aradon.ro Web analyticsTermen prelungit cu două luni la ORL-Oncologie

De Eugen Rogojan

Termen prelungit cu două luni la ORL-Oncologie

Reactualizat la:
Termenul pentru finalizarea lucrărilor de la fațadele clădirilor ce găzduiesc secțiile ORL, Oftalmologie, Oncologie și Dermatologie ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad continuă, fiind înregistrată o întârziere de aproximativ 2 luni, din cauza sistării lucrărilor în timpul iernii.
Scris de Eugen Rogojan - Termenul pentru finalizarea lucrărilor de la fațadele clădirilor ce găzduiesc secțiile ORL, Oftalmologie, Oncologie și Dermatologie ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad continuă, fiind înregistrată o întârziere de aproximativ 2 luni, din cauza sistării lucrărilor în timpul iernii.

Teoretic, la data de 24 iunie ar fi trebui să fie finalizată lucrarea de reabilitare a fațadelor celor două clădiri din piața Mihai Viteazul. Lucrările nu sunt chiar atât de aproape de finalizare, însă, din cauza sistării lucrărilor în timpul sezonului rece.

Fiind vorba despre monumente istorice, se acordă o atenție deosebită aspectelor de restaurare/conservare/reparare, pentru elementele componente, în raport cu plastica de arhitectură. Pofilele și ornamentele ce se vor aplica pe fațadă au fost confecționate de către specialiști atestați de Ministerul Culturii, o atenție deosebită fiind acordată codurilor de culoare atât pentru fațade, cât și pentru tâmplăria ferestrelor. Conform informațiilor noastre de pe șantier, culoarea inițială din proiect a fost schimbată, nefiind conformă cu cea originală.

„Având în vedere faptul că pe perioada iernii constructorul a solicitat sistarea lucrărilor, practic din 24 iunie, acesta mai are la dispoziție încă 2 luni pentru a le finaliza. În cazul în care nu se încadrează, se vor aplica penalități”, spun cei de la Primăria Municipiului Arad, proprietari ai clădirilor.

De săptămâna viitoare se vor monta ferestrele la clădirea care găzduiește secția ORL și se aplică culoarea pe zona de schelă. În ceea ce privește corpul de clădire al secției de Oncologie, constructorul execută tencuieli. „Ritmul lucrărilor de reabilitare a fost afectat de faptul că unele spații nu au putut fi eliberate la timp pentru a se putea schimba tâmplăria, iar executarea lucrărilor în prezența pacienților era exclusă. Vorbim despre pacienți oncologici, vorbim despre pacienți care au suferit intervenții chirurgicale oftalmologice, prin urmare nu puteau fi transportați în orice condiții, având în vedere și contextul pandemic de anul trecut”, adaugă reprezentanții municipalității.

Între lucrările necesare reparațiilor capitale asupra fațadelor ambelor clădiri enumerăm: înlocuirea parțială a învelitorii din țiglă ceramică arsă de tip solzi, la corpurile clădirii ORL; înlocuirea jgheaburilor și burlanelor pentru toate învelitorile; lucrările de reparație /refacere a finisajelor exterioare (tencuieli pe bază de var-ciment, nisip, perlite; placaje soclu marmură de Moneasa; elemente decorative); reparații/ refaceri/ înlocuiri pentru tâmplăriile exterioare din lemn masiv (ferestre, uși, porți); reparații/ recondiționări ale tâmplăriilor exterioare metalice (uși); ferestre și uși din lemn noi (reconstituire după elemente-martor existente); ferestre și uși metalice noi (asimilabile elementelor existente originale sau prin analogie cu alte exemple din apropiere, caracteristice perioadei sfârșitului de sec. XIX).

„Prin actualul proiect se urmărește reabilitarea exterioară a clădirilor Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. Clădirile sunt clasate ca monumente istorice în lista monumentelor istorice 2015 și se află, de asemenea, în cadrul Ansamblului Urban Arad – zonă construită protejată, având astfel, o dublă protecție. Astfel, clădirile vor beneficia de intervenții de calitate, realizate prin lucrări de restaurare/reparare, și unde va fi cazul înlocuire conform elementelor martor. Reparațiile capitale asupra fațadelor și acoperișului celor două clădiri monumente istorice sunt necesare având în vedere degradările continue și accelerate la care acestea sunt supuse”, adaugă cei de la Primărie.

