aradon.ro Web analytics

ARADON

ARADON

  • Home
  • Ştiri
    • Ştirile judeţului Arad
    • Evenimente
    • Comentariul zilei
    • Stiri internaţionale
    • Stiri naţionale
    • Celebritati/Lifestyle
    • Download
  • Video
  • Sport
    • UTA
    • Sport local
    • Ştiri sportive
  • Party
  • Angajari
  • Aplicatii mobile
Select Page

ARADON
România
Prognoza ANM pentru următoarele 2 săptămâni: Temperaturi în creștere după 31 ianuarie

Prognoza ANM pentru următoarele 2 săptămâni: Temperaturi în creștere după 31 ianuarie

la 23 January 2023 13:46
1 Comentarii

Prognoza ANM pentru următoarele 2 săptămâni: Temperaturi în creștere după 31 ianuarie

Foto: Pixabay
23 January 2023 13:46
Temperaturile în timpul zilei vor creşte începând cu luna februarie în majoritatea regiunilor ţării. Săptămâna aceasta vor fi ploi şi lapoviţă, mai ales la munte, potrivit prognozei pe două săptămâni transmisă luni de Adminsitraţia Naţioanlă de Meteorologie (ANM).
Temperaturile în timpul zilei vor creşte începând cu luna februarie în majoritatea regiunilor ţării. Săptămâna aceasta vor fi ploi şi lapoviţă, mai ales la munte, potrivit prognozei pe două săptămâni transmisă luni de Adminsitraţia Naţioanlă de Meteorologie (ANM).

Trimite articolul

X
  • Crişana

Vremea va fi în răcire accentuată, astfel că de la valori peste cele specifice perioadei în primele zile (7…12 grade ziua şi 1…6 grade noaptea) spre finalul lunii ianuarie regimul termic va deveni apropiat de cel normal acestei perioade din an, cu maxime de 0…3 grade şi minime de -5…-2 grade, mediat regional. Ulterior, după 1 februarie, sunt estimate valori diurne de temperatură în creştere uşoară. Probabilitatea pentru precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare, va creşte după data de 28 ianuarie, astfel că în ansablu regimul pluviometric va fi deficitar în prima săptămână şi apropiat de normal în cea de-a doua. În primele zile ale intervalului de referinţă doar pe spaţii mici şi trecător vor fi precipitaţii slabe, mixte (burniţă, ploaie, lapoviţă).

  • Banat

Vremea va intra într-un proces de răcire, astfel că de la un regim termic peste cel normal în primele zile (maxime de 6…9 grade şi minime de 0…5 grade, în medie regională) se va ajunge spre finalul lunii ianuarie la valori în jurul celor normale perioadei din an, respectiv 1…3 grade ziua şi -4…-2 grade noaptea. După data de 31 ianuarie este estimată o creştere uşoară a temperaturilor, în special a celor diurne. Vor fi precipitaţii temporare în multe zile din interval, determinând un regim pluviometric uşor excendentar în sudul regiunii şi apropiat de normal în rest. La început vor fi mai ales ploi şi lapoviţă, apoi vor predomina ninsorile, cu precădere în perioada 27 ianuarie – 1 februarie.

  • Transilvania

La începutul intervalului încă se vor înregistra valori termice peste cele climatologic specifice (în medie 5…10 grade ziua şi -5…0 grade noaptea), dar din 25 ianuarie vremea va fi în răcire semnificativă, astfel că se va apropia de normalul acestei perioade din an, în special în privinţa temperaturile diurne, ce se vor situa între -2 şi 3 grade; mediat regional, minimele nopţillor vor fi de -7…-4 grade, posibil local mai scăzute după data de 29 ianuarie. Regimul pluviometric va fi deficitar în primele zile când doar izolat şi trecător vor fi precipitaţii slabe, dar din data de 28 ianuarie probabilitatea pentru ninsori va creşte.

  • Maramureş

La începutul intervalului, vremea va fi mult mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă, cu valori diurne de 5…10 grade şi nocturne de -2…3 grade, în medie. Ulterior, după data de 26 ianuarie, vremea va fi în răcire, urmând a se înregistra temperaturi mai apropiate de cele climatologic specifice, respectiv maxime de 0…4 grade şi minime de -6…-3 grade, temporar chiar mai coborâte. În prima săptămână, va fi deficit pluviometric semnificativ, însă după data de 29 ianuarie probabilitatea pentru precipitaţii temporare (predominant ninsori) va fi ridicată.

