aradon.ro Web analytics

Solidaritate cu tăcerea și minciuna? Ce se întâmplă, cu adevărat, la Spitalul Județean Arad?

De Adriana Barbu
Reactualizat la:

Solidaritate cu tăcerea și minciuna? Ce se întâmplă, cu adevărat, la Spitalul Județean Arad?

Reactualizat la:
Un om a murit la Spitalul Județean Arad fără ca medicii să afle decât cu câteva ore înainte de moarte că era infectat cu COVID-19. A fost, se spune, plimbat prin saloane şi dus la ATI, aşa că multe dintre cadrele medicale ale spitalului din Arad au avut contact direct sau indirect cu acesta.
Scris de Adriana Barbu - Un om a murit la Spitalul Județean Arad fără ca medicii să afle decât cu câteva ore înainte de moarte că era infectat cu COVID-19. A fost, se spune, plimbat prin saloane şi dus la ATI, aşa că multe dintre cadrele medicale ale spitalului din Arad au avut contact direct sau indirect cu acesta.
De când s-a aflat de moartea pastorului penticostal, mass-media locală a cerut informații despre situația spitalului și a cadrelor medicale care au avut grijă de acest pacient. Au trecut mai bine de trei zile, fără să primim nici măcar o singură informație. Am sunat la toți factorii de decizie care ar fi putut spune ceva pe subiect: de la directorul spitalului, la prefect, președinte de Consiliu Județean Arad, ordonatorul principal de credite în cazul acestui spital, etc. Am trimis mesaje, am făcut cereri scrise pe 544 pe la ministere, am încercat într-un fel sau altul să aflăm cum puteam lua legătura cu Grupul de comunicare strategică, gândindu-ne că doar acesta e rolul său major: să comunice cu noi. Joi după masa, pe stirioficiale.ro, am aflat în cele din urmă sec: două cadre medicale din Arad au fost infectate. Punct.
De luni până joi însă, în timp ce tăcerea era îmbrăţişată de toţi cei care ar trebui să ne informeze oficial despre situaţia din spital, pe surse aflam pe zi ce trece veşti tot mai groaznice din spatele ușilor aproape închise ale Spitalului Judeţean Arad.
Medici ameninţaţi să nu vorbească cu nimeni de situaţia ingrată în care se află spitalul din Arad, asistente şi infirmiere fără mănuşi şi măşti de protecţie, o secţie închisă la secret, zeci de cadre medicale testate pentru COVID-19, analize care erau aşteptate încă de marţi, medic epidemiolog care şi-a asumat, pentru a ţine cât de cât situaţia sub control, să-şi testeze toţi colegii din spital, circulare peste circulare şi trei medici depistaţi deja ca fiind pozitivi. Ba, mai mult, o cunoştință de-a noastră, cadru medical, internată și ea la Timişoara, la Spitalul de boli infecțioase după ce a luat noul coronavirus. Per total, se spune – pe surse, desigur –, că doi medici de la ATI și unul de la UPU au fost deja confirmați cu COVID-19. Iar aceștia se adaugă medicului de mai sus, dintr-o altă secție a spitalului, ajuns la Timișoara pentru tratament. Numai că raportările oficiale nu țin pasul cu ziua. Peste toate, am aflat că, aşa cum era de aşteptat, bărbatul infectat cu COVID-19 şi decedat la spital, a ajuns să fie plimbat prin unitatea medicală pentru că s-a insistat, avea pile!
Care este oficial situația de la Spitalul Județean Arad? Nu știm să vă spunem. Ştirile oficiale ne spun că sunt două cadre medicale bolnave de coronavirus şi atât. Dacă dezinformăm asupra datelor de mai sus, vina nu ne aparține. Am fost informați încă de marți, oficial, că vom primi, tot oficial, informații despre ce se petrece cu adevărat la Spitalul Clinic de Urgență Arad, dar informațiile nu au mai venit.
Miercuri seara, am fost anunțaţi pe grupurile de lucru în care ni se comunică informațiile oficiale despre COVID -19 că vom primi un comunicat despre spital. Și l-am primit la nici două minute după. L-am citit cu sufletul al gură, sperând că, în sfârșit, vom putea să-i informăm pe arădeni care este cu adevărat situația de la spitalul arădean, că vom putea alunga în cele din urmă panica instalată printre oameni legat de posibila închidere a unităţii medicale, de îmbolnăvirea a zeci de cadre medicale de aici sau de faptul că Aradul va fi o a doua Suceava. Nici vorbă de așa ceva! Comunicatul avea din nou să-și bată joc de mass-media, așa cum se întâmplă de când pandemia a cuprins România.
Tot ce am putut afla este că e momentul să fim solidari cu spitalul și că s-a făcut un grup de suport pentru spital, iar „membrii lui se vor întâlni zilnic sau ori de câte ori este necesar pentru analiza și rezolvarea situațiilor apărute la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad”.
Care sunt situațiile apărute la spital? Nu vă putem spune decât din surse neoficiale, pentru că cele oficiale, singurele după care suntem sfătuiţi să ne luăm, sunt ținute la secret. Dacă o vom face, dacă vom pune pe tavă toate datele pe care le știm, desigur prezentate apocaliptic – pentru că, nu-i așa, ce-i de acolo trăiesc de câteva zile bune apocalipsa, dublată de amenințări administrative –, vom fi etichetaţi că răspândim ştiri false, poate chiar amenințați cu închiderea.
Un lucru e cert, la Spitalul Județean din Arad – și suntem siguri că mai peste tot prin România – oficialii tratează pandemia cu tăcere și minciună și cer presei și tuturor celor cu inimă mare, dornici să-și doneze pentru salvarea sistemului sanitar din România nu doar toți banii, ci și sufletul, să fie solidari cu tăcerea şi minciuna.
În situaţia dată, e bine să ne amintim, aşa cum îşi amintea recent un coleg de breaslă, vorbele lui Benjamin Franklin: „Cei care renunţă la libertate, pentru a cumpăra puțină siguranță temporară, nu merită nici libertate, nici siguranță”. Şi să nu uităm că acum nu e vorba de altceva decât de libertatea şi de siguranţa fiecăruia dintre noi.
Nu călcați aici!
Două lucruri ar mai fi de spus, neoficial, despre situaţia spitalului din Arad. Primul, că aşteptăm informaţiile oficiale care au dus la constituirea grupului de suport şi la căutarea unui hotel pentru medicii de aici, iar al doilea că, atunci când am ameninţat mai marii spitalului că vom veni peste ei să vedem de la faţa locului care e situaţia, am fost sfătuiţi să nu venim, pentru binele şi sănătatea noastră. Pentru că, se pare, sănătatea, zilele acestea, nu vine din păcate de la Spitalul Clinic Judeţean din Arad.
89 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Rușine 😳 says:

