aradon.ro Web analyticsCreşterea numărului cazurilor de Covid-19 în Israel: „semn preliminar” al eficacităţii reduse a vaccinului împotriva variantei Delta

Reactualizat la:

Creşterea numărului cazurilor de Covid-19 în Israel: „semn preliminar” al eficacităţii reduse a vaccinului împotriva variantei Delta

Foto: timesofisrael.com
Reactualizat la:
Peste 5 milioane din cei 9,3 milioane de israelieni (55% din populaţie) au primit cele două doze ale vaccinului Pfizer. Începând cu 21 iunie, Israelul a înregistrat peste 100 de cazuri noi pe zi. Aproximativ jumătate din noile cazuri s-au înregistrat la copii şi cealaltă jumătate la adulţi, dintre care majoritatea era vaccinată.
Peste 5 milioane din cei 9,3 milioane de israelieni (55% din populaţie) au primit cele două doze ale vaccinului Pfizer. Începând cu 21 iunie, Israelul a înregistrat peste 100 de cazuri noi pe zi. Aproximativ jumătate din noile cazuri s-au înregistrat la copii şi cealaltă jumătate la adulţi, dintre care majoritatea era vaccinată.
Creşterea numărului cazurilor de Covid-19 din Israel este acum un „semn preliminar” al eficacităţii potenţial mai mici a vaccinului Pfizer/BioNTech în „cazurile moderate” ale variantei Delta, a estimat luni un expert, relatează Le Parisien.
În timp ce situaţia epidemică din Israel este atent monitorizată la nivel internaţional datorită precocităţii campaniei de vaccinare, Ran Balicer, şeful comitetului naţional de experţi, a solicitat totuşi prudenţă, considerând că este „prea devreme pentru a evalua cu exactitate” această eficacitate.
Peste 5 din cei 9,3 milioane de israelieni (55% din populaţie) au primit cele două doze ale vaccinului Pfizer, contribuind la scăderea numărului de cazuri şi ridicarea restricţiilor.
Cu toate acestea, începând cu 21 iunie, Israelul a înregistrat peste 100 de cazuri noi pe zi, după o scădere drastică a numărului de infectări. Duminică au fost identificate 343 de persoane infectate.
Potrivit cifrelor oficiale, aproximativ jumătate din noile cazuri s-au înregistrat la copii şi cealaltă jumătate la adulţi, dintre care majoritatea era vaccinată.
Această creştere este în mod clar pusă pe seama variantei Delta foarte contagioasă, care a devenit „principala tulpină” a virusului în Israel, ducând la „o schimbare considerabilă a dinamicii transmisiei”, spune Ran Balicer, director de inovaţii la Clalit, principalul asigurător israelian de sănătate.

„Există un semn preliminar că vaccinul este mai puţin eficient în cazurile moderate”, legat de această variantă, comparativ cu varianta Alpha. Dar este prea devreme şi este dificil să se determine cât de mult,” a adăugat el.

Experţii continuă să spere că vaccinul este la fel de eficient împotriva variantei Delta ca şi împotriva tulpinii Alpha, detectată pentru prima dată în Marea Britanie, în cazurile severe de boală, a spus Ran Balicer.
În Israel, doar 35 de persoane au în prezent forma severă, conform ultimelor cifre oficiale. Potrivit expertului, acest număr a crescut în ultimele zile cu cinci la fiecare 48 de ore.
Premierul israelian Naftali Bennett a avertizat duminică că autorităţile ar putea impune noi restricţii după ce a stabilit la sfârşitul lunii iunie obligaţia de a purta din nou măşti în locuri publice închise şi amânând deschiderea ţării pentru turişti vaccinaţi până la 1 august.
În total, au fost identificate peste 843.268 de cazuri, inclusiv 6.429 de decese.
Israelul a lansat o campanie masivă de vaccinare la sfârşitul lunii decembrie, în cadrul unui acord cu Pfizer, care a livrat milioane de doze în schimbul datelor cu privire la efectele vaccinării.
SURSA: MEDIAFAX
38 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Mda says:

  Concluzia e ca beneficiile NU depasesc deloc riscurile daca se ia in considerare si asta https://healthycanadians.gc.ca/recall-alert-rappel-avis/hc-sc/2021/75959a-eng.php si altele care fac legatura cu alte afectiuni INCA neoficializate… dar vor fi pana in 2023 cand se termina experimentul. Si acum urmeaza varianta Epsilon la care vaccinurile mARN sunt exact “vax”.

