buza pădurii, așa că dacă a plouat cumva cu o zi înainte, șansele sunt destul de mici să puteți înainta cu o bicicletă obișnuită.

5,5 milioane de lei
Cu alte cuvinte, o investiție absolut inutilă în condițiile date și banii care-au intrat acolo n-au fost puțini. În jur de 5,5 milioane de lei – bani din bugetul primăriei – a costat pista de biciclete lungă de 12,5 kilometri care pornește în Micălaca și se termină în Pădurea Ceala. Deși pe hârtie lucrurile arătau destul de bine, realitatea ne dă serios de furcă.

Un alt proiect
După cum menționam mai sus, există un proiect de reabilitare a zonei Mărului anunțat în urmă cu doi ani, care dacă s-ar realiza ar face pista de biciclete utilizabilă, doar că pentru asta o altă sumă consistentă de bani ar trebui investită pentru a repara investiția inițială. Cumva, banii pe care i-a înghițit în prima fază tronsonul de pe Mărului putem să-i trecem în categoria banilor aruncați pe apa Sâmbetei.

 

19 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Eu.. says:

  Dragii mei concetățeni, este foarte adevărat că trebuie să fii foarte curajos să te aventurezii in această zonă, toate cele descrise de autor in acest articol sunt cât se poate de reale si este de lăudat cel care s-a aventurat in această zonă a Aradului care desi este zstr. in Municipiu, nu are gaz,apă numai până la fer vechi,dar are in schimb canalizare care nu s-a intrebuințat nici o dată,din lipsa apei iar iluminatul pistei de biciclete care este numai de la ultima casă de pe partea stângă cum mergi către pădure făcută acum vreo 6 ani ambele fiind făcute de către fostul pri.ar Falcă din fonduri europene dar nici pista nu a fucționat decât vreo 3 luni pentru că după această perioadă,fiind făcute niste sesizări cu privire la fumul cauciucurilor in care se ineca tot orașul in fiecare noapte si pentru că se vedea ca și ceața la a becuri cei care au primit sesizările adică cei care reprezintă instituțiile Statului GNM-comisarii Szekely Atilla ,Sârbu Dorin si fosta sefă Jitaru Monica precum si poliția locală reprezentata pe atunci de actuala șefă a GNM -ului Viorica Graur s-au reunit cu Falcă si au hotărât distrugerea imediată a iluminatului stradal lucrare executată tot de firma care a făcut lucrarea si anume de seful de echipă care ziua in amiaza mare a venit si a desfăcut toate plăcuțele la rând de pe stâlpii de iluminat unde erau comutatorii siguranțelor care erau numai deconectați la inceput dar pentru că era câte un deștept care mai ridica comutatoarele si becurile fucționau iar a venit din nou la câteva zile și le-a smuls de tot rămând doar firele ,,așa că nu țiganii din zonă au distrus instalațiile ci chear cei care le-au făcut totul a fost doar pentru spălarea banilor din fondurile europene si pentru a-i face viața mai ușoară smekerilor din zonă ca de exemplu unpensionar milițian care este racordat la curentul subteran al acestei straźi ilegal fără ceas,fără acte,al localnicului de la capătul pistei de lângă pădure cel cu cele 5-6 camioane care transportă pe pistă tot felul de gunoi si rebuturi dar ăsta și-a făcut singur lucrarea si a pus si ceas,legal sau mai puțin legal si culmea este că la el fucționează iluminatul stradal mai sunt și alții branșați tot la fel așa că aceste lucrări nu au fost făcute să fie fe folos cetățenilor ci numai celor șmekeri unde unii au ocupat locurile abuziv pur și simplu deși nu au nici un fel de acte o duc bine și nu-intreabă nimeni pentru că sunt protejații lui Falcă,a lui Stana fostul sef de la Urbanizare și acum a lui Stoian prefectul Aradului de asta nu se ppate face nimic si această str arată cum arată ,cum nici la tară nu mai vezi nu vorbesc de oraș,este o rusine a orașului la fel cum este și cei de la conducere,iar dacă te opui și faci sesizări ți se dă foc la casă,sau te omoară pur și simplu ca să nu mai incurci folosinduse tot de acesti țigani răsplata lor fiind sârma rezultată din gunoi și cauciucuri arse. ..valorificate la fer vechi.

 2. Gabriel says:

  anul trecut pe vremea asta,Falca zicea ca va face spatiu verde din zona marului,parcuri,teren de joaca,ceva lac…De ce nu il intreaba nimeni nimic ?eu am incercat sa il intreb pe fb,dar se face ca nu vede

 3. Paul says:

  E absolut jignitor ce face administratia locala Aradului,. De ce nu e Aradul in stare sa se ridice la nivelul Timisorii sau Oradiei?

 4. Emil says:

  Pe str. Mărului pe lângă barăci se află tot feluri de făbricuțe și depozite care polueză atmosfera și așa încărcată din cauza autostrăzii în cartierul Alfa. Dacă voia primăria desființarea Mărului și amenajarea de spațiu verde nu ar fi acceptat unități economice pe Str. Mărului și pe malul Mureșului. Ce spune primăria Arad că vrea să facă în Lunca Mureșului e o nucă prea tare pentru a fi spartă, nefiind vorba numai de niște barăci. Așa că rămâne cum am stabilit…

  • Maria says:

   Exact ! Așa este! Proectul este există este panou lângă Sylcotrans pe colț… dar vorba ta,rămâne cum am stabilit…

 5. Un aradean get-beget says:

  Pe str.Barbu Lautaru a-ti fost?
  Situatia e jalnica:familii de romi fara nici un loc de munca,fara nici o proprietate au PROPRIETATI!
  Stau acolo,deranjand si punand in pericol viata cetatenilor care muncesc si platesc impozite pentru ca administratia PNL a orasului sa aiba bani de ajutoare pentru trantori!

