aradon.ro Web analytics

Una caldă, una rece la Nădlac. Ministrul Vela, mulţumit de traficul de marfă dar se caută soluţii pentru cel de persoane

De Andreea Pintea

Una caldă, una rece la Nădlac. Ministrul Vela, mulţumit de traficul de marfă dar se caută soluţii pentru cel de persoane

Reactualizat la:
Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a efectuat duminică după-amiază o vizită de lucru pentru a se convinge personal de modul în care se desfășoară activitatea la punctele de trecere a frontierei Nădlac II și Nădlac I.
Scris de Andreea Pintea - Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a efectuat duminică după-amiază o vizită de lucru pentru a se convinge personal de modul în care se desfășoară activitatea la punctele de trecere a frontierei Nădlac II și Nădlac I.

Control ministerial în vămile arădene. Marcel Vela, ministrul de interne, a venit duminică după-masa la Arad pentru a vedea cum se desfăşoară traficul în cele două vămi din Nădlac, după decizia de a lăsa prin Vama Nădlac II doar traficul de marfă.

Vela a ajuns la Nădlac II unde a fost întâmpinat de Prefectul Județului Arad, Gheorghe Stoian. Ministrul Marcel Vela a verificat zonele unde se efectuează controlul de frontieră, declarându-se mulțumit de faptul că în urma deciziilor de separare a traficului de persoane de cel de mărfuri, timpii de așteptare la intrarea în țară s-au redus.

„O veste bună pe care putem să o dăm românilor este că prin măsurile luate de noi, astăzi la Nădlac nu mai sunt acele coloane interminabile unde se stătea ore în șir la coadă ca să intre marfa în România, existând chiar pericolul să fie anulate unele curse. Iată că procedura de tranzit se derulează într-o conjuctură normală și este bine organizată. Colegii de la DSP, de la Poliția de Frontieră, de la Vamă, toți care lucrează aici sunt prezenti la datorie. Traficul nu mai este aglomerat, este fluidizat, ceea ce înseamnă că în magazinele din România, marfa, alimentele ajung la timp și cetățenii trebuie să fie la curent cu acest lucru. Sunt foarte mulțumit de ceea ce am văzut aici, nu mă așteptam să fiu chiar atât de mulțumit, să fiu sincer.

Așa cum știți, pentru noi a fost și este prioritar tranzitul de marfă, mai ales că există acest culoar din Ungaria spre Romania și ieșirea spre Bulgaria, și în această idee am dorit să limităm cât mai mult timpul de așteptare la intrarea în țară. În același timp, am creat unele facilități pentru șoferii de pe trailere și TIR-urile care aduc marfă în România și în această ipoteză și idee de a ajuta traficul de marfă am împărțit tot ceea ce intră în România în zona de autoturisme pe Nadlac I și în zona de camioane pe Nădlac, aici pe autostradă”, a declarat Vela.

Caută soluții la Nădlac I

Dar, situația de la Nădlac I nu este deloc una roz. Șe așteaptă cu orele, iar primarul Nădlacului a sesizat în repetate rânduri faptul că cei intrați în țară dau dovadă de foarte puțin simț civic și ajung să se plimbe prin oraș, să facă picnicuri prin parcuri și nu respectă mai deloc restricțiie privind izolarea.

„Evident că dacă există probleme pe zona de autoturisme, pe Nadlac I, o să găsim soluții să bifurcăm traficul și acolo, astfel încât să degajăm intrarea în țară de pe Nadlac I. Discutând cu specialiștii, cu colegii de la Poliția de Frontieră, cu colegii de la Ministerul Transporturilor, cu autoritățile locale, astfel încât să facilităm și intrarea în țară pentru că, evident, suntem preocupați ca să fie o fluență cât mai bună pe tot tranzitul de la frontiera de vest. Eu ca ministru al afacerilor interne trebuie să privesc într-un plan general, să ajut cumva și Primăria și zona Nădlac dacă sunt cumva creșteri de infracționalitate, să mărim forțele”, a mai spus Vela.

 

În dialog constant

De cealaltă parte, prefectul Gheorghe Stoian a transmis: „Sunt, într-adevăr, eforturi deosebite pe care mulți angajați ai Ministerului Afacerilor Interne sau ai Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad le fac de aproape două luni de zile în lupta contra noului coronavirus. Primim ajutorul ministerului, suntem într-un dialog constant și iată că se găsesc soluții pentru a ne ușura munca, aici la Arad, unde avem cele mai tranzitate și importante puncte de trecere a frontierei. S-au luat măsuri ca cetățenii care trec vama ca pietoni să fie preluați de mijloace auto ale Ministerului Afacerilor Interne, iar coloanele de mașini formate să fie însoțite până la limita județului de poliție și jandarmerie”, a declarat prefectul Gheorghe Stoian.

 

 

 

 

50 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Tweety says:

  https://www.worldometers.info/coronavirus/?fbclid=IwAR3CPUOf0NBnhuGH1Ei9Ceegsj6WVDCG19w-ICp8E7MHWIbRRAPuKNvUc2o

  Cei care-si doresc inchiderea granitelor pentru cetatenii romani ii rog sa verifice situatia din Serbia, singura tara care a inchis granita pentru proprii cetateni; la aproximativ 7 milioane populatie au 1800 infectati. Romania la 18-19 milioane au 3800 infectati.

  Concluzia mea este ca inchiderea granitei pt cetatenii romani nu ar fi rezolvat in niciun fel propagarea virusului.Povestea cum ca Franta, USA, Rusia a inchis vreo granita, nu se verifica in practica.

  Singurul dezavantaj al reintoarcerii concetatenilor nostri se reflecta in cresterea infractionalitatii, iar acest lucru nu-l voi contesta vreodata!

  Sanatate maxima tuturor!

