aradon.ro Web analyticsUSR Arad s-a întâlnit cu Coaliția pentru familie

USR Arad s-a întâlnit cu Coaliția pentru familie

Reactualizat la:
Sediul USR Arad a găzduit o dezbatere asupra referendumului de modificare a articolului 48 din Constituția României, pentru redefinirea familiei. Au participat numeroși reprezentanți ai societății civile, ai diverselor confesiuni religioase, reprezentanți ai Coaliției pentru familie. Din partea USR au moderat dezbaterea parlamentarii Adrian Wiener și Sergiu Vlad, președintele organizației, Vlad Botoș și vicepreședintele Ion Stan.
Scris de Simion Todoca - Sediul USR Arad a găzduit o dezbatere asupra referendumului de modificare a articolului 48 din Constituția României, pentru redefinirea familiei. Au participat numeroși reprezentanți ai societății civile, ai diverselor confesiuni religioase, reprezentanți ai Coaliției pentru familie. Din partea USR au moderat dezbaterea parlamentarii Adrian Wiener și Sergiu Vlad, președintele organizației, Vlad Botoș și vicepreședintele Ion Stan.

Participanții au expus puncte de vedere diverse, pornind de la susținerea necesității modificării Constituției pentru a întări protecția familiei formate prin căsătoria dintre un bărbat și o femeie, până la inutilitatea acestui referendum, atâta timp cât prin decizia 520 din 2016, Curtea Constituțională interpretează prevederile articolului 48 în sensul definirii căsătoriei ca uniunea dintre un bărbat și o femeie.

Dincolo de aceste divergențe, discuțiile au reliefat necesitatea promovării valorilor morale și civice, atât în viața privată a fiecăruia, cât mai ales în cea publică. Degradarea comportamentului clasei politice trebuie combătută atât prin educație cât și cu măsuri concrete de sprijin acordat familiei, școlii și instituțiilor care protejează bunele moravuri.Vlad Botoș, președinte USR Arad: „A fost o dezbatere reușită și sunt bucuros că împreună am putut să înțelegem că marile probleme care afectează viața noastră, a fiecărui cetățean, sunt degradarea morală, politicianismul, goana după putere și voturi cu orice preț. Ca partid, USR se pronunță ferm împotriva căsătoriei între persoanele de același sex și nu va susține prin parlamentarii arădeni un eventual demers în acest sens, considerând parteneriatul civil o soluție suficientă. În același timp, nu putem gira un referendum care nu va modifica nimic din punct de vedere constituțional și în același timp va deschide calea unei divizări în societate, fiind folosit pentru deturnarea atenției de la problemele reale ale societății și pentru legitimarea unor partide profund corupte și de-a dreptul iresponsabile”.

dezbatere_cpf1

dezbatere_cpf3

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  UPDATE. Trafic oprit pe DN7, între Săvârșin și Birchiș în urma unui accident în care au fost implicate două camioane
  Circulația este deviată pe DJ 707 A. Accidentul rutier nu s-a soldat cu victime. 

  Local

  Dezastru la concursul pentru controlori la Nădlac
  Doar 5 din 31 de candidaţi au reuşit să treacă de proba scrisă pentru postul de controlor de trafic la Nădlac II. 1

  Local

  Se deschide, cu întârziere, ştrandul din Curtici
  CURTICI. Bugetul votat târziu, dar şi unele lucrări care au trebuit realizate pentru obţinerea autorizaţiilor necesare au făcut ca ştrandul de la Curtici să nu se deschidă în luna mai, cum se întâmpla de obicei, ci, în cel mai fericit caz, în a doua parte a lunii iunie.

  Oameni

  Indianul cu cea mai numeroasă familie din lume a decedat. Bărbatul a lăsat în urmă 38 de soţii, 89 de copii şi 36 de nepoţi
  Ziona Chana, indianul cu 38 de soţii, 89 de copii şi 36 de nepoţi, a murit duminică. Bărbatul ar ar fi suferit de diabet şi hipertensiune. 1

  Local

  „Opal”, centru de zi pentru adulţi cu dizabilităţi
  O investiţie de 680.842,54 de lei, inaugurată luni de DGASPC Arad, pe strada Mierlei din cartierul Grădişte. 1

  Local

  Membri noi în Comisia de ordine publică
  1

  Local

  A venit a doua tranșă de bani pentru plata personalului din centrele de vaccinare
  Suma de două milioane de lei acoperă, la zi, cheltuielile cu personalul și facturile aferente activității în centre. 1

  Local

  USR continuă cu Sergiu Vlad la Municipiu
  Conferința municipală de alegeri a USR Municipiul Arad s-a desfășurat sâmbătă, iar Sergiu Vlad continuă în fruntea organizației. 1

  Local

  PUZ respins în şedinţa CLM
  Documentaţia viza amenajarea unui ansamblu de locuinţe colective pe strada Cetăţii. 4

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.