aradon.ro Web analytics

Trece sezonul fără arteziană la Pădurice

Trece sezonul fără arteziană la Pădurice

<p>Arteziană de la Pădurice, în „aer”<br /> Foto: M.B. </p>
De mai bine de o lună, niciun jet al artezienei de pe Lacul Pădurice nu mai funcţionează, din cauza unor defecţiuni la pompe.
Scris de M.B. - De mai bine de o lună, niciun jet al artezienei de pe Lacul Pădurice nu mai funcţionează, din cauza unor defecţiuni la pompe.

Fântâna arteziană de pe Lacul Pădurice, principala atracţie a zonei, nu mai funcţionează din luna iunie. Ultima dată au mai mers doar câteva jeturi din cele peste 20, dar acum vizitatorii nu se mai pot bucura deloc de spectacolul oferit în trecut de jocurile de apă.

Reprezentanţii Primăriei Arad ne-au declarat că trei dintre pompele platformei plutitoare s-au stricat încă din luna aprilie. Acestea ar trebui schimbate, însă municipalitatea a rămas fără contract de mentenanţă pentru toate fântânile arteziene din oraş. Din această cauză, nici celelalte fântâni nu sunt pornite.

„La nivelul municipiului Arad sunt amenajate nouă fântâni arteziene. Procedura de atribuire a serviciilor de întreţinere a acestora este în perioada de contestaţii. În câteva zile se va încheia acordul-cadru. Până atunci, s-a luat decizia ca fântânile, chiar dacă sunt funcţionale, să nu fie pornite. Excepţie face fântâna din Parcul Pădurice, unde la sfârşitul lunii aprilie s-au constatat defecţiuni la trei dintre pompele platformei plutitoare. Acestea urmează să fie reparate sau înlocuite, după caz, în momentul în care se încheie contractul subsecvent cu noul operator”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Ralu Cotrău.

În cazul artezienei de pe lac, probabil că sezonul se va încheia înainte ca pompele să fie reparate şi puse în funcţiune. Asta pentru că, dacă nu vor exista contestaţii la procedura de atribuire a contractului, va fi totuşi necesară o perioadă de timp pentru achiziţia echipamentelor şi efectuarea lucrărilor efective.

Montată în anul 2012

Arteziana a fost montată pe lac în cadrul proiectului de reamenajare a Parcului Pădurice, finalizat în 2012 după investiţii de aproximativ 2,5 milioane de euro. Ansamblul fântânii este format dintr-un jet de apă central, cu înălțimea maximă de 30 metri, şase duze dinamice multidirecţionale cu jet laminar de 13 metri înălţime şi un aliniament de 15 duze, care oferă un joc de apă cu jeturi de până la 10 metri.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  UT Arad

  UTA știe programul până la finalul anului
  ARAD. După ce am anunțat ziua meciului cu FC Botoșani, au apărut și datele de disputare a celorlalte jocuri din Liga I, până la finalul anului.

  Local

  Modernizarea Policlinicii CFR, la final
  Lucrările de recompartimentare şi modernizare a fostei Policlinici CFR au fost finalizate. 1

  Local

  Afacerişti chinezi la Consiliul Judeţean

  Local

  A fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Franța și Portugalia, în zona roșie, Spania, în zona galbenă
  Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a actualizat, vineri, lista țărilor și teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat. 2

  Local

  Bradul de Crăciun a ajuns în fața Primăriei!
  Iluminatul festiv al bradului de Crăciun va fi pornit, ca în fiecare an, pe data de 5 decembrie, la ora 19.00, când în fața Primăriei este așteptat și Moș Nicolae. 3

  Local

  Peste 4.500 de elevi arădeni fac ore online
  În săptămâna 6-10 decembrie 2021, peste 4.500 de elevi din județul Arad vor urma cursurile online.

  Local

  Liderii studenților din România se decid la Arad
  În acest weekend, studenții din 30 de universități din țară și-au dat întâlnire la Universitatea Aurel Vlaicu, cu scopul de a-și alege viitoarea conducere.

  ARADON Sport local

  „Galben-albastrele” revin în fața fanilor cu Phoenix
  FCC Baschet UAV Arad repetă formula cu o dublă la Arad și Timișoara cu Phoenix CSU Simona Halep Constanța.

  Local

  Grădiniţa nouă, aproape gata
  O grădiniţă nouă, în valoare de aproximativ două milioane de lei, este aproape finalizată în comuna Zărand.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.