  • SN says:

   Dacă concluzia ta se bazează pe materialul postat, e falsă. Tocmai în textul postat de tine scrie clar:
   “Health Canada reassures Canadians that COVID-19 vaccines continue to be safe and effective at protecting them against COVID-19. The benefits of COVID-19 vaccines continue to outweigh their potential risks, as scientific evidence shows that they reduce deaths and hospitalizations due to COVID-19. The Government of Canada encourages people to get vaccinated and to complete their vaccine series as soon as they are eligible.”
   E evident deja că forțezi niște concluzii care nu sunt sprijinite nici măcar de linkurile pe care le postezi. Adânc te-ai înfundat în haznaua PCA 🤷🏻‍♂️!

   • Mda says:

    Unde ai fost pana acum stimabile? Ai asteptat material de trollare? Esenta “mesajului” e ca vaccinul provoaca afectiuni care deja nu mai pot fi “mascate” si trebuie trecute in prospect indiferent de cat de “rare” le considera unii, asta a fost facuta si de CDC si EMA, daca nu era experimental trebuia sa fie in prospect de la inceput. Atat te-ai infundat in vaccinomanie ca inghiti nemestecat ce zic niste politruci aserviti decat ce se vede cu ochiul liber. Acolo unde PHE din UK arata ca intre spitalizati covid mor mai multi vaccinati decat nevaccinati ai tacut malc, ceea ce ar fi normal si de acum incolo la ce fiasco e cu toata “vaxxinarea” asta https://dailyexpose.co.uk/2021/06/26/whilst-youve-been-distracted-by-hancocks-affair-phe-released-a-report-revealing-62-of-alleged-covid-deaths-are-people-whove-been-vaccinated/ Ai rabdare pana apare studiul care demonstreaza ca Delta, Epsilon, etc sunt rezultatele vaccinarii, atunci in ce cotlon te vei ascunde?💩🔚

    • Bilbao says:

     … zice trolul nr.1 si mai ia o gura de 💩

     • Mda says:

      Trolli de obicei comenteaza la comentariile altora nu la subiect tzarane, eu imi exprim opiniie la subiect chiar de nu-ti convin tie si altor trolli jepati iar cand nu e la subiect e raspuns la trollisme de kkt ca al tau💩

    • SN says:

     Ți-am răspuns la eroarea ta de interpretare a datelor PHE la articolul https://www.aradon.ro/mapamond/marea-britanie-singura-tara-europeana-ramasa-in-zona-rosie-lista-statelor-cu-risc-epidemiologic-a-fost-actualizata-1402007/
     Interpretarea ta este eronata deoarece nu ține cont de eroarea de eșantionare. În lotul celor nevaccinați există o enormă subreprezentare a celor peste 50 de ani, că urmare cele două loturi vaccinați cu 2 doze, respectiv nevaccinați, nu sunt similare ca structură, deci a le compara global duce la o eroare. Faptul că nu ai observat acest aspect îmi arată cât de nepriceput ești într-ale statisticii. E o chestie elementară că a compara două loturi diferite ca structură va duce la o concluzie greșită.
     Faptul că un produs farmacologic are și riscuri, adică efecte secundare nedorite, nu e nimic nou și e foarte bine că ele sunt recunoscute, dar de aici la a spune că riscurile depășesc beneficiile e un pas mare atâta timp cât scrie clar și în textul postat de tine că acele cazuri sunt foarte rare.
     Faptul că insiști pe tema că vaccinurilor sunt experimentale indică alte două erori: forțarea unei singure semnificații și peiorative, când de fapt termenul are mai multe semnificații. Vezi DEX-ul. A doua eroare constă în a crede că efecte adverse rare indică testarea insuficientă, când de fapt, pentru orice produc farmaceutic există procedura de follow up sau safety studieze post punere în uz tocmai pentru că niciun studiu clinic nu va încorpora mai mult de câteva mii de subiecți. Tu crezi că la aspirină, de exemplu, au fost cunoscute toate efectele adverse din prima? Nici vorbă…