  Intri viu și ieși mort… Mai rău in spitale decât pe strada.. Mulțumim România…

 2. De neinteles says:

  Celebrul Arafat nici el nu știe situația? Ar trebui sa știe ca I spital de urgenta.Practic el ce face în zilele astea?Da numărul de morți ?

 3. IONESCU says:

  BILCEA CE PAZESTE? AICI NU ARE CU SA SE LAUDE,NU POATE SA SPUNA CA A FACUT EL

  • Mihoc says:

   Repetentul penelist e complet nefunctional. Si el si mafiotii galbeni care au ajuns sa conduca. Nu au adus nimic la spita atita amar de vreme si e nenorocire acum.

 4. Ghita says:

  Unde-i Balcea? Nu ne mai informeaza?

 5. Muresan says:

  Directorul DSP demis atât ,de aici a pornit totul nu face teste chiar dacă prezinți simptome de coronavirus doar dacă ai venit din zona roșie, speram sa se schimbe multe cu venirea aparaturii necesare pt testare

 6. Doamne ce informații!!! says:

  Cu trenulețu la plimbat sau ce pile îți trebe când ajungi la spital ca să fie “plimbat…..?”

 7. La fel says:

  Sunt și alte institutii care ascund mizeria sub preș, angajatii nu au curaj să iasă pentru a face public ce se întâmplă sau unii sunt membrii de partid și cum să iasă ? Interesați-vă de Directia Judeteana de Asistenta Sociala, să vedeți ce e acolo și ce se ascunde,cum sunt amenintati angajații și cum se ascund alte lucruri grave prin amenintare . Nu ambele sunt conduse de CJ?

  • Adelin Stoianov says:

   Apropo de Asistenta sociala, o cunostinta lucreaza la Departamentu ptr protectia copilului – Management de caz. Directoarele de rang inalt nu accepta ca angajatele de rand sa lucreze de acasa ptr ca lor, sefelor, li se micsoreaza salariu. Salariu lor este compus din salariu de baza (net cam 2500-3000 de lei in functie de rezulatele evaluarilor), iar pana la 5-6000 de lei net sunt sporuri calculate pe baza salariului mediu brut pe tara (5429 RON in 2020). Daca subalternele lucreza de acasa, sefele nu mai au pe cine sa ‘coordoneze’ (sedinte in care se descarca pe angajate 🙂 ) nu mai primesc sporurile… deci sefele o sa aiba 2500-3000 net/luna –> cam putin fata de o angajata de rand care ia ~1800-2500 net. Nu am inteles foarte clar schema de calcul, dar ideea de baza: nu accepta telemunca ptr subalterne ptr ca li se injumatatesc veniturile…
   Si cel mai enervant lucru, nimeni nu vrea sa adune dovezi (inregistrari, filmari) de frica. Sunt atata de indoctrinate cu ideea ca ‘suntem prea mici ptr asa sistem de pile si relatii, n-ai ce sa faci…’ Aia ce intra pe pile, sunt mutati de pe un post pe altu si tot aia de jos trag greu ca-n proverbu ‘tot calul care trage este batut’. Seamana mult cu aia 101 dalmatieni ăăă angajati-neamuri de la ISU Dolj/Craiova