  • caly says:

   corecta evidenta ,dar sa stii ca nu e suficient sa inchizi granitele DUPA ce deja ai focare de infectie ! Degeaba ,sau aproape degeaba le-am inchide si noi acum,cand avem tara plina de infectie !
   Serbia le-a inchis granitele DUPA ce s-au umplut si ei de infectie ! In plus ,mai trebuie respectata si izolarea sau carantina…e simplu
   Si sa mai stii ,stimabile ,ca nu doar ‘CRESTEREA INFRACTIONALITATII e singurul dezavantaj al ‘reintoarcerii’ diasporezilor ! …mai socoteste si CONTAMINAREA POPULATIEI SI CRIZA SI SARACIA CARE VOR URMA ,in perioada urmatoare ! Sunt ,iata ,cel putin 3 mari si grave ‘DEZAVANTAJE’ cum le numesti tu..o seara fain tuturor

   • tweety says:

    iti multumesc ca nu m-ai umplut cu de toate!

    pentru conformitate:

    Serbia inchide granita in data de 20 martie -avea 135 cazuri confirmate.Azi are 1908.

    Romania 20 martie avea 308 cazuri confirmate.Azi avem 3864.

    ce am incercat tot timpul sa scot in evidenta a fost faptul ca indiferent de masurile luate, vom avea parte de contaminari, imbolnaviri, decese.Iar amaratii sau bogatii nostri concetateni care se intorc acasa nu poarta o vina directa pentru ca sunt contaminati cu acest coronavirus si nici nu este moral, etic, normal intr-o societate democratica sa interzici intrarea lor in Romania.Nici macar constitutional in cazul acesta.

    vis-a-vis de criza si saracie, vom avea parte de ambele, factorul agravant fiind nemunca.Doar ca nemunca tine, mai degraba, de fiecare in parte, nu de cei din jurul nostru.

    peste 1 an, cand majoritatea vom fi fost imunizati, cei care vor supravietui vor privi cu alti ochi atat politica/politicienii romani cat si masurile bune sau rele pe care acesti guvernanti le-au luat sau le vor lua.

    • caly says:

     Iti multumesc si eu ca intelegi,in sfarsit sa nu mai injuri si sa nu mai jignesti !

     Dar nu imi place fiindca nu esti corect,iar incepi sa minti ,adica sa manipulezi ;Iata:
     !) scrii ca nu este democratic si nici constitutional sa interzici unor cetateni romani sa intre in tara ! Gresit: Tocmai Constitutia Ro la art 53 permite autoritatilor ,pe motiv de APARARE A SANATATII PUBLICE ,sa restranga/suspende drepturile fundamentale(in speta,dreptul la libera circulatie)..prima ta minciuna deci…
     2) scrii ca “factorul agravant este nemunca”! Iat minti, a 2-a deci: cauza crizei si saraciei va fi aceasta boala contagioasa,fiindca aceasta determina imposibilitatea de a avea o viata normala,implicit de a munci;
     3) mai scrii ca “indiferent de masurile luate ,aveam aceeasi soarta ” ! Nu aveam aceeasi soarta,dupa cum nici :Rusia , Coreea de Nord,samoa, Tuvalu, Yemen , Belarus, tarile baltice,etc nu au avut aceeasi soarta,tocmai fiindca si-au inchis granitele…Noi avem aici un specific aparte,suntem tara cu cei mai multi plecati afara, deci aplicarea art 53 Constitutia Ro si art 15 Conventia Eu,erau cu atat mai utile si necesare; ce a facut Serbia? Dupa cele 153 de cazuri avute la inchiderea granitelor ,nu au complinit si cu masurile stricte de izolare ,ca urmare ,evident ca s-au extins infectarile …Gandeste-te doar,cati ar fi avut daca ar fi lasat granitele deschise ca noi,ce era !! ca atare , sustinerea ta nu are suport real..

     dar ,eu ti-am tot explicat aceste lucruri,nu inteleg de ce revii iar si iar? crezi ca esti mai convingator daca te tot repeti?? Ca argumente nu ai dintr-un motiv simplu: sustii minciuni,iar prin aceste aincerci sa-i manipulezi pe cei mai neinitiati !
     vezi si tu ca nu-ti merge cu minciuna si manipularea ! scrie-ne mai bine de dimensiunile S si L ale coronavirusului, prin analogie cu marimile de la chiloti !

     • tweety says:

      mai am o singura rugaminte: arata-mi un singur cometariu, al meu, unde imjur sau folosesc un limbaj licentios!:)

     • mig29 says:

      Nu ai nici o logica tovarase caly (creier de comunist); referitor la Serbia, afirmi (facandu-l mincinos pe tweety)ca daca nu-si inchideau granitele rezulta ceva de genul-citez din afirmatia ta-“Gandeste-te doar,cati ar fi avut daca ar fi lasat granitele deschise ca noi,ce era !! ca atare , sustinerea ta nu are suport real..”!!!! Adica cati infectati ar fi avut Serbia daca acuma au 1908 cazuri! Adica cati infectati ar fi avut Serbia?? 3000 de infectati, 30.000 de infectati??? Tu cunosti putina aritmetica tovarase caly? Ai facut ceva la Stefan Gheorghiu??? Tweety iti explica logic ca la o populatie de trei ori mai mica ca si a Romaniei proportional au acelasi numar de infectati adica 3000 si ceva Romania si 1000 si ceva Serbia!! Te duce capul sa pricepi atata??? Si nu o mai da tu la intors ca nu stiu ce masuri nu or mai luat Serbia!! Mai da destept esti tu si prosto aia (din Serbia)!! Si cu privire la interpretarea articolelor din Constitutia Romaniei si Conventia Europeana la care faci referire sunt altii mult mai destepti ca tine in interpretare.Oricum sunt luate deja masuri (in ordonantele militare date intr-un context special de stare de urgenta)care restrictioneaza si limiteaza niste libertati civice!! Asa ca tovarase caly cel care minte de rupe si manipuleaza esti dumneata un comunist periculos (asa cum au fost si bolsevicii pentru Romania) care pentru sanatatea informationala a acestui site ar fi mai bine sa nu postezi!! Ti-am mai spus-o dar vad ca nu ma asculti!! Si nu ai decat sa emigrezi de urgemta in Rusia sau Coreea de Nord sau Yemen sau….. Cu Coreea de Nord ti-am mai spus-o dar nu ma asculti!! Drum bun in Coree de Nord tovarase Caly (ca acolo vei fii “foarte izolat”)!!! Mult succes tovarase Caly in Coreea de Nord si la cat mai multe realizari tovarasesti!!!!!!!

     • caly says:

      tweety ,tu esti acelasi postac marsav ,care te dai cand anonim,cand Elena ,adelin stoianov ,etc ai mai multe fetze,revezi-ti postarile si descopera de cate ori ai jidnit si injurat !

