aradon.ro Web analytics

De luni se închid școlile, piețele agroalimentare în spații închise, circulația va fi restricționată pe timp de noapte, iar magazinele vor funcționa în intervalul 05:00-21:00

De Sorina Ambruș

De luni se închid școlile, piețele agroalimentare în spații închise, circulația va fi restricționată pe timp de noapte, iar magazinele vor funcționa în intervalul 05:00-21:00

Foto: promotor.ro
Comitetul Național pentru Situații de Urgență a făcut publică hotarârea nr. 52. Propunerile din Hotărârea CNSU urmează să fie aprobate prin Hotărâre de Guvern, iar măsurile restrictive vor fi instituite începând cu ziua de luni, 9 noiembrie.
Scris de Sorina Ambruș - Comitetul Național pentru Situații de Urgență a făcut publică hotarârea nr. 52. Propunerile din Hotărârea CNSU urmează să fie aprobate prin Hotărâre de Guvern, iar măsurile restrictive vor fi instituite începând cu ziua de luni, 9 noiembrie.

Textul hotărârii:

Art. 1 Începând cu data prezentei hotărâri la nivelul României se propune instituirea obligației purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul şi gura, la nivel național, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise și închise, indiferent de valoarea ratei de incidență cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile.

Art. 2 În vederea evitării aglomerării transportului public, se propune ca toate instituțiile publice, precum și toți operatorii economici publici sau privați să aibă obligația organizării activității și desfășurării programului de lucru în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu, iar acolo unde specificul activității nu permite acest lucru, să se organizeze programul de lucru astfel încât personalul să fie împărțit în cel puțin două grupe care să înceapă, respectiv să termine activitatea la o diferență de cel puțin 2 ore. Respectarea aplicării acestei măsuri se urmărește de prefecți și de către Inspecția Muncii.

Art. 3 În vederea prevenirii răspândirii infecțiilor cu SARS-COV-2, se propune ca, în toate localitățile, activitățile didactice care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ să se desfășoare în sistem on-line.

Art. 4 – (1) În toate localitățile din România, se propune interzicerea circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23.00 – 05.00.

(2) Prin excepție de la prevederile alin. (1), circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă în intervalul orar 23.00 – 05.00 pentru următoarele motive:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;

c) deplasări în afara localităților a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie.

Art. 5 (1) Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere;

(2) Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil;

3

(3) Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

Art. 6 Se propune interzicerea desfășurării de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private.

Art. 7 (1) Se propune suspendarea activității piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor, definite potrivit art. 7 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 348/2004 privind exercitarea comerţului cu produse şi servicii de piaţă în unele zone publice, cu modificările și completările ulterioare.

(2) Se permite activitatea piețelor agroalimentare ce pot fi organizate în zone publice deschise, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

Art. 8 Se propune ca, pentru spațiile exterioare în care se desfășoară activități de preparare, servire și consum al produselor alimentare, băuturilor alcoolice și nealcoolice, care au fost amenajate și pot fi asimilate spațiilor publice închise, astfel cum sunt ele definite în Legea pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun nr. 349/2009, cu modificările și completările ulterioare, le sunt aplicabile în mod similar regulile și măsurile de protecție sanitară, prevăzute în anexa nr. 3, art. 6 pct. 1 și 2 din Hotărârea Guvernului nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Art. 9 Se propune instituirea obligației pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private să-și organizeze și desfășoare activitatea în intervalul orar 05.00 – 21.00. (2) Prin excepție de la prevederile alin. (1), în intervalul orar 21.00 – 05.00, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.

(3) Prin excepție de la prevederile alin. (1), unitățile farmaceutice, benzinăriile și operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu își pot desfășura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

Art. 10 Se propune ca implementarea măsurilor prevăzute în prezenta hotărâre să se realizeze pe o perioadă de 30 de zile, urmând ca la finalul acesteia, în funcție de evoluția situației epidemiologice, să se hotărască, după caz, menținerea, eliminarea sau modificarea acestora.

Art. 11 Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

PREŞEDINTELE COMITETULUI NAŢIONAL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ

PRIM-MINISTRU

LUDOVIC ORBAN

63 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. fifi says:

  Daca e asa, e mai rau c
  a in
  starea de urg
  enta.