    • SN says:

     Referitor la varianta Delta nu are cum să se datoreze vaccinării deoarece a fost identificată în Decembrie 2020 (https://www.google.com/amp/s/www.sciencealert.com/the-delta-variant-has-experts-worried-here-s-what-you-should-know-about-it/amp), iar vaccinarea a început în India abia pe 26 ianuarie 2021.

    • SN says:

     Cât despre varianta epsilon, nici atât, e fiind chiar mai veche decât Delta: https://science.sciencemag.org/content/early/2021/06/30/science.abi7994
     “Molecular clock analysis suggest that the progenitor of both lineages emerged in May 2020, diverging to give rise to the B.1.427 and B.1.429 lineages in June-July 2020”.
     Vezi, dacă citești numai porcării PCA crezi că ești informat, dar nu ești. Ești doar victima dezinformării, dar și promotor naiv 🤷🏻‍♂️

     • SN says:

      *ea fiind

     • Mda says:

      Mare statistician vaccinofil obsedat, limita aia de 50 iti da tie apa la moara, daca era 48,5 cum era? Din toata populatia in 28 de zile au murit 70 de vaccinati si 44 nevaccinati. PUNCT. Virusul “ataca” pe toti nu se ia dupa limite de varsta. Pai dupa teoriile tale tendentioase de ce mai trebuie vaccinati copii ca la ei gradul de infectare si mortalitate nu justfica nici macar riscurile oficiale subevaluate. Vaccino-promotorii inista sa fie vaccinata toata populatia chiar si copii nu se iau dupa statistici. Ia zi cand au inceput testele pe oameni cu “vaccinurile” inainte de a primi autorizarea “de urgenta” sa fie scos pe piata, in Decembrie?

      Ai vazut undeva “certificate verzi” care se acorda pt consum de aspirina? Las-o ca macane

    • Mda says:

     Fact-check-urile tale sunt irelevante cat timp nu stim ce te recomanda sa ii contrazici pe astia https://dailyexpose.co.uk/2021/07/03/fully-vaccinated-people-have-a-885-higher-chance-of-death-due-to-covid-19-than-people-who-are-unvaccinated-according-to-official-data/ altceva decat diverse articole scrise de altii care iti plac tie coroborate cu diverse sofisme de-ale tale pe cand totul e mai simplu decat iti place tie si vaccinomaniacilor sa le complicati dupa stratagema murphysta “daca nu poti sa-i convingi zapaceste-i. Mai exprima-ti si opinii personale la articole sub acelas pseudonim nu doar la opiniile mele sub mai multe ca devii penibl.🔚

     • Bilbao says:

      Pe tine nu mai trebuie sa te convinga nimeni pt ca esti deja gata zapacit. Dupa argumentele pe care le aduci, populatia vaccinata trebuie sa se injumatateasca cel tarziu in urmatoarele trei luni 😂😂😂

     • SN says:

