aradon.ro Web analytics

Trei școli sub nota de trecere: școlile din Arad în care niciun elev nu a trecut de media 5

De Eugen Rogojan

Trei școli sub nota de trecere: școlile din Arad în care niciun elev nu a trecut de media 5

Reactualizat la:
În trei dintre cele 128 de școli în care s-a susținut Evaluarea Națională niciun elev nu a reușit să obțină medie mai mare de cinci. Alte nouă unități de învățământ din județ se află la polul opus: nu au candidați care să fi avut medii mai mici de cea „de trecere”
Scris de Eugen Rogojan - În trei dintre cele 128 de școli în care s-a susținut Evaluarea Națională niciun elev nu a reușit să obțină medie mai mare de cinci. Alte nouă unități de învățământ din județ se află la polul opus: nu au candidați care să fi avut medii mai mici de cea „de trecere”
Sâmbătă au fost publicate rezultatele finale ale Examenului de Evaluare Națională a absolvenților clasei a VIII-a. La Arad nu s-au schimbat foarte multe în ceea ce privește procentul elevilor care au avut medii mai mari de cinci. 73% dintre candidații arădeni care au fost prezenți în sălile de examen au reușit să aibă medie „de trecere”. Calculând, însă, procentul mediilor mai mari de 5 din numărul tuturor elevilor înscriși la examen, situația este mai neplăcută: 65.96%. Însă oficial procentajul se calculează din numărul de elevi prezenți, astfel că Aradul apare pe hartă cu 73% promovare, cam la același nivel cu Harghita (73.3%), Covasna (73.3%) sau Constanța (72.2%), însă mai jos decât județe precum Bacău (75%), Dolj (74.7%) sau Olt (77%).
Transformând procentele în cifre, aflăm că din cei 3.590 de elevi arădeni înscriși la examen, 345 au absentat, iar din cei 3.245 prezenți în săli, 2.368 au avut medii finale mai mari de 5. Pe 877 de absolvenți de clasa a VIII-a din Arad, cei opt ani de școală nu par a îi fi ajutat nici măcar să deprindă cunoștințe minime în ceea ce privește Limba și literatura română sau Matematica.

Școlile din județ cu cele mai slabe rezultate au fost Școala Gimnazială Vânători – unde din 26 de înscriși au fost prezenți șase, însă nu a fost nicio medie mai mare de 5, Școala Gimnazială Nr.2 din Curtici – unde din șapte înscriși au fost prezenți trei, dintre care doi au avut media 1, iar cel de-al treilea a avut media 1.32, respectiv Școala Gimnazială „Gheorghe Groza” din Moneasa, unde singurul candidat înscris a ales să absenteze.

