aradon.ro Web analytics„Zile şi seri de Literatură Doinaş”

Reactualizat la:

„Zile şi seri de Literatură Doinaş”

<p>FOTO: JA</p>
Reactualizat la:
Festivalul a debutat, marţi, la Bibliotecă şi la TEBA iar azi continuă la Librăria Corina.
Scris de Diana Dutu - Festivalul a debutat, marţi, la Bibliotecă şi la TEBA iar azi continuă la Librăria Corina.

Cea de a doua ediţie a Festivalului „Zile și Seri de Literatură Doinaș” a debutat, marți dimineaţa, la Biblioteca Judeţeană „Alexandru D. Xenopol” cu „Povestea cu Fusulica pentru Dan și Lavinica dac-ascultă de mămica”, scrisă de Ștefan Augustin Doinaș. Volumul a fost prezentat de către Florin Didilescu, directorul Bibliotecii.

În sală a fost invitat şi profesorul Ioan Ciama din Caporal Alexa, consătean de-al lui Doinaş şi vechi prieten al acestuia. El a prezentat o „scurtă (dar, totuşi, lungă-n.r.) istorioară” despre copilăria lui Doinaş, despre relaţia lor de prietenie şi multe alte detalii din viaţa scriitorului.

La finalul evenimentului de la Bibliotecă, scriitoarea şi realizatoarea TV Cleopatra Lorințiu si-a prezentat cartea „Scurte întâlniri*Există un limpede loc”, dar şi interviul pe care l-a realizat pentru TVR, cu Ştefan Augustin Doinaş în anul 2000. S-au tras draperiile şi s-a vizionat filmul.

Până la 22 aprilie 2016, la Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” va fi prezentată expoziția de carte – Ștefan Augustin Doinaș, „Cuvântarea scribului”.

Lectură la TEBA

Festivalul „Zile și Seri de Literatură Doinaș” a continuat marţi seara în spațiul neconvențional al fostei fabrici TEBA, unde s-a urmărit filmul „Excelența prin cultură – Ștefan Aug. Doinaș”, în prezența realizatoarei Cleopatra Lorințiu, şi s-a citit poezie. Lecturi: Petru M. Haş, Andrei Mocuţa, Ioan Matiuț, L. Magu, Lucia Cuciureanu, Domnica Pop, Dani Rockhoff şi Eugen Rogojan. Au participat membri ai cenaclului ADN precum și alți iubitori de literatură.

Lansare de carte la „Corina”

Miercuri, de la ora 17.00, la Librăria Corina, are loc lansarea cărţii „Existenţa prin cultură. Represiune, colaboraţionism şi rezistenţă intelectuală sub regimul comunist” scrisă de Gabriel Andreescu. Ziua de miercuri se încheie cu… o seară de lectură la Art Cafe: Marin Malaicu-Hondrari, Dumitru Crudu, Gabriel Andreescu, Ana Alexandrescu, Alina Ledeanu și Cleopatra Lorințiu.

Joi

Festivalul continuă joi, la Colegiul Național Preparandia „Dimitrie Țichindeal” şi Colegiul Național „Elena Ghiba Birta”. Seara, la Art Cafe, se va prezenta Revista Secolul 21 (invitați: Marius Chivu, Miruna Vlada, Marin Malaicu-Hondrari, Radu Vancu, Dumitru Crudu, Sergiu Casis, Ana Alexandrescu, Cosmin Leucuța, Andrei Mocuța & scriitori arădeni). Participă Alina Ledeanu.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  Trafic oprit pe DN7, între Săvârșin și Birchiș în urma unui accident în care au fost implicate două camioane
  Circulația este deviată pe DJ 707 A. Accidentul rutier nu s-a soldat cu victime. 

  Local

  Dezastru la concursul pentru controlori la Nădlac
  Doar 5 din 31 de candidaţi au reuşit să treacă de proba scrisă pentru postul de controlor de trafic la Nădlac II. 1

  Local

  Se deschide, cu întârziere, ştrandul din Curtici
  CURTICI. Bugetul votat târziu, dar şi unele lucrări care au trebuit realizate pentru obţinerea autorizaţiilor necesare au făcut ca ştrandul de la Curtici să nu se deschidă în luna mai, cum se întâmpla de obicei, ci, în cel mai fericit caz, în a doua parte a lunii iunie.

  Oameni

  Indianul cu cea mai numeroasă familie din lume a decedat. Bărbatul a lăsat în urmă 38 de soţii, 89 de copii şi 36 de nepoţi
  Ziona Chana, indianul cu 38 de soţii, 89 de copii şi 36 de nepoţi, a murit duminică. Bărbatul ar ar fi suferit de diabet şi hipertensiune. 1

  Local

  „Opal”, centru de zi pentru adulţi cu dizabilităţi
  O investiţie de 680.842,54 de lei, inaugurată luni de DGASPC Arad, pe strada Mierlei din cartierul Grădişte. 1

  Local

  Membri noi în Comisia de ordine publică
  1

  Local

  A venit a doua tranșă de bani pentru plata personalului din centrele de vaccinare
  Suma de două milioane de lei acoperă, la zi, cheltuielile cu personalul și facturile aferente activității în centre. 1

  Local

  USR continuă cu Sergiu Vlad la Municipiu
  Conferința municipală de alegeri a USR Municipiul Arad s-a desfășurat sâmbătă, iar Sergiu Vlad continuă în fruntea organizației. 1

  Local

  PUZ respins în şedinţa CLM
  Documentaţia viza amenajarea unui ansamblu de locuinţe colective pe strada Cetăţii. 4

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.