aradon.ro Web analyticsUn nou cartier de vile în Arad

De Diana Duțu

Un nou cartier de vile în Arad

Proiectul construirii unui ansamblu de clădiri rezidentiale pe Câmpul Liniştii le aparţine celor de la Ared.
Scris de Diana Duțu - Proiectul construirii unui ansamblu de clădiri rezidentiale pe Câmpul Liniştii le aparţine celor de la Ared.

ARAD. „Întocmire PUZ şi RLU aferent pentru ansamblu de clădiri rezidenţiale (zonă de locuire cu funcţiuni complementare de comerţ şi servicii) pe strada Câmpul Liniştii FN” este denumirea celui mai recent proiect aflat în atenţia Primăriei. Investiţia le aparţine celor de la Ared, aflându-se în prezent în faza studiului de oportunitate. Dar… „pentru amplasamentul de fața a fost întocmită o documentație de PUZ care în prezent nu mai este în termenul de valabilitate” – se arată în Memoriul tehnic al investiţiei.

Pe patru hectare

„Amplasamentul analizat este situat în zona nordică a intravilanului Municipiul Arad, la vest de Penitenciarul Arad, la aproximativ 0,8 km sud de Centura municipiului Arad – strada Ovidiu şi la 1,7 km faţă de Calea Aurel Vlaicu. Accesul pe parcelă se face de pe strada Câmpul Liniștii, strada ce leagă cele două artere importante mai sus menționate. Parcela constă dintr-o suprafață de 4,00 hectare de teren cu folosință agricolă. Zona studiată nu este încă dezvoltată la potențialul său. Terenurile aflate în imediata vecinătate au funcțiune agricolă, dar cele situate la o distanţă de 500 m înspre centrul municipiului Arad sunt, majoritatea, ocupate cu clădiri de adăpostesc funcțiuni de locuire, servicii” – se arată în documentaţia urbanistică.

Terenul vizat este plan, având forma aproximativ regulată și este acoperit în prezent de vegetație ierboasă spontană, nefiind cultivat în ultimii ani.

Maxim 4 niveluri

Potrivit documentaţiei, suprafaţa va fi împărţită în mai multe parcele pe care se vor construi locuințe de înălţime mică, maxim S/D+P+1e+M/Er, mod de terminare al volumelor terasă sau acoperiș şarpantă.

Sunt admise următoarele utilizări: *locuinţe individuale mici si medii cu maxim 2 apartamente în regim de construire, înşiruit, cuplat sau izolat; echipamente specifice zonei rezidenţiale; garaje, filigorii, împrejmuiri, plantatii; amenajari exterioare; * servicii sociale, colective și personale; *parcaje la sol; *spații libere pietonale, pasaje pietonale acoperite; *spații plantate – scuaruri; *locuințe de serviciu.

Consecinţe economice şi sociale

„Considerăm că ralizarea investiției va fi oportună atât pentru vecinătăți, cât şi pentru populația din municipiul Arad. Acestă nouă dezvoltare va veni în întâmpinarea cererilor de pe piața imobiliară, cât si pentru forța de munca deoarece se vor crea noi locuri de muncă atât pe parcursul dezvoltării zonei, în construcții, cât şi după aceea, prin permiterea dezvoltării ulterioare a diferitelor activități economice şi de servicii complementare cu funcțiunea de locuit. Intenția inițiatorului este de a dezvolta şi pune în valoare potențialul urbanistic al zonei prin extinderea/ modernizarea/ dezvoltarea capacităților urbane existente. Prin modernizarea şi extinderea funcțiunilor se dorește reîntregirea necesitaților zonei. Impactul social asupra zonei se dorește a fi unul pozitiv şi benefic prin crearea și întregirea comunități locale” – se arată în Memoriul Tehnic.


 

28 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. T says:

  ,,cartier de vile” ce va mai plac vilele..

  • Teretean says:

   Administrația Forțează populația să-și vinda casele din Cadas și Bujac și centrul vechi😜 si să-și cumpere teren la mama dracului sub umbrela ared

   • Chris. says:

    din Bujac? esti nebun? Bujacul tinde spre 0 locuri de case, toti isi impart casele si isi vand gradinile la mega preturi, de aici si densitatea mare in comparatie cu Gai de ex.