  • Adelin Stoianov says:

   Bonus: au un informatician simpatic: a fost chemat “sa repare netu la o colega in varsta ce nu se stie in ale calculatoarelor” (am citat intentionat ca sa vezi ce functionari mai exista). S-a uitat putin prin Control Panel (atunci aveau Windows 7) si, exasperat, scoate una bucata expresie in limbaju lui de la Almas-Gurahont (nu mai retin exact localitatea) “tre șâ meargă!” :D. Instant s-a rosit de tot, toate femeile din biorul ala au izbucnit in ras. Ce ne-am mai distrat cand ne-a povestit faza asta 🙂
   Alta faza: doamna de la curatenie isi face treaba si dupa ce termina nu mai merge imprimanta… dar nici macar nu se aprinde ledu de pornit/oprit. Angajatele cheama informaticianu, se uita si el si nu gaseste problema, imprimanta tot nu merge! Ce o fi? nu stiu,dar nu-i problema, institutia are contarct cu o firma de depanare calculatoare/servicii IT hardware si suna la ei. Vin 2 baieti se uita la setarile din calculator, pare ok, merge la imprimanta, hopa, stai asa, nu-i pornita 😀 Apasa unul pe butonul de deasupra, imprimanta nu porneste, se uita la butonu tip intrerupator ON/OFF din spate si ce sa vezi… era pe OFF 😀 Deci, au chemat firma de depanare sa apese un buton ptr ca informaticianu este prea prost ca sa stie de acel buton negru tip 1/0…
   Omu a intrat pe pile, evident, si acum 2 ani se lauda prin institutie ca pleaca pe post de informatician la frontiera (parca la Nadlac pe autostrada) pe “80 de milioane, nu mai stau aici cu voi pe 35”

 8. Ela says:

  La sfarsit toti vor raspunde!!!! Garantat! Societatea civila doreste adevarul si va actiona in judecata pe toti cei care ascund adevarul, actioneaza fara pic de profesionalism sau indraznesc sa profite in plina pandemie.

 9. Aradean says:

  Mare atenție la neadevărurile spuse de către unii în mas media cum că persoana decedată ar fi fost plecată recent afară. Aveți mare grijă ce declarați …Adevărul este total altul. Cît despre familia îndoliată Dumnezeu să-i mîngăie pe toți.

 10. Jos Catana says:

  Astea sunt din nou musamalizarile Domnului Catana de la DSP , asa face dansul ascunde tot ce poate ,exact asa cum dorea sa faca cu dezinsectia de la Liceul German ,aduceti-va bine aminte ,si atunci dorea musamalizarea , acest om care nu are habar de sanatate ar trebui sa-si dea DEMISIA , este in interesul nostru al tuturor sa ne scapam de acest om din functia DSP ARAD ,haideti sa facem ceva pana nu este prea tarziu sa nu moara oameni din cauza acestui om care este total pe langa medicina , doar atat ca este un ingamfat pus politic pe aceasta functie.

 11. pronya says:

  acesta este modul de implementare a politicilor neo-liberale ,mod de guvernare pe care l-am mai trait si in PER’OADA(asa-l pronunta Iohaus ,acest cuvant) de trista amintire pdl-petrov ! Din pacate ,minciuna si manipularea prinde foarte bine la multi romani ,iar acuma,iata-ne , suntem doar la inceput ! GRESEALA cea mai mare o au medicii si moasele,intrucat ei trebuiau sa fie prevazatori si sa-i faca testul covid ,pocaitului (pilos,am inteles din articol) decedat,imediat ce s-a internat ! Se pare ca e brambureala mare la Judetean,ignoranta cat incape ! Pai cum ar putea fi situatia ,din moment ce pocaitul decedat de covid a stat prin spital 4(patru) zile si evident ,4 nopti ! e usoe de presupus: a luat contact cu medicii,moasele, infirmierele, bolnavii din salon, apartinatorii acestora, …acestia la randul lor au luat contact cu membrii lor de familie,.. si tot asa…

 12. tamerlan says:

  Asta-i rezultatul angajarilor pe bani.
  Doar incompetentii prezideaza spitalul.
  Ani de zile Mirela si-a incasat taxele de angajare, in detrimentul cadrelor capabile spitalul s-a transformat in puturosi si incompetenti.

