aradon.ro Web analyticsUPDATE. Supermarket în flăcări la Arad! Pompierii intervin pentru stingerea incendiului 

De Eugen Rogojan
Reactualizat la:

UPDATE. Supermarket în flăcări la Arad! Pompierii intervin pentru stingerea incendiului 

Foto: Flavius Dumitraș
Reactualizat la:
Un supermarket din cartierul Aradean Gai a fost cuprins de flăcări marți seara. Pompierii sunt la fața locului, încercând să stingă incendiul. UPDATE. Incendiul se manifestă generalizat. În zona nu există hidranți! UPDATE 2. Pompierii au localizat incendiul fără ca acesta să se extindă la clădirile învecinate. UPDATE 3. Trei hidranți în zona incendiului: doi nefuncționali și unul rupt.
Scris de Eugen Rogojan - Un supermarket din cartierul Aradean Gai a fost cuprins de flăcări marți seara. Pompierii sunt la fața locului, încercând să stingă incendiul. UPDATE. Incendiul se manifestă generalizat. În zona nu există hidranți! UPDATE 2. Pompierii au localizat incendiul fără ca acesta să se extindă la clădirile învecinate. UPDATE 3. Trei hidranți în zona incendiului: doi nefuncționali și unul rupt.
Un magazin situat pe strada Dunării din municipiul Arad, în cartierul Gai, a fost cuprins de flăcări marți seara. Pompierii arădeni se află la fața locului cu mai multe autospeciale de stingere, aceștia solicitând sprijin și din partea detașamentului de pompieri din Ineu.
Încă nu se cunosc detalii despre amploarea incendiului și nici despre posibile cauze de izbucnire. Vom reveni cu detalii!
UPDATE: Pompierii arădeni anunță că incendiul se manifestă generalizat. La fața locului intervin trei autospeciale de stingere de la Detașamentul de pompieri Arad, iar în sprijin au fost solicitați și pompierii de la Garda nr.1 Chișineu-Criș, dar și cei de la Garda nr.2 Ineu. Unul dintre motivele pentru care e nevoie de intervenția mai multor autospeciale de pompieri este lipsa hidranților din zona magazinului.
Din fericire atât angajații, cât și clienții care se aflau în magazin în momentul izbucnirii incendiului au reușit să părăsească clădirea.
UPDATE 2: Deși exista riscul ca incendiul să se propage și la alte clădiri din apropierea magazinului, pompierii au reușit să îl țină în frâu. „Incendiul este localizat, nu mai există pericol de extindere. S-a reușit localizarea lui în limitele găsite. Nu s-a extins la locuințe, deși pericolul era iminent”, transmite Maior George Pleșca, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad.
UPDATE 3: După ce inițial anunțaseră că în zona incendiului nu există hidranți, pompierii au venit cu o precizare. Aceștia au menționat că, totuși, în apropiere se aflau trei hidranți. Doar că doi dintre ei nu funcționau, iar cel de-al treilea avea “ghearele” rupte, astfel că nu a putut fi conectat la furtunurile pompierilor.
În final, după aproximativ trei ore de intervenție, focul a fost stins. Cauza este încă în curs de stabilire, însă cert este că incendiul a fost unul violent, fiind favorizat de prezența materialului combustibil (marfa depozitată în magazie și în podul magazinului) și de tehnica de construcție (pereți portanți, fără planșeu despărțitor rezistent la foc).

FOTO: Flavius Dumitraș

FOTO/VIDEO: Sandu Dorin
30 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Stefan51 says:

  scurt circuit,vinovatul de serviciu

 2. Florian says:

  Cum naiba sa chemi pompieri de la ineu si chisineu cris?

 3. SRL says:

  Flama Market

 4. Charlie says:

  Cum primeste in supermarket autorizatie de functionare fara hidranti in zona? Ah! Am uitat – se intimpla in Romania

  • victor says:

   oare nu aia cu astfaltul iau acoperit si apoi au uitat sa-i ridice la nivel cu astfaltul. Daca este asa este greseala mare a celor de la astfaltari

 5. Talibanu says:

  De ce au chemat și ajutoare de pe sate cineva sa îmi explice, în Arad nu exista autospeciale dar ei se tot decorează unul pe celalalt de 1 decembrie, frumos la Arad sau de azi înainte ii spun comuna Arad ca oraș a fost, cândva…

 6. Mihai says:

  Charlie tu ai citit articolul? Scrie clar hidra nți existau doar că nu funcționau Alo ISU?

 7. Fost pompier voluntar says:

  Am observat in comentariile voastre doua puncte de vedere:
  1 Chemarea autospecialelor din alte localitati in sprijin = Aradul este detasament care da comanda, celelalte puncte de pe judet sunt Statii / Sub statii, iar in cazul mai multor interventii in acelas timp, detasamentul de pompieri decide de la care statie sau sub statie solicita autospeciala. Astfel ca in acel moment daca doar aceste statii au avut autospeciale disponibile, de la ei sa cerut sprijin. In momentul cand soliciti sprijin de la o statie sau sub statie, trebuie sa ai in vedere si faptul ca in acea locatie trebuie sa-ti ramana minim 2 autospeciale.
  2 Hidrantii nu apartin de conducerea ISU Arad, ci direct de compania de apa a municipiului arad care i-a creat ca ISU Arad sa ii foloseasca, iar apa consumata din hidranti este platita de catre primaria municipiului respectiv gospodarirea comunala Arad.

