aradon.ro Web analyticsMiocardita după vaccinarea anti-COVID-19 la adolescenţi şi bărbaţi cu vârsta până în 30 de ani. Ce spune un medic cardiolog

Miocardita după vaccinarea anti-COVID-19 la adolescenţi şi bărbaţi cu vârsta până în 30 de ani. Ce spune un medic cardiolog

Foto: Shutterstock
Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA (CDC) analizează legătura dintre vaccinurile cu ARN mesager şi apariţia miocarditelor. Miocarditele au apărut la adolescenţi şi bărbaţi cu vârsta până în 30 de ani. Cazurile de afecţiuni cardiace la tinerii de 16-24 de ani depăşesc aşteptările.
Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA (CDC) analizează legătura dintre vaccinurile cu ARN mesager şi apariţia miocarditelor. Miocarditele au apărut la adolescenţi şi bărbaţi cu vârsta până în 30 de ani. Cazurile de afecţiuni cardiace la tinerii de 16-24 de ani depăşesc aşteptările.

Vaccinurile pe bază de ARN mesager provoacă tot mai multe inflamaţii cardiace. Numărul cazurilor întâlnite la cei cu vârsta cuprinsă între 16-24 de ani creşte peste aşteptări.

Am stat de vorbă cu un medic cardiolog care a spus că această reacţie nu vine din vaccin în sine, ci din reacţia corpului fiecăruia la acest vaccin.

„Şi pericardul şi miocardul sunt expuse mai frecvent la afecţiuni care vin din anumiţi viruşi. Orice vaccin, sau orice medicament are efecte adverse şi ele trebuie măsurate în cantitate. Dacă un pacient dintr-un milion are această boală înseamnă că riscul este aproape inexistent”, a afirmat Oren Ianucovici, medic cardiolog.

Aceste evenimente sunt observate mai des la bărbaţi iar majoritatea cazurilor sunt uşoare. Cu toate astea, încă nu a fost găsită o cauză a apariţiei lor la grupa de vârstă 16-24 de ani.

„De ce la tineri? Este o întrebare la care o să avem răspuns probabil peste mulţi ani. Trebuie să luăm toţi copiii aceia, sau tinerii aceia, să-i căutăm de alte boli, de alte consecinţe, să vedem că doza, sau vaccinul a fost administrat corect, să vedem dacă au avut sau nu au avut COVID înainte”, a mai spus cardiologul Oren Ianucovici.

Din 31 mai, au fost raportate 275 de cazuri de miocardită sau pericardită, afecţiuni inflamatorii cardiace. Ele au apărut la aproximativ 4 zile de la administrarea dozei de rapel cu vaccinurile de la Pfizer şi Moderna.

Acum, Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA analizează miocardita ca o posibilă reacţie adversă la vaccin.

SURSA: MEDIAFAX

Citește și:

A apărut un nou efect advers al vaccinurilor anti-Covid. Cei mai afectați sunt bărbații tineri

59 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. anonim says:

  Nu conteaza ce zice un cardiolog. Important e ce zice maniaco-deptesivul anormal(mda)

  • Sorin says:

   Exact ca ma-ta….nu conta ce zicea lumea,ea tot sugea pula pe centura…asa te-ai nascut tu direct cu sifilis…

   • Bilbao says:

    Sorine, nu mai bate campii ca esti mic si plin de praf si oricum nu te baga nimeni in seama chiar daca te agiti ca un coi in caldare.

    • Charlie says:

     Da,asa a zis si ma-ta,pana au bagat toti turcii pula in ea…si ai iesit si tu oligofren…mai nou cersetor prin tara bascilor…

     • Covid says:

      Charlie, nu mai bate campii ca esti mic si plin de praf si oricum nu te baga nimeni in seama chiar daca te agiti ca un coi in caldare.

    • anonim says:

     Ma tampitule ! tu cand esti Bilbao , cand esti Covid cand esti anonim , plm de handicapat mintal , chiar nu te vezi cat esti de tampit ? retardul pwlii ce esti

     • anonim says:

      Iarăși ai vorbit despre tine 😉

     • Covid says:

      Ma tampitule! Plm de handicapat mintal, chiar nu vezi cat esti de tampit? Retardul pwlii ce esti!!!
      Cam asa se scrie corect, exceptand limbajul de spargator de seminte tatuat, cu pantaloni mulati, tricou cu flori, burta mare, ceafa lata, slinos si dat cu parfum! Desteptule care esti tu!!!