  • Moldova

Vremea va fi în răcire semnificativă, astfel că regimul termic va deveni cel normal pentru această perioadă din an, în privinţa valorilor maxime încă din data de 24 ianuarie, iar a minimelor în special după 27 ianuarie. Astfel ziua vor fi temperaturi de -1…3 grade, iar în timpul nopţilor de -6…-2 grade, în medie regională. Pentru primele zile ale lunii februarie este estimată o creştere uşoară a valorilor diurne de temperatură. La începutul intervalului de referinţă, regimul pluviometric va fi deficitar, doar pe spaţii mici urmând a se semnala precipitaţii slabe, mixte ce vor favoriza izolat depunerile de polei. După data de 28 ianuarie, temporar vor precipitaţii locale, predominant sub formă de ninsoare.

  • Dobrogea

Vremea se va răci accentuat încă din prima zi din interval, astfel că valorile temperaturii aerului, deşi cu oscilaţii de la o zi la alta, se vor situa în general în jurul celor normale. Astfel, maximele diurne vor fi în marea lor majoritate între 1 şi 4 grade, iar minimele nocturne între -4 şi 0 grade (posibil mai scăzute la finalul lunii ianuarie). Pentru primele zile ale lunii februarie este estimată o creştere uşoară a temperaturilor diurne. La începutul perioadei, pe spaţii mici vor fi precipitaţii slabe, mai ales burniţă, ce vor favoriza izolat depunerile de polei. Probabilitatea pentru precipitaţii (ploaie, lapoviţă şi ninsoare) pe arii extinse şi moderate cantitativ va fi ridicată în perioada 27-29 ianuarie.

  • Muntenia

Răcirea accentuată a vremii se va resimţi încă de la începutul intervalului şi cu precădere la valorile diurne care din data de 24 ianuarie vor deveni apropiate de cele normale pentru această perioadă din an, respectiv maxime de 1…4 grade, mediat regional; minimele nocturne vor fi de -4…-1 grade, în medie, cu valori posibil mai scăzute în perioada 30 ianuarie-1 februarie. După data de 2 februarie este estimată o creştere a temperaturilor diurne. În primele zile, regimul pluviometric va fi deficitar, doar pe spaţii mici şi trecător urmând a se semnala precipitaţii slabe, mixte ce pot favoriza izolat depunerile de polei. Probabilitatea pentru precipitaţii pe arii extinse şi moderate cantitativ (ninsori, lapoviţă şi ploaie) va fi ridicată în perioada 27-29 ianuarie.

  • Oltenia

Vremea se va răci accentuat din data de 24 ianuarie, astfel că valorile temperaturii aerului vor fi în general apropiate de cele normale. Astfel, maximele diurne se vor situa în marea lor majoritate între 1 şi 4 grade, iar minimele nocturne în medie între -3 şi -1 grad (posibil mai scăzute la finalul lunii ianuarie). Pentru primele zile ale lunii februarie este estimată o creştere uşoară a temperaturilor diurne. La începutul intervalului, local vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ploaie şi lapoviţă. Probabilitatea pentru precipitaţii mai frecvente (predominant sub formă de ninsoare) va fi ridicată în perioada 27-28 ianuarie. Astfel, în ansamblu, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal, chiar uşor excedentar în vestul regiunii.

  • La munte

Vremea va fi în răcire semnficativă, astfel că valorile de temperatură, deşi cu unele oscilaţii, vor deveni apropiate de cele specifice acestei perioade din an, cu maxime diurne de
-5…0 grade şi minime nocturne de -9…-5 grade; valori mai coborâte se vor înregistra la altitudini mari, unde vremea va fi temporar geoasă. O uşoară creştere a temperaturilor diurne este estimată după data de 2 februarie. În primele zile, pe spaţii mici şi trecător va fulgui, însă din data de 28 ianuarie va ninge temporar în toate masivele, probabilitatea pentru precipitaţii menţinându-se ridicată până spre finalul celor două săptămâni.

SURSA: MEDIAFAX

Trimite articolul

X
Taguri:
anm ,
crestere ,
ploi ,
prognoza ,
temperatura ,
temperaturi
1 Comentarii

Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  1. UTA Arad says:
    January 23, 2023 at 4:46 pm

    hai,primarul e de vina cu cloaca lui…../pt b(v)remea asta.

