aradon.ro Web analyticsElevii vor fi testați cu teste antigen din salivă, lunea și joia, în toate școlile și grădinițele. Copiii testați pozitiv vor fi retestați de DSP cu teste PCR

Reactualizat la:

Elevii vor fi testați cu teste antigen din salivă, lunea și joia, în toate școlile și grădinițele. Copiii testați pozitiv vor fi retestați de DSP cu teste PCR

Foto: FAN
Reactualizat la:
Testarea elevilor cu teste antigenice rapide din salivă va fi făcută în prima și în a patra zi a săptămânii, adică lunea și joia, atât în școli, cât și în grădinițe. Va fi făcută în sala de clasă/grupă de către cadrul medical sau alte persoane desemnate de unitatea de învățământ, la începutul orelor, a precizat Ministerul Sănătății.
Testarea elevilor cu teste antigenice rapide din salivă va fi făcută în prima și în a patra zi a săptămânii, adică lunea și joia, atât în școli, cât și în grădinițe. Va fi făcută în sala de clasă/grupă de către cadrul medical sau alte persoane desemnate de unitatea de învățământ, la începutul orelor, a precizat Ministerul Sănătății.

Ministerul Sănătății a finalizat Instrucțiunea privind procedura de lucru privind realizarea testării rapide antigen din salivă, pentru diagnosticarea infecției cu SARS-CoV-2 a elevilor în unitățile de învățământ. Instrucțiunea are ca scop asigurarea unui cadru unitar de realizare a activității de testare a elevilor prin teste rapide antigen, din salivă, la nivelul tuturor unităților de învățământ, transmite hotnews.ro.

Personalul unităților de învățământ va fi instruit pentru colectarea testelor utilizate, considerate deșeuri medicale cu potențial infecțios. Testele vor fi aruncate în coșuri de gunoi cu capac și pedală, vor fi colectate și eliminate pe un circuit separat, conform normelor OMS 1226/2012 pentru aprobarea Normelor tehnice privind gestionarea deşeurilor rezultate din activităţi medicale şi a Metodologiei de culegere a datelor pentru baza naţională de date privind deşeurile rezultate din activităţi medicale.

Procedura de testare a elevilor se va încheia cu dezinfecția corectă a mâinilor.

În cazul elevilor cu test antigenic rapid din salivă pozitiv:

 • a) Cadrul medical/persoanele responsabile desemnate vor anunța imediat părinții/reprezentantul legal al elevului.
 • b) Elevul va fi izolat în cabinetul medical sau în spațiul special desemnat și organizat, unde va fi monitorizat de către un cadru medical sau persoanele special desemnate, conform prevederilor prevăzute la punctul VI – Protocoale, subpunctul 4 – Protocol de izolare a copiilor cu simptome specifice COVID-19 din Anexa la Ordinului comun MS/MEC/5338/2015/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2;
 • c) Cadrul medical sau, după caz, persoanele responsabile desemnate din cadrul unității de învățământ vor solicita la direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București efectuarea testării prin metoda RT-PCR a elevului.

Unitățile de învățământ din sistemul public și privat vor raporta direcțiilor de sănătate publică județene si a municipiului București, cazurile cu rezultat pozitiv la testul antigenic rapid din salivă, în vederea testării prin metoda RT-PCR.

Direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București vor asigura testarea prin RT-PCR a elevilor cu rezultat pozitiv la testul antigenic rapid din salivă.

De asemenea, direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București vor coordona din punct de vedere metodologic, în colaborare cu inspectoratele școlare județene/Inspectoratul Școlar al Municipiului București, testarea pentru diagnosticarea infecției cu SARS-CoV-2 a elevilor în unitățile de învățământ. Și vor asigura instruirea cadrelor medicale și a persoanelor desemnate din unitățile de învățământ privind modalitatea de utilizare a testelor antigen de salivă.

SURSA: HOTNEWS.RO

8 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Beniamin Würth says:

  Bataie de joc testati minim luni-miercuri-vineri a costa prea mult si nu mai au ce fura hienele poporului Roman ?

  • Aradean says:

   Conform cuvintelor tale și austriecii au hienele lor, pentru că și la ei au fost testați elevii luni și miercuri… Na, was sagst du dazu Herr Würth?

 2. Anonim says:

  Oligofreni din toate tarile,uniti-va sub steagul covid!!! Ce mortii masii sa testeze? Se cauta cu disperare covrig? Lasati ma copiii in pace,mance-va cancerul pe toti covidopatii,de n-ati apuca sarbatorile de iarna…

 3. sattan 666 says:

  le baga ceva in gura la copii! vai de capul meu!

 4. sattan 666 says:

  1tara pulii ! ce faceti? bagati sarma in nas la copii?arzava focu iadului

 5. procust says:

  Ce se intampla cu copiii (decizia apartine parintilor pentru minori) care nu vor sa fie testati?

 6. Marian says:

  Refuzați să completați foaia! Atât

 7. tombola lunii

  Local

  Erasmus - UVVG în Republica Moldova
  ARAD. În perioada 18-22 iunie 2022, Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu”, din Cahul, Republica Moldova, a fost gazda unei delegații a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, în cadrul unui program Erasmus+.

  ARADON Sport local

  Cupa Satelor a ajuns la borna 4!
  ARAD. După o pauză de trei ani, Cupa Satelor la fotbal, competiţie adresată cluburilor afiliate sau neafiliate din mediul rural, revine în actualitate, cu ediţia cu numărul 4.

  ARADON Sport local

  Argint la Junior Summer Cup
  CONSTANŢA. În formula: Adrian Boicu, Gabriel Creciun, David Gorea, Zian Rozniciuc, David Imanadii, Yonathan Stan, Mario Neamț și Hunor Cserneczky, galben-negrii de la CS Atletico Arad, grupa de vârstă 2015, au ocupat locul doi la Junior Summer Cup.

  Mapamond

  Benzinariile Mol din Ungaria introduc noi restricții privind realimentarea
  Noi restricţii au fost introduse la benzinăriile MOL din Ungaria, scrie Hungary Today.

  Mapamond

  Airbnb interzice petrecerile în spaţiile oferite pentru cazare, în întreaga lume
  Airbnb a interzis definitiv petrecerile şi evenimentele în locuinţele de pe platforma sa, după ce o măsură temporară din timpul pandemiei s-a dovedit populară printre gazde.

  Local

  Tentativa de omor, amânată pentru luna septembrie
  Tribunalul Arad a amânat pentru luna septembrie procesul în care un tânăr este judecat pentru presupusa tentativă de omor comisă în 29 decembrie 2019, asupra unui agent de pază. 4

  Local

  A ieşit fum alb la Şeitin
  După nenumărate încercări, consilierii locali din Şeitin au reuşit să adopte bugetul pentru anul în curs. 2

  Local

  Contract pentru toaletele publice din Arad
  Primăria Municipiului Arad a semnat contractul pentru construirea a patru toalete publice, pe raza orașului. 4

  ARADON Sport local

  Salbă de medalii pentru atleții arădeni la „Naționale”
  Luchianov, Coman, Both, Vidrea, Severin și Oriaku au fost pe podium la CN de seniori și U23 pentru cluburile arădene. 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.