      Dupa cum o sa vezi, nu o sa-i raspund licentios ,acestui postac invechit in rele -mig 29 ! Ii raspund argumentat,ca de obicei,dar va fi tot degeaba ,fiindca acesta are o misiune : DE A MANIPULA SI A MINTI !In plus,capacitatea lui de a intelege lucrurile este mult prea limitata.aici ne referim la IQ..
      mig29! numarul imbolnavirilor de covid 19 intr-o populatie Nu este neaparat , direct proportional cu numarul populatiei respective..de ex Rusia are mult mai multi locuitori decat noi,dar mult mai putine cazuri de imbolnavire..de ce? fiindca au inchis granitele si au aplicat masuri severe de circulatie ! Exact asta iti scriam,Serbia nu a luat LA TIMP ,acele masuri severe si procentul este foarte ridicat raportat la populatia lor,sunt cam in aceeasi situatie cu noi care nu am luat deloc acele masuri cu privire la circulatia din exterior,dar am luat masuri doar in interior ! Sper ca sesizezi diferentele,mig29,fiindca am observat ca la tine logica functioneaza mai greoi !De aia si afirmi ca ” nu are logica ‘ ce scriu eu,dimpotriva e foarte logic si pe lege ,dar capacitatea matale fiind limitata , nu ai cum sa sesizezi ceea ce ti se scrie…tie ar trebui sa-ti explic babeste ca sa intelegi si tu…
      De aceea nu am pretentia la tine sa intelegi textele art 53-Constitutie si art 15-Conventia Eu,sunt notiuni care exced capacitatii tale de intelegere…ca atare ma adresez celorlati urmaritori !
      Ai dat cu bata in balta la nivel de intelegere si cand ai scris ca ‘oricum s-au luat prin ordonanta militara masuri..’Baiete greu de cap,intelege ca nu de acele masuri e vorba ci de ,fii atent , : MASURI LUATE PRIN LEGE SAU OUG CU PRIVIRE LA SUSPENDAREA DREPTULUI LA LIBERA CIRCULATIE ,CU CARACTER TEMPORAR, AL TUTUROR PERSOANELOR VENITE DIN EXTERIORUL TARII !! deci DIN EXTERIORUL TARII , prin lege sau OUG ,nu prin ordonanta militara, intelegi sau sa-ti si desenez? mai babeste de atat nu am cum sa-ti explic..
      Vezi ,tweety,anonim,adelin stoianov(acelasi postac)? macar pentru a nu face parte din modelul de gandire tip mig29,ar trebui sa-ti reconsideri pozitiile publice si sa fii de buna credinta cand scrii pe aici ! Nu de alta ,dar stii cum se spune:O vaca impute toata ciurda” si ce va zice lumea de tine cand te vede asociat in opinii cu personaje gen mig29 !
      E la fel ca atunci cand te asociezi cu borfasii si infractorii…Ce poti sa iei din acest mig29 cand te califica drept comunist,atunci cand ceri sa se aplice Constitutia tarii si Conventia Eu pentru a fi protejati cetatenii din interiorul tarii..Dupa cum ai vazut ,nu i-am adresat nici un cuvant de ocara,doar niste constatari am facut si niste puncte de vedere..
      cu drag,

     • Adelin Stoianov says:

      caly, ai halucinatii sau esti oligofren? l-am citat pe tweety in alt comm, ca mi-a placut replica lui.
      @tweety, domnule, i-am dat exemplu o gluma de-a ta lui caly ca sa invete si altceva decat injuraturi de mama, morti. brain-ul lui redus a analizat si acuma ne crede aceasi persoana 🙂 de gluma asta e vorba https://www.aradon.ro/aradon-stirile-judetului-arad/expert-majoritatea-celor-care-au-fost-in-nadlac-in-contact-sunt-pozitivi-1188804/#comment-237870

     • caly says:

      dar tu ,stoianov,ai halucinatii sau esti oligofren?? Eu nu te-am injurat si nu te-am jignit nciodata,eu tot timpul ti-am scris frumos 1
      Tu esti cel care injuri si jignesti sub mai multe nick-uri; adelin stoianov, tweety, justme, anonim,etc”..Eu niciodata nu am injurat pe aici,vezi ca ma confunzi cu altii..Nici nu am jignit !
      link-urile pe care tot le dai sunt ale altor postaci

     • tweety says:

      Adelin Stoianov, iti multumesc!

      e simplu de observat cine posteaza cu mai multe nick-uri.nu trebuie sa fii un geniu ca sa discerni adevarul.

      doar ca scoala veche foloseste cel mai bine aruncarea pisicii in curtea altuia!:)

  • Chris says:

   Doar psd-istii pot crede ca se rezolva ceva cu inchiderea granitelor…ei au IQ subunitar
   Oare si in Franta,UK,Spania si Italia tot diaspora a adus virusul?
   Defapt frustrarea lor e alta, a ei au stat ca prostii pe salarii de rahat si la bataia de joc a patronilor din Ro…dar asta e doar vina lor…
   Al naibii ca altii trimit zeci de zborururi sa-si aduca cetatenii acasa,pe gratis si nici nu-i baga in carantina,doar izolare la domiciliu….aia-s mai prosti se pare…
   Iar pentru tembelii ce o ard prosteste,in Franta,Germania….poti intra normal,sunt controale dar nu e inchis nimic.

   • caly says:

    Chris ,ia aminte aici:
    1) Nu pesedistii cred ca inchiderea granitelor era solutia corecta,ci ROMANII NORMALI LA CAP SI DE BUNA CREDINTA cred asta,fiindca e la mintea cocosului ca este CRIMINAL sa introduci o populatie infectata intr-o populatie sanatoasa;
    2) Franta ,UK,Spania, Italia, NU AU diasporezi ca noi,cata frunza si iarba ;ei au cativa cetateni inafara tarii ,dar care sunt educati ,nu precum jivinele diasporeze;
    3) Cei care au “stat prostiti pe salarii de rahat” sunt cei care au ramas sa munceasca pentru aceasta tara si sa o ridice ,asa cum au putut si cat au putut,din saracie;noi cei din tara am platit impozite si taxe la bugetul de stat,pentru ca ro sa se dezvolte; noi am platit aici CAS,pentru ca voi nesimtitii maidanezi sa veniti si sa beneficiati de cheltuiala noastra;fiindca voi Nu ati slujit Ro si pe romani,ci pe straini;
    Prin urmare, ACOLO SA MERGETI SA VA TRATATI ,Nu aici ,pe banii nostri .
    Expresie a caracterului vostru jegos,voi diasporezii ati ales sa veniti in Ro ca sa ne infectati pe toti,in plus Nu respectati obligatiile impuse de autoritati in materie epidemiologica !

