aradon.ro Web analyticsȚigări de un milion de euro pentru gruparea Iovănuț/Mladin

De Ioana Costaș

Țigări de un milion de euro pentru gruparea Iovănuț/Mladin

Captura de țigări de contrabandă din vama Nădlac, din 2019, și legătura directă cu gruparea Iovănuț/Mladin.
Scris de Ioana Costaș - Captura de țigări de contrabandă din vama Nădlac, din 2019, și legătura directă cu gruparea Iovănuț/Mladin.

ARAD. În 24 septembrie 2019, la frontiera Nădlac II, în urma controlului efectuat asupra unui automarfar condus de un arădean în vârstă de 30 de ani, au fost găsite 400.000 de pachete de țigări netimbrate. Valoarea acestora: 5.000.000 de lei. Șoferul a fost judecat și condamnat pentru că a încercat să introducă în țară țigările de contrabandă.
Despre cei care au comandat transportul părea că autoritățile competente au aflat mai nimic. Mai că îți venea să spui că se va trece cu vederea peste proprietarii celor 400.000 de pachete de țigări netimbrate, însă pe fir au intervenit procurorii DIICOT – Structura Centrală. Aceștia monitorizau gruparea care a comandat această cantitate de țigări și nu numai, iar în urma celor 157 de percheziții efectuate în 13 iulie 2021, în Arad, pentru destructurarea rețelei, și după audierea a zeci de persoane, s-a înțeles cine, cum și ce în legătură (și) cu transportul oprit la Nădlac II.
Potrivit DIICOT, țigările aparțineau grupării Alin Iovănuț/ Cosmin Mladin.

„În luna septembrie 2019, gruparea Iovănuţ/Mladin a derulat o operaţiune de introducere în România a 880 de baxuri cu ţigarete marca Marlboro, care valorează pe piaţa neagră aproximativ 1.000.000 de euro”, se arată în documentele DIICOT.

De asemenea, procurorii mai arată că Sebastian Tărșan, cel care a fost oprit în trafic, la volanul unui automarfar încărcat cu țigări de contrabandă, în localitatea Mândruloc, la sfârșitul lunii mai 2021, era antemergătorul transportului de țigări de contrabandă în valoare de un milion de euro, depistat la vama Nădlac II în 24 septembrie 2019.
În actele DIICOT se explică:

„La data de 24.09.2019, ora 17:53 cetăţeanul român Ioan Pop s-a prezentat pe sensul de intrare în România, la PTF Nădlac II, conducând ansamblul rutier format din cap tractor AR 27 WOL și semiremorcă AR 28 WOL, aparținând SC Wolf Trans SRL (societate ce are ca obiect de activitate transport rutier de mărfuri), având în derulare o cursă cu expeditor Duvenbeck SRO din Slovacia și destinatar Joyson Safety Systems Arad, în documentele de transport (CMR) mărfurile declarate fiind <<ambalaje pentru piese automotive>>”.

În urma controlului efectuat de polițiștii de frontieră, au fost descoperiți 22 de paleţi, fiecare palet conţinând aproximativ 40 de colete a câte 500 de pachete ţigarete fiecare, totalizând un număr de 440.000 de pachete ţigarete – 880 de baxuri – marca Marlboro Red şi Gold inscripţionate în limba engleză „for duty free sale only” netimbrate, disimulate în ambalajele declarate.

Antemergător, un alt șofer prins cu țigări

“Din verificări a rezultat că ansamblul rutier condus de Ioan Pop l-a avut ca antemergător pe Sebastian Tărșan, care, de altfel, a fost cel care l-a prezentat grupării Iovănuț/Mladin pe Ioan Pop ca fiind un şofer <<de încredere>>. Totodată, cu ocazia controlului efectuat în urma capturii, în cabina camionului a fost descoperit cardul de şofer al lui Marius Dorin Sbîrcea – şofer de încredere al grupării
(depistat de autorităţile din Marea Britanie la data de 29.05.2019 şi autorităţile din Germania la data de 26.06.2020, în timp ce transporta ţigări), aspect de natură a confirma faptul că transportul a fost organizat de liderii grupării Mladin”, se indică în documentele DIICOT.

Șoferul care a efectuat transportul, Ioan Pop, a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de contrabandă, între timp acesta fiind condamnat definitiv – după ce i-a fost schimbată încadrarea juridică în tentativă la infracţiunea de contrabandă – fiind încarcerat.