 2. klaus says:

  de ce restrictie de circulare noaptea? atunci citcula covidul mai agresiv? hă!

 3. Nik says:

  Când dai legi și hotărâri împotriva poruncilor lui Dumnezeu și mai ai și trompete care îți cîntă în strună ,trufia îi la ea acasă.Acești conducători vremelnici se osândesc ei și slugile lor ,pentru bani și putere.Acești criminali ,dovediți prin(închiderea spitalelor pt bolnavi cronici ,scoaterea unor medicamente esentiale din farmaci) .Complici la crimă se vor numi și cei care îi votează și duc la îndeplinire acest plan diabolic.”Astăzi pe Dumnezeu îl dau deoparte,fărădelegea o fac lege,păcatul îl fac modă,lumea se îndreaptă spre distrugere totală,dar ultimul cuvânt îl are Dumnezeu” Mă iertați!

 4. ttt says:

  Klaus Johanis sa faca Cancer si sa faca craciunul la Fundeni!

 5. Gerula says:

  Am trait vremuri si mai grele….,inainte de 89′ programul restaurantelor si birturilor pe timpul iernii era,de la ora 10 la 19 si 30 ‘ si nu am murit….da nici usor nu ne-o fost !!!! Fac un pic ”haz de necaz”…,atunci mai fentam ”sistemul” dar cu COVID nu-i de glumit…,purtati masca,spalati-va pe des pe maini…faceti tot ce tine de voi pentru a va proteja pe voi si ceilalti !!!!!!

  • Nik says:

   Sunt sigur că esti un bugetar care îi vin bani și dacă nu face nimic.Gândire societăți Românești (una mie una ție,nouă să ne fie bine) dacă gândeau și strămoși noștri așa ,nu am fi existat.Iartă-mă te rog!

   • Vanea says:

    Lu asta ii place s-a steie in scarda. Bine iai spus ca ie bujetar. Sa dee bani si ajutor la oameni sa nu fie obligati sa fure ca sa traiasca.

    • Mihai says:

     Ca să trăiască, trebuie să munceasca, nu să fure! Nu mai sta cu mȃna întinsă pentru pomană, ci du-te şi caută ceva de lucru, se găseşte întotdeauna, DACĂ VREI să munceşti. Şi mai învaţă limba romȃnă!

     • Vanea says:

      Eu intorc bani cu gramada. Saracule. Tu vorbesti bujetarule. Ca freci la menta toata ziua pe pile. Sati fie rusine ca daca nu vam intretine noi ati muri de foame.

     • Tuluz-Lotrec says:

      Vanea: bani de la jocul Monopoly poate…

    • Mihai says:

     Cum mă întreții tu, măi, papagal analfabet? Ești desprins complet de realitate, eu nu sunt bugetar, iar aici nu e vorba despre câți bani are fiecare, măi, prostea! Eu ziceam că pentru a trăi trebuie să muncești, să faci și tu ceva, iar nu să furi, că nu asta este soluția lipsei unui mod de a câștiga bani in mod legal. Ca să poți trăi, tu furi?

   • Gerula says:

    Mai da prost mai poti fi….,am muncit in viata mea cat tu nu o sa muncesti in trei vieti,cel putin… ! Vorbesti despre stramosi cand tu habar’n-ai ce a fost inainte de 89′ !

 6. Death says:

  Ce nu inteleg eu de ce nuai voie sa circuli noaptea/?Ar trebui sa fie magazzinele deschise pina la 22 23 ca sa se poata merge la cumparaturi mai rasfirati oameni,asa buluc toti odata va fi mai rau ..Intreb si eu

 7. Charlie says:

  Deci noaptea umbla covidu’….si cand te gandesti ca slugile liberale si votantii lor chiar cred mizeria asta…

