aradon.ro Web analyticsUVVG şi-a prezentat oferta educaţională în Italia!

UVVG şi-a prezentat oferta educaţională în Italia!

O delegaţie a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad a fost prezentă la manifestările prilejuite de organizarea Monte Cassino Trek.
O delegaţie a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad a fost prezentă la manifestările prilejuite de organizarea Monte Cassino Trek.

ARAD. În concordanţă cu misiunea de a consolida schimbul de valori, prin cooperare internaţională, pentru afirmarea apartenenţei la Spaţiul European al Învăţământului Superior şi la Spaţiul European al Cercetării, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad este preocupată de a-şi promova imaginea, ca instituţie de educaţie, ştiinţă şi cultură, atât în spaţiul european, cât şi la nivel global.

Respectând acest deziderat, o delegaţie UVVG, condusă de dna rector, prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci a participat, recent, la manifestările prilejuite de organizarea Monte Cassino Trek. A fost o săptămână de acțiunii cu caracter cultural, sportiv și religios, care au culminat cu un circuit istoric pentru comemorarea eroilor polonezi care au contribuit la eliberarea şi protejarea Mănăstirii Montecassino şi a oraşului Cassino în cel de-al doilea război mondial.

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia APROCIS, cu sprijinul autorităţilor din Cassino, fiind onorat cu prezenţa ambasadorului Poloniei în Italia, Excelența Sa, dna Anna Maria Anders, vicepremierul Poloniei, dl. Piotr Glinski şi primarul oraşului Cassino, dl. Enzo Salera. Oficialităţi civile şi militare din armata poloneză, invitaţi de onoare, precum campionul mondial şi european în proba de 3000 metri, atletul Boguslaw Maminski, şi 1500 de sportivi polonezi au celebrat memoria celor 1500 de soldaţi ucişi în lupta pentru eliberarea oraşului Cassino. Maratonul dedicat persoanelor cu dizabilități şi simularea bătăliei din cel de-al doilea război mondial au întregit programul manifestărilor.

Delegaţia UVVG a mai avut o serie de întâlniri cu oficialităţi locale din Cassino, dar şi cu delegaţia poloneză prezentă la eveniment, participând şi la slujba religioasă la Abazzia Montecassino.

Cu prilejul Open Days (16-17 mai), în trei localităţi italiene – Cassino, Lecce şi Grosseto – dna rector prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci a prezentat oferta educaţională UVVG şi a avut întâlniri cu tineri italieni dornici să studieze la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad.

Suntem onoraţi că am fost invitaţi să participăm la Monte Cassino Trek, alături de partenerii noștri din Italia şi Polonia. Am profitat de Open Days pentru a ne promova şi a arăta că Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad oferă un mediu oportun de învățare și creștere personală, studenții noștri dobândind atât competențe intelectuale cât și tehnice în cadrul celor şase facultăţi cu diverse domenii şi tipuri de specializare” – ne-a declarat prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul UVVG.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  tombola lunii

  Local

  Au tăiat copacii pe sub care s-a săpat, la Podgoria
  În luna aprilie, scriam că în curtea unui bloc din zona Podgoria muncitorii au săpat prin rădăcinile unor copaci. Acum, arborii au ajuns lemn de foc.

  Local

  Înșelăciune cu ponturi la pariuri sportive la Vărșand
  Un tânăr de 21 de ani, din județul Gorj, a înșelat un bărbat din Vărșand cu 5.000 de lei, promițându-i că în schimbul banilor îi oferă ponturi la pariuri sportive. Totul s-a desfășurat online, în perioada 19-28 ianuarie 2021, gorjeanul folosind un cont fals pentru a-și duce la îndeplinire înșelăciunea. Acum, este cercetat de polițiștii din Chișineu-Criș.

  Mapamond

  Cântăreţul R. Kelly, condamnat la 30 de ani de închisoare pentru abuz sexual
  Cântăreţul american R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru abuz sexual, informează BBC.

  ARADON Sport local

  Cristian Pilan, ales în Comisia FRF pentru Liga 3!
  PECICA. Cristian Pilan, directorul sportiv al grupării de Liga 3, Progresul Pecica se bucură de apreciere în rândul federalilor, dovadă nominalizarea lui de a face parte din Comisia FRF pentru Liga 3.

  ARADON Sport local

  Ştim datele de start ale noului sezon fotbalistic
  BUCUREŞTI. Reunit miercuri, 29 iunie, Comitetul Executiv al FRF a definitivat programul sezonului fotbalistic 2022-2023.

  Local

  Notele finale la Evaluarea Națională, publicate: 115 au fost mărite
  Rezultatele finale de la Evaluarea Națională, după soluționarea contestațiilor, au fost publicate. Conform sintezei publicate de Ministerul Educației, numărul mediilor mai mari de 5 din județ a rămas neschimbat.

  România

  Aglomerație mare în arestul IPJ Timiș. Polițiștii au fost nevoiți să apeleze la ajutorul colegilor din Caraș-Severin
  Arestul IPJ Timiș de pe bulevardul Take Ionescu din Timișoara este plin de suspecți, iar polițiștii au fost nevoiți să apeleze la ajutorul colegilor lor din Caraș-Severin pentru a ține persoanele reținute sau arestate.

  România

  Incendiu la un autobuz cu pasageri în Oradea. 10 pasageri și șoferul au ieșit la timp din autobuz
  Incendiul a avut loc marți dimineața, la un autobuz OTL care circula pe șoseaua Borșului din Oradea.

  ARADON Sport local

  Bănățenii s-au impus la Fan Tour Open Arad 
  Perechile din Reșița și Timișoara au câștigat competiția de pe nisipul arădean. 

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.