Mladin, însoțit de Ioan Pop

În urma verificărilor efectuate de DIICOT în cauză, cu câteva zile înainte ca transportul de țigări de contrabandă să fie depistat la frontiera Nădlac II, Cosmin Mladin a fost identificat în trafic, conducând un autoturism marca VW, fiind însoțit de Ioan Pop, care se afla la volanul automarfarului.
Conform DIICOT:

„Din verificările ulterioare efectuate în prezenta cauză, a rezultat că cele 880 de baxuri cu ţigarete marca Marlboro cu care a fost identificat Ioan Pop la data de 24.09.2019, au fost comandate şi erau destinate grupării Iovănuţ/Mladin, şoferul Ioan Pop fiind membru al acestei grupări. Relevant în acest sens este faptul că a fost identificată înregistrarea din data de 18.09.2019 – cu câteva zile înaintea capturii – privind identificarea și verificarea în trafic pe raza localității Sacu, județul Caraș-Severin, la data de 18.09.2019, ora 02:15 a lui Cosmin Mladin, care conducea un autoturism marca VW, care era însoțit de Ioan Pop – care conducea ansamblul rutier cu cap tractor AR 27 WOL și semiremorcă AR 28 WOL. De asemenea, urmare a verificărilor solicitate de Direcţia Generală a Vămilor la Autoritatea Vamală din Slovacia, în baza Convenţiei Napoli II, a rezultat că expeditorul Duvenbeck SRO din Slovacia a precizat că CMR-ul prezentat de şoferul Ioan Pop autorităţilor române era fals, nefiind emis de acestă societate. Din cercetările efectuate a mai rezultat că cele 880 de baxuri cu ţigarete marca Marlboro proveneau de la fabrica clandestină din Slovacia, operaţionalizată de fraţii Tătăroi – Vladimir Mardar (fost Tătăroi) şi Alexandru Tătăroi, cetăţeni cu dublă cetăţenie (română şi a Republicii Moldova). Ţigările marca Marlboro Red şi Gold au fost transportate din Slovacia în Ungaria cu un alt mijloc de transport, fiind descărcate într-un depozit intermediar aparţinând lui Ferencz Orban, de unde au fost preluate de mijlocul de transport AR 27 WOL/AR 28 WOL condus de Ioan Pop, în vederea introducerii în România. De menţionat că şoferul Ioan Pop nu era – la data capturii – angajat la firma de transport SC Wolf Trans SRL”.

Declarațiile martorilor

Situația de fapt este confirmată și de declarația a două persoane, unul martor în cauză, celălalt martor-denunțător. Potrivit DIICOT, referitor la acest transport, martorul-denunțător a declarat că „<<transportul de ţigarete a fost organizat şi era destinat grupării Mladin – Copil, pentru comercializare pe piaţa internă, o parte din ţigarete urmând a ajunge la Dorel Crăciun Găvruță– zis Moșu. Acestea au fost preluate de la depozitul din Ungaria (o hală situată în localitatea Kecskemét, la 5 kilometri cum cobori de pe autostradă, pe drumul spre Dunawoltfag, închiriată de Ferencz Orban) cu un camion al Wolf Trans SRL de Ioan Pop (recomandat grupării de către Sebastian Tărșan), folosit de grupare pentru introducerea de țigarete pe ruta Ungaria – România. La încărcare în Ungaria ştie că au asistat Sebastian Otlăcan și Ferencz Orban. Aceste țigarete, ca de altfel toate țigaretele destinate pieței interne din România, urmau să fie depozitate într-un depozit situat în Timișoara, în apropiere de autostradă, zona Dumbrăvița, lângă aeroport>>. Aspectele de mai sus sunt confirmate şi de declaraţia celuilalt martor, declarație din care rezultă, printre altele, că <<după încetarea colaborării cu ucrainenii, în anul 2018, Daniel Sebastian Copil a reînceput colaborarea cu niște furnizori mai vechi, cetățeni moldoveni, care aveau operaționalizată o fabrică clandestină de producție țigarete, în care se producea Marlboro Roșu și Gold, țigările fiind introduse în țară prin vămile Nădlac și Borș de către cetățenii moldoveni, ulterior fiind distribuite în Arad, București, Craiova, Oradea și Timișoara>>. De la aceşti furnizori – cetățeni moldoveni – martorul a aflat că, în perioada 2018 –2019, Mladin și Copil au livrat importante cantități de țigarete Marlboro în Anglia, pentru această activitate aceştia procedând la închirierea unui depozit în Ungaria, în zona Kecskemét, unde cetățenii moldoveni lăsau țigările comandate și de unde marfa era încărcată în autocamioane pentru a fi transportată. În acest scop, marfa declarată era înlocuită cu cantitățile de țigarete, surplusul de marfă declarată fiind încărcată în microbuze conduse de Dan Toncian sau alți șoferi, urmând ca după descărcarea ţigaretelor în Anglia să se procedeze la relocarea acesteia spre a fi livrată destinatarului”.

