aradon.ro Web analyticsSpitalul îi amenință cu judecata pe cei care fac postări acuzatoare la adresa personalului medical

De Sorina Ambrus

Spitalul îi amenință cu judecata pe cei care fac postări acuzatoare la adresa personalului medical

În comunicatul spitalului se arată faptul că „prezentarea unor diagnostice false ca fiind adevărate, prezentarea unor opinii greșite ca fiind adevăruri incontestabile, denigrarea spitalului și a cadrelor medicale pe baza unor presupuneri care nu au nicio acoperire reală – sunt inacceptabile”.
Scris de Sorina Ambrus - În comunicatul spitalului se arată faptul că „prezentarea unor diagnostice false ca fiind adevărate, prezentarea unor opinii greșite ca fiind adevăruri incontestabile, denigrarea spitalului și a cadrelor medicale pe baza unor presupuneri care nu au nicio acoperire reală – sunt inacceptabile”.

Arad. Spitalul Cinic Județean Arad reacționează dur la acuzele care curg pe rețelele de socializare, ca urmare a scandalului iscat de plângerile penale formulate de către rudele decedate ale unor bolnavi COVID împotriva medicilor de aici. Comentariile au curs pe facebook, iar unele dintre acestea sunt dintre cele mai dure la adresa spitalului și a medicilor de aici. În atare condiții, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a considerat că este necesară o reacție în care îi avertizează pe internauți că acuzele nefondate pot genera chemări în judecată, iar cei care aduc atacuri fără bază legală medicilor vor fi acționați în judecată chiar de către spital.

Iată ce se precizări sunt făcute în comunicatul remis de Spitalul Județean Arad:

Ne exprimăm profundul regret pentru trecerea în neființă a pacienților care au suferit forme severe Covid-19. Asigurăm opinia publică arădeană că au beneficiat de tratament medical, de atenția cadrelor medicale și că s-au făcut eforturi pentru salvarea lor. Din nefericire, în unele situații aceste eforturi nu au putut împiedica deznodământul tragic. Asta nu se întâmplă numai la Arad, ci în întreaga lume. Mulți oameni buni pleacă prematur dintre noi din cauza efectelor distructive ale virusului Sars Cov-2 asupra organismelor vulnerabile, în ciuda eforturilor medicale.

Față de postările acuzatoare de pe rețelele sociale, ne rezervăm dreptul de a acționa în instanță persoanele care fac acuzații grave, nefondate (din punctul nostru de vedere) la adresa personalului medical. Înțelegem suferința familiilor îndoliate, dar în același timp noi luptăm zilnic pentru sănătatea altor zeci, sute de arădeni infectați, oameni cu un moral extrem de scăzut și din cauza bolii, dar și a avalanșei de invective și de acuzații la adresa Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad și a cadrelor sale medicale. Lupta noastră nu este numai pentru salvarea pacienților, ci și pentru salvarea onoarei și reputației colegilor noștri, cadre medicale și auxiliare care lucrează în condiții foarte grele pentru sănătatea fiecărui pacient. Nu contestăm că pot exista situații în care unul sau altul dintre cei peste 2000 de angajați ai spitalului greșește. Dar este profund incorect ca unele cazuri scoase din context să fie considerate regulă generală! Fiecare situație este analizată și cei care greșesc, răspund.

Respectăm libertatea de exprimare a tuturor. Dar libertatea de exprimare presupune și asumare, responsabilitate față de afirmațiile făcute. Prezentarea unor diagnostice false ca fiind adevărate, prezentarea unor opinii greșite ca fiind adevăruri incontestabile, denigrarea spitalului și a cadrelor medicale pe baza unor presupuneri care nu au nicio acoperire reală – sunt inacceptabile! Ele dăunează nu doar sistemului medical arădean, ci și pacienților care, intimidați de dezinformări și acuzații, nu apelează la serviciile medicale de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad și se tratează la domiciliu, riscând agravarea afecțiunilor. Am avut numeroase cazuri de bolnavi de Covid-19 care au ajuns la spital în ultimul moment, după ce zile întregi și-au administrat medicamente neadecvate la domiciliu, și din păcate nu au mai putut fi salvați.