      E clar ca esti praf la statistica din moment ce insisti cu tampenia asta.
      Sa-ti explic ca pentru cei cu minte putina: in lotul celor vaccinati cu doua doze 49% sunt reprezentati de cei peste 50 de ani, fata de lotul celor nevaccinati unde doar 1,8% sunt reprezentati de cei cu varsta peste 50 de ani. Adica tu compari global doua loturi in care ai o distributie 51/49% cu unul unde ai o distributie de 98,2/1,8% si vrei sa faci interpretari de date statistice. Esti ridicol de naiv. E clar ca nu ai auzit in viata ta de sampling bias (sau eroarea de esantionare)…:-D. Rad cu lacrimi de ignoranta ta…
      In alta ordine de idei, faptul ca printre cei nevaccinati, cei spitalizati reprezinta 1,8% indica rolul protectiv al vaccinului atata timp cat la nivelul populatiei britanice cei peste 50 de ani reprezinta undeva intre 30-35% (https://www.indexmundi.com/united_kingdom/demographics_profile.html).
      Mai mult, daca e sa ne gandim la faptul ca din populatia totala sunt vaccinati cu ambele doze 49,7%, adica circa 32.680.000, din care 7.235 au necesitat spitalizare in perioada 1 feb – 21 iun, adica 0.022%, din cei deloc vaccinati, adica circa 21.380.000, au fost spitalizati 53.822, adica 0.252%, asadar de 11,45 de ori mai multi nevaccinati. Deci nu doar ca riscul de deces este mai mic la cei vaccinati si la cei sub 50 de ani, dar si la cei peste 50 de ani, ci si riscul de spitalizare este mai redus la cei vaccinati.
      Inclin sa cred ca tocmai ignoranta ta intr-ale statisticii te face vulnerabil la dezinformare. Nu mai are rost sa-mi pierd vremea cu tine: esti mult mai ignorant decat ma asteptam.

     • anonim says:

      dailyexpose asta e un fel de activenews in versiune britanica 😂😂😂

     • SN says:

      Faptul ca tu esti usor de zapacit cu cifre si cazi in capcana dezinformarii datorita ignorantei intr-ale statisticii e problema ta. Ce ma recomanda sa-i contrazic pe cei de la dailyexpose, simplu: analiza cifrelor din tabelele postate de ei. Daca te-ar duce capul ai intelege. Dar nu te duce. E bine ca ai renuntat la apelativul de #cugetdecinumairezist, deoarece nu cugeti. Aici ai nimerit-o 😛

    • SN says:

     Până și cei de la PHE contrazic interpretarea aberantă a antivaccinistilor, vezi rapoartele de pe pagina lor oficială: https://www.gov.uk/government/publications/covid-19-vaccine-surveillance-report

  • anonim says:

   Mda ! nu are rost sa incerci sa lamuresti niste cretinozauri , ei atat stiu atat fac , atat duc !!! la idiotii astia si daca apar reactii adverse in 10 min de la vaccinare la 100 de oameni vaccinati intr un singur centru , intr o singura zi , in veci nu isi vor ridica semne de intrebare , vor cauta sa argumenteze cu tot felul de aberatii , astia sunt prea cretini sa accepte realitatea , pt acesti cretinozauri conteaza doar ce cred ei … lasa i in plm de mameluci ca sunt prea limitati ca sa iti bati capul cu ei

   • Mda says:

    Ai dreptate, chestia e ca nu incerc sa lamuresc pe nimeni, eu doar mi-am exprimat o opinie primul la acest articol si s-a declansat delirul vaccinomaniacal statistico-trollistic coroborat cu alte replici retardoide de la diversi diverticuli subumani, covidopatii de ieri, vaccinofilii de azi, cretini dintotdeauna …apoi doar am raspuns la elucubratii.

    • anonim says:

     Tu nu iti ridici semne de intrebare ,cum mama naibii si inainte si acum acesti trei tampiti erau si sunt atat de pro vaccinare ??? daca acum 3 luni mai erau si alte voci care incuraja vaccinarea , putand sa le dai un deget de crezare tinand cont ca nr de infectati raportat zi de zi crea panica in populatie , la aceasta data au ramas doar acesti papagali redusi mintal care inca continua sa swga pwla cu covid ul , nu i vezi sa ia pozitie ca exemplu la articolul cu Singapore , Israel , etc. ei sunt capabili sa discute doar un amarat de subiect , covid 19 si beneficiile vaccinarii 😂 se repeta in a da un raspuns la o simpla postare a celui pe care il ataca , de zici ca le merge mintea doar in reluare …3 Doamne si toti trei , vorba poetului !😂

     • SN says:

      Ehe baznaciene, ai apărut și tu să faci paradă de analfabetismul tău științific. E clar de ce te asociezi cu Mda…Doi aroganți ignoranți ce nu sunt în stare să înțeleagă niște date statistice dar se cred mari experți…epic!
      Cu prostia asta ați dat examenul vostru de idioțenie și l-ați trecut cu magna cum laude. Voi ăștia doi care postări articole care vă contrazic și când sunteți prinși cu mâța-n sac o dați pe ad-hominemuri…doi nătărăi mai mare decât Lolek și Bolek…😂😂😂

