aradon.ro Web analytics

Serată nădlăcană în memoria lui Eminescu

De Diana Dutu

Serată nădlăcană în memoria lui Eminescu

Reactualizat la:
S-au recitat poezii scrise de Eminescu, în limbile română şi slovacă, şi s-a cântat pe versurile marelui poet.
Scris de Diana Dutu - S-au recitat poezii scrise de Eminescu, în limbile română şi slovacă, şi s-a cântat pe versurile marelui poet.

NĂDLAC. 2020 e al zecelea an de când Clubul Orăşenesc al Seniorilor din Nădlac îl comemorează pe Mihai Eminescu. Ca de obicei, la sediul Clubului a avut loc o serată în cadrul căreia s-au recitat poezii scrise de Eminescu. Au participat 40 de persoane, între cei prezenţi aflându-se şi primarul Ioan Radu Mărginean, viceprimarul Duşan Şomrac cu soţia, consilierul judeţean Vasile Ciceac cu soţia şi… „am avut cinstea să fie printre noi şi Dagmar Maria Anoca, profesor universitar doctor docent la Bucureşti, care după pensie s-a retras la Nădlac. Am şi cooptat-o în clubul nostru” –spune Andrei Ianecsko, preşedintele seniorilor nădlăcani.

Alături de profesoara pensionară şi ceilalţi invitaţi, au recitat versuri eminesciene profesoarele Melita Kukucska, Gabi Hlistei, Stefanko Maria, Gyuris Zorica şi Ludmila Şomrac – ultima spunând „Luceafărul” în limba slovacă (traducerea aparţinându-i chiar unui nădlăcan). S-a şi cântat pe versuri aparţinându-i lui Mihai Eminescu, iar pentru… destinderea atmosferei s-a decis să fie sărbătoriţi toţi cei care poartă numele Vasile şi Ioan, dar şi prof. Gyuris, născută pe 15 ianuarie. Potrivit preşedintelui Ianecsko, s-a mâncat pâine unsă cu untură albă şi roşie, peste care s-a pus ceapă, pâine cu zacuscă, sărăţele, cafea şi alte bunătăţi oferite de sărbătoriţi.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  180 de mii de lei pentru taberele Moneasa și Căsoaia
  Administrarea și curățenia taberelor de la Moneasa și Căsoaia îi va costa pe cei de la Centrul Cultural Județean Arad peste 180 de mii de lei.

  Local

  Cinci medici de familie la Șeitin
  Deși pe lista Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de familie apare cu deficit de medici, primăria din Șeitin spune că sunt cinci medici de familie care se ocupă de oamenii din comună.

  Local

  452 de arădeni aşteaptă ANL-uri
  Ei se află pe lista (actualizată) de priorităţi a solicitanţilor care au acces la locuinţele pentru tineri construite prin ANL.

  Local

  Prima rectificare bugetară pe 2020
  ARAD. Încă de la momentul votării bugetului general de venituri şi cheltuieli al municipiului Arad pe anul 2020, se anunţau modificări apropiate.

  Local

  Lucrare nefinalizată de șase luni de zile
  Operator amendat cu 2.500 de lei și care risca o amendă de 50.000 de lei pentru că nu a readus asfaltul la starea inițială după ce l-a spart, nu s-a conformat.

  Local

  Atenuatori de impact pe autostradă
  Mai multe sisteme de siguranţă au fost montate pe autostrada Nădlac-Arad-Timişoara.

  ARADON opinii

  ARADON OPINII. De la pâine la păcănele
  „Alocațiile copiilor se mai joacă şi la păcănele”. Informarea vine chiar de la Ministerul Muncii, mai exact de la ministrul Violeta Alexandru.

  Mapamond

  Hamburger cu mucegai - reclama care anunță renunțarea la conservanți
  Un hamburger cu mucegai este prezentat în noua reclamă Burger King, companie care anunță că renunță la folosirea conservanților.

  Local

  Proiect de 4,5 milioane de lei pentru Lipova
  1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.