     • Mda says:

      Ba astia, Sorin Charlie anonim, nu va mai bagati peste mine cand vorbesc. Taceti in plm ca eu stiu ce spun. Fecaloizilor schizofrenici.

     • Mda says:

      In disperarea ta schizoida acum mi-ai furat si pseudonimul ? E grav rau troll jepat 💩

    • anonim says:

     Precis ma ta cand te a proiectat era pe camp si a calarit o un taur , esti prea cretin pt mileniu asta , asa ca mars in mm de handicapat mintal cu ale tale multiple nik name , de cat sa te fi facut pe tine , mai bine ma ta facea un rahat , aceiasi valoare aceiasi compozitie …sa ti trag falca si cand vrei si cand nu

  • Mda says:

   😂.🤣 Esti obsedat rau de mine amice, eu zic sa citesti cu atentie ce zice si cardiologul asta… pt fecalele din craniul tau cred ca afirmatia “această reacţie nu vine din vaccin în sine, ci din reacţia corpului fiecăruia la acest vaccin” inseamna ca e bine sa se vaccineze toti ca bovinele ca “vaccinul” e perfect… nu eu sunt de vina ca incet incet reiese ca ai fost tampit ca te-ai vaccinat sau incepi sa intri in panica si singura reactie a ta e sa-l trollezi pe Mda. E grav

 2. Mda says:

  Nu trebuie sa fii medic ca sa intelegi ce scrie in prospectul “vaccinului” Pfizer, ajunge sa nu fii analfabet sau oligofren precum unii trolli de pe aici, citez:
  “ARN mesager (ARNm) monocatenar cu capăt 5′, produs prin utilizarea unei transcripții in vitro
  acelulare, de la modele de ADN corespunzătoare, cu codificarea proteinei S (spike) virale a
  SARS-CoV-2.”

  iar ce efecte are proteina spike e aratat aici https://www.salk.edu/news-release/the-novel-coronavirus-spike-protein-plays-additional-key-role-in-illness/ … coroborand informatiile se pot trage concluzii, fiecare cat il duce capul. Unii inteleg altii trolleaza.

  • anonim says:

   😁😂

  • Covid says:

   Ia explica-ne doctore, ce inseamna: “ARN mesager (ARNm) monocatenar cu capăt 5′, produs prin utilizarea unei transcripții in vitro
   acelulare, de la modele de ADN corespunzătoare, cu codificarea proteinei S (spike) virale a
   SARS-CoV-2.”
   Asa, ca sa pricepem si noi oile proaste!

  • f.b. says:

   Dle Mda,asta-i solutia problemei:
   (4-羟基丁基)氮杂二基)双(己烷-6,1-二基)双 (ALC-3015).
   Dar deocamdata 基 are o mica imperfectiune, dar se poate remedia cu un supliment de 双

  • SN says:

   Uf, stimabile. Pur și simplu nu înveți din greșeli sau insiști voit cu eroarea ta. Ai mai postat acest link și ți-am semnalat eroarea. O voi face din nou.
   Studiul postat de tine spune clar:
   “Scientists have known for a while that SARS-CoV-2’s distinctive “spike” proteins help the virus infect its host by latching on to healthy cells. Now, a major new study shows that the virus spike proteins (which behave very differently than those safely encoded by vaccines) also play a key role in the disease itself.”
   Citește cu atenție textul dintre paranteze. Tu extrapolezi fără date concrete și asta e ceea ce fac cei care nu prea știu cum să citească un studiu sau cei care forțează o concluzie a priori.
   Mai mult, studiul (https://www.ahajournals.org/doi/10.1161/CIRCRESAHA.121.318902) la care se referă textul din linkul postat de tine spune foarte clar chiar în paragraful final:
   “This conclusion suggests that vaccination-generated antibody and/or exogenous antibody against S protein not only protects the host from SARS-CoV-2 infectivity but also inhibits S protein-imposed endothelial injury.”
   Deci, nu doar că nu este susținută concluzia ta, ci e chiar contrazisă explicit de autorii studiului.
   Concluziile ar fi că:
   1. Ori nici măcar nu ai citit cele două texte.
   2. Ori le-ai citit, dar nu ai fost atent sau nu ai priceput.
   3. Ori forțezi o concluzie a priori, aparent susținută de texte științifice, că să induci în eroare. Și asta se numește pseudoștiință.