     • SN says:

      *postați

    • SN says:

     Elucubrații sunt interpretările tale naive născute din ignoranță 🤷🏻‍♂️😉

    • SN says:

     Iarăși te minți singur, stimabile. Tu vrei să ne lămurești că vaccinurilor nu protejează și că ar fi dăunătoare, dar datele, chiar și cele postate de tine, te contrazic.
     Vezi ce arată studiile serioase, nu aberațiile antivacciniste, referitor la eficiența în Israel: https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(21)00947-8/fulltext

   • SN says:

    Ești total pe lângă subiect, baznaciene. Discuția aici nu e despre reacțiile adverse. Ți-am mai spus că tu nu prea înțelegi ce citești. Ții să confirmi aproape de fiecare dată 😉 🤦🏻‍♂️

 2. Mda says:

  Cam asa lucreaza “institutiile” adulate de vaccinofili: https://www.activenews.ro/stiri/Inventatorul-tehnologiei-ARNm-exclus-din-istorie-.-Virusologul-a-fost-eliminat-de-pe-Wikipedia-dupa-ce-a-avertizat-lumea-despre-pericolele-administrarii-vaccinului-anticovid-167817 , un “antivaccinist nesimtit” cum isi permite el sa vorbeasca despre ceea ce a inventat? Asa sunt tratati toti oamenii de stiinta care atrag atentia asupra riscurilor ascunse de cei direct interesati. Stiu statisticienii vaccinofili, fact-checkerii de Aradon amorezati de Gheorghita, Arafat & Co mai bine sau adevarul e relevat doar de Ziare.com sau altele care nici macar nu dau sursele. Fiecare cu “crezul” lui.

  • anonim says:

   😂😂😂activenews😂😂😂

  • SN says:

   Stimabile, aici nu e vorba de crez, ci de date, iar datele contrazic flagrant crezul tău (chiar dacă tu nu pricepi asta). Dar cum tu nu le ai cu principiile și metodologia științifică consideri că totul se reduce la crez. O altă dovadă că mintea ta a rămas blocată într-o stare preștiințifica sau pseudoștiințifică 🤷🏻‍♂️

 3. Mda says:

  @SN mai citeste si articolul asta la care ma trollezi cu ineptiile tale pseudo-statisticianiste si chiar te rog sa te tii de cuvant si sa nu-ti mai pierzi remea cu mine. Vezi-ti de inteligentii tai vaccinomaniaci care inteleg bine statistici in care tii cont doar de ce iti convine nu de rezultatul final brut din realitate care e simplu si il tot intorci cu sofisme: DIN 117 SPITALIZATI(in aceasi perioada) AU MURIT 40 NEVACCINATI SI 77 VACCINATI. Ca au ajuns mai multi in spital nevaccinati cat timp nu arata cati au fost expusi e irelevant, au fost multe proteste de strada la care sigur au participat in majoitate nevaccinatii ca ei sunt discriminati si revoltati impotriva vaccinarii. astia vaccinifili de-alde tine si altii sunt “cuminti” ca doar au incredere in “autoritati” iar daca au ajuns mai multi nevacciati in spital dar au murit mai putini decat cei vaccinati ce demontreaza dom’ statistician vaccinofil obsedat? NU raspunde ca stiu.