 8. Cribaia says:

  Astea NU sunt MASURI! Sunt batjocură la adresa organelor legii și a cadrelor medicale,eroii din prima linie a acestui nemilos război pe viață și pe moarte cu virusul!
  Acești oameni se lupta sa oprească răspândirea virusului cu niste amenzi iar eroii în halate albe cu simple echipamente de protecție!
  Acești eroi pot cădea oricând la datorie!
  De ce nu le dați posibilitatea legală de a lupta de la egal la egal cu pandemia? Lumea nu se sperie de o simplă amendă, trebuie măsuri radicale precum corecția corporală, închisoare, detenția în lagăre de carantină sau chiar execuția!
  Oameni buni, faceți să nu lăsați molima sa se împrăștie
  Vopsirea ferestrelor in negru și stat departe de ele
  Purtarea de echipamente de protecție și în locuință
  Izolare totala de la mic la mare/ cameră cu cameră/ apartament cu apartament/ bloc cu bloc/ stradă cu stradă/ cartier cu cartier iar toate acestea sa fie păzite sa nu iasă nimeni. Nu este greu,avem un număr de telefon pentru denunțuri la dispoziție și putem împiedica orice tentativa de evadare!
  Cer guvernului să permită supraviețuitorilor internarea în unitatea secretă subterană militară de la Subcetate că sa fim feriți de virus și trenul negru cu locomotiva galbenă care adună morții și îi reanvie apoi microcipeaza 5g.
  Cer sa ceara armatei doborârea sateliților 5 g

  • Death says:

   Crapi odata nebunule

   • Cribaia says:

    Cu siguranță ești unul dintre cei care au decedat din cauza infectării cu virus iar apoi și fost reânviat in trenul negru cu locomotiva galbenă și microcipat 5G .de altfel m.am interesat iar numele sub care scrii înseamnă MOARTE. Asta vrei sa răspândești in puținii supraviețuitori rămași. Am văzut trenul negru cu locomotiva galbenă circula nestingherit prin zonă micalaca și ridicau sacii în care erau morții de virus.
    Eu nu voi muri pina in ultima clipa vreau sa avertizez populația. Stați în case! Nu ieșiți nicăieri! Incercati sa va izolați complet. Nu folosiți corpurile sanitare din locuințe, pe coloana se poate transmite virusul,stați la bloc și un singur om poate infecta pe toți. Folosiți pentru nevoile fiziologice butoiașe de plastic,din alea cu capac sau daca nu aveți capac puneți ziare,că la murături. Că dacă sunt închise etanș pot exploda de la gaze
    Nu ieșiți din case. Daca circulație prin casă purtați masca . Am trimis în memoriu domnului ministru al sănătății,armatei,la toți și le am explicat ce este de făcut.

  • f.b. says:

   Cribaia,
   De acord daca prin “executie” intelegi “pedeapsa cu executia planului de masuri”.

 9. Someru says:

  Iar o sa patesc ca si tura trecuta… Imi completez declaratia sa merg sa imi cumpar ceva alimente. Mergand asa pe strada, vad doi tipi imbracati la fel. Da fix la fel. Zic in gandul meu, astia-s gay. si ma si mananca limba sa-i intreb…. Nu va suparati, sunteti gay? si nu incep astia frate, cu actele la control, sa vedem declaratia… greu am scapat de ei…

 10. Poiuyt says:

  Ceva nu imi e clar, declaratia pe proptie raspundere trebuie doar pe timpul noptii (ex soferi sau alte joburi care trebuie deplasari pe timpul noptii) sau si ziua?

 11. Ady says:

  Inchiderea pietelor agroalimentare este un atentat (ca multe altele) impotriva producatorilor autohtoni!!! Sa-mi explice si mie javra ordinara aservita corporatiilor occidentale cocotata in fotoliul de presedinte al Romaniei cu ce sunt mai periculoase aceste piete decat un supermarket sau un mall.

  • zool says:

   Pai acuma si tu, magazinele retail baga o gramada de bani in partide…de parca nai stii

  • mboar says:

   Pentru ca in piete toti vanzatorii poarta masca “la misto”! Cel mult pe barbie. Nimeni nu se spala sau dezinfecteaza pe maini. Totul se plateste cu bani cash. Pune mana pe bani si dupa aia pe produse…

  • petre says:

   Oare de ce sunt mai periculoase pietele agro decat alte spatii comerciale foarte inghesuite,cu paleti si bacsuri de marfa care obtureaza circulatia cumparatorilor.Si asta chiar de la deschiderea magazinelor.Ceva nu este in regula,sau nu a fost bine explicat.E ca la salile de sport;dusurile sunt oprite.DE CE ???? DE CE TREBUIE FALIMENTAT PRODUCATORUL ROMAN???!!??