   • Mda says:

    Fa-te fact-checker ca te pricepi, aia care nu au avut covid doar vaccinati si totusi zic cardiologii ca problema e de la proteina spike le-a venit asa din eter. pai daca aia din vaccin e diferita de aia de virus ce folos are vaccinul ia zi. Iar esti mai desptept decat oamenii de stiinta care sustin ca trombozele sunt cauzate de vaccin, bravos, eu pe tine nu te cred si nici nu extrag doar ce vrei tu din textul pe care l-am citit tot nu o data

    • anonim says:

     Da, da, da😂
     Nici vorba de tromboze pana acum☺
     Esti tampit 100%

     • Mda says:

      Citeste articolul la care sunt cometariile trollache shizoid sau cand vezi Mda intri in vrie indiferent de subiect? Baga o ciorba de burta sa potentezi vaccinul si taci 🤣

     • SN says:

      Eroarea ta constă că încerci să argumentezi concluzia ta cu un articol care susține altceva. Studiul în cauză se referă strict la persoane infectate cu SARS-CoV2. Întrebarea ta privind diferența dintre cele două variante ale proteinei S e pertinentă, dar adreseaz-o cercetătorilor că ipoteza. Tu formulezi concluzii extrapolând fără date și asta e pseudoștiințific. Articolul postat de tine nu se referă la cazurile de inflamații produse de proteina S din vaccin. Deci, tu ești cel care te crezi mai deștept decât cercetătorii deoarece interpretezi concluzia lor fără date valide.
      Nici nu e nevoie să mă crezi. Puțin îmi pasă de asta. Nu eu fac interpretările hazardate, ci tu. Degeaba ai citit studiul de mai multe ori dacă persiști în eroare. Ai încurcat borcanele 🤷🏻‍♂️

 3. Adrian says:

  Nu am văzut nicio statistica cu problemele de sănătate rămase ale persoanelor care au trecut prin boala, plămâni , inima, rinichi ,etc!Ai făcut Covid, nu mai esti pozitiv, esti ca nou născut, sănătos tun! In Germania sunt pline spitalele de recuperare de pacienți post Covid !Atentie , nu post vaccinare!

 4. ce treaba says:

  Se stia. Asta e. O sa muriti. Ghinioooon. Vaccinatii cu vaccintii si nevaccinatii cu nevaccinatii. Este valabil si pentru fratele meu care a ales sa se vaccineze desi nu facut-o inca. Am vut un mic soc cand mama mi-a spus ca daca el ales sa se sinucida este treaba lui.

 5. anonim says:

  Ma paduche latzos , cate conturi ai ma maniacule ? ma disperat de viata ce esti ,ma penibilule , ma dezaxatule !!!! tu nu te vezi cat poti sa fii de idiot ??? tocmai tu te ai trezit sa ii spui altuia ca bate campii ? tocmai tu ma neica nimeni te ai trezit sa spui altuia ca i plin de praf ? tu , un dezaxat mintal ?

  • anonim says:

   Maniaco-depresivul anormal+ Anonimul cautator prin tomberoane= una si aceeasi forma de viata.
   Vii in tara, forma de viata? Te dai mare cu 3 mici si 2 beri + o coaja de masina!😂

   • Mda says:

    😂🤣Asta iar demonstreaza cat esti de schizofrenic🤡

    • anonim says:

     In intunecimea mintii tale orice e posibil😂😂😂

    • anonim says:

     Te-ai uitat in oglinda si te-ai gandit( vorba vine) din intelepciunea ta ca e cazul sa grohai😂
     Nu ai niciun raspuns la vreo intrebare pertinenta. Infarcturile si trombozele au aparut in 2021? Amice( vorba vine) si covidul a generat tromboze si infarcturi, cacat imputit ce esti! Si cacati de parinnti comunisti ai avut si ca un cacat gandesti si tu!

