Stagiunea se deschide pe 18 iunie, cu spectacolul „Coaste din viața lui Adam”, de Octavian Strunilă, spectacol produs de Teatrul Metronom. Cu Anca Dinicu, Leonid Doni, Paul Ipate, Octavian Strunilă și Oana Strunilă în distribuție, spectacolul este regizat de Octavian Strunilă și are coregrafia semnată de Oana Strunilă. Sinopsis:
„De câte ori nu v-ați întrebat, ce se întâmplă cu noi după ce murim? „Coaste din viața lui Adam” este o viziune în cheie comică a vieții de după moarte. Suntem martori la judecata de apoi a lui Manuel, un tânăr muzician care moare și ajunge în cer. Aici primește din oficiu un avocat și viața lui este luată la bani mărunți. Câte iubite a avut, de ce le-a părăsit și pe care a iubit-o mai mult?”
Pe 25 iunie, pe scena din curtea Centrului Cultural Județean va ajunge spectacolul „Furtul Secolului – Operațiunea Papucul”. Cu Diana Sar, Daniel Hara și Alexandru Tudor Sabău, spectacolul este regizat de Daniel Hara. Sinopsis:
„În mijlocul unui parc liniștit, Nelu vrea doar să se relaxeze pe o bancă. Dar apariția lui Paul, un vânzător de ziare plin de energie, declanșează o serie de evenimente nebunești. Când Nelu primește o scrisoare de la soția sa dispărută, Mimi, și află că un obiect valoros trebuie recuperat, aventura începe! Împreună cu hărțile desenate pe loc și o gașcă de personaje excentrice, cei doi pornesc într-o comedie haioasă plină de surprize. Cine este cu adevărat Paul? Ce va întâmpla cu obiectul valoros și cu viața lui Nelu și Mimi?”.
Luna iulie începe, pe 2, cu spectacolul „Cum să furi un milionar”; produs de Wonder Theatre. Cu Ilinca Goia, Silviu Biriș și Andrei Duban în distribuție, spectacolul – daptare după Julien Vartet – este regizat de Daniel Bucur. Sinopsis:
„Un patron, milionar, ajuns în culmea succesului, este acuzat de fraudă fiscală și riscă pușcăria. Chiar și prietenii politicieni, aparent, l-au uitat. Confruntat cu urgență situației, cu gândul de a fugi în America de Sud, nu înainte de a recupera o suma consistentă din Elveția, se refugiază acasă la șoferul sau, nebănuind că acesta e căsătorit cu cea mai întreprinzătoare, hotărâtă și ambițioasă femeie. Cineva trebuie să profite de situație și să obțină maximum de beneficii. Cine oare?”.
Pe 16 iulie, scena va fi acaparată de „Dragoste pe un fir de ață”, spectacol de Alina Teianu-Cocioran. În distribuție se regăsesc Alina Teianu-Cocioran, Damian Victor Oancea, Ștefana Ionescu-Darzeu și Ioan Păduraru – cu participarea extraordinară a Taniei Popa (proiecție video). Regia este semnată de Alexandru Unguru. Sinopsis:
„Ce se întâmplă atunci când doi oameni se iubesc, dar viața le pune în cale tot felul de obstacole? Facturi, copii, lipsa unui job, soacre, traume din copilărie— toate se împletesc într-o poveste savuroasă despre relațiile moderne și provocările lor. O comedie spumoasă, plină de umor și emoție, care reflectă problemele actuale și promite hohote de râs de la început până la sfârșit!”.
Sinopsis:
„Undeva într-un apartament cochet din Manhattan, căsnicia de 20 de ani a lui Greg, un bărbat într-o eternă căutare a sensului vieții și Kate a ajuns într-un punct de cotitură. Totul se schimbă într-o bună zi când o întâlnește, într-un parc din New York, pe Silvia, o cățelușă adorabilă și plină de viață. Greg o adoptă imediat și Silvia devine rapid centrul universului lui. Soția sa, Kate, nu este deloc încântată de noua preocupare a lui Greg și simte că Silvia a devenit a amenințare serioasă pentru atenția și afecțiunea soțului ei. Înarmați-vă cu simțul umorului și veniți să vedem împreună cum se descurcă acest triunghi amoros inedit în lupta pentru afecțiune și atenție. Oare cine va cuceri inima lui Greg până la urmă? Fie că se află într-o secție de poliție, sau în biroul managerului unei agenții de talente, sau al unei directoare a unei mari companii, personajele își dispută constant locul în vârful piramidei, și senzația de omnipotență care apare odată cu ocuparea acestui loc. Tema este, așadar, abordată în cadrul mai multor povești diferite; colajul conține mai multe perspective asupra aceluiași subiect. Actorii trec prin mai multe roluri succesiv, schimbă costumul și pășesc în alt univers, inversează dinamica relațională, și descoperă alte moduri de a se raporta la tema principală”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!