Facem un apel public către arădeni să înțeleagă eforturile pe care cadrele medicale ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad le fac pentru sănătatea pacienților, pentru limitarea efectelor pandemiei, și să filtreze informațiile false, tendențioase sau incorecte, după caz, care le sunt prezentate. Îi asigurăm că la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad facem tot ceea ce este omenește posibil pentru tratarea și salvarea pacienților Covid-19”. Comunicatul este semnat ec. Florina Ionescu, manager interimar Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.

22 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Anonim says:

  Faceti eforturi doar pt. spagi !
  Cei de la spitalul judetean au luat-o pe urmele lui firea, cine nu-i de aocrd cu ei ,sunt amenintati cu judecata.

 2. Patrascu says:

  Apa calda aveti? Click aici clozetele sint curate? Robineti la dusuri in stare buna? Din atitea spagi si tupeu de zdrente macar sa fie functionale. Ultima data nici un covor nu era intrare, halal smenar in fruncea lagarului de exterminare.

 3. Cristi says:

  Serios?! Pai fiecare își spune experienta din spital, nemulțumirea sau mulțumirea, după caz. Dar se pare ca nu suportați criticile. In loc sa încurajați oamenii sa critice, obiectiv evident, pentru a îmbunătăți serviciile medicale, voi ii dați în judecata. Pai atunci o comparație cu spitalele din Viena (experienta personala), nici nu cred ca întra în discuție. Trist, ca atunci când ești incompetent, depășit de situație, sa ameninți. Eu zic ca asta dovedește ca va recunoaste-ti greșelile și incompetența (slaba pregatire). Sper sa nu am nevoie de serviciile dumneavoastră… Îmi pare rău, dar asta simt acum!

  • Ahmed Yatin says:

   Fufa asta cazuta printre crengile politice sa intrebat , dar ce majoritatea este nemultumita de servicile de la sp. judetean? Care este motivul si cum poate explica teama si disperarea bolnavilor care aleg Timisoara sau Cluj sau Oradea?

 4. nick says:

  Cred ca autoarea articolului nu intelege limba romana. Spitalul nu ameninta pe nimeni,ci si-a rezervat dreptul de a actiona pe cai legale,actiuni in justitie,fata de anumite persoane .Deci nu e vorba de amenintare,caci atunci cind se doreste sa se apeleze la organe de justitie nu poate fi vorba de amenintare .Este o chestiune de logica poate prea pretentioasa pentru unii. In alta ordine de idei,ar fi extrem de interesant ca Spitalul sa si faca cunoscut daca actioneaza pe cineva,si chiar solutionarea procesului,pentru mai buna informare a publicului.

 5. #cugetdecinumairezist says:

  Citez: ” Îi asigurăm că la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad facem tot ceea ce este omenește posibil pentru tratarea și salvarea pacienților Covid-19”. … si acum intreb: DAR PENTRU CEI FARA COVID CE FACETI EROILOR ??? MI-a murit bunicul cu zile ca nu a fost bagat in seama cu o afectiune la rinichi. O sa ne dam in judecata unii pe altii si o sa vedem cine castiga, cei care au opinii personale la care au dreptul constitutionalde ale exprima sau cei care incalca juramantul lui Hipocrate

 6. ardelean says:

  Totul trebuie înregistrat, fiecare persoană cu care intrați în contact trebuie să se prezinte (identitatea Dvs. precum și date despre Dvs. ei cunosc, dar Dvs. nu știți cu cine stați de vorbă). Încetați să mai umblați cu plicuri la Dvs. Fiecare persoană din sistem e plătită. Nu vă temeți, nu vi se poate întâmpla nimic, eventual se vor purta cu Dvs. ca și niște scorpii, dar Dvs. îi veți înregistra, după care vor apărea pe rețele de socializare, după care se vor face anchete interne de ochii lumii, după care altcineva va posta un abuz pe rețeaua de socializare, până când știrile vor ajunge în presa națională, iar Ministerul va trebui să întreprindă ceva. Așa se procedează într-un stat civilizat, pentru că nu pacientul e în slujba lor, ci ei în slujba pacienților. Doamne ajută!

 7. cetatean says:

  Foarte bine! Bravo! Institutiile statului nu sunt de batjocora oricui. Dupa ce fac atita pentru cetaten, unii isi permit sa calomnieze institutiile statului. Sa fie amendati, inchisi pentru aceste fapte.