 13. Skywalker says:

  Faptul ca cei de la spitalul judetean Arad nu au echipamente de protectie nu este vina exclusiva a managerului sau conducerii. Este vina tuturor angajatilor care fura orice. Cunosc personal 2 asistente care lucreaza in acel spital si va pot spune cu certitudine ca au acasa depozit de materiale sanitare si cam tot ce se foloseste in spital. Au furat deja din a doua zi dupa angajare. Sa nu va spun de spaga obligatorie zilnica pt ca altfel nu mișcă niciun deget si sa nu uitam de salariile mărite fara ca ele sa merite. Bani gramada pe luna din spaga + salar imens + furt la maxim ! Asta e realitatea de la “judetean Arad “. Mentalitatea comunista de a fura orice ca poate intr-o zi va fi de folos este vie si azi si asa va fi si peste multi ani ! Hoatele , profitoarele, spăgarele și mincinoasele vor trebui sa ne protejeze de acest virus. Aaa…era sa uit : exista si medici serioși si devotați la acest spital , care merită respectul nostru , dar sunt tot mai puțini. Asa ca doamnelor asistente : daca rămâneți fără mănuși, măști de protecție etc. mai aduceti din rezerva de stat care o aveti acasă fiecare. Este momentul ideal sa deveniți ” oameni ” !

  • ultimulJedi says:

   Nu contest că nu sunt asemenea persoane, sunt convins că ele chiar există. Dar, adevărul este că nu din cauză că vreo 3-4 fufe au ciordit câte 2 combinezoane sau 3 măști, din cauza asta nu sunt suficiente pentru a face față epidemiei. Problema este că acest aspect a fost neglijat deși trebuia să fie în atenția guvernului în primul rând încă din ianuarie. Doar că pe atunci erau mai importante anticipatele decât achiziționarea de echipamente pentru o a face față unei eventuale epidemie de coronavirus. Iar cu ciordeala și cu șpaga, da aveți dreptate, se practică cam prin toate spitalelel de la noi deși acum nu se mai pot plânge de salarii că au salarii chiar bunicele. De ce se practică ? Pentru că încă avem destui nesimțiți și nehaliți și pentru că nu avem legi și pedepse care să descurajeze acest fenomen.

  • Nimeni says:

   👍🏻

 14. Mama a 3 says:

  Am primit azi o fotografie din spitalul judetean, naspa rau, fosta colega este asistenta, si zicea ca nu au botisei, si-au pus saci de gunoi pe papuci, lipiti cu scotch, 3 masti una peste alta, ochelari purtati cu randul. M-a rugat insistent sa nu mai donam, pentru ca la ei oricum nu ajunge! Pacat! O sa fie dezastru!

 15. Urât says:

  Este o rușine, o bătaie de joc la adresa populației, la că-ți bani ne trag pt sănătate și la urma tot ei te omoară cu zile în spitalele infecte, e nevoie de o revoluție, trebuie făcut ceva altfel vom rămâne la fel de vulnerabili și pana la urma ne vor extermina pe toți cu incompetenta și nesimțirea lor… Sau trebuie sa ajungem la””scăpa cine poate” “americanii deja s-au blindat cu arme… Urmam noi?

 16. Ferenc says:

  Nicio problema, vin alegerile si ne vor cere voturile, atat Tandemul Cionca-Balcea cat si militianul Stoian. Sper ca, dupa locale aceste struto-camile sa dispara de pe paleta politica a Aradului. PNL sa faca un efort si sa gaseasca oameni competenti pt jud Arad. La Primarie, daca nu vor sa-l numeasca candidat pe Bibart, acesta sa porneasca independent si va castiga.

  • kasper says:

   Da Ferenc, de acord cu tine. Dar intre timp pentru incompententa unora o sa fie mai putini oameni la vot… Sper ca ma intelegi… Se cam ingroasa gluma si este inca departe de varf…

 17. Name Falca says:

  De ce il intrebati pe Marele FALCAO……ca el conduce tot!

 18. Gina says:

  la spitalul din ineu este dezastru. Un idiot a raspandit atat la pacienti cat si la personalul medical acest virus sars-cov2. Cine raspunde pt aceasta? Is curios…

 19. Iulian says:

  Am înțeles Curând spitalele se vor Închide ca sa își poată trata personalul infectat Noi va trebui sa așteptăm ca sa se vindece pt ca apoi sa ne poată îngriji Nu sunt de specialitate dar cred ca in ziua de azi dacă îți vine un pacient trebuie să-l abordezi ca și cum ar fi infectat nu sa aștepți testul care vine după doua zile Greșelile și neștiința se plătesc Din păcate acum cu vieți Hai sa fim înțelepți

 20. P says:

  Ce specialiști are la conducere Aradul. Președinte CJ Cionca fost ospătar .Director spital județean o economista .La DSP un jurist.Ce sunt capabili aceștia să facă? NIMIC.

  • Fane Spoitoru says:

   Acestea sunt rezultatele muncii unor foști ospătari,tâmplari traficanți de valuta si alți meseriași care nu au avut nicio legătura cu scoala adevarata.Din păcate nici arădenii ca si alți analfabeți din toată țara creierul nu-i ajuta in ziua alegerilor Sunt convins ca si la alegerile urmatoare rezultatele vor fi aceleasi

 21. Durere says:

  Stati calmi, oameni buni ca apare BONUL si rezolva el problema, precum la German!

