aradon.ro Web analyticsVot dublu pentru Aeroportul Arad

De Diana Dutu

Vot dublu pentru Aeroportul Arad

Directorul Ovidiu Moşneag a oferit explicaţii în plenul CLM FOTO: EMANUEL COTUNA
A fost nevoie de două şedinţe CLM pentru aprobarea unui schimb de terenuri între Municipiu şi Judeţ. USR PLUS a insistat să blocheze proiectul de hotărâre.
Scris de Diana Dutu - A fost nevoie de două şedinţe CLM pentru aprobarea unui schimb de terenuri între Municipiu şi Judeţ. USR PLUS a insistat să blocheze proiectul de hotărâre.

ARAD. A părut o demonstraţie de forţă ceea ce a dorit să facă USR PLUS în şedinţa de luni a Consiliului Local Municipal. Ce au dorit, mai exact, Oamenii Noi din CLM? Să blocheze proiectul de hotărâre „privind aprobarea trecerii unui bun imobil din proprietatea privată a municipiului Arad în proprietatea privată a Județului Arad și aprobarea trecerii a trei imobile din proprietatea privată a Județului Arad în proprietatea privată a Municipiului Arad”. Practic, un schimb de terenuri între Municipiu şi Judeţ, de care ar urma să beneficieze Aeroportului Arad. Cu menţiunea că, la şedinţa ordinară din noiembrie, aceiaşi consilieri USR PLUS au votat „pentru” proiectul de hotărâre „privind cererea adresată Consiliului Judeţean Arad pentru transferul unor imobile în proprietatea municipiului Arad” – premergător celui de faţă.

În căutarea logicii pierdute…

De data aceasta, însă, cei 6 aleşi USR PLUS au decis să se abţină de la vot, blocând astfel schimbul de terenuri dintre Municipiu şi Judeţ. Fiind o chestiune de patrimoniu, pentru ca proiectul să fie aprobat era nevoie de două treimi din numărul consilierilor în funcţie (14 voturi „pentru” din 20). Au fost doar 13, din care: 7 PNL, 3 PSD, 2 PMP, 1 UDMR.

În încercarea de a-i face pe cei de la USR PLUS să se răzgândească, primarul Călin Bibarţ a insistat pe faptul că nu se votează decât reglementarea juridică a unei situaţii pentru care nu e nimeni de vină: „S-a găsit acum că o bucată de teren de la Aeroport este a Municipiului Arad. Primim în schimbul acesteia Parcul Bujor Buda şi încă două terenuri care sunt în oraş şi care nu au ce căuta la Consiliul Judeţean. Care e logica să nu fim de acord să reglementăm o situaţie încurcată de câteva zeci de ani, de care ne vom lovi şi la alt moment dacă rămâne aşa?”

Consiliera USR PLUS Daniela Săbău a replicat: „Voiam să ştiu motivul acestui schimb de terenuri. S-a transmis că vom avea un proiect cu fonduri europene. Nu am primit decât vorbe.” Subiectul a fost detaliat, aşa cum s-a întâmplat şi în şedinţa din luna noiembrie. Cu explicaţii suplimentare a intervenit şi directorul Aeroportului, Ovidiu Moşneag care, printre altele, a explicat că, fără reglementarea situaţiei juridice a terenului, nu se poate depune niciun proiect şi astfel există riscul de a pierde fonduri europene de 27 de milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii Aeroportului (pistă, platforme). Şi chiar dacă nu ar fi vorba de niciun proiect european, situaţia juridică a terenului tot trebuie clarificată.

Daniela Săbău a invocat apoi intrarea CLM în acţionariatul Aeroportului, primarul invitându-i pe cei de la USR PLUS să-şi asume o astfel de soluţie, cu toate cheltuielile aferente pe care le-ar avea municipalitatea. USR-istul Florin Stana a făcut referire la acţiunile în instanţă legate de terenul primit la schimb de municipalitate, secretarul municipiului Arad, Lilioara Stepănescu, informându-l că acestea au fost câştigate de Primărie şi indicându-i sursa unde poate verifica această informaţie. Nimic nu a părut, însă, să-i convingă pe cei de la USR PLUS, care păreau a avea o misiune clară, aceea de a bloca proiectul. Iar misiunea a fost îndeplinită în şedinţa extraordinară de luni, 28 decembrie. Doar că lucrurile nu s-au oprit aici.