  • Marius says:

   Comunistule ascultă aici.
   Instituțiile statului sunt ale noastre. Ele există datorită taxelor și impozitelor (la spitale și șpăgi) plătite de noi.
   Instituțiile statului ar trebui să fie la dispoziția cetățeanului, iar cetățeanul, din moment ce finanțează aceste instituții are dreptul să-și exprime nemulțumirea.

 8. cetatean roman says:

  sa inteleg ca nu e voie sa critici saui sa spui ceva despre eventualele nereguli ca te trezesti dat in judecata.?
  Frumos , ce sa zic?
  Atunci unde e libertatea de exprimare unde e dreptul la opinie?

 9. costi says:

  Voi dati in judecata da?? Eu vreu sa va intreb ceva,Daca ati fi internata in spital si ati pri i mancare de acasa la ora 13 si abea la ora 17 se deranjeaza o imfirmiera sa o duca bolnavului v-ar placaea???Dati ne in judecata doar atit puteti ,in rest fereasca D zeu sa ajunga cineva la voi.Sa ne rugam sa fim sanatosi,Si inca ceva NU MAI NE AMENINTATI<ATIT STITI SA FACETI,,,

 10. anonim says:

  Nu mai au nici o rusine

 11. Xxxx says:

  EROII , fac pe durii?! inseamnă că banii europenii dau pe afară !!! bine face că o să-i mai caute ăia cu corne și vor rămâne fără “materia primă de lucru,”și vor muri de foame rămănând fără servici și ” material ” de lucru.. ..și când vor fi Eroii cu adevărat ,mă voi duce să le aprind câte o lumînate. 😄😄😄😄!!!

  • Jak says:

   ai dreptate ,fiul meu are un coleg care si-a tăiat tendoanele mâinii la lucru,a fost dus de urgență la spital ,și ….. in loc de operație , i s-a făcut ……testul covid ,și lăsat pentru atunci când va sosi rezultatul !!! in plus, iată ce salarii pe luna Decembrie au cei de Tg . Jiu de la Spitalul de Urgență Județean incepând cu spălătoresele in conformitate cu emisiunea B1 Tv de acum 2 săptămâni a emisiunii ” Se intâmplă azi” care este transmisa live si pe internet,cred că și pe
   youtube deci incercați și căutați; salariul net

   priviți și vă cruciți!!!
   spălătoreasă 1; 4890
   spălătoreasă 2; 5597
   spălătoreasa 3; 5676
   spălătoreasa 4; 5566

   BLOC OPERATOR;

   moașă principală șef; 11663
   moașa principală 1 ; 10676
   moașa principală 2 ; 10797
   moașa principală 3 ; 10857
   moașă principală 4 ; 24202 🤔🤔🤔 venit net.
   infirmieră ; 8100 😮😯😯

   Nu știu situația din Arad insă nu poate fi altă schemă de salarizare, așa că iși pot umfla mușchii că dă in judecată acesti parveniți ai sistemului,nu-i nimic vom incepe și noi să-i dăm in judecată pentru incompetență, malpraxis, și va veni vremea când vor răspunde pentru toate minciunile lansate cu ajutorul cadrelor medicale si genocid,și dezinteres.

 12. Teretean says:

  Astept cu nerabdare sa vad curtea spitalului plina de tigani care vor cere dreptate. Microbi din spitale si indiferenta personalului a capatuit mii de familii.

 13. adrian says:

  Spitalul procedează corect. M-a dus ambulanță la ei, mi-au pus o perfuzie si au spus sa merg la un medic de specialitate. Am plecat mai mult tot de acolo si am platit la clinica privata 50 de milioane sa ma pun iarăși pe picioare. Mai spun doar ca pana acum am cotizat la sistemul public de sanatate 30 de ani. De ce nu există optiunea sa primim banii înapoi daca atunci cand avem nevoie își bat joc de noi si de ce nu putem opta sa nu mai plătim asigurări de sănătate?

 14. Atacant says:

  Cea mai bună aparare este atacul. Asa considera ei ca este normal.

 15. asad says:

  Si eu fac o acuzatie nefondata, din surse din interior, din exterior si de la fosti pacienti:
  E jale la spitalul judetean, e jale in mentalitatea acestor angajati in sistemul medical, oameni fara valori morale si care au uitat juramantul lui Hipocrate.