 12. #cugetdecinumairezist says:

  Urmare a masurilor idioate luate de la inceput si pana acum sunt +1 milion de someri si mii de altii care aveau mici afaceri poate nu mai au nici un fel de venit, cred ca toata lumea e de acord ca acei oameni sunt foarte stresati, acum cititi articole cum afecteaza stressul sistemul imunitar. Oare de unde rata asta mare de infectare si mortalitate? Sa inteleaga cine ce poate. Daca restrictiile de orice fel aveau efect atunci la cei la care nu s-au impus era mai rau acum dar paradoxal e mai bine, din pacate se pare ca doar o singura natiune din Europa se comporta “omeneste” (stim noi care) si binenteles ca toti panicatii europei cauta contraargumente ratiocinatorii

 13. Galatus says:

  Votati orice in ciuda gunoaielor liberale. Cindva liberali si pesedisti sugeau pe maciuca pedeleilor, astazi pedelei, pesedisti sint mari liberali. Continua sa visezi frumos natiune 🙋‍♂️

 14. Cornel says:

  Tot dau cu “numarul de infectati” IRELEVANT. Conteaza citi sunt bolnavi cu adevarat si nu aia cu “forme usoare” sau INVANTIA MEDICINEI “bolnavul asimptomatic”. Adica sunt bolnav si nu ma doare nimic ? Ba, voi vreti sa vedeti cind explodeaza mamaliga ?

  • conifer cu covid says:

   ….in alte părți ale Europei a cam bubuit mămăliga…..la noi nu o să fie nimic pentru că suntem un popor de slugi….a se vedea si istoria, dealtfel întotdeauna ne-am vândut ieftin libertatea!

 15. Doru Tudor says:

  Nu vor fi deschise între 21-05.

 16. coman sava says:

  Dar vă rog de mâine să deschideți doar ce se poate deschide… secțiile de votare…. dacă se poate non-stop, să avem timp să mergem să votăm PNL, măcar odată pe săptămâna, că nu-i deranjază acest lucru, pentru ei nu-i fraudă, penturu ei totul e posibil, că n-au scrupule și nimic uman în ei.

 17. Cristian says:

  Iarasi ajungem sa iesim cu pasaport in propria tara. Sa dam de stire unde mergem, de unde venim sub pretextul unei raceli. Atat de usor isi dau drepturile oameni?
  Lipsa de sens a acestor masuri e bine subliniata de chestia cu arestul la domiciliu pe timp de noapte – tocmai cand COVIDUL e in floare, ma gandesc. O fi un virus vampir, e mai activ noaptea.
  A da socoteala in propria tara, pe nici un motiv (nu esti criminal, nu esti suspect de crima etc) ca sa iesi din propria casa… nu inteleg cum nu oripileaza mai multi oameni acest lucru.

 18. Alex says:

  O intrebare pentru presa adresata DSPArad . De ce lasati in Arad cateva birturi in functiune desi ele sunt inchise total cu prelata si oamenii nu respecta deloc distantarea : aici e Botega, Coandi, Curte Veche ?

 19. aradean says:

  Clar. Pietele inchise, hipermarketurile raman deschise, nici macar numarul maxim de clienti in acelasi timp nu se limiteaza. Stau sau se plimba toti buluc printre rafturi, n-au treaba cu COVID-ul.
  Concluzia e logica: hipermarketurile cotizeaza mai bine la bugetele partidelor decat sarmanii de pietari!
  Ei saracii, n-au nici macar un sindicat, sa puna si ei banul la ban si sa trimita o gentuta la ‘nea Orban, ca mana lui binefacatoare , cu care semneaza orice hartie ce i se impinge in fatza nasului, sa se mai aplece si asupra sarmanului de producator sau mic intreprinzator.
  Atentie! In 6 decembrie si voi veti avea un singur vot, la fel ca presedintii multinationaleleor!

