aradon.ro Web analyticsUVVG a acordat Premiul Literar „Ioan Slavici"

De Daniel Scridon

UVVG a acordat Premiul Literar „Ioan Slavici"

Premiul merge către scriitorul Andrei Lucian Mocuţa pentru merite deosebite în domeniul prozei şi istoriei literare.
Scris de Daniel Scridon - Premiul merge către scriitorul Andrei Lucian Mocuţa pentru merite deosebite în domeniul prozei şi istoriei literare.

ARAD. În urmă cu 17 ani, la iniţiativa regretatului Preşedinte Aurel Ardelean, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad iniţia o provocare pentru scriitorii mai tineri, dar şi pentru cei consacraţi, prin acordarea Premiilor Literare „Mihai Eminescu” şi „Ioan Slavici”.

De atunci şi până azi, Premiile Literare UVVG au fost acordate, iniţial unor debutanţi în ale scrisului, ulterior ridicându-se ştacheta până la cel mai înalt nivel. Astfel a fost premiat Eugen Simion, pe atunci preşedintele Academiei Române, pentru finalizarea publicării integrale a operei lui Eminescu, dar şi Baruţiu T. Arghezi, pentru propria activitate şi punerea în valoare a operei tatălui său, Tudor Arghezi.

Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad continuă această tradiţie şi după trecerea la cele veşnice a regretatului Preşedinte, la iniţiativa Rectorului UVVG, prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, astfel încât cu ocazia Zilei Mondiale a Scriitorilor, UVVG a acordat Premiul Literar „Ioan Slavici” scriitorului Andrei Lucian Mocuţa pentru merite deosebite în domeniul prozei şi istoriei literare. Comisia de jurizare a fost alcătuită din: prof. univ. dr. Marius Ioan Grec, director CUSMP – preşedinte; dr. Ioan Sinaci, directorul Bibliotecii Judeţene A.D. Xenopol; conf. univ. dr. Speranţa Milancovici, decan al Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane, Educaţie Fizică şi Sport UVVG; dr. Virgiliu Jireghie, artist fotograf.

Profesorul Andrei Lucian Mocuţa este prozator şi poet, fiul scriitorului Gheorghe Mocuţa şi al învăţătoarei Florica Mocuţa. Debutul editorial l-a făcut cu volumul „Povestiri din adânci tinereţi”, în 2006, care a obţinut Premiul pentru Proză la Concursul de manuscrise al Uniunii Scriitorilor din România. Au urmat premii la numeroase concursuri şi festivaluri naţionale de literatură.

 

„Suntem onoraţi să continuăm tradiţia acestor premii, iniţiate de regretatul Preşedinte al UVVG, prof. Aurel Ardelean, care reflectă deschiderea Universităţii noastre către comunitatea arădeană. Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad îşi exprimă, în continuare, sprijinul şi întreaga susţinere pentru talentele arădene în literatură şi pentru societatea arădeană şi pe viitor.” – a declarat prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, Rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  România

  Poliția testează o aplicație de mobil care fotografiază numărul de înmatriculare pentru a afla dacă mașina are asigurare sau nu
  Poliția Română testează o aplicație de mobil prin care ar putea fotografia și filma numerele de înmatriculare și ar putea afla, în câteva secunde dacă o mașină este asigurată sau nu. Aplicația va deveni operațională în acest an.

  Mapamond

  Lituania își retrage ambasadorul din Rusia
  Administraţia Lituaniei a anunţat, luni după-amiază, că îşi va retrage ambasadorul din Rusia de la data de 1 iunie, în contextul tensiunilor generate de intervenţia militară rusă în Ucraina, informează agenţia Reuters.

  Mapamond

  Un diplomat rus de la Națiunile Unite și-a dat demisia, spunând că nu i-a fost „niciodată atât de rușine” de țara sa
  Organizaţia Naţiunilor Unite este cea mai importantă organizaţie internaţională din lume.

  Mapamond

  Noi cazuri de variola maimuței depistate în Marea Britanie
  Încă 36 de cazuri de variola maimuţei au fost depistate în Marea Britanie, iar virusul ar putea deveni endemic în Europa, avertizează autorităţile sanitare, citate de Sky News.

  ARADON Sport local

  Urmează faza a doua în Liga 5
  ARAD. A fost şi ultima rundă a sezonului regular în cel de-al doilea eşalon valoric al fotbalului judeţean, Liga 5. Cunoaştem echipele calificate în play-off, care vor lupta pentru promovarea în elită, cu jocuri tur-retur, dar şi pe cele din play-out, care vor disputa încă un tur.

  Local

  Expoziţie documentară, de Bicentenarul Teologic
  Despre istoria învățământului teologic ortodox arădean, în formele sale de Institut și Academie.

  UT Arad

  Ilie Poenaru are ambiţii mari la UTA!
  Noul tehnician al UTA-ei a vorbit despre un loc în primele şase echipe din Liga 1. 3

  Local

   Pe mâna cui lăsăm Spitalul Județean? Video candidați!
  Cei patru candidați la șefia Spitalului Județean Arad și-au prezentat cum au știut mai bine proiectele de management.Nu fără show și fără acuze. 2

  România

  Alertă cu bombă la centrul comercial Bega din Timișoara
  Alertă, luni seară, în zona centrală a Timișoarei. Polițiștii și pompierii au evacuat centrul comercial Bega după ce un individ a sunat la 112 și a anunțat că în zona etajului al doilea ar fi plasată o bombă.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.