Mihai Paşca, vot de… 27 de milioane de euro

Primarul Călin Bibarţ a convocat o nouă şedinţă extraordinară – „de îndată” -, pe a cărei ordine de zi a pus din nou acelaşi proiect de hotărâre. Doar că înainte de a face acest lucru, s-a asigurat că la această şedinţă va participa şi consilierul PNL Mihai Paşca – absent de la prima „extraordinară”. Cu votul său, proiectul de hotărâre privind schimbul de terenuri dintre Municipiu şi Judeţ a trecut la limită. Cu tot cu un amendament propus de alesul UDMR Levente Bognar, potrivit căruia terenul cedat de Municipalitate Consiliului Judeţean va fi folosit exclusiv „cu destinaţia Aeroport”.

La finalul şedinţei extraordinare „de îndată”, primarul Călin Bibarţ a declarat: „Mulțumesc public consilierilor PNL, PSD, PMP și UDMR pentru sprijinul şi votul acordat. Astfel am putut să intrăm într-o normalitate administrativă. Am fost neplăcut surprins de votul de abținere al consilierilor USR, care astfel blocau reglementarea juridică a unei bucăți de teren pe care municipalitatea o are în perimetrul aeroportului. Riscam să pierdem posibilitatea accesării de către aeroport a unor fonduri europene pentru investiții de 27 milioane de euro. Sper ca sărbătorile să le aducă mai multă înțelepciune și să înțeleagă că în următorii 4 ani va trebui să administrăm orașul animați de bune intenții pentru toți arădenii.”

Articol pe aceeași temă:

Aeroportul a încins spiritele în Consiliul Local

16 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Rusine says:

  Sunteți niște penibili, în loc sa va luptați sa avem un aeroport funcționabil va ocupați cu giumbușlucuri!

 2. Citiz01 says:

  De zeci de ani frecati menta cu aeroportul ala, care doar sifoneza bani publici si asigura salarii nesimtite directorilor. De ani de zile n-ati reusit sa aduceti curse regulate si acum ne prostiti cu proiecte marete. Nesimtitilor !

 3. Dan says:

  As fi acceptat impotrivirea celor de la USR-PLUS daca, odata cu opozitia la Proiect, veneau si cu o motivatie logica, pertinenta sau despre eventuale probleme de legalitate ARGUMENTATE !
  Dar să vii cu o opozitie de dragul opozitiei (intr-o problema destul de importanta, “lălăită” până acum, de Administratia Falcă), doar ca “să-ti încorźi mușchii” și a obtine BENEFICII ULTERIOARE, mi se pare o imbecilitate și nesimțire crasă !!! 😡

  Atenție mare, deja am impresia că incepe să se lipească tot mai tare “ciocoismul” și de voi…, iar la următoarele Alegeri, populația “o să vă bage de unde ați ieșit”, și pe voi…, dând, astfel, cale liberă partidului extremist AUR, sa ajungă la conducerea României.
  Iar VINA VA FI DOAR A VOASTRĂ, a unei clase politice “ciocoizate” și perimate, de unde populatia N-ARE EFECTIV CE ALEGE !!! (vezi ascensiunea nazismului în Al doile Război Mondial). 😈

  • Florian says:

   Vrei sa spui UDMR organizație extremistă ,nu AUR. sau trăiești pe lună și nu ști că UDMR promovează cultul persoanelor vinovate de crime de război.

 4. mihai says:

  Gogule cum explici tu ca pe vremea lui Ceasca Aradul avea zilnic cursa spre capitala ? iar acum cu atatea companii multinationale tu nu reusesti sa aduci macar una?

  • asdfghj says:

   fa mai intai o analiza cat este cererea pentru curse Arad – Bucuresti. se merita? daca si cursa Tarom TM – Otopeni nu este plina,ce pretentii ai la arad?
   scrii sa te ali in treaba…

  • NCIS Macea aeroport says:

   Explicația e simplă, Tarom era si este o firma de stat iar pierderile erau/sunt plătite de la buget.
   Acum majoritatea firmelor de transport aerian sunt private iar ele nu-și permit sa piardă bani pt. ca nu sunt cereri de bilete pt. aeroportul din Arad.
   Pt. situația aeroportului vinovate sunt autoritățile locale, au franat orice sansa de dezvoltare a orasului si judetului, consrcinta este cea care se vede.
   Deci, USR a procedat corect în privința votului în ce privește schimbul de terenuri.