 20. Aradon says:

  Ne-am tot ”răsculat”, ne-am răzvrătit, am ”instigat” împotriva respectării regulilor „foarte dure” de prevenție Covid!! Și unde am ajuns??? Tot acolo! Doar că între timp avem sute de bolnavi (vorbesc de Arad) și zeci de morți în plus. Se putea și altfel, dar nu am vrut!!!! NU AM VRUT!!! Și unde am ajuns? Mă repet, TOT ACOLO: mască, distanțare, igienă…. Acum și pe stradă.. Iar unii dintre concetățenii noștrii au probleme cu locurile de muncă!! Se putea și altfel? DA, DAR NU AM VRUT!!! Nu sunt atât e naiv să cred că acum totul va merge ca pe roate, că am învățat ceva din tot ce s-a petrecut…Nu, ”deștepții”, ”virusologii”, ”descurcăreții”, ”revoltații”, etc. rămân cu noi, până nu vor ajunge ei înșiși la spital, sau nu-și pierd o rudă apropiată! Unii, dacă vor scăpa, nu se vor învăța nici în urma acestei experiențe teribile și vor da vina pe toți: pe medici, pe spitale, pe X, pe Y, …toți vor fi de vină! NUMAI EI NU!

  • Cristian says:

   Nu inteleg exact unde bati sau ce anume vrei sa spui, e putin incoerenta postarea ta.
   La sfarsitul zilei insa discutia este despre libertate vs siguranta cum a fost mereu. Preferi sa iti pui libertatea complet in mainile autoritatilor care decid pentru tine, de frica unui virus cu rata de mortalitate de 3%? Ai mai mari sanse sa fi omorat intr-un accident auto dar nu vad masinile banate.
   De asemenea adevarul este ca daca nu-i scuipi la cineva in gura sau ii stranuti pe fata, nu contaminezi pe nimeni. Fiecare om e responsabil de propria igiena; a afirma ca “daca iesi afara omori oameni” e iresponsabil si prost informat, sau pe aceeasi idee de ce nu urli acelasi lucru la orice sofer? Atata timp cat iti porti masca, nu te scobesti in nas sau nu iti sugi degetele esti in siguranta.
   Nu ti se pare nimic macar ciudat la faptul ca suntem in arest la domiciliu noaptea (cum am mai fost acum cateva luni dar nimeni nu vrea sa vorbeasca despre asta)? Ca ti-a luat complet dreptul de munca, de apel si cel mai rau, dreptul de a iesi din propria casa cand vrei si unde vrei?
   Daca te lasi dominat de frica, esti cu adevarat usor de controlat, chiar si de o “frica” atat de mica precum o gripa care are foarte mici sanse sa te omoare. Daca ti-e intr-adevar frica de ceva care are rata de 3% sa te omoare, ar trebui sa traiesti in panica continua deoarece sunt mult mai multe lucruri care te pot omori cu sanse mult mai mari, insa nu te vad ca iti dai libertatea pentru ele si nu te vad foarte consternat de ele.

   Iti propun sa te gandesti asa, daca pentru o gripa iti poate lua si farama de libertate pe care o ai, iti imaginezi ca sub orice pretext, iti pot face orice. Ai reactiona la fel daca virologii si epidemiologii ar zice ca ar fi mai bine copiii sa fie separati de parinti sa fie tratati in centre speciale cat timp zic ei?
   Ai fi de acord sa fi bagat cu forta intr-un centru de carantina, fara sa poti avea contact cu nimeni si sa nu stii cat stai acolo?
   Ai fi de acord sa decida cum te imbraci, ce si cum mananci, cu cine te vezi pe motive de “siguranta si sanatate”?
   E o minciuna, desigur, ca nimic nu e 100% sigur si nimic 100% sanatos, dar pot folosi aceste motive pentru absolut orice… si tu nu doar ca esti de acord, si lupti pentru ei.

   • #cugetdecinumairezist says:

    Ceva e 100% sigur: ca eu sunt 100% de acord cu tine 👍

   • Nik says:

    Tot respectul ,Cristi!

   • Aradon says:

    Cristian, cred că ai înțeles foarte bine ce am vrut să scriu. Dacă acest virus este atât de ”banal” ca o gripă oarecare, roagă-te la Dumnezeu să-l primești (sau poate o rudă de a ta)! Va fi o ”aventură” ”interesantă”! Eu, la rându-mi, nu ți-l doresc, pentru că am deja destui cunoscuți, care s-au dus din cauza acestui virus ”banal”. Postarea ta însă subliniază foarte bine ce am vrut, printre altele, să accentuez și eu: sunt destui oameni între noi, care în loc să se străduiască să se protejeze pe ei și pe ceilalți, relativizează boala (e ca oricare altă gripă!, nu?) și le insuflă și celorlalți acest sentiment, de a nu lua în serios prevenția. Pe unii însă îi va costa scump!

