aradon.ro Web analytics

Vizitatori „ca într-o zi normală”, la Bibliotecă

De Eugen Rogojan

Vizitatori „ca într-o zi normală”, la Bibliotecă

Reactualizat la:
Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” s-a redeschis pentru public pe 20 mai, iar Doru Sinaci, managerul instituției, spune că au avut „vizitatori” ca într-o zi normală.
Scris de Eugen Rogojan - Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” s-a redeschis pentru public pe 20 mai, iar Doru Sinaci, managerul instituției, spune că au avut „vizitatori” ca într-o zi normală.

În jur de „50–100” de vizitatori a avut Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad în prima zi de la reluarea activității cu publicul. Doru Sinaci, managerul instituției, spune că teama a fost că se va aglomera în prima zi, „însă cu ajutorul telefonului, e-mailului și al altor mijloace de comunicare pe care le folosim, am reușit să-i facem pe oameni să înțeleagă că nu trebuie să se aglomereze”. Unii arădeni au venit pentru a-și restitui cărțile împrumutate de la bibliotecă. Odată revenite în instituție, cărțile nu se întorc pe rafturi, ci intră la decontaminare. „Cărțile care sunt aduse nu intră în bibliotecă, ci într-o anexă a bibliotecii, unde stau timp de două săptămâni, pentru siguranță”. Printre celelalte măsuri de siguranță luate de bibliotecă se regăsesc covoarele dezinfectante, verificarea temperaturii vizitatorilor sau obligarea acestora să-și dezinfecteze mâinile la intrare, cu material dezinfectant pus la dispoziție de instituție.

Doru Sinaci a declarat pentru Jurnal Arădean/aradon.ro că așteaptă trecerea pandemiei și din alt motiv. „Am amenajat la Bibliotecă o secție a Academiei Române, a filialei din Timișoara. E amenajată, e gata să fie deschisă, însă din cauza coronavirusului nu am putut face inaugurarea”, spune managerul. Așadar, Filiala Timișoara a Academiei Române va avea o secție în cadrul Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol”. Cu mai multe detalii despre acest aspect vom reveni la momentul potrivit, atunci când secția va putea fi și vizitată de către arădeni.

2 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. normal says:

  se vede din imagine.
  o zi normala.

 2. f.b. says:

  Sa speram ca sectia Academiei nu va impiedeca folosirea ‘normala’ a bibliotecii.

 3. România

  Creşele şi grădiniţele s-ar putea redeschide pe 15 iunie
  Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii lucrează la un pachet de măsuri care vor fi luate pentru redeschiderea creşelor şi grădiniţelor. Astfel, cei de la INSP au făcut câteva recomandări.

  Local

  Controale în construcții și la plasatorii forței de muncă
  ITM a desfășurat acțiuni de informare și control, având ca obiect companii din sectorul construcțiilor și din domeniul plasării forței de muncă în străinătate. 1

  Local

  Căsătorii în pandemie? Doar 52 de cupluri și-au unit destinele
  Starea de urgență s-a resimțit și în formarea de noi familii, cu acte în regulă. Doar puțin peste 50 de căsătorii au fost oficiate timp de două luni.

  Local

  Ambulanța, cu 1.300 de cazuri mai puțin, în stare de urgență
  Cum a afectat starea de urgență numărul de solicitări primite de Serviciul de Ambulanță Arad. O comparație între lunile martie - aprilie 2019 vs 2020?

  Local

  Ionel Ciupe: „Jumătățile de măsură nu ne vor duce nicăieri”
  Consilierul municipal critică modul în care Primăria Arad vrea să corecteze hotărârea privind racordurile la rețelele edilitare, dar complică și mai mult lucrările. 1

  ARADON opinii

  Religia derogărilor și habotnicilor pe rit nou

  Local

  Aradul, un oraș cu...nevoi publice!
  Aradul, cu nevoile și...neamul. Nicio toaletă publică pe centru orașului, nici măcar o toaletă ecologică de la Podgoria până la teatru. 8

  ARADON opinii

  DE-ALE SUFLETULUI. Gabriella Gujdár, psiholog clinician: Atacul de panică (II)

  Local

  Când va fi evaluat managerul Filarmonicii?
  Aleşii locali vor vota, în şedinţa de joi, noul calendar de desfăşurare a evaluării managerului Doru Orban.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.