  • SN says:

   E clar că nu ai priceput nimic. Ți-am explicat de 3 ori deja care e eroarea ta. Dacă tu insiști să tragi concluzii comparând două loturi neomogene nu mai are rost să-mi pierd vremea. E o chestie elementară de statistică, dacă nici atat nu te duce capul, I rest my case.
   Și cum ne-ai obișnuit, când nu pricepi sau nu ai argumente, treci la ad-hominemuri. Noapte bună în continuare 🤦🏻‍♂️

   • Mda says:

    Tu eplica-le vaccinomaniacilor tai nu mie ca virusul si moartea tin cont de statistici. NU am comparat “loturi” ci am prezentat simplu cati OAMENI vaccinati spitalizati au murit si cati nevaccinati, simplu pentru orice om normal la cap. Cand se numara cazurile si se calculeaza “incidenta” tine cineva cont de “loturi” sau ca cine e vaccinat sau nu? sau atunci cand forteaza vaccinarea tuturor ca asa “scapam de pandemie”? Daca era eficienta vaccinarea ta mult iubita nu mureau vaccinatii pe capete nici dupa vaccinare nici in spital si nici nu cresteau cazurile fulminant in tarile “campioane” la vaccinare. Esti varza ca de obicei

    • SN says:

     Răspunsul tău îmi confirmă ignoranța ta într-ale statisticii. În cazul de față contează enorm structura în funcție de vârstă ale celor două loturi, vaccinați versus nevaccinați, deoarece vârsta este o variabilă asociată cu riscul de spitalizare, respectiv de deces. Așadar, subreprezentarea celor peste 50 de ani între cei nevaccinați, respectiv suprareprezentarea lor între cei vaccinați duce la o interpretare greșită tocmai datorită necontrolarii covariantei vârstă. Altfel spus, efectul asupra deceselor nu e cauzat de vaccinare aici, ci de vârstă.
     Pune mâna pe un manual introductiv de statistică și aprofundează capitolele referitoare la eșantionare și erorile de eșantionare, respectiv pe cel referitor la controlul covariantelor.
     E păcat să fii victima ignoranței tale. Probabil că și cei care au făcut această interpretare eronată a datelor sunt la fel de ignoranți într-ale statisticii.
     Dacă tu dorești să stărui în eroare, alegerea ta, dar confirmi proverbul. Deși eu cred că aici ți ești victima erorii. 🤷🏻‍♂️

     • SN says:

      *tu ești victima 🤷🏻‍♂️

     • Mda says:

      Incercand sa cauti justificari fortate pt ineficienta vaccinarii te afunzi tot mai mult in haznaua vaccinista ca pt tine OAMENII sunt “loturi” si “covariante” iar textul cu “subreprezentarea celor peste 50 de ani între cei nevaccinați, respectiv suprareprezentarea lor între cei vaccinați” cand e vorba de decese arata ca exact cei in varsta pe care trebuia de la inceput sa-i “imunizeze” vaccinul ajung la spital mai multi si mor mai multi iar cei mai tineri care erau lasati la urma la vaccinarea din UK chiar de ajung mai multi la spital mor putini si din nou faci rabat de lipsa datelor cati au fost expusi ca ma indoiesc ca batranii vaccinati s-au flendurat pe strazi sau au participat la proteste. Crunta realitate bate cartile tale de statistica si ai evitat sa “explici” cum se face ca in listele rosii si galbene e plin de tari campioane la vaccinare si la alea mai slab vaccinate in majoritatea nu sunt cresteri masive. Vaccinomanie exacerbata de dezumanizat.

     • SN says:

      @Mda, tu chiar te minti singur. Pai ia vezi tabelul din linkurile postate de tine sa vezi ca dintre cei vaccinati cu ambele doze si sub 50 de ani nu a decedat niciunul, fata de 6 dintre cei nevaccinati, precum si faptul ca dintre cei peste 50 de ani si vaccinati cu ambele doze au decedat 1,40% fata de 3,89% dintre cei nevaccinati si tu soui ca vaccinati au o rata de deces mai ridicata…Esti prostovan rau de tot. Nu ai priceput absolut nimic. In statistica, da, oamenii sunt loturi si varsta e o covarianta si asta nu are nimic cu aberatia ta cu dezumanizarea. Tu doar te minti singur ca tu esti mare umanist, dar de fapt, esti un ignorant care nu procepe doua tabele amarate si care mai si distribuie stiri false precum cea cu elevul israelian.
      Realitatea nu bate nicio carte de statistica, dimpotriva, statistica te ajuta sa intelegi corect realitatea nu sa tragi concluzii gresite ca tine si sa te mai si lauzi cu ignoranta ta. Haznaua PCA e adanca si miroase fetid…:P