3 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. vai si amar says:

  sa vedeti ce frumos arata spatele cladirii, e o adevarata capodopera aradeana. Cred ca este in acealasi stadiu si are aceeasi tencuiala ca la data constructiei initiale a imobilului, adica acum vreo 150 de ani. abia astept sa fac o poza la exterior si una la interior, sa vedeti contrastul…… doar ca idee, parcarea interioara este pe pamant ! da! pamant, toti medicii ORL-isti isi parcheaza masinile de lux pe pamant….. asta e nivelul!

 2. Mihai says:

  Tocmai pentru ca este un Monument Istoric ma mir ca licitatia a fost castigata de o firma de instalatii electrice care nu are Restauratori angajati si sa bazat pe subantreprinza! Eu zic ca va mai dura cel putin 6 luni daca au noroc sa gaseasca oamenii ce stiu sa restaureze !
  Ar trebui privita cu atentie aceasta restaurare de catre Beneficiar si mai ales de Dirigintele de Santier angajat de Beneficiar care si el ar trebui sa fie atestat MCC conform Legii 422/2001 , sa speram ca respecta legea si normele ce trebuie aplicate Monumentelor si nu ne trezim ca simplifica Fatada asa doar ca nu stiu ce fac… asta ar fi deja dosar penal. Ar trebui IScul si comisia de Monumente a orasului sa fie poate cu un ochi acolo !!!

 3. UT Arad

  Abonamentele la UTA se vând ca „pâinea caldă”
  ARAD. Clubul UTA a demarat campania de reînnoire a abonamentelor. Timp de zece zile, cei care și-au plătit locul pe stadionul „Francisc Neuman” pentru întreg sezonul 2020-2021, au șansa să și-l păstreze şi să beneficieze de o reducere.

  Local

  Doar 72% dintre absolvenții arădeni de liceu s-au înscris la Bacalaureat
  Doar 72% din totalul absolvenților claselor a XII-a și a XIII-a din județul Arad s-au înscris la examenul de Bacalaureat.

  Local

  Comuna Conop are propriul steag
  CONOP. Comuna Conop din judeţul Arad are un steag oficial, începând de miercuri, 16 iunie.

  Local

  Tiriştii vor bloca vineri Aradul
  Pe surse, am aflat că vineri va avea loc un protest al transportatorilor care vor circula cu 5 km/h pe centura Aradului. 2

  Local

  Bărbat muşcat de viperă, în judeţul Arad
  Incidentul a avut loc miercuri după masă, în localitatea Juliţa. Victima a fost transportată în stare foarte gravă la Spitalul Judeţean. 14

  Local

  Gruparea Loliș așteaptă sentința Tribunalului Arad
  Gruparea, formată din 11 persoane, a furat seiful din incinta unei case de schimb valutar din Chișineu-Criș și a mai sustras 70.000 de euro din două locuințe din satul Hălmăgel.

  România

  VIDEO. Bătaie între fete la o școală din județul Timiș. Elevă trântită pe jos și lovită cu picioarele
  Un nou caz de agresiune la o școală din Timiș, după cel grav de bullying de la un liceu din Timișoara. O elevă de la Școala Gimnazială 2 din Sânnicolau Mare este trasă de păr, trântită pe jos și lovită cu pumnii și picioarele de colege, în prezența mai multor adolescente. 1

  Local

  Reţeaua şcolară, din nou în CLM
  De data aceasta, printr-o plângere a profesorilor de la „A. Vlaicu” şi „H. Coandă” care solicită revocarea fuziunii aprobate de aleşi în aprilie.

  Local

  Un documentar și o dramă, pe marele ecran de la Arta
  Filemele „Păr” şi „Babyteeth” vor fi proiectate vineri, respectiv sâmbătă, de la ora 21.45.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.