 6. Mda says:

  Cat despre copii-adolescenti (0-19ani) daca presupunem ca Romania e in categoria LMICs(lower middle-income countries) mortalitatea covid(IFR) la cei fara comorbiditati e de 0.0002% … foarte “responsabil” trebuie sa fie cineva sa-si supuna copilul sanatos la riscurile prezentate pana acum de la “vaccunurile” astea experimentale, sper ca pentru fact-checkerii auto-arogati de pe aradon care acuza oameni de stiinta ca fiind promotori de pseudostiinta(ma refer la S. Bhagdi, G. Vanden Bosche si LMontagnier) tabelul de la pagina 3 sa fie destul de relevant: https://gh.bmj.com/content/bmjgh/5/9/e003094.full.pdf care era procentul de risc la vaccinare? parca 0.005%?

  • Covid says:

   Ca sa ne intelegem: nici eu nu sunt de acord cu vaccinarea copiilor sanataosi. Dar totusi, astept raspuns la intrebarea:
   Ce inseamna ARN mesager (ARNm) monocatenar cu capăt 5′, produs prin utilizarea unei transcripții in vitro
   acelulare, de la modele de ADN corespunzătoare, cu codificarea proteinei S (spike) virale a
   SARS-CoV-2.”? Te rog sa raspunzi pe intelesul nostru. Eu, recunosc, sunt in ceata!!!

   • SN says:

    Nu îți va răspunde că habar nu are. Doar bate câmpii în maniera pseudoștiințifică conspiraționist-antivaccinista…El citește studii pe care fie nu le înțelege, fie le denaturează pentru a acomoda concluziile lui a priori. A se vedea mai sus exemplu concret cu articolul de pe salk.edu…NCSF 🤷🏻‍♂️

    • Mda says:

     Ce-i te-ai enervat? Ce inteleg eu(sau nu) tu habar nu ai, mai citeste o data postarile mele asta CU ATENTIE(nu alea in care raspund la acefali). Eu nu explic ce scrie in prospecte sau articole ci am lasat la latitudinea fiecaruia sa deduca ce vrea sau ce poate. Tu atat poti, sa cauti nod in papura la orice argument anti-vaccin ca un maniac si ce nu-ti convine e pseudostiinta de parca ai fi tu depozitarul stiintei absolute, “troll de stiinta”… aici e vorba de rata de mortalitate la tineri sanatosi si ai deturnat subiectul impreuna diverticulii tai. Prea te multiplici cand nu ai argumente.🔚

     • SN says:

      😂😂😂 Tu postezi articole care te contrazic și te mai umfli în pene. Curat militant PCA-ist. Altfel spus, Dunning-Kruger de manual 😁.

     • Mda says:

      Ia arata ce afirmatie am facut care e contrazisa de linkul postat aici troll jepat… nici nu mai stii la ce trollezi ca aici e vorba de mortalitatea covid a tinerilor sanatosi… esti de rasul curcilor😂

     • Covid says:

      Deci, vad ca nu ne intelegem. Inca o data te intreb: Ce inseamna ARN mesager (ARNm) monocatenar cu capăt 5′, produs prin utilizarea unei transcripții in vitro
      acelulare, de la modele de ADN corespunzătoare, cu codificarea proteinei S (spike) virale a
      SARS-CoV-2.”?
      Sau vrei sa spui ca dai copy paste la ceva ce iti incurca limba in gura cand pronunti?
      Simplu! Stii sau nu stii sa explici. Ca daca nu stii, e clar cu cine vorbim aici. Te pricepi la: maniac, acefal, covidiot, fecaloid, fecale, trollisme si altele.