 4. anonim says:

  Tu nu iti ridici semne de intrebare ,cum mama naibii si inainte si acum acesti trei tampiti erau si sunt atat de pro vaccinare ??? daca acum 3 luni mai erau si alte voci care incuraja vaccinarea , putand sa le dai un deget de crezare tinand cont ca nr de infectati raportat zi de zi crea panica in populatie , la aceasta data au ramas doar acesti papagali redusi mintal care inca continua sa swga pwla cu covid ul , nu i vezi sa ia pozitie ca exemplu la articolul cu Singapore , Israel , etc. ei sunt capabili sa discute doar un amarat de subiect , covid 19 si beneficiile vaccinarii 😂 se repeta in a da un raspuns la o simpla postare a celui pe care il ataca , de zici ca le merge mintea doar in reluare …3 Doamne si toti trei , vorba poetului !😂

  • SN says:

   Baznaciene, ai început să-ți dublezi comentariile atât ești de fascinat de tâmpeniile pe care le debitezi 😆😆😆

 5. Local

  COVID a umplut deja spitalul
  Doi bolnavi în stare gravă așteaptă la UPU să se elibereze un loc la ATI. Pentru bolnavii COVID cu forme medii mai sunt doar 2 locuri la spitalul județean.

  România

  Proiect: Certificatul verde va fi obligatoriu pentru personalul medical. Cei care refuză pot fi concediaţi
  Certificatul digital al UE privind COVID-19 va fi obligatoriu pentru personalul medical, potrivit unui proiect al Ministerului Sănătăţii. Cei care nu au certificat vor fi suspendaţi şi chiar concediaţi, iar costurile cu testarea vor fi suportate de angajaţi. 2

  Local

  A început testarea personalului medical din Spitalul Judeţean Arad
  Peste 1.400 de angajaţi ai unităţii medical din cel 2.200 sunt nevaccinaţi. Aceştia sunt testaţi o dată al trei zile, pe tura lor, pe banii statului, până la momentul la care incidenţa COVID va scădea sub 1.5 la mie. 2

  Local

  Garantare modificată în asigurări
  Măsuri de protecție suplimentare au fost impuse prin Ordonanță de Guvern după ce compania City Insurance a intrat în faliment.

  Local

  A „sărit” peste liniile de tramvai și a blocat circulația pe Renașterii
  Un cap tractor a „sărit” peste liniile de tramvai din Micălaca și a „aterizat” exact în mijlocul lor, luni după-masa. 1

  Advertorial

  STIHL demarează un amplu program de reduceri pentru motoferăstraie și alte utilaje de sezon
  STIHL vine din această toamnă în sprijinul tuturor categoriilor de utilizatori de motoferăstraie, fie că vorbim de persoane care folosesc aceste utilaje ocazional, în zona casnică sau frecvent, în construcții, agricultură, peisagistică, dar și în sectorul forestier.

  Mapamond

  Norvegia a reclasificat Covid-19 ca gripă obișnuită
  Covid-19 este tratată în mass-media drept o boală foarte periculoasă, în faţa căreia vaccinarea în masă şi restricţiile severe sunt aplaudate, în ciuda numărului redus al deceselor, cu excepţia celor survenite în grupurile de risc. Norvegia decide însă că trebuie tratată ca şi alte boli respiratorii, precum gripa sau răceala, deoarece, potrivit Institutului Norvegian de Sănătate Publică, nu este mai periculoasă decât cele menţionate. 10

  Local

  Doi bătrâni de 71 și 76 de ani, soț și soție, acuzați că vindeau țigări de contrabandă la Covăsânț
  În urma unor percheziții domiciliare ce au avut loc la Covăsânț, la imobilele soților, polițiștii au găsit 1.029 pachete de țigări de contrabandă. Polițiștii au mai confiscat o armă cu aer comprimat și... 97 de lei. 7

  Local

  Noi restricții în nouă localități din județul Arad
  Trei comune intră în scenariul roșu, iar alte două vor avea parte de restricții de circulație după ora 20:00, până la scăderea numărului de cazuri.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.