aradon.ro Web analyticsUVVG a acordat Premiul Literar „Ioan Slavici"

De Daniel Scridon

UVVG a acordat Premiul Literar „Ioan Slavici"

Premiul merge către scriitorul Andrei Lucian Mocuţa pentru merite deosebite în domeniul prozei şi istoriei literare.
Scris de Daniel Scridon - Premiul merge către scriitorul Andrei Lucian Mocuţa pentru merite deosebite în domeniul prozei şi istoriei literare.

ARAD. În urmă cu 17 ani, la iniţiativa regretatului Preşedinte Aurel Ardelean, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad iniţia o provocare pentru scriitorii mai tineri, dar şi pentru cei consacraţi, prin acordarea Premiilor Literare „Mihai Eminescu” şi „Ioan Slavici”.

De atunci şi până azi, Premiile Literare UVVG au fost acordate, iniţial unor debutanţi în ale scrisului, ulterior ridicându-se ştacheta până la cel mai înalt nivel. Astfel a fost premiat Eugen Simion, pe atunci preşedintele Academiei Române, pentru finalizarea publicării integrale a operei lui Eminescu, dar şi Baruţiu T. Arghezi, pentru propria activitate şi punerea în valoare a operei tatălui său, Tudor Arghezi.

Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad continuă această tradiţie şi după trecerea la cele veşnice a regretatului Preşedinte, la iniţiativa Rectorului UVVG, prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, astfel încât cu ocazia Zilei Mondiale a Scriitorilor, UVVG a acordat Premiul Literar „Ioan Slavici” scriitorului Andrei Lucian Mocuţa pentru merite deosebite în domeniul prozei şi istoriei literare. Comisia de jurizare a fost alcătuită din: prof. univ. dr. Marius Ioan Grec, director CUSMP – preşedinte; dr. Ioan Sinaci, directorul Bibliotecii Judeţene A.D. Xenopol; conf. univ. dr. Speranţa Milancovici, decan al Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane, Educaţie Fizică şi Sport UVVG; dr. Virgiliu Jireghie, artist fotograf.

Profesorul Andrei Lucian Mocuţa este prozator şi poet, fiul scriitorului Gheorghe Mocuţa şi al învăţătoarei Florica Mocuţa. Debutul editorial l-a făcut cu volumul „Povestiri din adânci tinereţi”, în 2006, care a obţinut Premiul pentru Proză la Concursul de manuscrise al Uniunii Scriitorilor din România. Au urmat premii la numeroase concursuri şi festivaluri naţionale de literatură.

 

„Suntem onoraţi să continuăm tradiţia acestor premii, iniţiate de regretatul Preşedinte al UVVG, prof. Aurel Ardelean, care reflectă deschiderea Universităţii noastre către comunitatea arădeană. Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad îşi exprimă, în continuare, sprijinul şi întreaga susţinere pentru talentele arădene în literatură şi pentru societatea arădeană şi pe viitor.” – a declarat prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, Rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  Ilegalități cu criptomonede într-o hală din Arad
  În schimbul a unui comision de 10 la sută, un danez „s-a angajat” să desfăşoare activităţii de minare a cripto-monedei Bitcoin. 5

  România

  S-a decis: 30 de zile de restricții! Masca e obligatorie, evenimentele sunt interzise și certificatul verde, impus
  Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat Hotărârea numărul 91 privind stabilirea unor măsuri suplimentare în scopul gestionării riscului de sănătatea publică cauzat de numărul mare de infectări cu virusul SARS-CoV-2. 16

  ARADON Sport local

  Ovidiu Haţegan, în TOP 5 al arbitrajului european!
  1

  Local

  Incredibila și trista poveste a Teatrului Vechi și a nesăbuitei sale administrații
  O dezbatere publică pe tema Teatrului Vechi, care ar trebui cumpărat acum, în al 12-lea ceas, numai că Primăria... nu prea îi face loc pe lista de priorități. 2

  Local

  Activitate suspendată la ghişeele DGASPC
  Pentru a preveni și limita cazurile de îmbolnăvire cu coronavirus DGASPC Arad suspendă preluarea la ghișeu a dosarelor de încadrare în grad de handicap.

  Local

  Centrele de vaccinare din municipiul Arad, deschise zilnic, între orele 8-20
  Între 29 şi 31 octombrie, Primăria şi DSP organizează Maratonul Vaccinării, pe holul Palatului Administrativ. 9

  Local

  COVID în Arad: 4.108 cazuri active, 395 sunt internați în spital
  Numărul infectărilor este în continuă creștere în Arad. De joi până vineri au fost depistate 407 noi cazuri de infectare cu SARS-CoV2, numărul total al infectărilor de la începutul pandemiei ajungând la 33.236 de cazuri. 4

  Local

  Restricții actualizate în județ: unde rămâne carantina de noapte și cine scapă de unele măsuri?
  Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad s-a reunit vineri, 22 octombrie, pentru a actualiza restricțiile din localitățile arădene în funcție de ultimele incidențe calculate.

  ARADON Sport local

  Enterocolita face ravagii la „VI-FE”!
  ARAD. În plin „val 4” al pandemiei de COVID, gruparea fotbalistică de Liga 4, Victoria Felnac, se confruntă cu altfel de probleme de ordin medical. 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.