     • SN says:

      Ehe, stimabile, acum te faci că plouă. Nu tine strategia. 😉

  • anonim says:

   Esti prost gramada😨

 7. Mda says:

  Auzi dom’ SN & Co, de cand sunt pe aradon nu am vazut niciodata o opinie de-a ta/voastra personala la continutul articolului, doar contraopinii la opiniile mele sau ale altora care au opinii la subiect sau atacuri grobiene la persoana. Caz tipic de troll parazitar care traieste in “siajul” altora asa ca degeaba tot bravezi pe aici cu texte academice ca se vede de la o posta ce rateu intelectual esti. Astept sa ai si opinii personale la articolele in subsolul carora trollezi sau psihanalizezi pe altii deturnand subiectul cand devine incomod dpdv “vaccinofilic”. Hai pa ca-i pacat de tastatura pt voi🔚

  • SN says:

   Tocmai că mai sus am comentat strict la ce ai postat (și nu e prima dată, dar din nou exagerezi cum bine îți șade 😉), dar tu ai dat-o în bălării. Te dai mare, dar postezi tâmpenii de pe activenews sau articole științifice care te contrazic. “Mare expert” mai ești. Pe din ăștia că tine, experți în toate, aka Duning-Kruger pur, e o plăcere să-i trollez, că doar asta merită.
   Și ca de obicei, te-ai descris perfect cu “rateu intelectual”. Nu știu cum reușești, dar proiecțiile tale sunt sublime 😆😆😆.
   Ia mai zi-ne cu e cu ARNul mesager monocatenar cu capăt 5′, că așteptăm cu sufletul la gură explicația care îți va aduce Nobelul în chimie, biologie și medicină în același an. Cum tot îți spuneam: ești o sursă inepuizabilă de amuzament.
   Eu zic să ne explici cum ne otrăvește zilnic oculta mondială globalisto-marxisto-sorosista finanțată de BigPharma, cu monoxid dihidrogenat și îți mai iei un Nobel 😉

   PS. Ai o grămadă de comentarii de ale mele la subiect la care taci mâlc, că atunci când trebuie să aduci argumente la ce susții dispari instant. Ești simpatic foc 😂😂😂

   • Mda says:

    😂👏 Faci pe prostul? sau doar esti? si ai prea multe “forme”. Nu esti in stare sa intelegi o afirmatie simpla si faci analize. Pai tocmai asta spuneam ca postezi doar la comentariile mele sau a altora considerati de tine(marele “troll de stiinta”) ca fiind “conspirationist-antivaccinisti” nu ai opinii proprii la articolele la care eu sau altii avem opinii/comentarii directe. Ai doar contraargumente sau trollisme(in formele tale grobiene) la opiniile altora in siajul carora iti duci jalnica existenta de troll serexperimentalofil, autoarogat fact-checker si psihanalist ratat cu multe nume. Tot insisti sub diverse forme pe componenta aia din vaccin, nu pot explica, esti multumit acum? de parca tu ai putea. Nu are nici o relevanta cat timp se sustine de specialisti ca proteina spike creaza probleme circulatorii. Ia zi tu mare troll de stiinta apare aceasta proteina Spike si la oameni sanatosi nevaccinati[care nu au(sau avut) covid]? la cei pe care se doreste a fi inoculata sau activata de-ampwlea prin vaccinare? Ca daca nu insisti degeaba cu aberatiile tale repetitive. Mai citeste o data titlul si continutul atricolului in subsolul caruia trollezi obsesiv orice opinie care-ti tulbura vaccinomania. Acum chiar ca nu-mi mai pierd timpul cu tine/voi decat daca faci vreo trimitere unde ai avut o opinie personala directa la un articol fara a fi “reply” sau reactie la opinia altuia. Esti varza rau “stimabile”, continua sa te amuzi singur sau asteapta sa apara un articol nou unde am sa vin cu o OPINIE(cunosti termenul?) sa poti sa mai trollezi 🤡😎

    • Covid says:

     Multumesc! Atat am vrut sa vad, daca stii ce scrii. M-am lamurit si promit ca nu imi mai bat capul cu tine.

     • Mda says:

      😂👍Sper sa te tii si de cuvant sub toate pseudonimele tale dar la ce caracter jegos ai coroborat cu schizofrenia ma indoiesc💩

     • SN says:

      😆😆😆 Ăsta chiar crede că toți care-l critică sunt una și aceeași persoană 🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️.
      Ce face stresul din om 🤷🏻‍♂️.