 6. Arad says:

  Pai parca era aprobat ceva proiect de eliberare a zonei de rumâni!! S-a abandonat și ala? Sau asta e asa de campanie electorala… plm!

 7. Maria says:

  Exact ! Așa este! Proectul este există este panou lângă Sylcotrans pe colț… dar vorba ta,rămâne cum am stabilit…

 8. doru says:

  Material bunicel,urmatorul mai bun!Foto f f bune!

 9. Saxon says:

  Ioana vezi ca intr-una din poze apare un copil gol. Macar un blur totusi.

  • Puiuț mic! Copiii trebuie protejați cu orice preț, nu expuși în poze în ipostaze de gen pe internet! Desigur, pentru noi, oamenii normali, e doar o poză nevinovată, însă pentru prădătorii sexuali poate fi o invitație!!! Rog redacția să steargă poza cu acel copilaș nevinovat, o poate înlocui cu zeci de poze de la noi, de la Cetatea Voluntarilor din Arad (când am fost în trecut cu ajutoare la copiii sărmani de pe strada Mărului am făcut o mulțime de poze cu copiii de acolo)

 10. ludovik orban says:

  NEAMURILE lui falkă, țigani de-ai lui, amestecați printre oameni

 11. eu says:

  SUUUPER::::: CALITATE EXTRAORDINARĂ Japonia e pepsi pe lâncă noi, ….să vină să le dăm lecții. .Bravo falkăkatule !!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • arad# says:

   Administratia nu cred că a facut-o doar falcone.
   Dar oare ceilalți care erau lângă el toți au fost absenți? Indiferent din ce clasă politică.
   Dar , salariile mergeau bine si ‘merge si asa’!
   Să le fie rusine!
   Poate un independent o vrea să facă ceva.
   In rest ratați toți!

   • marcelusu says:

    Se pare ca nu esti din arad din moment ce nu cunosti cum functiona sistemul local si din pacate functioneaza mai departe. NIMENI nu are niciun cuvant de spus in fata Imparatului. Doar EL cu voia lui Dumnezeu are cuvantul ….. Futa-l plua…

 12. Emil says:

  Sunt surpins ca cel care a facut pozele mai are telefonul si a avut tupeu sa opreasca acolo.
  Ultima data can am oprit acolo veneau unii mai hotarati catre noi si nu cred ca ne intrebau de sanatate.

 13. marcel says:

  Zimbabwe in 1971……….Lumea a 4a
  Aveti toate motivele sa ii mai votati inca odata Bibart, Falca & Co…

 14. f.b. says:

  Dimburile acelea (numite Fälci, de la Falca) de o parte si de alta a pistei sint formate din gunoi acoperit cu un strat subtire de pamint si vegetatie.

 15. Local

  Vrea tren gratuit până în Odessa
  Europarlamentarul Gheorghe Falcă susţine extinderea programului Discover EU pe relaţia Iaşi-Chişinău-Odessa. 6

  Local

  O scrisoare spre fericirea copiilor din centrele de plasament din Arad!
  Două tinere și-au propus să transforme în daruri cererile din scrisorile adresate lui Moș Cărciun de către 40 de copii din centrele de plasament din Arad.

  Local

  FALCĂ: „Europa are în față cea mai mare provocare: redresarea între o criză sanitară și cea energetică”
  Europarlamentarul Gheorghe Falcă detaliază, într-un interviu, direcțiile care vor fi susținute prin bugetul Uniunii Europene și în ce vor consta planurile de reziliență și redresare. 12

  Local

  „Priveghi” pentru stațiunea Moneasa
  Perla Munților Apuseni, stațiunea balneoclimaterică Moneasa, pare să-și trăiască de ani întregi, în lipsa oricărei oferte, ultimele zile de viață.   12

  Mapamond

  Slovenia supendă temporar vaccinarea cu serul Johnson & Johnson, în urma decesului unei tinere
  Tânăra de 20 de ani a decedat din cauza unei complicaţii rare. Slovenia vrea să oprească permanent vaccinarea cu Johnson & Johnson şi AstraZeneca. 13

  Mapamond

  Germania a înregistrat miercuri cel mai mare număr zilnic de decese cauzate de COVID-19 din ultimele 9 luni
  Germania a raportat miercuri cel mai mare număr de decese cauzate de coronavirus de la jumătatea lunii februarie, în timp ce spitalele au avertizat că ţara ar putea avea 6.000 de persoane la terapie intensivă până la Crăciun, peste vârful înregistrat iarna trecută, anunţă Reuters. 30

  ARADON Sport local

  Bronz pe tatami la Cupa Spartan din Serbia
  SUBOTICA. Ultima competiţie a anului la care au luat startul judoka de la CS Municipal Arad (sensei Dorin Drimbe) a fost Cupa Spartan, competiţie cu caracter internaţional rezervată categoriilor U11,13 şi 15.

  România

  Bancnota de 20 de lei a intrat în circulație de astăzi
  Bancnota de 20 lei a intrat oficial în circulaţie. Este prima bancnotă cu putere circulatorie pe care este prezentă o personalitate feminină: Ecaterina Teodoroiu. Noua bancnotă intră în circulaţie de astăzi prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României, cu ocazia efectuării plăţilor în numerar către instituţiile de credit/Trezoreria Statului. 8

  Local

  Covid Arad: 64 de cazuri, în 24 de ore
  Datele Direcției de Sănătate Publică Arad arată că în 24 de ore, de marți până miercuri, au fost înregistrate în județ 64 de cazuri noi de Covid-19.  33

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.