De asemenea, la școlile gimnaziale din Șilindia, Sânmartin, Grăniceri, „Ilarion Felea” Arad și la Liceul Tehnologic „Francisc Neuman” Arad, câte un singur candidat a reușit să aibă media mai mare de 5. În total sunt 67 de unități de învățământ în care mai puțin de zece elevi au reușit să treacă de examenul de capacitate cu brio și să obțină medii „de trecere”. În unele dintre aceste școli, însă, chiar dacă numărul de medii mai mari de cinci este mic, procentual acesta „cântărește” mult. Asta deoarece în 67 de unități de învățământ din județul Arad au fost mai puțin de zece absolvenți de gimnaziu. La Moneasa, de pildă, a fost unul singur, în timp ce Școala din Peregu Mare a avut doi absolvenți. În aceeași situație sunt și școlile gimnaziale din Livada, Șilindia, Mailat, Drauț, Căpâlnaș, Șofronea, Zimandu Nou, Zărand, Tauț, Dieci, Cărand, Hălmăgel, Șiclău, Iacobini, Vârfurile, Gurba, Dezna, Zerind, Petriș sau Birchiș, unde mai puțin de zece elevi au terminat clasa a VIII-a anul acesta.
Performanță în mediul rural
Cu toate astea, în undele dintre aceste școli se face performanță. Elevii silitori și profesorii implicați par să își spună cuvântul. La Școala Gimnazială „Sabin Drăgoi” din Petriș, din cei 9 candidați înscriși, unul singur a avut media mai mică de 5 – 4.35, în timp ce primul pe listă a fost un elev cu media 9.15. La Școala Gimnazială din Vârfurile au fost nouă absolvenți de clasa a VIII-a care au fost înscriși la examen. Toți au fost prezenți în sala de examen, iar la final nimeni nu a avut medie mai mică de cinci, cea mai mică medie din școală fiind 5,35, iar cea mai mare 9.42.
Fără candidați „picați”
În fapt, școala din Vârfurile este una dintre cele nouă unități de învățământ în care niciun elev nu a avut medie mai mică de cinci. Alături de școala din Vârfurile, în această categorie intră Școala Gimnazială „Mora Ferenc” din Zimandu Nou – ultima medie 5.01, prima medie 7.43, Școala Gimnazială Drauț – ultima medie 5.45, prima medie 7.92, Liceul Teologic Baptist „Alexa Popovici” Arad – ultima medie 5.82, prima medie 9.75, Școala Gimnazială Gurba – ultima medie 5.97, prima medie 8.47, Școala Gimnazială Peregu Mare – ultima medie 6.7, prima medie 8.47, Școala Gimnazială Șilindia – o singură medie – 6.8, Școala Gimnazială Livada – ultima medie 6.95, prima medie 8.2, respectiv Colegiul Național „Moise Nicoară” Arad, cu ultima medie 7.47 și prima medie 10.
Cele mai mari școli
La „Moise”, din cei 90 de elevi înscriși și prezenți la examen, toți au reușit să treacă cu brio. Trei dintre candidați au avut media zece. O altă medie de zece a fost înregistrată la Colegiul Național „Vasile Goldiș”. Aici, din 84 de candidați, 79 au reușit să aibă media mai mare de 5, cea mai mică medie fiind 1.75. Și la Liceul Național de Informatică „s-a înscris” o medie de zece. Fiind a doua cea mai mare școală gimnazială din județ, LNI a avut 126 de absolvenți de clasa a VIII-a înscriși la examen, toți fiind și prezenți. Dintre aceștia, doar patru au avut medii mai mici de 5, cea mai mică fiind 2.97. Cei mai mulți absolvenți de gimnaziu au fost la Școala Gimnazială „Aurel Vlaicu” Arad – 130. Dintre aceștia, însă, doar 117 s-au prezentat la examen. Mediile de aici au fost între 3.10 și 9.62. La polul opus față de școlile în care cele mai mari medii au fost 10 se află școlile din Moneasa, Curtici (Gimnazială Nr.2) și Vânători, unde cele mai mari medii au fost 1.32 și 3.42.
Sub media pe țară
Cu toate că există școli în care niciun candidat nu a obținut medie de trecere, situația de anul acesta este mai bună decât cea de anul trecut, când doar 68.13% dintre candidați obținuseră medii mai mari de 5. Suntem, totuși, sub media națională – de 76.2%, și sub vecinii noștri. În Bihor au obținut medii mai mari de 5 75.1% dintre candidați, în Alba 79.6%, în Hunedoara 75.7%, iar în Timiș 76.6%. Cele mai mari procente au fost în Cluj – 88.7%, București – 87.7% și Brăila – 86%, iar cele mai mici în Botoșani – 67.8%, Teleorman – 63.3% și Giurgiu.
Note crescute după contestații

209 absolvenți de gimnaziu din Arad au depus contestații când și-au aflat primele note obținute la examenul de Evaluare Națională. 118 au fost nemulțumiți de nota la Limba și literatura română, 88 de cea la Matematică, iar alții 3 de nota de la Limba și literatura maternă. Inspectoratul Școlar Județean Arad nu a transmis încă o situație clară a mediilor – câte au crescut și câte au scăzut ca urmare a reevaluării lucrărilor. Totuși, am observat cazuri în care notele au crescut cu câte 85 de sutimi, 90 de sutimi, sau chiar cu un punct întreg. Un candidat de la Școala Gimnazială „Regina Maria”, de pildă, și-a contestat nota la Română, iar după contestații aceasta a crescut de la 7.6 la 8.5. Un elev de la Școala Gimnazială „Aurel Sebeșan” din Felnac și unul de la Liceul Național de Informativă au avut nota la Limba și literatura română crescută cu câte un punct după contestații, primul de la 6.6 la 7.6, iar celălalt de la 7.8 la 8.8. Alții n-au fost la fel de norocoși: un elev de la Școala Gimnazială Zărand, care avusese nota 9.20 la Limba și literatura română, însă s-a simțit nedreptăți, așa că a contestat nota. Doar că după reevaluarea lucrării, profesorii corectori l-au notat cu 40 de sutimi mai puțin decât inițial, astfel că i-a rămas ca notă finală 8.80.