    Reply
  2. Cele mai citite știri

    1
    Încă un arădean fericit: a câştigat o sumă mare la Loto
    2
    Tată şi fiu din Arad, judecaţi pentru un „tun” de 3,2 milioane
    3
    Fermierul Dimitrie Muscă protestează împotriva Austriei: a închis conturile bancare și boicotează OMV
    4
    Povestea tristă a tatălui și fiului găsiți morți în pat, la Almaș
    5
    Ofertă de muncă în sistemul bugetar: 12 posturi în primele 10 zile din 2023
    6
    Cine mai pleacă și cine mai vine la UTA?
    7
    Categoriile de angajați care vor beneficia de reducerea vârstei de pensionare cu jumătate din anii lucrați, începând cu 1 ianuarie
    8
    Povestea unui polițist controversat din Chișineu-Criș
    9
    Reportaj cu ochii în lacrimi. Palatul Földes Kelemen şi-a vândut sufletul
    10
    UPDATE. Femeie de 69 de ani, din Arad, dispărută după ce a ieșit cu câinele la plimbare

    Local

    VIDEO
    4 intervenţii în 6 ore, duminică, pentru Detaşamentul de Pompieri Arad
    ARAD. Deşi a fost frig şi duminică în Arad, vremea a fost mult mai prietenoasă ca sâmbătă. Chiar dacă judeţul nostru s-a aflat încă sub atenţionare cod galben de viscol şi ninsoare, incidentele provocate de furia naturii nu au fost atât de numeroase precum în ziua precedentă.

    Local

    A găsit un portofel cu 500 de euro şi 800 de lei şi l-a returnat proprietarului
    Autoarea gestului de omenie este din localitatea Galşa. Returnarea portofelului a fost intermediată de Poliţia Comunei Şiria.

    Mapamond

    Gigantul Nestle va majora preţurile alimentelor în 2023
    Nestle va trebui să majoreze în continuare preţurile produselor sale alimentare în acest an pentru a compensa costurile de producţie mai mari pe care încă nu le-a transferat în totalitate către consumatori, a declarat directorul general Mark Schneider pentru un ziar german, conform Reuters.

    Mapamond

    Premierul Antonio Costa afirmă că Portugalia va trimite tancuri Leopard 2 în Ucraina
    Portugalia va trimite tancuri Leopard 2 în Ucraina, a declarat sâmbătă premierul Antonio Costa, fără a preciza câte tancuri vor fi trimise, relatează Reuters.

    România

    A început coborârea turiștilor blocați la Cabana Capra
    Reprezentanţii Prefecturii Argeş anunţă că duminică a început coborârea persoanelor blocate de o avalanşă la Cabana Capra.

    România

    O parte din Autostrada A10, inaugurată anul trecut, s-a surpat pe o porțiune de 20 de metri
    Prima bandă, pe sensul de mers, s-a surpat, în porțiunea cuprinsă între kilometrii 15+700 metri- 16+800, din cauza unei alunecări de teren, relatează biziday. 1

    România

    Avalanșă mare în Munții Făgăraș. Cabana Capra a fost lovită, mai mulți turiști rămânând izolați
    O avalanșă s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, în Munții Făgăraș, lângă Cabana Capra. Mai multe fotografii au fost publicate pe rețelele de socializare cu pagubele produse și mașinile avariate.

    ARADON opinii

    Albe şi negre. Ba da, Gyuszi, chiar ţii cu dinţii de scaun!
    Citind declaraţiile „la cald”, după eşecul cu Chindia, ale antrenorului Laszlo Balint - aflat la al 18-lea joc consecutiv fără victorie pe banca echipei UTA - ne-am amintit de vorbele scriitorului francez Voltaire: „Onoarea este un amestec natural de respect pentru oameni şi pentru sine”. Ceea ce nu găsim în cazul lui Gyuszi. 16

    ARADON Sport local

    Amicale pe zăpadă şi temperaturi negative
    ARAD. În ciuda temperaturilor neprietenoase şi a precipitaţiilor mixte căzute în ultimele zile, echipele de fotbal arădene s-au ţinut de program, implicându-se în jocuri cu caracter de verificare, prilej pentru tehnicienii grupărilor de Liga 3 de a-şi forma o impresie despre un prim 11 competitiv cu o lună de zile înaintea reluării jocurilor pe puncte.
    • Aradon.ro
      • Redactia
      • Politica de confidentialitate
      • Folosinta Cookie-urilor
      • Termeni si conditii de utilizare
      • Regulament postare și moderare comentarii
    • Știri
      • Știrile județului Arad
      • Știri internaționale
      • Știri naționale
      • Celebrity/Lifestyle
    • Sport
      • UT Arad
      • Sport Local
      • Știri sportive

    aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

    Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.