Se întâlnesc CFR Cluj și Hermannstadt Sibiu, pe un stadion care se anunță plin, biletele fiind vândute în totalitate chiar în ziua în care s-au scos la vânzare.
Echipa din Gruia, finalistă a Cupei României după aproape un deceniu, nu a mai ridicat trofeul de tradiție al fotbalului românesc de la o finală cu Dinamo București, dar deține un procent de eficiență ridicată: patru din cinci finale câștigate!
De cealaltă parte, Hermannstadt va bifa, odată cu calificarea în finală, al doilea astfel de meci din istoria scurtă a clubului.
În sezonul 2017-2018, fiind în Liga 2, echipa din județul Sibiu a produs mai multe surprize pe parcursul competițional din cupă și a ajuns până în ultimul act, acolo unde a pierdut în fața Universității Craiova, cu 2-0.
Până în finală, CFR Cluj a obținut următoarele rezultate în competiție: 2-2 vs Campionii FC Argeș (d), 2-1 vs Ceahlăul Piatra Neamț (d), 2-0 vs FC Rapid 1923 (d) – faza grupelor, 1-1, 5-3 la 11m vs Universitatea Craiova (a) – sferturi, 4-1 vs Farul Constanța (a) – semifinale. De partea cealaltă, Hermannstadt a înregistrat următoarele rezultate: 3-0 vs CSM Focșani (d) – turul 4, 2-1 vs Unirea Ungheni (d), 1-1 vs Farul Constanța (a), 0-0 vs Politehnica Iași (d) – faza grupelor, 1-0 vs Politehnica Iași (d) – baraj, 4-0 vs ACSM Reșița (d) – sferturi, 2-1 vs FC Rapid 1923 (a) – semifinale. CFR Cluj, finalistă din nou după 9 ani, deține un procent de eficiență ridicată în această competiție: patru din cinci finale câștigate. În timp ce Hermannstadt joacă din nou cu trofeul pe masă după 7 ani. Comisia Centrală a Arbitrilor l-a delegat pe Andrei Chivulete (București) pentru a conduce finala de la Arad. Asistenți vor fi Andrei Constantinescu (București) și Romică Bîrdeș (Pitești), al patrulea oficial Rareș Vidican (Satu Mare), în timp ce în camera VAR se vor afla Sorin Costreie (Buftea) și Iulian Dima (București).
Citește și:
Măldărășanu și Petrescu au prefațat finala Cupei României