35 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Covid says:

  Mai da-ți numai cu valul doi și în toată România nu va fi un elev care să treacă de media 5…

  • Mokofanu says:

   @ Covid – Și tu ai trecut ca gâsca prin apă la școală: în acest caz corect este „dați”, nu „da-ți”

   • Covid says:

    Bine Mokofane, bănuiesc că ai fost un băgător de seamă la școală care întotdeauna vroia să iasă în evidență exact ca acum. Esența discuției era alta . Din păcate autocorect-ul telefonului de multe ori nu ne ajută, ca și în cazul de față. Dar ce mă făceam oare fără tine, deșteptule??!

    • anonim says:

     Covid, esenta discutiei e ca sunt zeci de mii de analfabeti functionali ca tine ce isi inchipui ca daca au mobil smecher par culti.

    • lui Covid says:

     Mokofanu are dreptate , bravo!!
     Ce ”autocorect”? Ai si telefon? Wow!E din ăla cu manivelă cumva, sau cu disc?Clar telefonul e de vină…este? Ha!ha!
     Halal postare când nu ai habar cum se scrie corect te lasi de scris nu de alta dar râd si elevii de clasa III-a când citesc asa ceva !

   • @Mokofanu says:

    Mokofane, înainte să dai lecții la alții, uită-te cum ai scris și tu… după “la școală” se pune punct, iar două puncte trebuia să puidupă ce ai scris “ corect este”: …

  • mike says:

   who care s?nu intereseaza pe nimeni ca nu vor sa invete e nevoie si de idioti pe lumea asta nu pot fi toti ingineri!asa ca cu cat mai multi economia altor tari ii va absorbi!

  • anonim says:

   Covid, invata mai intai cum e cu cratima si apoi te da interesant pe net.

 2. a says:

  8 scoli cu ZERO promovati sau unul singur per scoala….DEPLORABIL…vai de parintii care nu asculta de copii

 3. Stefan51 says:

  Profesorii din școlile fara elevi promovați ce calificare au? Nu le este rușine?

  • Elevul peste 5 says:

   Vai de tine…Ce vina au profesorii daca parintii elevilor nu si-au dat deloc interesul pentru educatia copilului…

   • NCIS Macea aeroport says:

    Bă, esti prost !?
    Elevii au dat examen din ce trebuia sa fie învățați la scoala, nu din ,,cei șapte ani de acasă” !
    Probabil esti vreun profesor prost cu aere de savant. Mai bine rămâneau la sapa.
    Notele elevilor sun oglinda profesorilor.

    • Gheo says:

     Măi NCIS Macea Aeroport, dacă copilul este un tembel și nu are cei 7 ani de acasă și dacă mai este și răsfățată beizadeaua și știe că lui i se cuvine totul pe gratis, fără ca el, beizadeaua să depună vreun efort sau să răsplătească, cu o notă bună și cu o purtare pe măsură, dacă mama și tata nu se apropie de școală sau de profesor ca să afle că tembelișorul lor în loc să stea atent la ore și să învețe semnează condica la birturi și pe terase, sau dacă cumva mama sau tata dau pe la școală pentru că îi cheamă profesorul să le spună ce idiot au crescut părinții sar de cur în sus ca arși. Țipete, urlete, amenințări pentru profesorul care își permite așa ceva, de multe ori chiar cu odrasla de față, să vadă prințișorul că profesorul nu are ce să-l ia la rost pe el, beizadeaua. Majoritatea dați doar în profesori. Mai bine v-ați privi tembelul pe care l-ați adus pe lume, v-ați privi apoi pe voi în oglindă și v-ați trage câțiva pumni în meclă. Ca să vă reveniți și să puteți vedea realitatea. La un tembel nu îi poate băga profesorul cunoștințele în cap cu forța. Iar cei 7 ani de acasă înseamnă mult, enorm de mult. dacă copilul are cei 7 ani de-acasă va ști că trebuie să frecventeze școala și nu birtul, va arăta respect profesorului nu va face mișto de el și îl va înjura sau chiar lovi în clasă, va ști că acasă ia o chelfăneală dacă nu își vede de treabă la școală. Vezi ce mult contează cei 7 ani de-acasă ?

