aradon.ro Web analyticsUVVG a acordat Premiul Literar „Ioan Slavici"

De Daniel Scridon

UVVG a acordat Premiul Literar „Ioan Slavici"

Premiul merge către scriitorul Andrei Lucian Mocuţa pentru merite deosebite în domeniul prozei şi istoriei literare.
Scris de Daniel Scridon - Premiul merge către scriitorul Andrei Lucian Mocuţa pentru merite deosebite în domeniul prozei şi istoriei literare.

ARAD. În urmă cu 17 ani, la iniţiativa regretatului Preşedinte Aurel Ardelean, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad iniţia o provocare pentru scriitorii mai tineri, dar şi pentru cei consacraţi, prin acordarea Premiilor Literare „Mihai Eminescu” şi „Ioan Slavici”.

De atunci şi până azi, Premiile Literare UVVG au fost acordate, iniţial unor debutanţi în ale scrisului, ulterior ridicându-se ştacheta până la cel mai înalt nivel. Astfel a fost premiat Eugen Simion, pe atunci preşedintele Academiei Române, pentru finalizarea publicării integrale a operei lui Eminescu, dar şi Baruţiu T. Arghezi, pentru propria activitate şi punerea în valoare a operei tatălui său, Tudor Arghezi.

Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad continuă această tradiţie şi după trecerea la cele veşnice a regretatului Preşedinte, la iniţiativa Rectorului UVVG, prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, astfel încât cu ocazia Zilei Mondiale a Scriitorilor, UVVG a acordat Premiul Literar „Ioan Slavici” scriitorului Andrei Lucian Mocuţa pentru merite deosebite în domeniul prozei şi istoriei literare. Comisia de jurizare a fost alcătuită din: prof. univ. dr. Marius Ioan Grec, director CUSMP – preşedinte; dr. Ioan Sinaci, directorul Bibliotecii Judeţene A.D. Xenopol; conf. univ. dr. Speranţa Milancovici, decan al Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane, Educaţie Fizică şi Sport UVVG; dr. Virgiliu Jireghie, artist fotograf.

Profesorul Andrei Lucian Mocuţa este prozator şi poet, fiul scriitorului Gheorghe Mocuţa şi al învăţătoarei Florica Mocuţa. Debutul editorial l-a făcut cu volumul „Povestiri din adânci tinereţi”, în 2006, care a obţinut Premiul pentru Proză la Concursul de manuscrise al Uniunii Scriitorilor din România. Au urmat premii la numeroase concursuri şi festivaluri naţionale de literatură.

 

„Suntem onoraţi să continuăm tradiţia acestor premii, iniţiate de regretatul Preşedinte al UVVG, prof. Aurel Ardelean, care reflectă deschiderea Universităţii noastre către comunitatea arădeană. Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad îşi exprimă, în continuare, sprijinul şi întreaga susţinere pentru talentele arădene în literatură şi pentru societatea arădeană şi pe viitor.” – a declarat prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, Rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  UPDATE. Groapa de gunoi de la CET, în flăcări 
  Un nou incendiu a izbucnit la groapa de gunoi a Aradului, de lângă CET, la doar câteva zile după ce pompierii au stins un alt incendiu. 2

  ARADON Sport local

  Oriaku a dominat aruncarea suliței la CN U20
  Vannessa Oriaku a câștigat cu peste zece metri avans, iar Andrei Severin a obținut medalia de bronz la masculin.

  Local

  Sute de locuri libere în liceele din Arad
  Sute de locuri au rămas neocupate în liceele din județul Arad, în urma repartizării computerizate. 4

  Local

  Aglomerație și ore de așteptare, la intrarea în țară
  Câteva mii de persoane au intrat, în decurs de 24 de ore, în țară, prin punctele de trecere a frontierei de la Nădlac. 8

  Local

  Cod portocaliu de caniculă, la Arad. Temperaturile vor ajunge la 40 de grade
  O mare parte dintre județele țării se va afla, duminică, sub incidența unui cod portocaliu de caniculă. Temperaturile ar putea ajunge la 41 de grade Celsius. 7

  Local

  Două cazuri noi de Covid-19 în județul Arad
  Județul a raportat, de vineri dimineață până duminică dimineață, un număr de două cazuri noi de infecție. 7

  ARADON Sport local

  O nouă carte despre istoria sportului arădean
  165 de foto-documente din colecţia lui Iosif Sârbuţ puse într-o carte coordonată de Ionel Costin.

  Local

  Restricții de circulație pe drumurile naționale, duminică și luni
  Autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone nu vor avea voie să circule pe drumurile naționale, duminică și luni, între orele 12 și 20. 1

  Local

  Secvențe urbane la Sala Clio
  Asociația Foto Club Arad organizează, la Sala Clio, expoziția „Secvențe urbane – Urban Frames”, cu participarea a 50 de artiști din 4 țări.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.