    Sunteti o pata neagra,voi ,maidanezii,pentru romanii cinstiti si pentru aceasta tara !

    • Chris says:

     Pacat ca cine e sarac material e si sarac mintal…
     Daca ai cunoaste si tu vreo limba de circulatie internationala ai putea citi presa straina…nu-mi fac ganduri ca ai putea avea abonament la sky uk sa vezi stiri adevarate nu mizeria de antene ale lui Voiculescu…
     Ca asa ai afla si tu cam cati englezi de ex locuiesc temporar in alte tari si cati au venit acum in UK…
     Stiai ca UK si Irlanda au trimis zeci de avioane sa-si aduca cetenii din Spania? Nu,de unde dracu sa stii,ca tu stai cu ochii la antena 3..
     Si mai usor cu taxele si impozitele voastre ca eu de cand stau in UK am trimis acasa bani cat nu produce o sectie intreaga de sclavi pe minimul pe economie romanesc…
     Bani care s-au dus pe taxe si impozite in Romania si de care eu nu am beneficiat.
     Mai usor cu abureala ca nu suntem la Takata in pauza de cafea ieftina si tigara de contrabanda…eu am avut ani in care am trimis luna de luna mai bine de 1000£…din banii aia am cumparat teren de casa deci bani adusi si investiti in Ro plus taxe la notar si autoritati..tva
     Proiecte,autorizatii…alti bani…echipe de meseriasi
     ..alti bani,taxe,tva…bani bagati in Ro…in loc sa iau o proprietate in Spania de ex..
     Tot ce am cumparat in Ro a generat taxe si tva pt statul roman…
     Platesc impozite si taxe pe casa,masina in Ro de ani de zile si nu ma folosesc de ele…asa ca mai usor cu pianul pe scari…
     Nu e vina mea ca altul nu a facut o scoala sau o meserie cu care-si putea face un viitor bun afara…

     • caly says:

      chris ,Nu ai trimis nici un leu si sa-ti explic de ce: toti romanii gospodari care au plecat din Ro ,nu au mai revenit decat eventual in vizita;ei s-au stabilit cu totul acolo unde au plecat,deci rostul si l-au facut in acele tari ,iar rudele lor din Ro s-au descurcat si se descurca fiecare cum au putut,stiu din experienta foarte multor cunoscuti care au rude stabiliti afara !
      ceilalti,salahorii si capsunarii,badantele si cersetorii,curvele sau infractorii ,au consumat pe-afara ,in tari straine cam tot ce au castigat,deci contributia lor a fost la bugetele acelor tari..Deci Ro nu a castigat nici din platile primilor din care pretinzi tu ca faci parte,nici din a celor de-a doua categorie..Ro a pierdut foarte mult ca acei oameni de calitate au plecat si nu s-au mai intors sa munceasca pe bani putini aici in Ro,ca sa construiasca Ro alaturi de cei care au ramas..

      Nu v-a interesat decat de burta voastra,decat sa va fie voua bine, nu v-ati mai gandit ca aceasta tara trebuie dezvoltata ! deci ZERO ,la capitolul patriotism..
      Nu doar ca nu ati dat nici un leu la bugetul ro de sanatate,ba ati mai si fugit prin strainatate,foarte multi dintre voi,ca sa nu puteti fi urmariti de jutitie pentru plata pensiei alimentare pentru propiii vostri copii; ati fugit,i-ati abandonat ,doar doar sa nu le platiti fostelor neveste ,aceasta obligatie ! cam acesta va este caracterul!…mizerabil,nu?
      deci minciunile astea pe care le tot scrii vezi ca sunt expirate de mult,ti-ai facut tu ,din imaginatie niste scenarii in care joci ,ca un actor manipulator !
      Am vazut cu totii ,acu vreo 2-3 ani cat de generosi ati demonstrat ca sunteti cu aceasta tara,cand guvernul v-a cerut sa platiti si voi,diasporezii ,o taxa in ro,ca sa contribuiti si voi cu ceva ! cat de mizerabil trebuie sa fii sa refuzi o plata modica,iar acum veniti precum NESIMTITII ,ca sa va tratati pe banii nostri ! Rusinos ,foarte rusinos ..caracter de la foarte mic spre deloc la voi!

    • tweety says:

     te voi contrazice din nou: diaspora tarilor amintite de tine este mult mai mare decat diaspora romaneasca:

     “persoane cu rădăcini strânse sau semnificative legate de poporul italian, este găsit în : Brazilia (25 milioane), Argentina (20 milioane), SUA (17,8 milioane), Franța (5 milioane), Uruguay (1,5 milioane), Canada (1,4 milioane), Venezuela (900.000) și Australia (800.000).” https://ro.wikipedia.org/wiki/Demografia_Italiei

     am dat un singur exemplu, dar, luand ca fiind corecta afirmatia ca diaspora aduce coronavirsul -eu nu sunt de acord cu aceasta afirmatie!- atunci e clar de ce Franta, UK, Spania, Italia au cei mai multi bolnavi!:)

     • caly says:

      ok,nici o problema,poti sa ma contrazici,dar vezi tu , acele “persoane cu radacini stranse sau semnificative” sunt deja naturalizate acolo unde s-au stabilit, in cazul lor deci ,nu mai poate fi vorba de o diaspora a tarii respective, urmasii lor ,in mare parte nici nu mai cunosc limba tarii de origine,nici nu mai zic de cetatenie ! e la fel ca in cazul Biancai Andreescu, nu mai poti spune despre ea ca reprezinta diaspora romaneasca ,atata timp cat nici nu are cetatenia ro ,nici macar nu prea stie romaneste !
      Tu confunzi rau lucrurile ! Esti fascinant ,in felul tau ,ca te pretinzi informat ,dar bagajelul tau de cunostinte nu prea stii sa-l introduci intr-un context dat: esti exact ca acel medic ce a tocit materia, iti spune pe de rost foaia ,doar daca il intrebi de la inceputul foii;daca il intrebi de la mijloc,nu mai stie nimic ! sau daca vede un bolnav cu dureri de cap ,ii da medicament contra diareei ! Nu esti aplicat ,baiete,ca postac nu faci mai mult de minimum pe economie !fara bonuri de masa ,fireste..