 22. big brother says:

  Se dovedeste ptr. a nu stiu cata oara ca birocratia si functiile date de partid, incompetentilor, nu duc la nimica bun. Panica a cuprins lumea medicala, nimeni nu vrea sa-si asume nimic (prietenii stiu de ce), se fac adrese peste adrese prin care se arunca responsabilitatea in ograda celuilalt iar actul medical are de suferit. DSP are un rol decorativ si ar trebui desfiintat, e suficient serviciul de management al spitalelor din cadrul consiliului judetean, care poate asigura tot suportul necesar spitalelor. Cat despre actul medical, D-zeu cu mila, ca vorba aia ; n-ai cu cine, n-ai cu ce dar cu Lucuta ce-ati avut? ca doar e de-a noastra:)). Mai Covidule, taman acu a trebuit sa apari si tu, off ca ne-ai stricat toate planurile si ai scos tot gunoiul la suprafata, acum ai aparut si tu Covidule cand vin alegerile si umflatii aia de sus se pregateau sa mai taie cate o panglica, sa pozeze frumos, sa mai costruiasca ceva impreuna, sa puna Aradul frumos in fata ;))

 23. eu says:

  De ce ati scos comentariul cu Falca…. nu va e rusine…???!!! Nesimititilor!!!

 24. topolino says:

  gruel de abia de sapta,mana viitoare va incepe

 25. werner says:

  Și îți mai și cer nesimțiții care apar la TV, mă refer la președinte și premier, să te informezi doar din surse oficiale, să le crezi doar minciunile lor. Păi din sursele oficiale, adică din gura domniilor lor, România este pregătită și are tot ce trebuie pentru a face față epidemiei. Doar că realitatea, precum și asta de la Spitalul județean Arad, ne arată de fapt adevărata față a lucrurilor, adeărul dureros că nu suntem pregătiți, că personalul medical nu are echipamente de protecție, că nu sunt teste, că nu sunt dezinfectanți, etc. Și ne mai arată ceva – că se încearcă pe orice căi să se impună omerta acolo. Să nu cumva să aibă vreunul curajul să spună adevărul, că nu au din aia și nu au din aia, că este bai. Să spună toți că totul este frumos și au de toate așa cum ne predică zi de zi președintele și premierul. Știm că încearcă acum să dreagă busuiocul, probabil s-au trezit și ei acum din beția și sevrajul anticipatelor care le umpleau căpățânile până acum vreo 2 săptămâni, doar că este cam tardiv. O vom lua în freză cu epidemia asta de nu o să ne vedem. Mai rău ca Italia sau Spania

 26. topolino says:

  pai daca autoritatile mint si incearca sa se fofileze ce naiba se asteapta de la civili? sa fie corecti si cinstiti?
  cand sunt mintit de cei in care ar trebuii sa am incrdere…atunci ar fi culmea sa fiu correct!

 27. albert says:

  “atunci când am ameninţat mai marii spitalului că vom veni peste ei să vedem de la faţa locului care e situaţia, am fost sfătuiţi să nu venim, pentru binele şi sănătatea noastră.”

  Ati bluffat ca niste amatori sau chiar aveti ceva in spate?

 28. Petrean Mircea Ioan says:

  Vreau să cred , că Bucureștiul , nu știe !!!
  DAR , nu mai pot să mă amăgesc !!!
  Schimbați placa !!!
  Schimbați abordarea !!!
  Gestionați țara , nu BUGETUL grupurilor de interese !!!
  Fiți OAMENI !!!
  Fiți Administratori de stat !!!
  De orașe, de ce vreți voi !!!
  DAR , GESTIONAȚI ROMÂNIA !!!!!!!!!!

 29. SabinA says:

  Taranoii trebuie sa stie ca asa cum pomii primesc boala si se duce toata livada asa se va intampla si cu satul lor si nu-i va scuza nimeni daca vor invoca divinitatea. Dumnezeu iti da dar nu-ti baga si in traista. Izolarea este cea mai buna metoda si dezinfectarea ambalajului produselor alimentare-nealimentare,.

  • topolino says:

   eu pot sa affirm ca Dumnezeu atat de mult m-ia dat incat nu pot duce! sincer nu pot face fata la cat am! si nu am cerut nimic! nici macar nimic nu am cerut!

 30. Carmen says:

  Buna seara! In aceasta seara in urma cu aprox 1h s a confirmat încă un pacient care este pozitiv la covid 19. Este vorba despre un medic de la UPU pe nume Bogdan Pitis care a și postat pe site ul sau de socializare cum ca așteaptă rezultatele de câteva zile și nimeni nimic. Pacientul este confirmat cu covid. Rog redacția sa ia legătura cu aceasta persoana pentru a ne putea da mai multe detalii in legătura cu starea acestuia și locurile in care acesta s ar fi deplasat in ultimele zile… este inacceptabil ce se întâmpla și cum ni se ascunde tot. Defapt li se ascunde și celor infectați. A fost nevoie de o postare pe site urile de socializare cu un impact destul de mare ca omul acela sa primească un răspuns , dacă e sau nu infectat. S a dovedit a fi infectat pana la urma. Oare câți mai sunt și nu știm!??