  Pandemia s-a dovedit eficienta in promovarea minciunilor sistemului de guvernare si a indolentei sistemului medical, au murit oameni cu zile de boli banale sau arsi in flacari sustinute de Oxigenul din tuburi, unii daca nu aveau pile prin spital mureau de bolile de care sufereau deoarece in sectia de covid se da tratament strict pentru covid, cei cu comorbiditati sunt mortti daca nu au pile pe la alte sectii, dupa cum povesteste o doamna care a scapat din iad.

  O alta chestie pe care am observat-o la bugetari, cei care au de-a face cu oamenii in timp sunt dezumanizati puternic, e vorba de angajatele din sistemul de sanatate, functionarii care zac in ghisee, amantele si gagicile baietilor destepti din sistem din toate sistemele si subsistemele guvernului, oameni fara omenie, fara mila, fara jena, tupeu maxim.

  Mi-am dat seama de ce mizerie e in spitale si in sistem nu la Colectiv ci dupa scandalul de la Hexipharma care a ucis prin infectii nozocomiale si dzinfectanti diluati de 10000 de ori, au ucis probabil peste 80000 de pacienti, poate chiar mai multi in decursul functionarii hexipharma

  Cu astfel de indivizi aveam de-a face, bucurati-va cei care sunteti sanatosi si rugati-va pentru cei bolnavi sa scape

 16. tombola lunii

  Mapamond

  Joe Biden: 5.000 de militari NATO vor fi trimiși în România
  Statele Unite îşi vor spori prezenţa militară în Europa, a declarat preşedintele Joe Biden la summitul NATO de la Madrid, ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina. Printre măsurile anunţate este şi prezenţa a unei brigăzi de 5.000 de militari în România.

  Local

  Dosare penale pentru doi arădeni care au comis infracțiuni rutiere
  Un tânăr de 24 de ani, din Arad, s-a ales cu un dosar penal pe numele său după ce polițiștii l-au depistat conducând un autoturism, deși avea dreptul de a conduce suspendat, în timp ce un alt arădean, de 25 de ani, a fost prins la volanul unei mașini neînmatriculate.

  Local

  A furat platbanda de pe acoperișul unei fabrici abandonate
  Un tânăr de 19 ani, din județul Bacău, a fost prins în flagrant, marți, 28 iunie, în jurul orei 15:00, în timp ce fura platbanda de aluminiu de pe clădirea unei foste fabrici situate pe Calea Aurel Vlaicu.

  Local

  Telefon mobil furat dintr-un cazino, în Vlaicu
  Un tânăr de 21 de ani, din Arad, este cercetat penal după ce a furat un telefon mobil dintr-un cazino amplasat pe Calea Aurel Vlaicu. Prejudiciul a fost recuperat, în timp ce pe numele arădeanului a fost întocmit un dosar penal pentru furt.

  UT Arad

  Yacoub Aly Abeid, ultimul transfer în defensivă la UTA
  Fundașul stânga vine din liga a doua franceză și are 42 de meciuri cu naționala Mauritaniei.

  România

  Florin Cîțu a demisionat din funcția de președinte al Senatului
  În mai puțin de un an, Florin Cîțu a pierdut funcțiile de premier, președinte a partidului (PNL) și acum cea de președinte a Senatului. 3

  Local

  Erasmus - UVVG în Republica Moldova
  ARAD. În perioada 18-22 iunie 2022, Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu”, din Cahul, Republica Moldova, a fost gazda unei delegații a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, în cadrul unui program Erasmus+.

  ARADON Sport local

  Cupa Satelor a ajuns la borna 4!
  ARAD. După o pauză de trei ani, Cupa Satelor la fotbal, competiţie adresată cluburilor afiliate sau neafiliate din mediul rural, revine în actualitate, cu ediţia cu numărul 4.

  ARADON Sport local

  Argint la Junior Summer Cup
  CONSTANŢA. În formula: Adrian Boicu, Gabriel Creciun, David Gorea, Zian Rozniciuc, David Imanadii, Yonathan Stan, Mario Neamț și Hunor Cserneczky, galben-negrii de la CS Atletico Arad, grupa de vârstă 2015, au ocupat locul doi la Junior Summer Cup.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.