     • Adelin Stoianov says:

      Caly da tu cat ai avansat? cat iei acuma in mana? 1500? 2000 de lei? Si bonuri de masa, nu? cat ii acuma valoarea unui bon? Tu ai multa experienta deja, esti de inteles.
      ce incadrare profesionala ai? adica ce cod CAEN? ca nu am gasit vreun cod pr meseria de ‘postac’
      nu cumva sunteti organizati pe model militar? ai grad echivalent militar? ai ajuns barem sergent?

    • Chris says:

     Esti penibil!
     Tu stii mai bine decat mine cat am trimis?
     Esti un psd-ist ordinar,ai exact aceleasi teme ca latrina 3: patriotism,platit taxe in Ro,tratat pe banii vostri,curve,badante,salahori…asta e veninul psd-ist varsat prin antenele excrocului fe Voiculescu,ala ce a pus mana pe banii Romaniei…
     Poti sa vii cu date concrete,sa arati cine vine sa se trateze pe banii vostri? A venit cineva bolnav la vama? Au intrat vreo 100-200 de mii de romani de afara in ultimele doua saptamani,poti spune cati dintre ei sunt la terapie intensiva sau morti?
     Ca eu pot sa-ti spun ca jumatate de Bucuresti e infectata de un securist ce a fost in Israel si a mintit ca nu a fost nicaieri. Ala pe banii cui se trateaza? Si la ala ii platiti pensie speciala boilor!
     Tara asta nu o sa se faca bine pana ultimul votant al comunistilor nu e acoperit cu pamant…
     Auzi la el,salahori…ba cretinule,un muncitor necalificat pe santier in Londra de ex ia 17£ la ora. Voi cam cat ati fi putut oferi? Vreo 300€ pe luna? Crezi ca din banii dati de voi isi putea ridica o casa si tine copiii la scoala?
     Daca nu era supapa numita UE,Romania era in foame generalizata. Nu erau locuri de munca,economia praf…asa o parte din oameni si-au gasit de munca afara. Au ramas hotii,traseistii politici,fostii si actualii securisti…si prostii ce muncesc pentru ei in loc sa le dea in cap…

     • EU says:

      Ptr.Chris Am citit postarile de mai sus si am concluzionat: – esti un frustrat fara educatie, si jignesti pe oricine care nu este de acord cu tine; -salahor esti si in UK si in Romania si in SUA Acesta este nivelul la care te poti ridica.Faptul ca in UK esti platit cu 17£/pe ora nu dovedeste superioritatea ta on fata unui salahor roman sau american.Tot salahor esti. -banii pe care ii trimiti in RO ii trimiti printr-o banca sau prin cunoscuti? Acestia sunt folositi practic doar in interesul tau si al apropiatilor tai; – platesti impozit auto in RO.De ce nu spui si motivul real.E mai ieftin ca in UK. -pe cei care nu sunt de acord cu tine ii cataloghezi politic- ca ar fi PSD-isti vi IQ mic – Nu este cazul si nici momentul sa ai astfel de iesiri. – invata ce este PATRIOTISMUL si apoi sa iti dsi cu ppararea; -copiaza si invata de la cei din UK despre patriotism, despre conduita si despre caracter.Nu te indobitoci mai mult. Sper ca ai invatat ceva din aceste sfaturi amicale si sa te comporti/ scrii mai civilizat in viitor

     • EU says:

      Ptr.Chris -esti o persoana lipsita de cel mai elementar bun simt.Cum poti ss jignesti intreaga populatie a Romaniei? Nesimtirea ta nu are margini. Ma dezgusti si ma obligi – in numele romanilor ramasi in tara- sa iti spun MARS JIGODIE.Astfel de oameni nu au ce cauta in Romania, dar nici in alta tara.Eventual in JUNGLA.Deci inca o data MARS IN JUNGLA nenorocitule

     • caly says:

      chris ,citindu-te ,am descoperit la tine un lucru trist…foarte trist: MENTALITATEA TA ESTE UNA RETROGRADA! La tine , nu exista valori precum;patriotismul, fratietatea de neam ,solidaritatea nationala(care se dovedeste prin taxe platite bugetului acestui popor,NU la straini cum faci tu), apararea tarii(sunt absolut convins ca daca,Doamne fereste,ar fi mobilizare generala,te-ai ascunde prin strainatate precum sobolanul ,ca sa nu vii sa lupti pentru Ro),…
      Mentalitatea ta este una de salahor platit cu 17 pound pe ora,dar,..tot salahor !
      Tu ai dezertat din aceasta tara a strabunilor nostri,doar fiindca strainii te-au platit mai bine…Tot la fel, ti-ai trada si tara si neamul celor care te-ar plati mai bine…dar deja ai facut-o , tu si multi ca tine ati facut-o ! LA VOT !! ati votat conform intereselor celor care v-au platit mai bine ,fara sa va pese in vreun fel de interesul national !

      Propozitia pe care ai scris-o spune totul despre tine si cate parale iti face pielea : ” Voi cam cat ati fi putut oferi?”…asta scupe tot ! si ca tine sunt multi care gandesc la fel,desi romani…Sa stii ca pentru o pleava ca voi s-a scris in codul penal infractiunea de TRADARE ,..sau de INALTA TRADARE !! Si pe Horea,Closca si Crisan ,tot romani-pleava ca tine i-au tradat dusmanilor…Motii -patrioti adevarat au stiut cum sa-i “rasplateasca” pe acei tradatori..cum?? Citeste file de istorie nationala si afla…Un roman adevarat si patriot cu iubire de tara ,intotdeauna stie !
      La tine si la alti salahori de afara ca tine,totul inseamna bani,totul se cumpara si se vinde pe bani…Voi si parintii vi i-ati vandut pt ca ati renuntat la patriotism..