 5. Anonim says:

  USL reloaded.

 6. Patrascu says:

  Cumparati 10 baloane si faceti curse contracost in jurul Aradului. Achizitionati helicoptere sau avioane usoare si scolarizati elevi.

 7. SPREITZER FLORIN says:

  AICI USR SA CAM CACAT PE EL.

  • coman sava says:

   Usr. oricum nu are decât urlători, dobitoci care urlă în stradă, nu au ființe care să și gândească, dar cu pnl-ul fac o echipă bună, usr nu gândește, iar pnl , gândește prost !!!!!!!

 8. asdfghj says:

  si dupa un an terenu folosit exclusiv „cu destinaţia Aeroport” va fi concesionat catre o firma de casa a pnl.
  Nu cred ca a facut usr opozitie din idiotenie.
  va amintiti de Luca adrian apropiat de pnl Timis marele “profitor” al exproprierilor de pe autostrada si centura de sud?

 9. Alexandru A Crisan says:

  Oarba dupa voi.

 10. alt anonim says:

  27 milioane fonduri europene. Bun. Ce facem cu aceste fonduri? Modernizam. Ce ? Aeroportul Arad ? Un aeroport la 40 de km distanta fata de aeroportul de la Timisoara, nu isi are sensul ! Doar daca are ceva ce la Timisoara nu este. Tarife de operare mult mai mici. De nerefuzat. Cum obtinem tarife mai mici ? Modernizare ! Personal putin, automatizare maxima , ultra moderna, pe fonduri europene pentru Aeroportul International CARGO Arad ! Da, CARGO si atat ! Un aeroport cu destinatie utilitara stricta nu exista in vestul tarii. Marfa la Arad, oamenii la Timisoara ! Totusi, putem pastra cursele sezoniere ca sa poata merge si cei din judet la mare in Antalya sau mai stiu eu unde, fara sa le fie fie frica ca se ratacesc pe drumul spre aeroportul Timisoara…

  • Ivona Ivona says:

   Aeroportul este mort si mort ramane. Aveti dreptate… Am pierdut lupta. Am stat cu mainile in san si Timisoara si Oradea ne-au luat fata…

 11. Ivona Ivona says:

  Numai de invarteli va ocupati….. Rusine….

 12. UT Arad

  Meszar anunță că nu va fi nimic spectaculos în noul sezon, chiar dacă vin noii investitori la UTA
  „Va fi continuitate și stabilitate, nicidecum performanțe sportive spectaculoase. Vom avea același buget salarial și pentru anul viitor, precum în acesta! Nu avem petro-dolari, ci bani munciți de parteneri”.

  Local

  Ultimele somaţii pe Mărului
  Au mai rămas de demolat 24 de construcții ilegale pe strada Mărului. Familiile care locuiesc aici și care sunt privite ca ultima piedică în calea modernizării nu vor primi însă alte locuințe.

  Mapamond

  Ryanair avertizează că preţurile zborurilor către Europa vor creşte în această vară
  Preţurile biletelor de avion vor creşte în această vară din cauza cererii mari pentru vacanţele pe plajă în Europa, a anunţat Ryanair.

  Local

  A murit fostul senator arădean Ioan Crețu
  3

  Local

  Zeci de baxuri cu țigări de contrabandă ascunse după lăzi cu mere, la Timișoara
  Captură însemnată a polițiștilor, la Timișoara. Oamenii legii au găsit 75 de baxuri cu țigări de contrabandă într-un autovehicul încărcat cu mere. Marfa ilegală era ascunsă în spatele lăzilor cu fructe. 1

  Local

  Mai bine de jumătate din populația județului s-a autorecenzat
  Direcția de Statistică îi sfătuiește pe arădeni să verifice în platformă, după șapte zile, dacă autorecenzarea a fost validată sau trebuie reluată.

  ARADON Sport local

  Atletico Arad are potențial juvenil
  Două finale jucate și un trofeu câștigat arată că există o rețetă a succesului.

  ARADON Sport local

  Se conturează campioanele din Liga 5

  Local

  Direcția Regională de Drumuri avertizează: se lucrează inclusiv pe autostrada Arad - Nădlac!

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.