bihon.ro Web analytics

FOTO | Dezastrele săptămânii, în lume: atacuri armate, incendii, taifun, poluare, cutremur

FOTO | Dezastrele săptămânii, în lume: atacuri armate, incendii, taifun, poluare, cutremur

Reactualizat la:
Ultimele zile au fost marcate, în lume, de o serie întreagă de dezastre naturale și incidente soldate cu morți
Scris de Butaru - Ultimele zile au fost marcate, în lume, de o serie întreagă de dezastre naturale și incidente soldate cu morți

SUA – Două persoane și-au pierdut viața și mai multe persoane au fost rănite într-un atac armat miercuri după-amiaza pe şantierul naval al bazei militare Pearl Harbor, în Hawaii. Atacatorul, un militar din cadrul Marinei SUA, a murit din cauza unei plăgi pe care şi-a cauzat-o prin împuşcare . Incidentul survine cu trei zile înainte de ceremoniile de comemorare a atacului de la Pearl Harbor, la 7 decembrie 1941, când Japonia a atacat pe neaşteptate baza militară americană, determinând SUA să intre în cel De-al Doilea Război Mondial.

Australia – nivelul record de secetă înregistrat în luna noiembrie amplifică incendiile devastatoare de vegetație. Australia a înregistrat cea mai aridă primăvară din ultimii 120 de ani. De asemenea, primăvara 2019 a fost a cincea cea mai fierbinte din istoria înregistrărilor meteorologive, cu un record de temperatură maximă de 47,1 grade Celsius, consemnat la mijlocul lunii noiembrie în Australia de Vest.

India – Cel puţin 17 persoane au murit luni după ce un zid s-a prăbuşit peste casele lor în urma ploilor torenţiale care au lovit statul Tamil Nadu, din sudul Indiei. Şcolile şi colegiile vor rămâne închise în capitala statului Tamil Nadu, Chennai, dar şi în oraşe importante precum Thoothukudi, Tiruvallur şi Kancheepuram, unde părţi mari rămân inundate, au precizat mass-media.

Sursa foto: ANI News/Twitter

– Cantităţi însemnate de spumă albă, ameninţătoare, poluează de mai multe zile, una dintre cele mai cunoscute plaje din Chennai, în sudul Indiei. În ciuda mirosului înţepător emanat de această spumă produsă de agenţi poluanţi, copiii se joacă în mijlocul ei şi îşi fac fotografii. Potrivit medicilor, substanţa ar putea provoca probleme dermatologice.

Indonezia – Incendiile din Indonezia care au generat un val gros de fum deasupra Asiei de Sud-Est în acest an au distrus cel puţin 1,6 milioane de hectare, cu precădere terenuri degradate şi turbării bogate în acumulări de carbon, potrivit datelor prezentate luni de un reputat centru ştiinţific.

Scoția – Un caşalot care a murit după ce a eşuat pe insula Harris din Scoţia avea o masă compactă de 100 kg de deşeuri în stomac, informează BBC luni. În masa compactă de deşeuri au fost descoperite plase de pescuit, frânghii, curele de ambalat, pungi şi căni de plastic.

Chile – Un cutremur cu magnitudinea 6 s-a produs marţi dimineaţă în largul coastelor statului Chile, în apropiere de oraşul Arica de pe coasta nordică a ţării, lângă graniţa cu Peru, informează Institutul de Geofizică al Statelor Unite

Filipine – Cel puţin 13 persoane şi-au pierdut viaţa săptămâna aceasta în Filipine în timpul trecerii taifunului Kammuri, potrivit unui nou bilanţ anunţat joi de autorităţile din arhipelag. Violenta furtună tropicală, care a măturat nordul ţării de luni seara până miercuri, a distrus numeroase case şi a dus la prăbuşirea a numeroşi copaci. De asemenea, în mod excepţional, intemperiile au dus la închiderea timp de 12 ore a aeroportului internaţional din capitala Manila.

Spania – Încălzire globală. Anul 2019, cu seria sa de incendii, secetă, episoade de caniculă şi uragane, se numără printre primii trei cei mai călduroşi ani înregistraţi din 1850 şi încheie un deceniu de căldură excepţională , a anunţat marţi ONU cu ocazia Summitului asupra Climei (COP25) desfăşurat la Madrid. În principalele orașe din Europa s-au înregistrat proteste împotriva încălzirii globale.

3 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

 1. florin says:

  Doamne si casalotu ala ,ce tembel needucat,sa manance plasele de pescuit ale bietilor oameni.trebuiesc dati in judecata,mortii lor de pesti!

 2. kali says:

  Omul vrea tot mai mult si in goana lui dupa mai mult si mai bine, nu il mai intereseaza cum face ceea ce face….distruge, ucide, face rau animalelor, naturii si lui insusi…..natura se razbuna !!!! asta meritam.

 3. TOPOLINO says:

  Asta e doar inceputul!!!

 4. Local

  Prefectul a depus jurământul la... Primărie
  Gheorghe Stoian este noul prefect al Judeţului Arad, acesta depunând jurământul în Sala Ferdinand din cadrul Primăriei Arad.

  Local

  Cum evitați supraimpozitarea?
  A început numărătoarea inversă pentru proprietarii clădirilor degradate din municipiul Arad.

  Local

  Învăţământul dual, o prioritate
  Colaborarea între agenţii economici, şcoli şi autorităţile locale pare să prindă contur, la Arad, în scopul promovării învăţământului dual.

  Local

  Comisiile DGASPC intră în vacanţă
  Comisia pentru Protecţia Copilului Arad și Comisia Județeană de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap își suspendă activitatea la sfârșitul lunii decembrie. Ultima ședință a celor două comisii va avea loc în data de 19 decembrie 2019.

  Local

  Au adus bucurie în sufletele celor prezenți
  Cele două coruri ale Universității „Aurel Vlaicu” Arad au susținut un concert inedit de colinde la Palatul Cultural.