   • f.b. says:

    Cristian,
    Postarea lui Aradon e f. coerenta si de bun simt.
    Lasa-te un pic incorsetat de dragul VIETII semenilor tai!

 21. Paul says:

  George Coşbuc Decebal către popor

  “Viaţa asta-i bun pierdut
  Când n-o trăieşti cum ai fi vrut!
  Şi-acum ar vrea un neam călău
  S-arunce jug în gâtul tău:
  E rău destul că ne-am născut,
  Mai vrem şi-al doilea rău?

  Din zei de-am fi scoborâtori,
  C-o moarte tot suntem datori!
  Totuna e dac-ai murit
  Flăcău ori moş îngârbovit;
  Dar nu-i totuna leu să mori
  Ori câine-nlănţuit.”

  • #cugetdecinumairezist says:

   👍 din pacate intre timp a degenerat specia. Cam de cand e considerata o mare intelepciune zicala “capul plecat sabia nu-l taie”, protozoarele care gandesc asa nu isi dau seama ca exact capul plecat il taie sabia ca daca stai drept si cu capul sus eventual iti taie penisul (daca esti bine dotat) dar nu capul. Prea multe nevertebrate hominide cu acces la net in ziua de azi care nu vor intelege mesajul.

  • .... says:

   Chiar aș vrea să știu câți și cât dau pe ideea de libertate!?
   Cum poți săi explici unei slugi că tu vrei să fii liber, liber chiar și cu COVID?
   Cum poți să-i demonstrezi prostului că nu are niciun sens să renunți să trăiești ca să nu mori?
   Cum să-i explici boului că infectarea ta nu este vina celui la care nu-i pasă ci a ta?
   Cui îi pasă de libertate? Medicilor nu. Ei sunt maxim valorizați, supraplătiți. Politicienilor nu că ei sunt deja milionari. Politrucilor lipitori de afișe nu fiindcă ei își așteaptă jobul de impostor la stat pe bani frumoși. Anagajatului de la stat nu fiindcă el ăși primește banii chiar stând acasă. Angajatului la privat nu fiindcă el crede că va fi și mîine ca azi și azi i-au ajuns banii pentru cheltuieli, bugetarilor: profesori, polițiști, cătane, angajații la finanțe și la liota imensă de instituții inutile și proaste nu fiindcă ei nu numai că-și iau banii dar au speranța la sporuri de Coviduț. Singurii prinși pe picior greșit sunt antreprenorii și ăștia sunt cam puțini ca să conteze în logica electorală. Mai sunt câțiva revoltați de ideea de principiu – niște idealiști absolut irelevanți într-o societate divizată, înfricoșată și stimulată să urască.
   Gearge Coșbuc? Un agent sovietic, un pesedist făr respect pentru Cimitetul de Manipulare Strategică.
   Jos Coșbuc, jos Libertatea, trăiască PDL, USR și PROSTIA, FRICA și URA!

 22. Gabo says:

  Asta PNL Guvern Romania 🤣🤣😷🤑

 23. Lucian says:

  Dar mall-urile și supermarket-urile?

 24. SATTAN 666 says:

  tot se va inchide! absolut tot!
  Sattan a spus-o acun 3 luni!
  in al doile razboi Mondial nu a fost asa foamete cum va fi acum!

 25. Adrian says:

  Se încalcă flagrant dreptul la libera circulație consfințit de constituie. Sunt masuri demne de un regim dictatorial si, in plus, nu sunt necesare. In 89 nu am facut decat sa ne pierdem tara, o tara libera, frumoasa si lipsita de datorii. Acum gustam din asa zisa libertate oferita de jandarmi prin politica pumnului in gura. Oamenii sunt naivi si usor de manipulat ajungand sa accepte orice doar pentru ca li se spune de o mie de ori ca asa trebuie sa fie. Nu este natural sa ne inchidem in casa si sa purtam in permanență masca la fel cum nu ajuta cu nimic sa inchidem totul pe timp de noapte, dar sa mergem la serviciu pe timp de zi. De modelul suedez bazat pe recomandari ati auzit? Treziți-vă oameni buni și votati partidele noi chiar daca media va manipuleaza in alta directie. Citiți printre randuri, selectati din noianul de minciuna puținul adevar care va este livrat prin mass-media si actionati ca atare pana nu e prea târziu, pana mai avem o tara….

