aradon.ro Web analyticsVor să extindă Terapia Intensivă la Judeţean

De Alin Gherasim

Vor să extindă Terapia Intensivă la Judeţean

Consiliul Judeţean solicită o expertiză pentru a afla dacă pot fi construite etaje peste o clădire existentă a Spitalului Judeţean Arad.
Scris de Alin Gherasim - Consiliul Judeţean solicită o expertiză pentru a afla dacă pot fi construite etaje peste o clădire existentă a Spitalului Judeţean Arad.

ARAD. Consiliul Judeţean Arad vrea să extindă spaţiul Spitalului Judeţean. Numai că teren pentru a construi la sol nu prea mai există în curtea unităţii medicale. În plus, se doreşte, în special, extinderea secţiei Anestezie Terapie Intensivă din incinta sediului principal al Spitalului Judeţean, aflat în zona Intim. Drept urmare, CJA şi-a propus să construiască… în sus, pe înălţime. În acest sens, a fost solicitată o expertiză tehnică prin care să se stabilească dacă pe corpul C3 din incinta unităţii medicale, care are un regim de înălţime S+P+2E (subsol-parter-două etaje), mai poate fi edificată o construcţie în înălţime.

În vederea implementării proiectului de extindere a ATI, precum şi pentru dezvoltarea serviciilor medicale la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, sunt necesare noi spaţii medicale. A fost identificată această posibilitate de supraetajare a corpului C3. Obiectivul principal al acestui proiect este determinarea posibilităţilor fizice reale de extindere a spitalului în vederea dezvoltării secţiei ATI şi aducerea la normele actuale de autorizare, acreditare şi funcţionare, precum şi extinderea secţiei de Cardiologie sau alte secţii medicale care ar putea să se dezvolte ca act medical”, se arată în documentele Consiliului Judeţean. Tot acolo se mai precizează faptul că “această expertiză tehnică va oferi informaţiile necesare pentru a lua decizii privind extinderea, va oferi informaţii tehnice privind lucrările necesar a fi executate pentru supraetajare, care este nivelul maxim de înălţime care poate fi construit, precum şi ce greutăţi reale poate suporta clădirea. Toate aceste informaţii vor duce la reorganizarea acestui corp de clădire”.

Fără termene

Pentru moment, nu poate fi luat în discuţie niciun termen referitor la posibilele lucrări care ar urma să se desfăşoare pe corpul C3 din cadrul Spitalului Judeţean. Până când nu va fi realizată această expertiză tehnică, nu se ştie nici măcar dacă va putea fi ridicat un etaj peste cele existente. Numai după finalizarea expertizei se va putea vorbi despre intenţii clare, despre surse de finanţare şi termene de execuţie.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  UPDATE. Groapa de gunoi de la CET, în flăcări 
  Un nou incendiu a izbucnit la groapa de gunoi a Aradului, de lângă CET, la doar câteva zile după ce pompierii au stins un alt incendiu. 2

  ARADON Sport local

  Oriaku a dominat aruncarea suliței la CN U20
  Vannessa Oriaku a câștigat cu peste zece metri avans, iar Andrei Severin a obținut medalia de bronz la masculin.

  Local

  Sute de locuri libere în liceele din Arad
  Sute de locuri au rămas neocupate în liceele din județul Arad, în urma repartizării computerizate. 4

  Local

  Aglomerație și ore de așteptare, la intrarea în țară
  Câteva mii de persoane au intrat, în decurs de 24 de ore, în țară, prin punctele de trecere a frontierei de la Nădlac. 9

  Local

  Cod portocaliu de caniculă, la Arad. Temperaturile vor ajunge la 40 de grade
  O mare parte dintre județele țării se va afla, duminică, sub incidența unui cod portocaliu de caniculă. Temperaturile ar putea ajunge la 41 de grade Celsius. 7

  Local

  Două cazuri noi de Covid-19 în județul Arad
  Județul a raportat, de vineri dimineață până duminică dimineață, un număr de două cazuri noi de infecție. 7

  ARADON Sport local

  O nouă carte despre istoria sportului arădean
  165 de foto-documente din colecţia lui Iosif Sârbuţ puse într-o carte coordonată de Ionel Costin.

  Local

  Restricții de circulație pe drumurile naționale, duminică și luni
  Autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone nu vor avea voie să circule pe drumurile naționale, duminică și luni, între orele 12 și 20. 1

  Local

  Secvențe urbane la Sala Clio
  Asociația Foto Club Arad organizează, la Sala Clio, expoziția „Secvențe urbane – Urban Frames”, cu participarea a 50 de artiști din 4 țări.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.