aradon.ro Web analytics

Zeci de ordine de protecție, înregistrate la judecătorii

De Ioana Costaș

Zeci de ordine de protecție, înregistrate la judecătorii

Cu ordinele de protecție la instanță/Foto: I.C.
Zeci de ordine de protecție sunt înregistrate la judecătoriile din județul Arad, instanțelor revenindu-le rolul de a le soluționa. Câte dintre aceste ordine de protecție au fost admise? Câte respinse? Și în câte cazuri s-a decis la renunțarea la judecată?
Scris de Ioana Costaș - Zeci de ordine de protecție sunt înregistrate la judecătoriile din județul Arad, instanțelor revenindu-le rolul de a le soluționa. Câte dintre aceste ordine de protecție au fost admise? Câte respinse? Și în câte cazuri s-a decis la renunțarea la judecată?

ARAD. Zeci de ordine de protecție au fost înregistrate la judecătorii în acest an, până în prezent, iar cifrele „promit” să egaleze statistica pe anul trecut în ceea ce privește aceste ordine. Într-un bilanț pus la dispoziție de Tribunalul Arad se arată că pe rolul Judecătoriei Arad, în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2020, au fost înregistrate 124 cereri pentru emitere ordin de protecţie. Dintre acestea, 59 de cereri au fost admise, iar 26 de cereri au fost respinse. În 34 de cauze, instanţa a luat act de renunţarea la judecată, iar 5 cauze au fost conexate/declinate”. Anul acesta, în perioada 1 ianuarie – 21 octombrie, statistica arată că pe rolul Judecătoriei Arad „au fost înregistrate un număr de 115 cereri pentru emitere ordin de protecţie, din care 62 de cereri au fost admise, 11 cereri au fost respinse, în 34 de cauze instanţa a luat act de renunţarea la judecată, 2 cauze au fost conexate/declinate, iar 6 cauze se află pe rolul instanţei, în curs de soluţionare”.

Ineu, cele mai multe cereri după Arad

Judecătoria la care s-au înregistrat cele mai multe cereri pentru emiterea ordinului de protecție, după cea din Arad, este cea din Ineu. Aici, pe perioada anului 2020, au fost înregistrate 41 de cereri pentru emitere ordin de protecţie. Dintre acestea 12 au fost admise, iar 10 respinse, în timp ce în 19 cauze instanța a luat act de renunțarea la judecată. Anul acesta, de la 1 ianuarie până în 21 octombrie, la aceiași instanță au fost înregistrate 30 de cereri pentru emitere ordin de protecţie. 12 dintre cereri au fost admise, iar 5 cereri au fost respinse. De asemenea, în 12 cauze instanţa a luat act de renunţarea la judecată, iar o cauză a fost declinată.

Lipova, cele mai multe ordine admise

Judecătoriei Lipova îi revine locul trei în ceea ce privește numărul de cereri de emitere a ordinului de protecție înregistrat pe întreg anul 2020: 26 la număr. Și tot la Judecătoria Lipova au fost admise cele mai multe ordine de protecție, dintre cele înregistrate: 25 din 26. În ceea ce privește cererea rămasă, în acest caz s-a luat act de renunțarea la judecată.
Din 1 ianuarie până la 21 octombrie 2021, pe rolul Judecătoriei Lipova au fost înregistrate 12 cereri pentru emitere ordin de protecţie: 10 cereri au fost admise, 1 cauză a fost respinsă, iar într-o cauză instanţa a luat act de renunţarea la judecată.

2021, aproape la fel ca 2020

La Judecătoria Chișineu-Criș diferența dintre numărul cererilor pentru emiterea unui ordin de protecție în perioada 1 ianuarie – 21 octombrie 2021 este aproape de numărul cererilor care a ajuns pe masa judecătorilor pe întreg anul 2020. Astfel, potrivit statisticii:

„În perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2020, pe rolul Judecătoriei Chişineu-Criş au fost înregistrate un număr de 22 de cereri pentru emitere ordin de protecţie, din care 11 cereri au fost admise, 11 cereri au fost respinse, iar în 2 cauze instanţa a luat act de renunţarea la judecată. În perioada 1 ianuarie – 21 octombrie 2021, pe rolul Judecătoriei Chişineu-Criş au fost înregistrate un număr de 20 cereri pentru emitere ordin de protecţie, din care, 10 cereri au fost admise, iar 10 cereri au fost respinse”.

Gurahonț, cele mai puține cereri

Pe rolul Judecătoriei Gurahonţ au fost înregistrate, anul trecut, 16 cereri pentru emitere ordin de protecţie. Din totalul cererilor, 13 au fost admise, iar una respinsă, în timp ce, în alte 2 cauze, instanţa a luat act de renunţarea la judecată. De la începutul acestui an, până în 21 octombrie, la aceiași instanță au fost înregistrate 8 cereri pentru emitere ordin de protecţie, din care 5 cereri au fost admise, iar 3 cereri au fost respinse.

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. calimero says:

  in fapt parchetele si politia scapa de plangerile dintre diferite persoane calificand plangerile ca cereri de ordine de protectie. poate fi o solutie corecta!!!!

 2. Local

  Cifrele pandemiei: 254 de arădeni infectați cu SARS-CoV-2 au decedat în luna noiembrie
  Deși față de luna precedentă cazurile de Covid-19 s-au înjumătățit, numărul deceselor a rămas aproape neschimbat. 4

  Local

  Patinoarul, deschis începând de weekend-ul viitor
  Promisiunea îi aparţine primarului Călin Bibarţ, dar este condiţionată de condiţiile meteorologice. Accesul se poate face fără certificat verde, dar masca de protecţie e obligatorie.

  UT Arad

  UTA știe programul până la finalul anului
  ARAD. După ce am anunțat ziua meciului cu FC Botoșani, au apărut și datele de disputare a celorlalte jocuri din Liga I, până la finalul anului. 1

  Local

  Modernizarea Policlinicii CFR, la final
  Lucrările de recompartimentare şi modernizare a fostei Policlinici CFR au fost finalizate. 6

  Local

  Afacerişti chinezi la Consiliul Judeţean
  6

  Local

  A fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Franța și Portugalia, în zona roșie, Spania, în zona galbenă
  Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a actualizat, vineri, lista țărilor și teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat. 8

  Local

  Bradul de Crăciun a ajuns în fața Primăriei!
  Iluminatul festiv al bradului de Crăciun va fi pornit, ca în fiecare an, pe data de 5 decembrie, la ora 19.00, când în fața Primăriei este așteptat și Moș Nicolae. 5

  Local

  Peste 4.500 de elevi arădeni fac ore online
  În săptămâna 6-10 decembrie 2021, peste 4.500 de elevi din județul Arad vor urma cursurile online.

  Local

  Liderii studenților din România se decid la Arad
  În acest weekend, studenții din 30 de universități din țară și-au dat întâlnire la Universitatea Aurel Vlaicu, cu scopul de a-și alege viitoarea conducere. 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.