 31. Dezgust says:

  O mizerie… Incapabili sa gestioneze situația obligatoriu echipamente de protecție.. Dar doar minciuni spirtul de la 3 lei la 9 lei 200ml…deci măști scumpe.. Scot bani din buget sa plătească materiale la firmele lor create acum.. Bla bla

 32. topolino says:

  daca va spu sa il iubiti pe Dumnezeu ! va cer prea mult?

  • west-side says:

   Nu. Nu ne ceri prea mult
   Dar cu ce ne ajuta acum Biserica
   Poate dacă în locul bisericii de la Podgoria era un spital.. Poate altfel stătea treaba
   Dar multora le trebuie biserici icoane cât mai mari și aurite sa aibă ce sa sărute Romanul după ce bagă bani în cutia milei
   Credeți k asta vrea vrea domnul de la oameni?
   Biserici cât mai mari?
   Popii conducând Mercedes S klasse și haine cu fir de aur?
   Sau un lăcaș de cult mic și liniștit la periferie și credința în sufletele oamenilor
   Dar după ce toate astea trec vor ieși popii și vor spune ca ei ne-au scăpat prin rugăciune.
   Spitale tot nu vor fi etc
   România trezește-te!

   • Calin says:

    Nu-i obligatoriu sa fie la periferie, ii bine si in zone centrale, dar, asa cum spuneati, sa nu fie pompoase. La urma urmei Isus in duminica Floriilor a intrat in Ierusalim pe un manz de magar (sau cum s-o numi puiu de magar…), nu pe un magar bine facut sau un cal mai aratos, nici nu mai pomenesc de un armasar calumea cum aveau ofiterii romani.
    Mai pe limbaju nostru, a defilat mai degraba cu un Logan, decat cu un S Klasse/BMW/Audi.

   • pappy says:

    corect west-side ! IIsus invata oamenii oriunde se afla, el nu pretindea TAXA DE CULT , “DONATII”(asa-zise) , nu mergea,prin cetate, cu cersitul la Boboteaza, nu pretindea taxe de inmormantare,de cununie, …pe Lazar l-a inviat fara taxa, ..propovaduia in numele Lui Dumnezeu ,prin gradini(Getsimani),pe munte, nu neaparat in sinagoga! IIsus i-a indemnat pe ucenicii sai pescari,dar si pe altii sa-si lase averea saracilor si sa-l urmeze…IIsus nu umbla in haine de lux,nu traia in casoaie sau vile, nu mergea cu cele mai luxosi cai,ci ..pe un asin …IIsus ne-a cerut FAPTE SI CREDINTA , NU sa tremuram ,precum mucii,cand ne rugam si sa bolborosim cand ne rugam ,pretinzandu-ne prooroci , sa mintim ca nu venim din alte tari si sa-i imbolnavim pe altii, … Tot cuvantul Lui Dumnezeu ne arata ca Dumnezeu a pedepsit cu foc si pucioasa ,Sodoma si Gomora pentru desfraul homosexual de acolo,dar majoritatea populatiei romanesti NU vota referendumul din 2018 ! si acum iata PLAGILE,de care vorbeste Apocalipsa… Intoarceti-va la Biblie si la credinta, fratilor, sa vedeti ca Dumnezeu ne va binecuvanta precum pe Iov…ca final: stiti ce scrie pe DOLARUL AMERICAN??? ” IN GOD WE TRUST “…

 33. Florin says:

  Conducerea spitalului “varză”. Bani au fost pompați in spital dar degeaba dacă nu ști să-i folosești ca manager. Genocid ce au făcut.

 34. sattan 666 says:

  inca o saptamana si totul se scufunda

 35. Prietenii stiu de ce says:

  Mare atenție, cred ca singurul care nu este infectat la ora asta din tot sistemul medical, ii voluntarul ala care a lucrat la negru in spitalul judetean pe medicina legală și a fost si fotograf la papa joe. Ala cred ca la cat formol are in sânge ii bine imunizat si va face autopsia la toti care carpați de nu ne informati ca lumea si corect. Rusine hoti mincinoși ce sunteti, chiar vă meritați soarta sa va infectat de la cel mai mic până la cel mai mare șpăgar. Macar deținuții sunt acuma bine protejați din calea pandemia, iar ei vor ieși singuri din pușcării și vor conduce omenirea după ce nimeni din libertate nu va mai rămâne în viață.
  P.S. O doamnă doctor și-a infectat soțul care lucrează la politia rutiera, iar el și-a infectat subalternii cu bună știință, asta de ce nu a-ți mai menționat?