      V-ati vandut ana si copiii,multi dintre voi; ati fugit in strainatate ca sa vi se piarda urma ,doar doar ca sa nu va platiti obligatiile pentru copiii vostri minori ! Sa stii ca sunt multe cazuri in care fostul/fosta partener(a) de viata isi creste singura copilul/copiii ,iar voi fugarii,nu ati mai dat nici un semn de viata ! Iar cand v-au gasit,v-ati facut ca ploua,doar doar sa nu platiti..
      Sa stii ca s-au mai ridicat case in tara si s-au mai crescut copii,fara sa fie nevoie sa mearga salahori la straini…
      Dar voi ati vrut bogatie,ati sperat la bogatie..nicidecum sa ramaneti si sa construiti alaturi de noi,patriotii, aceasta tara…ati dezertat !
      Acum,cand a venit pandemia, ati venit sa ne infectati si sa va tratati pe banii nostri,ai celor care am contribuit la sistemul de sanatate romanesc..
      Si prin asta ati demonstrat cat de mici la caracter sunteti !
      In final, sugestiva si definitorie pentru caracterul vostru marunt ,este intamplarea cu acel diaporez din Satu-Mare,venit infectat din Anglia: a venit in Ro si si-a infectat mama cu Covid19 ..ca urmare aceasta a decedat !…Iar ca acela diaporez ,sunteti majoritatea,..tu esti dovada vie !

     • Adelin Stoianov says:

      caly, dar tu cati ani ai? mobilizare generala se face ptr barbati intre 18-45 de ani. daca ai peste 45, tu vei sta acassaaa 🙂 sa fim patrioti, spui tu, dar altii o sa mearga la lupta ca tu stai acasa bine mersi si afli de la TV miscarile de pe front. noi astia mai tineri ajungem sub focu mitralierelor, iar acasa suntem balegariti de moshi ca tine. ptr de-astia mai merita sa luptam?

     • caly says:

      eu mi-am facut datoria fata de tara ! e randul tau acuma…dar cum sa -ti faci datoria cand tie iti lipseste patriotismul?
      In plus nici sa tii PM-ul in mana nu stii,esti neinstruit !
      Cu postarile tale mincinoase de pe acest forum,nu servesti patria !

    • anonimus says:

     Corect

  • selfde says:

   Cine intra nu mai iese! Scurt! Ursula de la comisie a spus foarte clar ca este prea devreme pentru a discuta despre o strategie de “exit”, adica revenirea la normalitate, cum a fost inainte. Austriacul Kurz si mai direct: frontierele o sa ramana inchise si dupa revenirea la normalitate in Austria. Uniunea Europeana nu mai exista. O sa mai ramana o uniune vamala, fara drepturi a cetatenilor. Deci, aia mari o sa vanda in Romania fara taxe si la schimb primesc gas, titei, lemn si alte resurse naturale pe gratis. De aia se si taie masiv padurile din Romania, a fost un plan bine gandit, demult.

   Vela asta este amator! Sau un hot! Sau o sluga! Cica este multumit de traficul de marfuri si le permite sezonierilor sa iasa afara.

   Sezonierii o sa se intoarca si bolnavi si fara bani. Pe vreme de paqndemie sa muncesti direct in camp, pe ploaie, frig, arsita si radiatii este sinucidere curata. Banii nu sa mai primeasca pentru ca Germania si Italia sunt in pragul falimentului. Somaj de peste 40% si asta este doar inceputul. Restaurantele inchise, lumea tine de bani, sincer, cine se mai gandeste sa cumpere sparanghel? O sa-i trimita acasa cu promisiuni ca o sa vina si banii cand platesc clientii. Apoi, Ministrul de Interne neamt a pus reguli foarte stricte si desigur ca nu in avantajul romanilor.

   Trebuie sa e lucreze la un plan de salvare national.

   Impozitarea masiva a bancilor straine, a supermarketurilor straine, a marilor mosieri straini. Restrictii la export. Trebuie sa ne pregatim de o iarna grea, plina de nevoi. Sa inchizi granita pentru romani nu merge, ca oamenii se intorc de nevoie acasa, nu de bine. Nu trebuie uitat ca ei au trimis miliarde in tara. Nu de la ei vine pericolul. Pericolul vine de afara, ca de obiceii de la dusmanii clasici. Si de la slugile lor, pe care le au in tara.

   • marcel says:

    Corect, ai cris bine au intrat multe miliarde in tara datorita diasporei. Sau construit zeci de mii de locuinte, s au deschis o multime de firme, afaceri pe banii trimisi. Multe regiuni din tara au reusit sa supravietuiasca datorita banilor trimisi lunar de diaspora. Si pana la urma, cel mai important lucru oameni buni. Diaspora suntem noi. Ca avem tot felul de personaje care se intorc in tara ? Asta este, nu este nimic altceva decat oglinda societatii romanesti.

    • bela says:

     minciuni,marcel,minciuni scrii !
     N-ati bagat nici un ban in aceasta tara, LA STRAINI ATI BAGAT BANI IN ECONOMIA LOR SI IN SISTEMUL LOR DE SANATATE ! lor le-ati platit ,nu Romaniei
     Dar ati mai bagat si mana in buzunarele lor,ma refer la hoti care sunteti multi pe acolo..
     Cei care au construit ‘zeci de locuinte si multime de firme,afaceri” sunt cei din tara,unii cu multi bani,NICIDECUM VOI !

     voi ati plecat din Ro rupti in fund si afumati la coada, abia v-ati platit chiria si cheltuielile pe unde v-ati dus, iar cu bruma de bani ramasa v-ati luat cate un second hand de masina ,neinmatriculata si ati venit aici pe la sate sau pe la cluburi sa va dati si voi oameni avuti !
     parliti ati plecat,parliti ati ramas,doar ifosele voastre de Italia sau Franta v-au ramas in cap; ”
     Multi ati gugit din Ro ca sa nu va platiti pensia de intretinere la copiii pe care i-ati avut in intretinere,incat nevestele voastre au trebuit sa va caute cu justitia sa va oblige la plata !
     Voi nici macar nu v-ati platit in Ro cheltuielile de sanatate,iar acum VENITI SI VA TRATATI ,CA NERUSINATII ,PEBANII NOSTRI,a celor care am contribuit !
     Ati refuzat sa platiti si o taxa de solidaritate pe care vi-a cerut-o guvernul acu creo 3 ani ,dar folositi soselele si autostrazile construite din banii nostri !
     Rusine sa va fie,nesimtitilor si mincinosilor !

