aradon.ro Web analyticsUnanimitate pentru „mARTA”

De Diana Duțu
Reactualizat la:

Unanimitate pentru „mARTA”

Clădirea monument istoric de pe Calea Aurel Vlaicu 41-43/Foto: FAN
Reactualizat la:
Consiliul Local Municipal a aprobat înfiinţarea noii instituţii publice care va funcţiona sub autoritatea sa.
Scris de Diana Duțu - Consiliul Local Municipal a aprobat înfiinţarea noii instituţii publice care va funcţiona sub autoritatea sa.

ARAD. A negociat bine viceprimarul Ilie Cheşa voturile din CLM pentru înfiinţarea „HUB-ului cultural mARTA”. Cum altfel s-ar putea explica unanimitatea pe care a generat-o proiectul de hotărâre pe care l-a iniţiat? Aleşii PNL, USR, PSD, PMP şi UDMR au ridicat mâna, fără excepţie, pentru a aproba crearea noului serviciu public care va funcţiona sub autoritatea Consiliului Local Municipal. Iar în organigrama acestuia sunt prevăzute nu 15 posturi – cum s-a propus iniţial – ci 19, din care 2 de conducere şi 17 de execuţie.

Amendamente

Proiectului iniţial – pe care l-am prezentat pe larg într-un material anterior – i-au fost aduse trei amendamente. Primul dintre ele a fost propus (şi aprobat, cum altfel?, în unanimitate) de către alesul UDMR Levente Bognar: „Promovarea tradiţiei industriale şi a patrimoniului industrial specific Aradului şi clădirii MARTA” ca obiectiv al nou createi structuri.

Şi Ilie Cheşa şi-a amendat propriul proiect. Articolul 3 care prevedea că „imobilul identificat conform art.1 se transmite în administrare după recepția lucrărilor de reabilitare a imobilului, în condițiile stabilite prin hotărâre a Consiliului Local al Municipiului Arad” a fost modificat astfel:

„Imobilul identificat conform art.1 se transmite în administrarea instituţiei nou înfiinţate HUB cultural Marta, în vederea reabilitării şi reconversiei potrivit destinaţiei stabilite prin prezenta hotărâre. Drepturile şi obligaţiile privind administrarea imobilului vor fi prevăzute în contractul de administrare ce va fi încheiat între proprietar – Municipiul Arad – şi administrator, respectiv HUB cultural mARTA. Predarea-primirea imobilului va avea loc după aprobarea contractului la care se face referire la alin.2. Organigrama şi statul de funcţii se modifică şi vor avea cuprins prevăzut în anexele 1 şi 2 la prezentul amendament.”

(De aici, aşadar, creşterea numărului de posturi de la 15 la 19.) Desigur, şi acest amendament a fost aprobat în unanimitate.

A existat şi un al treilea amendament care a adus (doar) o schimbare de formă. L-a prezentat Florin Ilioni:

„În cuprinsul întregii hotărâri se va elimina noţiunea de <centru> atunci când aceasta se referă la denumirea instituţiei publice HUB cultural mARTA.”

A fost unanimitate şi la acest amendament.

Întreg proiectul de hotărâre a fost aprobat cu unanimitate „pentru”.

Să curgă angajările!

Citește și:

ARADON Opinii. De ce nu aplaud afacerea mARTA

Pași concreți pentru Centrul Hub cultural mARTA

 

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  tombola lunii

  Mapamond

  JPMorgan avertizează: Preţul petrolului ar putea ajunge la 380 de dolari pe baril
  Preţul mondial al petrolului ar putea ajunge la o valoare „stratosferică" de 380 de dolari pe baril dacă sancţiunile americane şi europene vor determina Rusia să aplice reduceri de retorsiune la producţia de ţiţei, au avertizat analiştii de la JPMorgan Chase & Co, scrie Bloomberg. În acest moment preţul pe baril este de 112 dolari.

  Mapamond

  Cursuri pentru elevi şi profesori în caz de raid aerian, în vederea redeschiderii şcolilor

  România

  România, performanţă la Balcaniada de Matematică pentru juniori
  Lotul olimpic de juniori al României a obţinut, la a XXVI-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori/JBMO (Sarajevo, 26 iunie – 3 iulie), patru medalii de aur (dintre care două cu punctaj maxim), două medalii de argint şi locul Ipe naţiuni cu 224 de puncte (din 240 posibile).

  România

  Maşina lui Mihai Leu, accident la Raliul Târgu Mureş
  Maşina condusă de pilotul Mihai Leu a intrat în gardul de siguranţă în timpul Raliului de la Târgu Mureş, care se desfăşoară, sâmbătă, în zona centrală a oraşului, rănind doi copii de 6 şi 8 ani, aflaţi în zona spectatorilor.

  România

  Accident mortal pe DN1 E60 între Oradea și Cluj-Napoca. O tânără de 21 de ani a murit, alte 3 persoane rănite
  Accidentul a avut loc sâmbătă, 2 iulie, în jurul orei 7 dimineața, în care au fost implicate 2 mașini. 1

  Local

  Polițiștii din Lipova, în sprijinul copiilor nevoiași

  ARADON Sport local

  Comportare bună sub panou
  Valbon Arad a participat și la Festivalul Național de MiniBaschet, după ce a jucat la BabyBaschet.

  ARADON Sport local

  FCC UAV Arad joacă în CN 3x3 Outdoor
  Nouă echipe sunt înscrise la categoria open feminin la turneul din acest final de săptămână.

  UT Arad

  FC Argeş – UTA se joacă sâmbăta

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.