 2. Patrascu says:

  Un sediu de jandarmerie in Rasfartai pe cind? Cei mai mulți drogati din judet sint in piata sirbeasca, bou rosu iar IPJ Arad și prefectura sforaie in combinație de soriceoaica.

 3. Ramo says:

  Dacă tot l-au făcut în mijlocul câmpului, de ce nu sunt parcelele mai mari? Afumi cu grătarul casa vecinului, așa mică e curtea. Românul ar trebui să învețe să ceară confort pentru banii lui, din păcate mulți se complac și plătesc.

  • Florin says:

   Incet devine un mare rahat, locuiesc intr-un cartier de genu in uk si este oribil, esti lipit de vecin, gradina mica, o porcarie. Aici e din lipsa de spatiu, in romania e din lipsa de minte cred si lacomie.

   • arădean says:

    @Florin: Nu e din lăcomie…asta e cererea.In westfield au început cu 700mp parcela, apoi 400 și acum 250 sau chiar mai mici…asta se cere. Românul e leneș și nu vrea să aibă de lucru în curte, frunze de strâns sau gazon de tuns. Loc de grătar și atât.

    • Florin says:

     Eu am patrunjelu in ghiveci, o sa realizeze si ei ce prostie e sa nu ai o gradina in care sa ai macar verdeturi si plante aromate. Dar asta e , de la piata pline de chimicale. Asa dor mi de gradina de la tara, sa pot pune afolo tot ce vreau, sa mananc o rosie care are gust .

    • Gabriel Candea says:

     e vorba de bani. la 250 mp teren te incadrezi la 5% TVA. Daca vinzi cu 100.000 euro parcela construita ramai cu 95.000 euro, TVA – ul de 5.000 Euro il dai statului. Daca ai 251 mp teren atunci TVA este 19% deci din 100.000 Euro dai statului mai mult adica 19.000 Euro. Diferenta este de 14.000 Euro. Nu sunt prosti dezvoltatorii, sunt prosti musterii lor ca accepta sa li se vanda mizerii (adica cutii de chibrituri) pe bani multi

  • marius says:

   Corect Ramo !

 4. transport says:

  si? mijloace de transport in comun sunt?
  ce fac batranii si copiii care vor sa mearga in oras ?

  • Ionascu Liviu says:

   ma sarakie de mosalau fricos sa iti scrii numele, afla si tu ca cine are bani sa isi faca azi o casa de ~100 mp (minim 80 mii de euro), sigur are bani si de o masina; oricat de cazan de douaj de ani o fi, dar isi permite una.

   • zorro says:

    Cocalare, cei care n-au carnet ce fac? Toate tarile cu apa calda incurajeaza transportul in comun numai romanii sunt prea “saraci” pentru asa ceva.

   • Raluca says:

    Și cu copiii ce faci? Vor sta atârnați de fusta mamei să îi plimbe cu mașina la club și la întâlniri până fac 18 ani să poată conduce?

    • paul says:

     exista masini care se pot conduce de la 16 ani. iar ca parinte ar trebui sa te gandesti unde e si la cate se intoarce minorul tau acasa. asta daca te intereseaza de el/ea sau doar l-ai facut si il educa strada

 5. Jack says:

  Din nou se construieste fara cap si prin mituirea celor ce inchid ochii la puz uri!vom avea un oras de campie fara nici o forma un haos care va scurta viata locuitorilor din cauza poluarii si lipsei de strategie in fluenta circulatiei!in plus din cate stiu e zina cea mai poluata din arad noxe de la cet de la centura subdimensionata incet incet de dam cu tesla n coaie

  • mig29 says:

   Tovarase Jack s-a cam terminat cu poluarea la CET de cand s-a trecut de pe combustibilul de baza solid carbune-lignit de la olteni-la turbina alimentata cu gaz in ciclu combinat! Deci s-a terminat cu poluarea de vreo 3-4 ani! Pe haldele de steril inierbate se va construi un parc fotovoltaic! Deci zgura-cenusa de la CET este o amintire urata pentru cei din zona in special pentru Sanleani! In rest fiecare face ce vrea cu banii lui, ce tot va “ocositi” pe aici!? Nu aveti unde sau ce sa comentati????