  • Stefan52 says:

   Măi tembelule, înainte de a te lua de profesori mai bine ți-ai educa beizadeaua. Rezultatele astea sunt și datorită faptului că în ultimul timp părinții fac toate poftele copiilor fără să le ceară nimic în schimb, faptul că pe foarte mulți părinți, probabil și tembelică ăsta, nu-l interesează ce-i face odrasla la școală, câte absențe are, câte baruri și terase lustruiește el în timpul orelor de curs, iar dacă cumva dirigintele sau vreun profesor are tupeul maxim de a apostrofa beizadeaua, de a-i atrage atenția cumva vine imediat părintele cu o falcă în cer și cu una în pământ și îl jignește de față cu toaotă clasa. Cam așa stau lucrurile stimabile care întrebi ce calificare au profesorii. Vezi-ți mai întâi și mai bine de beizadeaua ta puturoasă, leneșă, tembelă și apoi întreabă de profesori

   • Anonim says:

    Si tu ca profesor ai datoria samil.lasi corigent sau repetent. Cum adica ii face poftele? Are pofte de note mari ? Esti tu obligat ca profesor sa il treci clasa? Da ma tem ca daca punem profesoru sa dea examen, cade si el. Cel putin cei de la alte materii. Din tot liceul am avut 2 profesori care isi faceau treaba, restu frectie, scris lectia pe tabla si pa. Are dreptate cineva cand va soune ca elevii sunt oglinda profesorilo. Halal oglinda…

    • Gheo says:

     Stimabile anonim. Mai documentează-te că ești în urmă cu cel puțin 30 de ani. În zilele noastre nu mai este permis să lași elevul repetent. Dacă tu ca profesor îl lași corigent, pe lângă tămbălăul de rigoare al unor părinți proști și needucați, tu ca profesor va trebui să-ți strici concediul, să vi să susții corigența cu tembelul pe care l-ai lăsat corigent și să-l treci obligatoriu clasa. Asta este marea problemă, că toți trebuie să treacă clasa. Nu contează cât de prost este. Cu cât este mai prost cu atât ai mai mult de lucru cu el, repet, din concediul tău de profesor. Pentru ce ? Pentru ce să-l lași corigent și să-ți strici concediul pentru un idiot care oricum trebuie să promoveze pentru că asta este politica actuală ? Atunci mai bine nu îl lași corigent, trece idiotul clasa, ajunge la examenul de maturitate și dă cu mucii-n fasole. Și atunci tot profesorul este de vină. Iar pe lângă sintagma că elevii sunt oglinda profesorilor să ști că elevii sunt în primul rând oglinda părinților. Cum i-ai educat, cum le-ai dat cei 7 ani de-acasă așa îi ai.

   • Stefan51 says:

    mai papagal,nu cred sa te fi jignit,”beizadelele”mele e una inspector credite,cealalta,farmacist,habar nu ai ce se intimpla in scoala de azi

 4. Rodi says:

  Vazand aceasta statistica nu pot sa spun decat un singur lucru. Din 4 in 4 ani profesorii scolilor unde nu a primovat nici un elev ar trebui testat, evaluat. Atata timp cat exista scoli in mediu rural unde promovabilitatea este spre 100% , de asemenea scoli unde promovabilitatea este spre 0% , acolo este foarte clar ca profesorii sunt incompetenti. De asemenea ar trebui facuta si o statistica cati din elevi de la Pedagogic, LNI si Moise au facut meditatii la romana si matematica. O scoala buna este o scoala unde munca profesorilor de la clasa da roade, nu meditatiile din particular.

 5. Ferenc says:

  Nivelul invatamantului reda calitatea managementului scolar, care include si conducerea la nivel judetean si local. Profesorii, din pacate, sunt numiti pe considerente politice, relationale. Aradul la nivel de Giurgiu si Teleorman. Falca, Stoian, Bognar, Cionca, Balcea, Pistru, Fifor, Tripa, etc la nivelul moral si profesional a lui Badalau si Dragnea. Adica mai jos de cei de jos.

