aradon.ro Web analytics

Ultimul film la cinematograful Arta

Reactualizat la:
Reactualizat la:
<p>Primăria îşi măreşte organigrama prin preluarea angajaţilor cinematografelor. La Arta, ultimul film.</p>
Scris de petrescuc - <p>Primăria îşi măreşte organigrama prin preluarea angajaţilor cinematografelor. La Arta, ultimul film.</p>

Cinematograful Arta

Creşte numărul de angajaţi la Primăria Arad. Executivul local le propune astăzi aleşilor să modifice organigrama aparatului de specialitate al Primarului, în vederea preluării personalului aferent cinematografelor din municipiul Arad care fac obiectul hotărârii CLM nr.45/2011.

În cadrul acelei hotărâri, consilierii votaseră preluarea, în domeniul public al municipiului Arad şi în administrarea CLM Arad, imobilelor a patru cinematografe şi a unei grădini: Grădina de vară „Arta”, Cinematograful „Arta”, Cinematograful „Grădişte”, Cinematograful „Studio” şi Cinematograful „Solidaritatea”.

Trei angajaţi, la transfer

Acum, Primăria le propune aleşilor, ţinând cont de numărul total al personalului stabilit pentru municipiu (899 posturi) şi de adresa primită de la Regia Autonomă a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor, ca, în vederea preluării personalului aferent cinematografelor din municipiu, să aprobe înfiinţarea Compartimentului Administrare Cinematografe. Aceasta ar urma să aibă în componenţa sa trei posturi contractuale de execuţie: două posturi ocupate de proiecţionist şi unul de îngrijitor.

Ce preia Primăria

Proiectul se referă, mai exact, la angajaţii de la singurul dintre cinemafografele din Arad preluate de Primărie care mai funcţionează: cinematograful Arta.

În hotărârea de preluare a cinematografelor, votată deja de aleşi, se vorbea şi de valoarea cinematografelor, una nu foarte mare şi neactualizată, valoarea totală a activelor preluate de Primăria Arad (valoarea bunurilor ce fac obiectul transferului) fiind de 15.918,12 lei, iar a pasivelor de 1.263,32 (reprezentând impozite şi taxe locale).

Adio, Arta?

Un lucru e cert încă de acum: cinematograful Arta îşi scrie ultimele zile dintr-o istorie veche de aproape 100 de ani (a fost ridicat în 1924). Cele 310 locuri ale cinematrografului vor mai sta la dispoziţia arădenilor doar până joi, când va avea loc… ultima reprezentaţie. Cel puţin pentru RADEF. De vineri, 1 aprilie, şi uşile acestui cinematograf vor fi zăvorâte şi nu e o glumă. Pe 1 aprilie, cinematograful va fi preluat de Primăria Arad, care nu deţine licenţe pentru difuzarea de filme. „RADEF nu va mai activa acolo, iar Primăria nu are încă licenţe pentru difuzarea de filme. Va urma însă procedura de autorizare pentru ca noi să putem difuza filme”, ne-a declarat Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad.

Ultima reprezentaţie

Nostalgicii vor mai avea şansa să vadă până joi filmul Takers – Fură şi fugi (cu Paul Walker, Matt Dillon, Hayden Christensen, în regia lui John Luessenhop) pe scaunele vechiului cinematograf.

A.B.D.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  Înaltpreasfinţitul Ioan, Mitropolitul Banatului, a primit titlul de Doctor Honoris Causa UVVG
  Înalta distincţie a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad i-a fost acordată de sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul spiritual al României.

  Local

  22 de cetăţeni străini opriți din drumul ilegal către Spațiul Schengen
  Poliţiştii de frontieră arădeni  au depistat 22 de cetăţeni din Pakistan și Afganistan care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în automarfare sau pe jos.

  Local

  Coroane depuse de Ziua Națională
  Pentru al doilea an, Aradul este lipsit de parada militară din centrul orașului, cu ocazia Zilei Naționale a României fiind organizată doar o ceremonie de depunere de coroane la Crucea Martirilor Unirii, din Parcul Eminescu.

  Local

  Ziua Națională, marcată cu „Simfonia spaniolă”
  ARAD. Filarmonica Arad dedică Zilei Naționale a României un concert în care va fi interpretată „Simfonia spaniolă”.

  România

  O nouă firmă de asigurări iese de pe piața de RCA
  Uniqa Asigurări, parte a grupului austriac Uniqa, a primit aprobarea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) de a ieşi de pe piaţa RCA, după ce City Insurance a intrat pe drumul falimentului, iar segmentul RCA a intrat într-o perioadă agitată, cu majorări de tarife. 2

  Local

  Creşă pentru 40 de copii, în Micălaca
  Va fi construită de Compania Naţională de Investiţii, în incinta Grădiniţei PP7 de pe Calea Radnei.

  România

  Tineri arădeni, în maieu prin Parâng
  Doi tineri din Arad au reușit să îi uimească pe salvamontiștii din Parâng, după ce au ales să plece pe munte în maieu. 9

  Mapamond

  Varianta Omicron ar putea să îngenucheze vaccinurile 
  Directorul executiv al Moderna anticipează că vaccinurile existente vor fi mult mai puţin eficiente în combaterea Omicron. Stéphane Bancel a avertizat că va dura mai multe luni până când companiile farmaceutice pot produce la scară largă noi vaccinuri specifice variantei.  12

  Local

  Pistru: „Certificatul nu va îngrădi dreptul cetățenilor la muncă” 
  Senatorul PSD, Eusebiu Pistru susține că certificatul COVID „va fi fundamental diferit de forma discutată până în prezent!”  3

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.