aradon.ro Web analytics

UVVG pune Aradul pe harta mondială

De Daniel Scridon

UVVG pune Aradul pe harta mondială

„Dinte sau implant. Diagnostic şi alternative terapeutice în stomatologia viitorului” este denumirea congresului prefaţat printr-o conferinţă de presă.
Scris de Daniel Scridon - „Dinte sau implant. Diagnostic şi alternative terapeutice în stomatologia viitorului” este denumirea congresului prefaţat printr-o conferinţă de presă.

ARAD. În Centrul de Conferinţe din cadrul Campusului UVVG, vineri, a avut loc conferinţa de presă de lansare a Congresului Internaţional „Tooth or implant” – Diagnostic and therapeutic alternatives în the dentistry of the future, eveniment care va avea loc în oraşul nostru în perioada 20-22 octombrie 2022. Au participat prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, şef lucrări dr. Ioana Lile, decanul Facultăţii de Medicină Dentară, prof. dr. Gabriele Edoardo Pecora, DHC UVVG, preşedintele Congresului şi dr. Gennaro Galasso, reprezentantul UVVG în Italia.

Congresul, organizat de Facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, în parteneriat cu Academia Italiană de Odontoiatrie Microscopică (AIOM) şi Fundaţia GOLDIŞ CASSAR, şi având susţinerea autorităţilor locale, se adresează medicilor stomatologi, cadrelor universitare şi studenţilor. 37 de lectori de la universităţi de prestigiu din 12 ţări vor prezenta lucrări ştiinţifice şi vor susţine cursuri, care se vor concretiza cu apariţia unui volum dedicat acestui prestigios eveniment.

„Dinte sau implant. Diagnostic şi alternative terapeutice în stomatologia viitorului” va aduna în Complexul Expo peste 2000 de specialişti în domeniu, Aradul devenind timp de trei zile capitala mondială a stomatologiei.

„Este prima conferinţă mondială de acest gen şi dorim să fie acreditată de Colegiu Medicilor Stomatologi din România. Ea a fost prefaţată de o serie de webinarii pe diverse teme de specialitate. Ideea acestui congres s-a născut din necesitatea de a oferi studenţilor o educaţie de calitate şi de a le asigura practica medicală alături de specialişti de renume internaţional în domeniu. Centrul stomatologic din cadrul Policlinicii Aurel Vlaicu va beneficia de expertiza prof. Pecora şi a echipei sale de specialişti din Italia, care vor lucra efectiv în cadrul Centrului” – a declarat prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul UVVG.

La rândul ei, şef lucrări dr. Ioana Lile, decanul Facultăţii de Medicină Dentară a vorbit despre importanţa acestui congres şi structura sa, subliniind sprijinul de care se bucură acest eveniment din partea autorităţilor locale şi a partenerilor media.

„Vor fi momente de excelenţă pentru Arad şi comunitatea academică. Sunt încântat de entuziasmul grupului de lucru de la UVVG, care realizează dimensiunea şi importanţa acestui congres, unul care pune universitatea arădeană în rândul marilor universităţi din lume” – a spus prof. dr. Gabriele Edoardo Pecora, DHC UVVG, preşedintele Congresului. Completat de dr. Gennaro Galasso, reprezentantul UVVG în Italia: „Trezim invidie şi ne bucurăm de respectul celorlaltor universităţi din România, pentru organizarea acestui congres. Vom fi la Arad, timp de trei zile, o mare familie, care vom dezvolta împreună stomatologia viitorului”.

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Adnana says:

  Cand ajunge UVVG sa trezeasca invidie… Atunci putem cobori de pe planeta asta!

 2. Local

  Vrea tren gratuit până în Odessa
  Europarlamentarul Gheorghe Falcă susţine extinderea programului Discover EU pe relaţia Iaşi-Chişinău-Odessa. 6

  Local

  O scrisoare spre fericirea copiilor din centrele de plasament din Arad!
  Două tinere și-au propus să transforme în daruri cererile din scrisorile adresate lui Moș Cărciun de către 40 de copii din centrele de plasament din Arad.

  Local

  FALCĂ: „Europa are în față cea mai mare provocare: redresarea între o criză sanitară și cea energetică”
  Europarlamentarul Gheorghe Falcă detaliază, într-un interviu, direcțiile care vor fi susținute prin bugetul Uniunii Europene și în ce vor consta planurile de reziliență și redresare. 12

  Local

  „Priveghi” pentru stațiunea Moneasa
  Perla Munților Apuseni, stațiunea balneoclimaterică Moneasa, pare să-și trăiască de ani întregi, în lipsa oricărei oferte, ultimele zile de viață.   12

  Mapamond

  Slovenia supendă temporar vaccinarea cu serul Johnson & Johnson, în urma decesului unei tinere
  Tânăra de 20 de ani a decedat din cauza unei complicaţii rare. Slovenia vrea să oprească permanent vaccinarea cu Johnson & Johnson şi AstraZeneca. 13

  Mapamond

  Germania a înregistrat miercuri cel mai mare număr zilnic de decese cauzate de COVID-19 din ultimele 9 luni
  Germania a raportat miercuri cel mai mare număr de decese cauzate de coronavirus de la jumătatea lunii februarie, în timp ce spitalele au avertizat că ţara ar putea avea 6.000 de persoane la terapie intensivă până la Crăciun, peste vârful înregistrat iarna trecută, anunţă Reuters. 30

  ARADON Sport local

  Bronz pe tatami la Cupa Spartan din Serbia
  SUBOTICA. Ultima competiţie a anului la care au luat startul judoka de la CS Municipal Arad (sensei Dorin Drimbe) a fost Cupa Spartan, competiţie cu caracter internaţional rezervată categoriilor U11,13 şi 15.

  România

  Bancnota de 20 de lei a intrat în circulație de astăzi
  Bancnota de 20 lei a intrat oficial în circulaţie. Este prima bancnotă cu putere circulatorie pe care este prezentă o personalitate feminină: Ecaterina Teodoroiu. Noua bancnotă intră în circulaţie de astăzi prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României, cu ocazia efectuării plăţilor în numerar către instituţiile de credit/Trezoreria Statului. 8

  Local

  Covid Arad: 64 de cazuri, în 24 de ore
  Datele Direcției de Sănătate Publică Arad arată că în 24 de ore, de marți până miercuri, au fost înregistrate în județ 64 de cazuri noi de Covid-19.  33

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.