    • SN says:

     😂😂😂Ai explodat că o petardă PCA. Și asta deoarece în aroganța ta tu chiar crezi că toți cei care critică sau iau în râs opiniile tale sunt una și aceeași persoană, dar nu sunt. Te înșeli amarnic, așa cum te înșeli și în ceea ce privește treabs cu proteina S și multe altele. Dacă ai urmări cu atenție comentariile tale ai observat că abundă de ad-hominemuri, dar asta poți, asta faci.
     Deci, nu știi să explici care e treabă cu ARNul mesager, dar faci din el o sperietoare…la fel că și cu proteina S, vaccinul, restricțiile, etc.
     M-am lămurit de mult cu tine, dar ești prea înverșunat dar și amuzant în delirul tău antivaccinist ca să-mi fac timp și pentru tine.
     Keep calm & enjoy the summer! 😉

 8. Saxon says:

  Inca o plua de nimeni in drum care s.a gandit sa inventeze ceva fatalist doar doar va auzi lumea de el. Sa ma peesh intre ochii lui de cardiolog wankerist

 9. stat says:

  Ar fi bine sa oferiti date corecte in articol: Din 31 mai, au fost raportate 275 de cazuri de miocardită doar IN ISRAEL. Nu in total au fost raportate 275. “In Israel, 275 cases of myocarditis were reported between December 2020 and May 2021 among more than 5 million vaccinated people”
  “Dacă un pacient dintr-un milion are această boală înseamnă că riscul este aproape inexistent” dar oare chiar asta e rata?
  Chiar si un copil poate sa calculeze ca e mult mai mare riscul daca se uita la cateva date raportate:
  “As of May 24th, working with several Connecticut hospitals, DPH has identified 18 people out of nearly 400,000 fully vaccinated 16-34 year olds who have developed myocarditis after recently receiving the COVID-19 vaccine. ”
  E important ca oamenii sa fie informati corect pentru ca e o decizie ce poate afecta viata lor (si daca nu se vaccineaza si daca da). Daca medicii si presa incearca sa ascunda adevarul, oamenii nu vor avea incredere in ei.

 10. Local

  UPDATE. Groapa de gunoi de la CET, în flăcări 
  Un nou incendiu a izbucnit la groapa de gunoi a Aradului, de lângă CET, la doar câteva zile după ce pompierii au stins un alt incendiu. 2

  ARADON Sport local

  Oriaku a dominat aruncarea suliței la CN U20
  Vannessa Oriaku a câștigat cu peste zece metri avans, iar Andrei Severin a obținut medalia de bronz la masculin.

  Local

  Sute de locuri libere în liceele din Arad
  Sute de locuri au rămas neocupate în liceele din județul Arad, în urma repartizării computerizate. 4

  Local

  Aglomerație și ore de așteptare, la intrarea în țară
  Câteva mii de persoane au intrat, în decurs de 24 de ore, în țară, prin punctele de trecere a frontierei de la Nădlac. 9

  Local

  Cod portocaliu de caniculă, la Arad. Temperaturile vor ajunge la 40 de grade
  O mare parte dintre județele țării se va afla, duminică, sub incidența unui cod portocaliu de caniculă. Temperaturile ar putea ajunge la 41 de grade Celsius. 7

  Local

  Două cazuri noi de Covid-19 în județul Arad
  Județul a raportat, de vineri dimineață până duminică dimineață, un număr de două cazuri noi de infecție. 7

  ARADON Sport local

  O nouă carte despre istoria sportului arădean
  165 de foto-documente din colecţia lui Iosif Sârbuţ puse într-o carte coordonată de Ionel Costin.

  Local

  Restricții de circulație pe drumurile naționale, duminică și luni
  Autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone nu vor avea voie să circule pe drumurile naționale, duminică și luni, între orele 12 și 20. 1

  Local

  Secvențe urbane la Sala Clio
  Asociația Foto Club Arad organizează, la Sala Clio, expoziția „Secvențe urbane – Urban Frames”, cu participarea a 50 de artiști din 4 țări.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.