  In schimb de ce nu ne punem noi intrebarea faptului ca aceasta societatea comerciala nu a, detinut ori intervenit cu stingatoarele aflate in patrimoniul societatii comerciale, sa nu mai spunem despre faptul ca nu a detinut instalatie de stingere a incendiului de tip SPRINKER, la fel cum multe alte marketuri nu detin.

  ISU ARAD , ar trebui sa ieie toate marcheturile la puricat de la JUMBO pana la BricoDepot, si de la Metro pana la gara aradul nou, pentru a-si spala obrazul fata de faptul ca nu realizeaza controale in marile lanturi de magazine si marketu-ri ori hiper market-uri.

  • Cristi says:

   Frumos spus, dar magazinul avea aoroximativ 300 metri pătrați, pe un singur nivel. Conform legii nu era necesara autorizația de securitate la incendiu. In plus, nu era nici inalt, iar la volumul de aer nu era obligatorie o instalație de stingere. Nu știu dacă avea trape de desfundare, poate în acoperiș, dar pe laterale nu am văzut. Asta doar ca o precizare, sa avem informații complete. Toate cele bune! Sa trati!

 8. Dan says:

  Ma intreb, CAA, firma de casă a Primariei Arad, in afara “sa hranească” tot felul de “căpușe politico-economice” și să SUPRAÎNCARCE FACTURILE DE LA POPULATIE, o revizie și recondiționare + adaugare a TUTUROR HIDRANȚILOR DIN ARAD, când au de gând să faca ????

  Pt ca NU E PRIMA DATA când se intâmpla acest lucru cu lipsa/nefunctionarea hidrantilor din zone principale (comercial-rezidențiale !!!), în timp ce , deplasându-ma prin țara, am costatat că, in tot felul de cătune amărâte, exista RETELE INTREGI DE HIDRANTI NOI, funcționali!!!
  Bine ca “sătucele” alea pot, iar noi, ditamai municipiul, NU …! La noi se poate doar “da din gură” și fabricarea “de planuri mărețe” PE HÂRTIE…

  • Dan says:

   PS: și daca, printr-o “minune” (ca tot suntem in Luna Miracolelor, a Minunilor întâmplate de Crăciun…), vă mișcați și voi, de la CAA (și Primarie) “fundurile alea mari și grase, din fotoliile de la birouri, și (poate) va apucați să faceți, in sfârșit, aceasta “punere la punct” a retelei de hidranti a municipiului, n-ar fi rau sa LOCALIZAȚI ATÂT PE HARTĂ, cât și GPS, FIECARE HIDRANT, și sa dati la Pompieri și ISU , acest “inventar”, iar fiecare echipaj care pleacă in interventie, SA-L AIBE LA EL ! (nu, atunci sa bâjbâie dupa hidranti, în timp ce focul mistuie cladirile si bunurile).

  • Blabla says:

   Eu am facut armata la pompieri in perioada 1987-1988. Stiu sigur ca atunci se făcea verificarea tuturor hindrantilor periodic acuma cucu

   • Gerula says:

    Mai mult…,inainte de anii 80′,atunci cand presiunea in reteua de apa scadea sub 3 atmosfere ,dispeceratul pompieri suna la uzina de apa pentru a afla cauza si ai soma pe acestia sa-si rezolve problema in cel mai scurt timp ,tocmai din cauza ca presiunea la hidranti sa existe in cazul in care in acel moment s-ar produce un incendiu sau daca se produce sa stie cum sa intervina la el din moment ce presiunea e scazuta…. sa nu functioneze trei hidranti ,toti din acelasi loc astea erau vise…!

 9. Neglijenta says:

  O neglijenta aproape criminala a celor care au efectuat regenerarea,dar și a celor care au recepționat lucrarea,însă și a pompierilor,care ar fi trebuit sa verifice după recepție existenta hidrantilor și funcționarea lor. Înainte se făcea acest lucru periodic,dar atunci conta oarecum viața oamenilor in cartiere, și nu conturile unor edili.

 10. Costica says:

  Lasa-l sa arda!!! Nu avea preturi bune!!! Sa vina altul!!!

 11. Veritas says:

  La hidrantii astia, acolo unde exista, umbla toata lumea dupa bunul plac. Unii uda spatiul verde din jurul blocului cu apa de la hidranti, lasand un jet sa se prelinga permanent. La blocurile noi de pe Voinicilor veneau camioanele de la Polaris sa se alimenteze cu apa de la hidranti, pentru spalatul drumurilor. Evident ca toti hidrantii au ramas stricati in urma lor.