11 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Alina says:

  Întrebați pe Szabo Ștefan ca și el face parte din grupare !!! O sa va spună cum a furat Winston de la depozit ! Bucureștiul luați domnule și pe Ștefan la întrebări ca o sa va minunați !!! Face țigări și acum !!! Și videochat împreuna cu nevasta lui și nu plătesc impozit ! Pot sa las linkul aici sa vedeți unde se prostituează împreuna !!!!
  Doli ia tu măsuri măcar ca numa de rău te vorbește !

  • Prieten says:

   Și de Flavius zice ca i-a dat la cioc ca a vrut vacanța de la el ! Ștefan asta a ajuns sefu mafiei din Arad ! Nu prea are nimeni ce sa-i facă ! A zis și de Alin ca a vrut sa îl sa dar l-a iertat. Chiar e șmecher .. nu mai vorbiți de el invidioșilor

  • Dienuta says:

   Pai lasa link ! Nu doar spune ca lasi !

  • Adeline says:

   Te rugam, vrem să o vedem pe Adeline, că pe Only nu e mare lucru. Lasă link, please!

 2. anotimp says:

  Bla bla, vrem sa stim cine l-a asasinat pe Crisan, Iovanut cu Mladin sau nu?

 3. Marius says:

  Cum se dau in gat unul pe altul acum pfuhuhuhuu , uite ce iese la suprafata , si asta doar ce stie inca presa :))))))

 4. Vanga says:

  Comentați la subiect ! De Sandra se știe demult ca a dat toată lumea in ea! Nu ii mai trebuie reclama ! Iar Ștefan dacă scapă basma
  Curată de fiecare data bravo lui ! Bravo Ștefan .. arată-le la șmecheri ca nu e tot timpul simplu !

 5. Ghiocel says:

  Cine e stefan ala ,o porecla un facebook ceva sa stim si noi,ca in vremurile de azi dupa porecla se cunoaste omu nu dupa nume

  • Dotore la primarie says:

   Ce aveți bă voi cu ăla care transportă Filip mai sunt atâția cu numele ăsta care se ocupă de mirajul banilor mirajul muncii și încă caută oameni la muncă exact lene și ăștia îți dau serviciile pentru delapidare de fonduri și ajută sărace cu țigări

 6. Stefan says:

  DNA a tinut dosarul in sertar, daca nu sarea Mertanul in aer si acum tot in sertar era.Asa procedeaza DNA si cu dosarele politicienilor. Cineva croseteaza EU banuiesc pe Merkel si serv secrete germane

 7. Purci Patrizia says:

  Oare Nenea Tavi merge la pucarie?

 8. Mapamond

  Alarmă în şcoli: Elevii le dau pumni colegilor ca în „Jocul calamarului”, serialul coreean de pe Netflix
  Se întâmplă la Florenţa, Italia, unde directorul unei şcoli le-a scris profesorilor şi părinţilor. Directorul a constatat lovituri şi pumni între copii pentru a imita Squid Game, serialul coreean de pe de la Netflix. 8

  Mapamond

  Prima ţară din Europa care legalizează cultivarea şi consumul de cannabis
  Luxemburgul va deveni prima ţară din Europa care va legaliza cultivarea şi consumul de cannabis, anunţă CNN, care citează un comunicat al autorităţilor din ducat. 3

  ARADON opinii

  Sfaturile lui Reli. Binefacerile toamnei, balsam pentru suflete
  Dacă ar fi să definim în câteva cuvinte binefacerile lunii octombrie, ne-am rezuma la trei: belșug, blândețe, lumină.

  Local

  Și-a tăiat tatăl vitreg cu un cuțit în zona gâtului
  Un tânăr de 30 de ani și-a tăiat tatăl vitreg, în zona gâtului, cu un cuțit. Incidentul a avut loc duminică după masă în casa în care locuia familia, în cartierul Grădiște. Totul, se pare – potrivit informațiilor pe care le deținem - în urma unui conflict spontan izbucnit între cei doi. 9

  Local

  COVID în ultimele 24 de ore: 6 decese și 402 arădeni internați
  ARAD. În această dimineață, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, cuprinzând date furnizate de Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad, la nivelul județului Arad au fost raportate 270 de noi infectări cu coronavirus, numărul total al infectărilor de la începutul pandemiei ajungând la 34.214 cazuri. 17

  ARADON Sport local

  Crișul și Pecica, performerele etapei
  Ultima rundă a turului în C8 a adus șapte puncte pentru echipele din județul nostru. 2

  ARADON Sport local

  Fotbal – Liga 4, etapa 10

  Local

  Cum se intră de mâine la Finanțe? Certificatul verde se cere la intrare!
  Începând cu 25 octombrie accesul în sediile Fiscului se va face în conformitate cu noile restricții impuse prin HG 1090/2021. 23

  Local

  Consultare pe benzinăria senatorului Pistru
  Investiţia va fi amplasată pe DN69, la al doilea sens giratoriu de la ieşire din Arad spre Timişoara. 22

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.