 6. Aradeanu' says:

  S-a dus si linistea de pe Campul Linistii…

 7. Ghiocel de toamnă says:

  Fostul CET,groapa de gunoi,centura tranzitata de toate camionele….vita linistita😂😂😂,departe de orice mijloc de transport….dar cine si ia acolo casă,sigur are si masina.

  • ***** says:

   De acolo până la groapa de gunoi ai ce pedala și cu mașina ! CET-ul a trecut pe gaz de mult timp, nu mai are o lopată de cărbune pe stoc și nici nu mai are de unde și cu ce aduce căci încă e dator și către CEO aflat în lichidare și către CFR Marfă! Iar cine își cumpără acolo,au și cel puțin o mașină!

 8. Ivona Ivona says:

  Cine naiba cumopara porcariile ared? De ce sunt oamenii fraieri si iau ceva la suprapret si conditii naspa? Doar ca pare ok la inceput?

 9. Tuluz-Lotrec says:

  Inghesuite ca sardinele si departe de orice

 10. Iisus Cristos says:

  intr-un oras si o tara in curs de depopulare casele sunt prioritare :))….am vazut recent la stiri cum cei din Certeze si Negresti-Oas incearca sa isi vanda palatele si nu au cui…asta urmeaza cam peste tot cand isi dau seama oamenii ca nu se mai intorc in tara.

 11. MARIȘICA says:

  Lipseste insa o spălătorie auto cu fise.E foarte necesară 😂

 12. hydac says:

  Un viitor ghetou inghesuit

 13. ARADON Sport local

  Victorie pentru „galben-albastre” la revenirea fanilor 
  FCC Baschet UAV Arad s-a impus la o diferență de 22 de puncte cu KSE Târgu Secuiesc, la revenirea fanilor în tribune.

  Local

  Selecție de elevi pentru Centrul Județean de Excelență
  Între 27 septembrie și 1 noiembrie se va desfășura selecția elevilor „capabili de performanță”, pentru constituirea grupelor din cadrul Centrului Județean de Excelență Arad. 1

  Local

  58% dintre profesorii arădeni sunt vaccinați
  Din totalul cadrelor didactice angajate în instituțiile de învățământ preuniversitar din județul Arad, peste jumătate sunt vaccinate cu schemă completă. 4

  Local

  Aradul, peste media națională la numărul profesorilor tineri
  Procentul profesorilor tineri din totalul celor care predau în școlile din județul Arad este mai mare decât media națională. 1

  UT Arad

  Sancțiuni financiare și o excludere la UTA
  Antrenorul Laszlo Balint a anunțat care au fost măsurile propuse conducerii după rușinea de la Filiași. 10

  Local

  194 de cazuri de Covid în Arad, de vineri până sâmbătă
  De vineri până sâmbătă s-au înregistrat în județul Arad 194 de cazuri de infecție cu virusul SARS-CoV-2. 34

  Local

  Invitație la atelierul de gravură al lui Adrian Sandu
  Asociația Grupul pentru Management şi Mediere Culturală, în parteneriat cu APA / Asociația producătorilor de Artă şi Muzeul de Artă Arad, organizează în Arad un workshop de gravură coordonat de artistul vizual Adrian Sandu.

  România

  Timiș, pe locul 4 în topul vaccinărilor pe județe, sub Cluj și Sibiu. Peste 80% din vârstnicii din România nu sunt imunizați
  Conform unor date oficiale ale autorităților, Timișul ocupă locul 4 în topul vaccinărilor anti-Covid pe județe, cu doar 32,1% din populație imunizată la mijlocul lunii septembrie. Suntem sub Cluj și Sibiu. În plus, peste 80% din persoanele din România care au trecut de 80 de ani nu au fost vaccinate. 12

  Local

  Cele mai multe focare noi de pestă porcină, în Arad
  Județul Arad conduce în topul județelor în care s-au înregistrat focare noi de pestă porcină africană (PPA), în perioada 16-22 septembrie. 2

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.