aradon.ro Web analytics

Studii pe bandă rulantă la Consiliul Judeţean

Studii pe bandă rulantă la Consiliul Judeţean

CJA vrea trei studii de fezabilitate dintr-un foc, unul pentru cântare, unul pentru staţii de autobuz şi altul pentru totemurile de la intrarea în judeţ.
Scris de Alin Gherasim - CJA vrea trei studii de fezabilitate dintr-un foc, unul pentru cântare, unul pentru staţii de autobuz şi altul pentru totemurile de la intrarea în judeţ.

Au încercat să comande studii de fezabilitate separat, pentru fiecare investiţie în parte, dar nu au primit oferte. Acum, cei de la Consiliul Judeţean au schimbat strategia şi au comandat, la pachet, trei studii de fezabilitate deodată. Unul dintre aceste studii vizează realizarea unor platforme pentru verificarea tonajului vehiculelor care circulă pe drumurile judeţene. Un al doilea studiu se referă la realizarea unor totemuri la intrările în judeţul Arad dinspre judeţele Timiş şi Bihor. În sfârşit, al treilea studiu are în vedere construirea a două staţii de autobuz pe drumul care leagă Aradul de Felnac.

Şi sumele
Cum la primele cereri de ofertă nu au existat firme interesate, CJA a comasat acum toate studiile de fezabilitate în speranţa că suma totală pe care ar putea-o câştiga societatea care va semna contractul va fi mai atractivă. Aşadar, pentru studiul aferent amenajării platformelor de verificare a tonajelor se estimează că se va plăti o sumă de 28.500 de lei. Pentru studiul totemurilor se estimează că se va cheltui 32.500 de lei. Iar pentru cele două staţii de autobuz care se doresc a fi construite studiul este estimat la 13.000 de lei. Un total de 74.000 de lei. Numai că suma ar putea scădea. Pentru că, potrivit CJA, firma care va oferi preţul cel mai scăzut va fi declarată câştigătoare.

Investiţiile propuse
Dar să vedem exact ce îşi doresc să realizeze cei de la Consiliul Judeţean, după ce aceste studii de fezabilitate vor fi întocmite. Dacă vorbim despre platformele pentru verificarea tonajelor, CJA vrea să înfiinţeze astfel de „cântare” pe patru drumuri din judeţ, respectiv între judeţul Timiş şi localitatea Birchiş, în zona localităţii Ususău, între Felnac şi Sânpetru German şi între Tauţ şi Târnova.
Dacă vorbim despre totemurile de la intrările în judeţ, CJA vrea să monteze astfel de opere în zona Birchiş, la intrarea dinspre judeţul Timiş, în localitatea Satu Mare, la intrarea în judeţul nostru dinspre Timiş, în zona Neudorf, tot cu intrare dinspre Timiş, în apropierea localităţii Berechiu, cu intrare dinspre judeţul Bihor şi în zona localităţii Craiva, unde vine drumul dinspre Bihor. Pe lângă aceste totemuri care anunţă şoferii că au intrat pe raza judeţului nostru, CJA vrea să amenajeze şi parcări cu locuri de odihnă în acele zone.
În sfârşit, în ceea ce priveşte cele două staţii de autobuz, acestea ar urma să fie realizate la kilometrul 91 al drumului judeţean 682. Staţiile vor fi compuse din copertine, bănci, coşuri de gunoi şi panouri publicitare.
Rămâne de văzut dacă aceste lucrări vor fi şi începute, ţinând cont de faptul că firmele nu se prea înghesuiesc la studiile de fezabilitate.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  Două seri de muzică la Filarmonică
  Joi și vineri, Filarmonica Arad va găzdui un concert cu orgă și o serată lirică a studenților din Timișoara.

  UT Arad

  UTA a luat atitudine și l-a recuzat pe arbitrul Barbu
  Așa cum era normal, Comisia Centrală de Arbitri a fost înștiințată de club că nu-l mai vrea pe „coșmarul” din Făgăraș. 1

  Advertorial

  Analizele care previn cancerul ovarian, de prostată și bolile cardiovasculare
  La MedLife Genesys, am conceput 3 pachete de screening pentru cele mai frecvente afecțiuni, care să permită pacienților să știe că sunt bine sau să poată să ia măsuri încă din faza incipientă, când tratamentul reușește să salveze vieți.

  Advertorial

  Cred în leadership comunitar! Dăruim de peste 10 ani
  În opinia mea leadershipul nu se regăsește doar în activitățile de business ci in toate aspectele vieții dar astăzi voi vorbi despre leadershipul comunitar.

  România

  Au fost aprobate noile reguli privind carantinarea persoanelor care sosesc în România!
  Măsurile se aplică din data de 10 decembrie și sunt valabile până pe data de 8 ianuarie a anului viitor. 2

  Local

  Traficant de droguri din închisoare
  Adrian Buda coordona din închisoare o grupare infracțională care se ocupa cu distribuția de droguri pe piețele din Arad și Timișoara. În urmă cu un an, acesta a fost condamnat la închisoare pentru constituirea unui grup infracțional organizat și trafic ilicit de droguri de risc, după ce – inițial – fusese achitat.

  Local

  Aradul, haltă a Timişoarei
  Oraşul nostru ar urma să fie staţie a trenului metropolitan care ar urma să ia fiinţă în Timişoara. 6

  România

  Ministrul Educaţiei: 86 de cazuri pozitive, în urma testelor antigen pe bază de salivă efectuate luni la elevi
  Luni, până la ora 19.00, în urma utilizării testelor rapide antigen noninvazive efectuate din proba de salivă, au fost raportate 86 de cazuri detectate pozitiv, anunţă ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. 1

  Local

  Intervenție a jandarmilor arădeni pentru imobilizarea unui câine agresiv
  S-a întâmplat luni după amiază, într-un cartier din municipiul Arad, unde o femeie s-a trezit cu un câine din rasa Amstaff în mijlocul curții casei sale. Când a încercat să-l scoată de pe proprietate, câinele a devenit agresiv. 15

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.