aradon.ro Web analyticsUSR cere verificarea PUG în Comisia de Urbanism

De Andreea Pintea

USR cere verificarea PUG în Comisia de Urbanism

Consilierii locali ai USR vor verifica, în ședința specială a Comisiei de Urbanism din cadrul Consiliului Local Arad, stadiul elaborării noului Plan Urbanistic General al municipiului Arad.
Scris de Andreea Pintea - Consilierii locali ai USR vor verifica, în ședința specială a Comisiei de Urbanism din cadrul Consiliului Local Arad, stadiul elaborării noului Plan Urbanistic General al municipiului Arad.

ARAD. Consilierii USR PLUS, Dorian Curcanu, președintele Comisiei de Urbanism și Daniela Săbău, vicepreședintele comisiei, au solicitat o ședință specială a Comisiei pentru a verifica stadiul procesului de proiectare a noului Plan Urbanistic General (P.U.G.) al municipiului Arad.

„Elaborarea noului P.U.G al Aradului este, după părerea noastră, îngrijorător de întârziată. Termenul de finalizare din contractul cu proiectantul este de 48 de luni, din care au trecut 12 luni fără ca noi să fi văzut sau primit vreo informare asupra mersului și stadiului proiectării. Au trecut 16 ani de când vechiul PUG n-a mai fost actualizat. Lipsa unui Plan General actualizat creează nevoia intervențiilor urbanistice bazate pe Planuri Zonale (cine n-a auzit de «celebrele» PUZ – uri?), care sunt elaborate în etape succesive (de și mai «celebrii» lor proiectanți), etape care nu ar fi necesare dacă P.U.G – ul Aradului ar fi la nivelul anului 2021, nu lăsat intenționat la nivelul lui 2005. Rezultatul a fost, până în prezent, cel scontat de administrația PNL: un sistem «închis» de elaborare a «celebrelor» P.U.Z. – uri, direcționat «la cine trebuie» pe criterii exclusiv politice, obiceiuri care, la capătul lanțului politico – administrativ, pun frână dezvoltării Aradului”, a punctat consilierul Dorian Curcanu.

Daniela Săbău, vicepreședintele Comisie de Urbanism din Consiliul Local Arad, completează: Organizăm ședința specială a comisiei pentru că dorim să vedem cum a evoluat viziunea pentru Arad a proiectantului și, mai ales, care este stadiul proiectării. 12 luni și nici un update nu poate fi mulțumitor pentru noi. Vrem să vedem un grafic de proiectare, vrem să vedem etape clare, vrem să stabilim timpul alocat fiecărei etape, vrem să clarificăm îndatoririle fiecărei părți contractante, plus multe alte detalii care să ne asigure că arădenii primesc ceea ce trebuie și la timp pentru banii lor. După cum au mers lucrurile până acum, e clar că un nou P.U.G. e dorit și nu prea de administrația actuală a Aradului, în perfectă continuare a practicilor celei instalată în 2004. Lipsa unui P.U.G adaptat realității anului în care suntem va permite continuarea haosului din domeniul construcțiilor, spre disconfortul arădenilor. Așa cum stau lucrurile acum, majoritatea investitorilor care vor să construiască în Arad pot fi întârziați, cu elaborarea P.U.Z. – urilor, chiar și 2 ani de zile (au fost cazuri și de 5 ani). Ceea ce nu înseamnă decât descurajarea lor, lucru care-i îndreaptă către orașe administrate mai eficient. Orașe pe care majoritatea arădenilor le-au vizitat deja, suntem convinși, astfel că înțeleg despre ce vorbim.”

3 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Șalaul says:

  UUU SEEE REEE!!!???

  • Lena says:

   da salaule USR sau PNL sau PSD, dar uite eu stau sa mi se aprobe un PUZ sa imi fac si eu o casuta ca to muritorul de rand si astept de 6 ani timp in care mi-au expirat toate avizele si care costa fiecare: apa canal 250 de lei, autoritatea aeronautica 3400 lei, ridicare topografica avizata la OCPI 1200 lei, PSI, enel, gaz si politia rutiera intre 150-300 RON fiecare. Documnetatia rutiera si a circulatiei in zona, 1800 lei. Munca si alergaturile arhiotectului la fel si fel de comisii 3000 lei. “Afaceristii” cu terenuri ai PNL nu isi pot rezolva terenurile de langa aeroport si de asta ne blocheaz pe toti.

   De 6 ani!!!
   E bine si USR, daca fac ceva la urmatoarele alegeri ii votez!!!

 2. Galatus says:

  Trebuie batuti pina la leșin toată satra de ticalosi. Incepind de la judecatori, procurori, sefi de politie și lesuri administrative. Nimeni nu risca sa întreprindă o act de corupție fără sprijinul celor amintiți mai sus. Grup organizat pedepse pe masura.

 3. Local

  O lună de... distanţă în relaţia arădenilor cu Primăria
  ARAD. În perioada 25 octombrie - 24 noiembrie, accesul contribuabililor în incinta Primăriei Municipiului Arad, precum și în sediile structurilor subordonate este permis doar pe baza certificatului verde care atestă vaccinarea, trecerea prin Covid sau rezultatul negativ al unei testări recente, în conformitate cu Hotărârea de Guvern nr. 1013 din 22 octombrie 2021.

  Local

  Îndemn la folosirea mijloacelor online de comunicare și a celor electronice de plată
  Recomandarea vine în contextul accesului restricţionat la sediul Direcţiei Venituri, determinat de pericolul infectării cu coronavirus.

  Local

  Vot pentru plafonarea curentului şi gazelor
  Deputaţii arădeni Sergiu Bîlcea şi Glad Varga anunţă că au votat pentru plafonarea și compensarea prețului curentului și gazelor.

  Local

  Europarlamentarul Vlad Botoș cere anchetă europeană privind știrile false
  Scrisoare oficială adresată Comisiei Europene pentru combaterea campaniei de știri false cu privire la pandemia de COVID-19. 10

  Local

  Se licitează primul Fast Park! Vezi care este prețul de pornire pentru un loc de parcare
  Recons anunță preluarea cererilor pentru cele 112 locuri de parcare disponibile în Fast Park 3 din Micălaca.

  Local

  Acces doar cu certificat verde în Compania de Apă
  Şi accesul în Compania de Apă Arad va fi interzis celor care nu sunt vaccinaţi sau nu au trecut oficial prin boală. 5

  România

  Legea pentru compensarea facturilor la curent electric și gaze naturale a fost adoptată 
  Legea pentru compensarea facturilor la curent electric și gaze naturale a fost adoptată de Parlament.

  România

  Certificatul verde respins la limită, în  Senat
  Senatul a respins obligativitatea certificatului verde la locul de muncă. Proiectul a primit 67 de voturi pentru, 60 împotrivă și 2 abtineri. Pentru a fi aprobat erau necesare 69 de voturi pentru. 15

  UT Arad

  Cu Mioveniul se joacă sâmbătă, 6 noiembrie
  ARAD. A fost definitivat programul rundei cu numărul 15 din Liga 1 la fotbal, ultima a turului sezonului 2021-2022, una în care UTA joacă sâmbătă, 6 noiembrie, de la ora 17,30, la Mioveni.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.