 12. Marcel Oprea says:

  Vinovații sunt conducerea incapabilă a Aradului, foști pdl-isti actual liberalo-johanisti incapabili conduși de Ghiță demolatorul/distrugătorul Aradului mirific,cel care a recepționat lucrările de asfaltare și canalizare din Gai, lucrări făcute de mântuială ca, toate lucrările girate de Ghiță demolatorul, toți hidranți stradali au fost astupați de firmele de casă ale pnl-isti-johanisti.DEMISIA conducerii locale a Aradului incompetente și a lui Ghiță demolatorul/distrugătorul Aradului mirific 🐲

  • Un aradean get-beget says:

   Ar trebui sa avem mai multe demisii!Cel putin asta s-ar intampla intr-o tara civilizata!Sper insa ca magazinul si marfa sa fi fost asigurate!

 13. Cfr Cluj says:

  Lasati oamenii buni nu va plangeti,are banii sa il reconditioneze. La cate magazine are nui o paguba uriasa.. Dar mna depinde de zgîrcenia lor.. daca vor investi ptr al reface…

 14. Experientă says:

  A 10 a parte e a Domnului negresit plus dărnicia pt a ajuta aproapele.Nu știu dacă au patit și alții ,personal am patit-o și am și văzut în jur cum se duce procentul exact când nu vrei și când nu te aștepți indiferent cât ai tine de strâns de bani, de bogăție.

 15. horea says:

  Ala era sediul mascat de partid al PNL. din cacartierul gai.. Evident totul ilegal, pe inchis ochii, adica penelistic ! No lasa ca nu-i bai or strans destul banet si au asigurare la partid.

 16. Local

  PNL Arad a votat moţiunile ambilor candidaţi pentru şefia partidului
  ARAD. Organizaţia Judeţeană PNL Arad a aprobat, prin vot, susţinerea moţiunilor ambilor candidaţi la preşedinţia partidului, atât moţiunea cu care candidează Ludovic Orban, cât şi moţiunea cu care candidează Florin Cîţu. În adresa transmisă către Comisia de Organizare a Congresului PNL, secretariatul general al PNL Arad anunţă că moţiunea „România Liberală”, care aparţine premierului Florin Cîţu, a primit 73 de voturi pentru, 9 împotrivă şi 3 abţineri. 2

  Local

  S-a deschis o nouă secţie Covid în Arad
  ARAD. Reprezentanţii Spitalului Judeţean Arad anunţă că a fost deschisă o nouă secţie Covid-19 la unitatea medicală din oraşul nostru. Secţia Medicină Internă II, care are 37 de paturi, a devenit, de vineri, secţie Covid.

  Local

  Bani pentru proiectele PNDL
  ARAD. Deputatul PNL Sergiu Bîlcea anunţă că Guvernul a alocat aproape 400 de milioane de lei pentru plata facturilor proiectelor demarate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală I şi II. În total, 539 de obiective de investiţii din întreaga ţară vor beneficia de aceste fonduri. 1

  România

  Cum se descarcă certificatul verde COVID-19? Documentul care va deveni vital în zilele viitoare
  Certificatul verde este necesar doar în localităţile unde incidenţa este cuprinsă între 3 şi 6 la mie. În localităţile unde incidenţa va fi cuprinsă între 3 şi 6 la mie certificatul verde, care atestă vaccinare, trecerea prin boală sau testarea, va fi obligatoriu la spectacole, cinema, piscine, competiţii sportive, nunţi sau botezuri. Operatorii economici vor folosi aplicaţia „Check DCC" pentru a verifica codul QR de pe certificatul digital al Uniunii Europene.

  România

  Guvernul a adoptat o hotărâre prin care se impune obligativitatea prezentării certificatului verde pentru anumite activități, dacă rata de incidență ajunge la 3 la mie
  Guvernul a aprobat vineri, prin hotărâre, obligativitatea certificatului verde COVID pentru accesul la anumite activităţi în localităţile unde rata de incidenţă a infectărilor cu SARS-CoV-2 este mai mare de 3 la mia de locuitori şi mai mică sau egală cu 6 la mia de locuitori. 5

  Local

  CCIA Arad ar putea să adere la Federaţia Camerelor de Comerţ Dunărene
  Un acord în acest sens a fost exprimat de preşedintele Gheorghe Seculici, în cadrul unei întrevederi cu reprezentanţii DCCF. 3

  ARADON Sport local

  „Galben-albastrele” vor juca acasă dubla din cupă
  FCC Baschet UAV Arad a anunțat un nou parteneriat cu UTA pentru abonați. 1

  Local

  2.886 de persoane locuiesc fără forme legale în municipiul Arad
  Acestea au fost descoperite de poliţiştii locali, în urma verificării a 1.122 de asociații de proprietari. 9

  ARADON Sport local

  Mai moare o echipă în sportul arădean!
  Echipa de polo CS AMEFA nu s-a înscris în Superliga Naţională. Primarului Călin Bibarţ îi place rolul de „gropar”. 10

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.