 26. Florin.O says:

  Serios? Noaptea umbla virusul? Ziua nu umbla prin localuri si pe strada. Dar prin gradinitele private, cluburi, after school, locuri de joacă aici unde se întâlnesc zeci de copii fără masca fără distanțare . Toate astea sunt facute doar din gură si pix…. dc nu verificați domnilor care da.ti reguli….. Aaaa pt ca ei sunt mai cu moț…. le pasă doar sa scoată banul si sa le fie lor bine…. sa se verifice toate gradinitele private , cluburi locuri de joacă sa se vada reguli …. stau copii în întuneric fără gălăgie mare si doar înăuntru ca sa nu audă cineva eu trec zilnic pe lângă una dintre aceste instituții si vad cum procedează. Sa se faca controale pt ca nu este corect cum procedează dc încalcă legea?

 27. România

  1 din 4 vârstinici din România sunt afectați de singurătate
  1 din 4 persoane de peste 65 de ani din mediul urban resimte un grad ridicat de singurătate şi peste 50% se simt singuri deseori. 3 din 10 vârstnici nu au cu cine socializa sau pe cine să se poată baza în situaţii de necesitate. 28% nu interacţionează cu mai mult de 4 persoane într-o lună întreagă. 1 din 4 vârstnici declară că are o stare proastă de sănătate fizică şi mentală, iar singurătatea le accentuează acestora problemele medicale. În luna decembrie, Niciodată Singur - Prietenii Vârstnicilor lansează o campanie menită să atragă atenţia asupra izolării sociale şi a singurătăţii persoanelor vârstnice.

  Ştiri sportive

  Ana-Maria Popescu și-a anunțat retragerea
  Ana-Maria Popescu își încheie după 20 de ani cariera de sportivă pentru că nu mai are motivație.

  Local

  Un arădean a fost amendat de jandarmi cu 1.000 de lei pentru injurii aduse pe o rețea de socializare
  Marți după-amiază, un echipaj de Jandarmerie s-a sesizat din oficiu după ce un bărbat a adus injurii și expresii jignitoare, printr-un comentariu, la o postare făcută de către o persoană juridică pe o rețea de socializare. Injuriile erau adresate atât autorului postării respective, cât și subiecților prezentați în text. 3

  Local

  Se deschid ofertele pentru pasajul din Micălaca
  CNAIR va deschide în data de 13 decembrie ofertele primite de la firme pentru finalizarea pasajului din Micălaca. 2

  Local

  Masa pe roți pentru bunicii comunității
  Un proiect pentru sufletul comunității, demarat de Cantina Sfântul Nicolae, pentru 170 de bunici din comunitatea arădeană.

  Local

  13 centre din județ – pregătite pentru vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani
  În municipiu, lista nu a fost încă definitivată. Vaccinarea ar putea începe la mijlocul lunii decembrie. 3

  România

  Noile măsuri restrictive aplicate în perioada sărbătorilor de iarnă persoanelor care sosesc în România
  Guvernul a transmis, marţi, măsurile stabilite de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pentru persoanele care sosesc în România în perioada sărbătorilor de iarnă.

  Mapamond

  Elveția a autorizat folosirea capsulelor SARCO pentru sinucidere asistată
  Capsulele „Sarco” induc moartea prin sufocare, fără senzația de panică. Capsulele pentru sinuciderea asistată sunt controlate de către pacient. Doar în 2020, 1300 de oameni au ales sinuciderea asistată, în Elveția. 2

  Mapamond

  Schimbare majoră în Emiratele Arabe Unite: țara își mută weekendul
  Emiratele Arabe Unite devin singurul stat din Golf care nu va mai avea un weekend de vineri până sâmbătă. UAE îşi reduc săptămâna de lucru la patru zile şi jumătate şi îşi mută weekendul care tradiţional era de vineri până sâmbătă. Schimbările vor intra în vigoare de la 1 ianuarie şi vor fi obligatorii pentru tot sectorul public. 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.