 36. Ilie says:

  Daca tot sunteti la ora adevarului abordati unul din cadrele medicale expuse si veti constata ca nu au fost testati nici pe departe cei intrati in contact cu decedetul de corona ,s-au facut doar niste liste de asteptare pe pretextul ca nu sunt teste,iar cei in cauza sunt chemati in continuare la servici expunand atat pe ceialalti colegi ,pacienti probabil inca sanatosi cat si continuarea lantului adica membri de familie care si ei la randul lor lucrand in siguranta publica intra in contact inevitabil cu colegi si cetateni….este si v-a fi vai si amar iar scarbele astea din conducerea institutiilor din judet si sefii sub privirea carora se fac aceste incalcari grave ale sigurantei si sanatatii publice trebuie cercetati penal si sa plateasca cu varf si indesat

 37. Pe langa oameni ingrijorati toata opozitia pe tapet. Bravo. Liviti in toti, dar vedeti ca sunt romani ca voi. Ati livit in diasporezi chit ca v-au tinut tara vie cu banii adusi in ultimii 15ani. Virusul lucra si va lucra deoarece e virus si trece neobservat. La noi dispar tiruri pesre zi fara urma de xe ne miram de virus? Luand exemplul Globului chiar crede cineva ca peste tot PNL e la putere? Peste tot incompetentii lor s-au ocupat de sistemul medical?Vedeti, daca ati fi corecti si v-ar ingrijoara INTR-adevar situatia oamenilor afectati, a medicilor, a siatemului medical ati scris pe masura in posrarile voastre. Noi suntem vinovati, Noi care nu avem reguli, care incalcam reguli, care trecem peste xadavre pentru binele propriu, care avem doar drepturi si obligatii Nu

  • Laci says:

   zoltane-baci ! diasporezii aia ,multi dintre ei nici macar nu lucreaza cinstit, ei traiau prin strainatate din furturi,talharii, recuperari,trafic de multiple feluri,etc ! mai erau badantele .salahorii, grajdari si alti parliti in fund !..Si tu ne scrii ca “acestia ne-au tinut tara vie?” … Tu chiar esti pr^st? Multi erau fugiti de neveste pe afara ca sa nu-si plateasca pensia alimentara la propriii copii,iar nevestele trebuia sa-i caute cu Justitia ! traiesti intr-o lume ireala, capiatule !

  • Mike says:

   Bai idiotel ce avem acum se datoreaza diasporei si hotilor din pnl care de 15 ani talharesc aradul asta e adevarul!

 38. j says:

  Oameni buni, am venit din zona rosie (Germania) si m-au plasat, cei de la DSP, in izolare la domiciliu, impreuna cu nevasta. Intre timp, i-am sunat pe cei de la DSP, si i-am intrebat ce facem dupa expirarea perioadei de 14 zile de izolare, mi se face vreun test de COVID19? Mi-au spus ca Nu. Oamenii astia sunt inconstienti!!!!! In izolare la domiciliu, mai sunt peste 1000 de aradeni. Oameni bun, imi pare rau sa spun, dar eu vad un haos groaznic.

 39. fara lideri says:

  De la cine vreti voi raspunsuri ? Sobolanii au fugit si s-au ascuns de mult . Vor iesi din gaurile lor la alegeri sa va spuna cate au facut ei si ca totul va fi perfect . Isi vor pune in continuare aplaudacii in posturi cheie sa aiba cine sa mentina un climat de stres si teroare . De altceva nu sint in stare, se vede acum ! Astia nu sint lideri ! Aradeni, treziti-va !

 40. Nostrum says:

  Dati drumul la angajarile in spital! Dati drumul la aparatul de testare! Testați tot personalul din spital si toti pacienții care intră în spital! Deschideți toate secțiile spitalului si toate spitalele(inclusiv cel din Gradiste)! Asta e numai începutul, vor urma mii de cazuri, unde ne vom trata,? Politicienii sa inteleaga ca nici ei nu se pot trata la Viena sau Szeged, trebuie sa investească urgent in sistemul nostru de sanatate si sa aduca oameni competenti in spitale, nu pilele!

 41. livia says:

  Totul este o bataie de joc la adresa cadrelor medicale,gunoiul se scunde sub pres,asa a fost pe vremea comunistilor asa si acum.Nu avem grija de medici ,asisrente ,imfirmiere ,brancardieri care sunt in linia intii,daca ei nu au echipamente ,dezinfectante,etc dece sa ascumdem???Sa se ocupe menegerul spitalului ca de asta este acolo,dar nu…..politica este alta precum se vede,Ascundem tot,tacem malic si vine o alta zi,Dar ma intreb ce facem fara cadre medicale sanatoase care sa fie dotate cu echipamente sanitare??MURIM!Dece sa le fie frica sa vorbeasca,este vb de sanatatea lor a fam lor,a oamenilor cu care vin in contact.Domnilor politicieni voi dati bine la TV spunind ca toul e bine,inca ganditi politic …oare asta este prioritatea noastra,.?Nu ne ramine noua muritorilor de rand decit sa ne rugam la D-zeu sa ne ajute.vb aia scapa cine poate…TRIST.Ma gandesc la un singur lucru NOAPTEA DORM BINE CEI CARE NE CONDUC???EU NU!!!!!!!ma gandesc ca poate maine voi fi intr-un sicriu,sinistru! nu????