   • aropsaid says:

    daca nu plecau sa lucre dincolo?
    ce se intampla? lucrau la noi.
    si aveam produse si faceam export.
    tara care produce mult o duce bine !
    stii ce s-a intamplat cu banii trimisi de diaspora care culege capsuni in spania?
    am cumparat noi cei din tara capsuni din spania
    si am pus la kaufland. cine a castigat de aici?
    spania si germania. romania IOC.
    si asa si cu portocalele si cu masinile si cu materialele de constructii pe care le luam de la nemti sau austrieci.
    noi produse romanesti nu mai avem. ca nu are cine sa le produca.
    deci primim de la dispora bani ca sa cumparam produsele pe care ei le fac in diaspora.
    vrei sa fim recunoscatori pentru asta?

    • Adelin Stoianov says:

     “lucrau la noi” si pe bani putini.
     Am o sugestie, pune creieru la treaba deschide-ti o afacere si da-ne de stire sa luam de la tine ca sa te sustinen.
     Am cauat acum o luna o pompa de scos apa ptr gradina la dedeman si nimic romanesc.
     Mobila produsa in RO, scumpa de numa… ar fi utila o balanta la preturi. Vreau sa cumpar, dar ma minunez cat tre sa golesc din portofel…

     • caly says:

      pai erau atatea locuri de munca disponibile, de ce nu ai mers sa muncesti ??
      Ai preferat sa traiesti ca trantorul si sa postezi minciuni pe forum..
      poate ca tie ti l-ar fi trebuit gratis ,furtunul de apa Du-te la munca,nu fi trantor ,adelin stoianov

     • Adelin Stoianov says:

      bine ma, sunt trantor, ba mai rau numa ma joc toata zuia
      hai as jucam impreuna, baga si tu vreo 5 6 runde https://www.oanda.com/
      facem si un multiplayer?

   • anonimus says:

    Problema mare este ca majoritatea care sau intors sunt smecherasii care nu mai au de unde sa fure, cei cu servici stabil au ramas acolo. Decat smecherasi dinastia mai bine vietnamezi. Ai hotarat sa abandonezi tara stunci stai acolo mai bine fara tine decat cu tine. Dupa ce neam chinuit sa ridicam cat de cat tara si chiar eram pe un drum bun zic eu atunci vin si restul de diaspora sa profite.

 2. marcel says:

  Ma gandesc ca fara diaspora revenita acasa am fi fost singura tara din lume fara COVID. Ce ghinion au cu diaspora lor si saracii de italieni, spanioli, englezi, americani, francezi , etc, etc….

  • Romania says:

   Abia astept astia cu diaspora lor smecheri de gratare si whisky pe weekend,live din masinile pe la doar le spala,si poze cu haine si ceasuei luate din 4 salarii si pe rate, sa vedem noi ce vor face daca nu vor mai putea pleca inapoi la munca de salahori.
   Ba voi majuritatea ati venit acasa pe bani de imprumut ca nu ati avut sa ajungeti pana acasa,jegosilor ce sunteti.
   Acuma veniti si tot comentati de Romania ca uite in ce stare e,Voi ati plecat si v-ati bagat pl in ea tara,ca ce bine e afara ce bani faini se fac.Trebuia sa ramaneti acolo in plm de handicapati.Ati imbolnavit un popor intreg jegosilor,cu atitudinea asta.
   Va doresc atata de mult bine cat ati oferit VOI acestei tari hadicapatilor mintali !!!

   • mig29 says:

    Deci tovarase Romania te intreb pe tine si pe tovarasul Caly a miliarda oara: Pe Italieni, spanioli, francezi, olandezi, belgieni, englezi, SUA, etc. cine i-a imbolnavit?? Pe logica ta si atovarasului caly raspunde-mi!!!!

    • Romania says:

     Ba MiG nu te baga ca musca in cacat ca nu are rost,mai bine stai in banca ta bea laptele linstit.
     Nu tot pune intrebari ca un copil retard: “de aia ? “ “ de ce aialalta?” , daca ai sti sa citesti ai putea citi si tu mai multe si sa inveti si sa afli cu ce scop te-ai nascult pe planeta PAMANT,ca vad ca tu esti din alta emisfera.
     Pune mana si citeste si abtinete de la intrebari de omameni si copii retarzi.

     • caly says:

      @Romania ! …chiar asa: ” intrebari de oameni si copii retarzi” …! atata poate ,saracul..

 3. cititor says:

  acum vad si eu ce inseamna distanta de 2 m intre 2 persoane asa cum o pastreaza dl ministru A se vedea poza!! Da!

 4. SL says:

  Nu inteleg de ce au interzis operatorilor aerieni sa efectueze curse, pe cale aeriana ar fi avut un control mai bun asupra fluxului de persoane care intra in tara si s-ar fi evitat escortarile gen Nadlac-Cluj pana la punctele de carantina si categoric ar fi redus traficul de la Nadlac.

 5. anonim says:

  Ce mare lucru a fost pentru capii judetului sa ceara ministrului inca de cand a inceput nebunia, ca odată ce au fost controlati, sa fie triati pe destinatii si luati de autocare pregatite pe judete de destinatie. Si bineânteles sa fie sub paza, fara sa mai aiba permisiunea de a se raspandi prin localitatile judetului nostru .

