aradon.ro Web analyticsUSR Arad s-a întâlnit cu Coaliția pentru familie

USR Arad s-a întâlnit cu Coaliția pentru familie

Sediul USR Arad a găzduit o dezbatere asupra referendumului de modificare a articolului 48 din Constituția României, pentru redefinirea familiei. Au participat numeroși reprezentanți ai societății civile, ai diverselor confesiuni religioase, reprezentanți ai Coaliției pentru familie. Din partea USR au moderat dezbaterea parlamentarii Adrian Wiener și Sergiu Vlad, președintele organizației, Vlad Botoș și vicepreședintele Ion Stan.
Scris de Simion Todoca - Sediul USR Arad a găzduit o dezbatere asupra referendumului de modificare a articolului 48 din Constituția României, pentru redefinirea familiei. Au participat numeroși reprezentanți ai societății civile, ai diverselor confesiuni religioase, reprezentanți ai Coaliției pentru familie. Din partea USR au moderat dezbaterea parlamentarii Adrian Wiener și Sergiu Vlad, președintele organizației, Vlad Botoș și vicepreședintele Ion Stan.

Participanții au expus puncte de vedere diverse, pornind de la susținerea necesității modificării Constituției pentru a întări protecția familiei formate prin căsătoria dintre un bărbat și o femeie, până la inutilitatea acestui referendum, atâta timp cât prin decizia 520 din 2016, Curtea Constituțională interpretează prevederile articolului 48 în sensul definirii căsătoriei ca uniunea dintre un bărbat și o femeie.

Dincolo de aceste divergențe, discuțiile au reliefat necesitatea promovării valorilor morale și civice, atât în viața privată a fiecăruia, cât mai ales în cea publică. Degradarea comportamentului clasei politice trebuie combătută atât prin educație cât și cu măsuri concrete de sprijin acordat familiei, școlii și instituțiilor care protejează bunele moravuri.Vlad Botoș, președinte USR Arad: „A fost o dezbatere reușită și sunt bucuros că împreună am putut să înțelegem că marile probleme care afectează viața noastră, a fiecărui cetățean, sunt degradarea morală, politicianismul, goana după putere și voturi cu orice preț. Ca partid, USR se pronunță ferm împotriva căsătoriei între persoanele de același sex și nu va susține prin parlamentarii arădeni un eventual demers în acest sens, considerând parteneriatul civil o soluție suficientă. În același timp, nu putem gira un referendum care nu va modifica nimic din punct de vedere constituțional și în același timp va deschide calea unei divizări în societate, fiind folosit pentru deturnarea atenției de la problemele reale ale societății și pentru legitimarea unor partide profund corupte și de-a dreptul iresponsabile”.

dezbatere_cpf1

dezbatere_cpf3

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  tombola lunii

  UT Arad

  Greșelile au costat-o pe UTA cu Vojvodina
  „Bătrâna Doamnă” a pierdut cu 1-2 amicalul cu Vojvodina Novi Sad, primind ambele goluri după greșeli individuale. 1

  Advertorial

  PNL se opune suprataxării
  3

  Local

  Incendiu la un lan de grâu între Horia și Arad. Focul a pornit de la un utilaj agricol
  10 hectare de grâu și 5 hectare de miriște au ars în urma incendiului. Focul a pornit de la un utilaj agricol, spun reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad. 1

  UT Arad

  Atacantul Postolachi a semnat cu UTA pe trei ani!
  1

  UT Arad

  Fidelitate răsplătită cu autografe de la utişti!

  Local

  12 intoxicați cu alcool și trei consumatori de substanțe interzise, în weekend, la Urgențe

  ARADON Sport local

  Felnacul începe acasă aventura din Cupa României

  Local

  E-mailuri false în numele Fiscului. Nu le deschideți!
  2

  Local

  Fără apă caldă, pe mai multe străzi din centrul Aradului
  1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.