 6. Vanea says:

  Diminuate salariile profesorilor care n-au fost interesati sa aiba rezultate. Subiectele au fost usoare. Nu trebuia sa fii destept ca sa iei peste 5, sau sa inveti mult. Clar ca acolo unde n-au fost rezultate profesorii nu ai-au dat interesul si au mers la munca doar sa stea pe facebook

 7. jupiter says:

  La tara se si copiaza mult, supraveghetorii inchid ochii in timp ce elevii isi inmaneaza ciornele cu rezolvari. Cei cu medii mari peste 8 cred ca au pe merit, dar cei de sub 7… sa ma scuzi daca nu-ti convine ca tin de parrerea mea ca orbul de bata.
  La bac la liceul din Pancota in 2010 au dat examenul la Ineu. Au strans bani de protocol, in fapt spaga pentru supraveghetori si corectori. Au luat toti, absolut toti bacul. Era nervos Cornea, desi nu el parea omul manevrelor, ca este prea izbitor bate la ochi si clasa lui care urma sa fie a 12-a risca sa fie luata la ochi si verificata la sange anul urmator (Uni zic de Zorel, altii de dna Gorcea)
  In anul 2011 – primul cu supraveghere video – s-a intrerupt curentul “subit” la o ora de cand s-au impartit subiectele la elevi. In acele 10 minute pana s-au resetat si repornit camerele, foi cu rezolvari au fost distribuite in clase. La proba ed mate cei de la real au primit rezolvarile de la istorie (uman) :))). Delivery boy a fost administrtorul scolii si este vinovatul pentru ca o sala de real (jumatate din elevi) nu au primit rezolvarile corecte si au fost nevoiti sa repete experienta in toamna. Rezolvarile pentru real cica le-a dus la seralisti (M2) 😀
  Stiu din surse sigure, prieteni care au facut la liceul in Pancota. Si nu sunt invidios, am luat nota mai mare si la o unitate de invatatmant mult mai respectata din Arad.

  • jupiter says:

   Avand in vedere ca este mai sensibil, am ales sa il scriu separat.
   in 2010, inclusiv prostii au luat bacul. Farcas care il salva mama-sa cu cadouri la profii importanti si care faceau lobby la altii pentru ca sa il treaca, cula, Vevar, pancotan se bucurau intre ei, dar se stia ca astia nici 5 nu meritau, dar au luat 7 si 8. Cula cica s-a inscris in politica. Doamne ce prosti vor sa ne conduca…
   Si in 2011 cativa au luat bacul pe copiat, dar nu ii stiu.

   • marius says:

    chiar nu inteleg care-i problema ta.
    k s-au descurcat? bravo lor.
    altii au invatat si au luat pe bune? bravo si lor.
    in viata cateii trec pe sub bariera si dulaii sar peste.
    numai boii se opresc.
    sunt mandru ca sunt roman si ma descurc oriunde merg.

    • exilatu says:

     cum nu intelegi care-i frustrarea lui? atunci esti analfabet functional. hai ca incerc eu sa iti explic. El a invatat si a luat nota mare. la acest liceu au dat spaga si au luat note de trecere. Nu-i corect!
     Catelule, ai luat si tu bacul pe copiat, nu? :))
     Nu ma mir de ce pleaca tinerii inteligenti din tara. Ramaneti doar hotii, smecherii, pensionarii si prostii!

 8. Piuir says:

  Invatamantul romanesc merge cu frana de mana trasa. 2 chestii importante trebuie schimbate: 1. Managementul scolilor trebuie facut de catre directiune cu tot ceea ce inseamna managament al resurselor: profesori angajati temporar si platiti conform cu rezultatele si 2: eliminarea siatemului prin care profesorii titulari raman pe post indiferent de rezultate pana la pensie sau moarte. Lasati competitivitatea sa intre in scoli! Nu putem avea educatie cu asa profesori miserupisti si management infect impus de interese proprii. De programa nu mai zic…

 9. Stefano says:

  Sa vedeti voi la Liceul CFR ce minti luminate de… Nu stiu cine. Vai mama lor. Elevii nu sa vorbeasca dar sa si mai treaca bacul. Dar vor trece. In acest an vor trece multi din cauza panteniei. Asa si-au propus profesorii. Dar elevii sint catastrofali… Casi parintii….