 42. Sanatosu says:

  Nu ca mi-ar fi dragi peneleii si acolitii lor, dar stimatii de pesedei, care au condus tara zeci de ani, cate spitale au construit?

  • Adelin Stoianov says:

   Cum ii poti subestima pe psd-ei? in 2016-2019 au construit 8 spitale regionale, cel mai apropiat la Timisoara. Dar nu oricum, ci ca in povestea aia cu Hainele cele noi ale imparatului. 😉
   Pe scurt lista aia de spitale “este admirabilă, e sublimă, putem zice, dar lipseşte cu desăvârşire” (Ion Luca Caragiale). 😀

 43. Vasile says:

  Daca se spune că acest virus trăiește în aer circa 30 de minute in aer și că trebuie să pastram distanta intre noi de 1,5 sau 2 metri ,nu e normal oare că virusul sa pătrundă și în casele oamenilor,având în vedere că particulele de aer sunt plimbate de către curenți?Întrebare pentru genii..Oare nu cumva o fi o manipulare in masă prin care se urmărește eliminarea emigranților și a celor care lucrează la negru?Cum vă explicați faptul că toată lumea poartă mănuși și masti,iar autoritățile apar neechipate peste tot in media?

 44. Vasile says:

  Daca se spune că acest virus trăiește în aer circa 30 de minute in aer și că trebuie să pastram distanta intre noi de 1,5 sau 2 metri ,nu e normal oare că virusul sa pătrundă și în casele oamenilor,având în vedere că particulele de aer sunt plimbate de către curenți?Întrebare pentru genii..Oare nu cumva o fi o manipulare in masă prin care se urmărește eliminarea emigranților și a celor care lucrează la negru?

 45. Vasile says:

  Daca se spune că acest virus trăiește în aer circa 30 de minute in aer și că trebuie să pastram distanta intre noi de 1,5 sau 2 metri ,nu e normal oare că virusul sa pătrundă și în casele oamenilor,având în vedere că particulele de aer sunt plimbate de către curenți?Întrebare pentru genii…😉

 46. Local

  Amenzi de 70 de mii de lei, pentru ieșirea din casă
  Zeci de arădeni au fost amendați de către polițiști, jandarmi și polițiști locali, pentru că au ieșit din case fără declarația pe proprie răspundere.

  România

  Cel mai tânăr român mort de coronavirus: 27 de ani
  La numai câteva zeci de minute de la momentul în care au anunţat decesul cu numărul 38, Grupul de Comunicare Strategică anunţă că alte două decese au fost provocate de Covid-19. 1

  România

  CORONAVIRUS. 308 cazuri noi în țară. 1.797 de teste, în 24 de ore
  Numărul de cazuri confirmate cu infectare cu noul coronavirus a ajuns, la nivelul țării, la 1.760. 169 de persoane au fost vindecate, iar 38 și-au pierdut viața.

  Local

  Planul pus la cale de un tată pentru a-și lua fata de la aeroport și a o duce în izolare
  O tânără din Timișoara a terminat zilele trecute cursurile pe care le urmează la o facultate din Marea Britanie. Trebuia să se întoarcă acasă.

  România

  Al 38-lea deces provocat de Coronavirus în România
  TIMIŞOARA. Numărul deceselor provocate de coronavirus în ţara noastră a ajuns la borna 38. 1

  Local

  Expert: „Majoritatea celor care au fost în Nădlac în contact sunt pozitivi”
  Fostul director al DSP Alba spune că cea mai mare greşeală strategică a României a fost neînchiderea graniţei de la Nădlac. 19

  Oameni

  Tom Hanks s-a întors în SUA după ce s-a vindecat de coronavirus
  Tom Hanks şi soţia sa, Rita Wilson, au revenit vineri în Los Angeles după ce au stat peste două săptămâni în carantină în Australia în urma rezultatelor pozitive la testele pentru coronavirus, informează Reuters.

  Local

  Două doctoriţe de la Boli Infecţioase Arad, internate cu coronavirus la Timişoara
  Ele au fost testate pozitiv la COVID-19 după ce au consultat pacienţi cu suspiciune de coronavirus, ulterior confirmaţi. 1

  Oameni

  Sophie, soţia premierului canadian Justin Trudeau, anunţă că s-a vindecat de coronavirus: Nu este uşor să fii singur
  Sophie Gregoire Trudeau a scris pe Facebook că se simte mult mai bine şi a primit aviz pozitiv de la medicul său meu şi de la Centrul de Sănătate Public din Ottawa.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.