 6. Marius says:

  Chris,ai dreptate maxima! E plin de frustrati in Romania care ar da in cap doar pentru ca unul din diaspora are o casa mai frumoasa sau o masina mai buna. Ei nu au reusit in viata decat invidia,ura si frustrarea

  • Romania says:

   @Marius @Chris , de ce sa fim frustrati ? Ce hadicapat isi face casa si isi cumpara masina in Romania si el lucreaza afara de ii sar capacele , sta intr-o camera cu inca vreo 6 gay indiei sau pakistanezi,care il fut in cur in fiecare noapte,sa simt miros de bale si cacat de la altii,sa ma cac in aceeasi buda cu toti infectatii si nespalatii ? Iti zic eu raspunsul: numa un dobitoc care nu are creier,nu poate mai mult,efectiv e ceva prea mult pt el !!!
   Noi avem casele noastre,apatramente,salar decent,nu se plange nimeni, numa voi handicapatii de afara,ca pt voi nu ii bine nici acolo ca de aia veniti acuma in Romania,dar nu ii bine nici in Romania ca de aia comentati. Va zic eu unde e bine: la mama voastra in pizda inapoi de unde ati venit !!!
   Sunteti niste pizde de lepre care toata ziua numa cu ciocu si va plangeti se mila.
   Altii isi constriesc blocuri intregi cu banii de afara,nu un cacat de casa si o caruta de masina,atunci poti sa zici ca merita sa mai lucrezi si sa o sugi pe afara.
   Vai si amar de capu vostru,nu aveti bani nici sa treceti strada.
   O sa muriti toti de foame aici javrelor,oameni de rahat,care or vazut si ei prima data in viata lor bancnita de 100euro.
   Mars in plm,sa nu va mai aud gurile puturoase ca mai comentati ceva de tara asta,mergeti in pizda mamii vostre in Tokio sau plm stie de unde veniti cu cortu, imputitilor

 7. Adelin Stoianov says:

  caly, nu pot sa iti raspund acolo asa ca initiez un thread nou de discutie
  primul meu comentariu pe aradon https://www.aradon.ro/aradon-stirile-judetului-arad/coronavirus-la-arad-s-a-confirmat-primul-caz-din-judet-1143304/#comment-227694
  acolo tu sustii cu toate Puterile comunistii, esti foc si para.. concluzia esti COMUNIST!
  pana una alta, eu ti-am aratat catva din numele/nick-urile folosite de tine:
  “@caly, spui ca ai argumentat juridic? citat art din constitutie hmm… deci mai ai nick-urile:
  – specialistul aradon.ro/aradon-stirile-judetului-arad/expert-majoritatea-celor-care-au-fost-in-nadlac-in-contact-sunt-pozitivi-1188804/#comment-237922
  – ronaldo https://www.aradon.ro/aradon-stirile-judetului-arad/a-murit-in-vama-la-nadlac-1192799/#comment-238849
  – ramses https://www.aradon.ro/aradon-stirile-judetului-arad/a-murit-in-vama-la-nadlac-1192799/#comment-238932
  – tinel https://www.aradon.ro/aradon-stirile-judetului-arad/inca-patru-cazuri-de-covid-19-la-arad-numarul-total-in-tara-a-ajuns-la-158-1157967/#comment-230607
  – tarr https://www.aradon.ro/aradon-stirile-judetului-arad/revolta-la-centrul-de-carantina-din-judetul-arad-pompierii-nu-sunt-lasati-sa-plece-mascatii-si-jandarmii-chemati-sa-intervina-1144264/#comment-227658
  – dalian, romanCaTine, ‘pt: f.b’, ‘pt: tweety’, jack https://www.aradon.ro/aradon-stirile-judetului-arad/triajul-de-la-vama-nadlac-ii-au-mintit-in-declaratii-ca-sa-poata-intra-1161250/
  – in final te deconspiri https://www.aradon.ro/aradon-stirile-judetului-arad/daca-nu-izolam-in-scurt-timp-contactii-ne-umplem-1186817/#comment-237523
  – strigat, EuSiTu, ‘neanonim’ :))), answer, mess..”
  lista completa – https://www.aradon.ro/aradon-stirile-judetului-arad/strigat-disperat-din-nadlac-riscam-sa-devenim-un-focar-de-infectie-1204529/#comment-242244
  Un google search cu ‘aradon says constitutie art 53’ (https://www.google.ro/search?q=aradon+says+constitutie+art+53), deschizi fiecare link, cautare Ctrl + F dupa ‘constitu’ si afli sub cate nume diferite ai postat
  fa si tu o profilare de-a mea asa cu comentariile mele

 8. mihaita says:

  Apreciez la maxim comentariile lui ;CALI, AROPSAID, ANONIMUS ! Avem oameni de caracter , patrioti , capabili intelectual .Bravo !

 9. ARADON Sport local

  UVVG ProVolei Arad a răspuns pozitiv invitației FRV de a juca în Divizia A1
  Aradul poate avea din nou o echipă în elita voleiului masculin în sezonul viitor după ce UVVG ProVolei a acceptat invitația Federației Române de Volei de a juca în Divizia A1. Clubul caută încă finanțarea de care are nevoie.

  Local

  10 lei intrarea la ştrand, după ora 17
  Noul „tarif preferenţial” ar urma să fie introdus „la solicitările comunității locale”. 2

  Local

  Senatorul Fifor acuză PNL că nu reia lucrările la pasajul din Micălaca
  Mihai Fifor: „După 8 luni de guvernare PNL, pasajul rutier din Micălaca este un proiect abandonat”. 9

  Local

  Clădire înaltă de aproape 14 metri, lângă Biserica Roşie
  În ciuda criticilor aduse proiectului, în special de Biserica Evanghelică Lutherană din Arad, aleşii locali au aprobat PUZ-ul investiţiei. Construcţia, înaltă cât un bloc cu cinci etaje, ar urma să fie ridicată în mijlocul unei curţi situate pe strada Blajului, la numărul 5. 10

  Local

  Mandatul aleşilor locali, prelungit prin lege
  Senatorul Ioan Cristina spune că oraşele şi comunele din Arad nu vor rămâne fără primari. 2

  Local

  ÎPS Timotei a împlinit 84 de ani
  Joi, 4 iunie, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, arhiepiscopul Aradului, şi-a sărbătorit ziua de naştere. 1

  ARADON opinii

  Sfaturile lui Reli. Psihicul și mintea au nevoie de evadare în natură

  Local

  Cod galben de vijelii şi risc de tornadă pentru Arad
  Aradul, alături de alte 14 judeţe din ţară, este vizat de un cod galben de averse torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină, emis de către Administraţia Naţională de Meteorologie. 4

  Local

  32 de percheziții în județele Arad, Timiș și Caraș-Severin. Două grupări specializate în contrabanda cu țigări, destructurate
  Grupările infracționale specializate în contrabanda cu țigări acționau în municipiul Reșița și orașul Bocșa. „Sursele” din Arad și Timiș aprovizionau cele două grupări din Caraș-Severin. 3

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.