 10. Ioșca P. Sedistu says:

  O explicație pentru rezultatele proaste din unele școli este că acolo sunt mulți elevi de etnie rromă (Vânători, nr. 2 Curtici, Sânmartin, I. Felea, F. Neumann).

 11. anonim says:

  Daca vrei sa inveti si sa te tii de carte o faci si daca esti din Cuca Măcăii, daca esti chiulangiu si putoare cazi la examen si la oras. De ce spun asta ? Am vazut zilele trecute ca intr-un sat de care nimeni n-a auzit toti cei 21 de copii au trecut cu note mari examenul de evaluare ba chiar au avut cativa elevi cu nota zece. Ce concluzie logica tragem ? Atat profesorii cat si elevii rtespectivi au pus accent pe invatatura , seriozitate si constiinciozitate. Loazele…la terase, in parcuri la baut hidromel, fumat , frecat Iphone-ul si fațâială cu bicicleta sau cu role, musai de firma, ca si rufele de pe ei. cei mai mari vinovati ? Parintii ce cresc niste ,,Domni Goe,, seci, fara idealuri pompatio cu bani si bunuri .

 12. comparatie says:

  in scolile cu rezultate slabe la examenele elevilor profesorii mai iau lefuri?
  Si cand te gandesti ca au niste lefuri mari de tot , si luni de zile concedii ( vacante) Nimeni nu are atatea zile de concediu ( vacante) ca dascalii ( primavara vara iarna etc .. Si cand te gandesti ca muncesc 18 ore pe saptamana…………( nu ma refer si la orele de .meditatii..). deci mai putin chiar decat medicii pe mana carora e viata unor oameni Da!

 13. ARADON Sport local

  Cupa României la fotbal, în pericol de a fi anulată!
  ARAD. Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal a decis, în ședința din 14 iulie 2020, aprobarea protocolului medical pentru reluarea competițiilor de fotbal amator, cât și modificarea documentului care reglementează desfășurarea competițiilor fotbalistice Liga 1, Liga 2 și Cupa României în contextul pandemiei COVID-19.

  Local

  Își doresc citirea contoarelor de apă, lunar
  ULAL Arad vine cu sfaturi pentru Asociațiile de Proprietari pentru a determina Compania de Apă să citească contoarele de apă în fiecare lună.

  Local

  Tânără de 19 ani, prăbușită pe trotuar
  Este vorba despre o tânără, gravidă, căreia i-a venit termenul să nască în timp ce se afla la Boul Roșu. 2

  ARADON Sport local

  Doar cinci adversare la promovare pentru Crișul
  Handbalistele de la Crișul Chișineu-Criș vor avea mai puține contracandidate la turneul de promovare.

  Local

  Încă șase cazuri de Covid-19 la Arad
  Grupul de Comunicare Strategică a anunțat miercuri, 15 iulie, cu șase cazuri mai mult față de ziua anterioară, în județul Arad. 2

  România

  COVID-19. 641 de cazuri noi, din 18.440 de teste
  În ultimele 24 de ore au fost prelucrate 18.440 de teste, acestea confirmând încă 641 de infecții cu SARS-CoV2 – noul coronavirus. 2

  Advertorial

  Ce sa faci daca nu iti reusesc rețetele de gătit acasă!
  Când toată lumea îți spune să cauți rețete de gătit acasă și rețelele sociale sunt pline de bucătari iscusiți (unii deveniți peste noapte, datorită pandemiei), noi îți spunem că nu e totul așa roz cum pare la o primă vedere.

  Local

  Teatrul mută spectacolul din „Vlaicu” la Cinema Arta
  „Motive organizatorice ne determină să schimbăm locul de desfășurare a spectacolului din data de 16 iulie, de la ora 20”, anunță Teatrul Clasic „Ioan Slavici”.

  Local

  Nouă migranți depistați ascunși  în două camioane la  frontierele Nădlac și Vărșand
  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei  Nădlac și Vărșand au descoperit patru sirieni, respectiv cinci cetățeni din Afganistan și Bangladesh, care au încercat să iasă ilegal din țară ascunși în interiorul a două automarfare. 3

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.