aradon.ro Web analyticsMeszar le răspunde contestatarilor 

De Andreea Vlase

Meszar le răspunde contestatarilor 

Omul numărul 1 de la UTA a oferit un lung răspuns pe site-ul clubului, vorbind despre negocierile blocate, amenințări și planuri de viitor.  
Scris de Andreea Vlase - Omul numărul 1 de la UTA a oferit un lung răspuns pe site-ul clubului, vorbind despre negocierile blocate, amenințări și planuri de viitor.  

ARAD. Alexandru Meszar le-a răspuns contestatarilor săi printr-o lungă postare pe site-ul clubului, la fix o săptămână după comunicatul care a divizat părerile în jurul „Bătrânei Doamne”. Acesta a trecut în revistă istoria participării sale la club, a vorbit despre o campanie de discreditare sau despre vizite de intimidare. Meszar spune că grupul de investitori nu le-a prezentat negociatorilor planul lor managerial, prezentat de Suporter Club UTA. Clubul va apela la avocați pentru a gestiona astfel de asocieri în viitor.

Informare fără ură și încrâncenare despre UTA, despre negocieri și despre viitor

„Am decis să aleg această cale de comunicare ca răspuns la materialele de discreditare apărute în această perioadă în media și pe rețelele de socializare despre UTA, despre mine, despre conducere și despre angajații clubului.

La început, deoarece am fost contestat în calitatea mea de a reprezenta clubul, vreau să clarific poziția mea la UTA. Nu înainte de a observa că aceste contestații au apărut doar după terminarea negocierilor cu grupul de investitori. Până atunci eram legitim, după aceea, curios, nu mai”.

Istoric

„Sunt membru asociat al clubului UTA din 2013, coordonatorul acestui proiect care, în nouă ani, cu ajutorul arădenilor, a dus echipa din Liga a IV-a în Liga a I-a, unde ne pregătim să fim prezenți pentru al treilea an consecutiv, lucru ce nu s-a mai întâmplat din 1979, de la prima retrogradare a echipei. Iar eu cred că, în măsura în care depinde de mine, UTA va fi numai în Liga a I-a de acum încolo.

Pentru cei care inițiază și coordonează această campanie de discreditare, până ieri eram eroi. Astăzi suntem persoane non-grata. Interesantă schimbare de 180 de grade de pe o zi pe alta. Oare de ce? La prima impresie pentru că două entități private momentan nu s-au înțeles la o colaborare. Dacă însă privim dincolo de vitrină se pare că nu este vorba doar de atât. Iar acest grup deosebit de gălăgios și agresiv nu conștientizează că țintele indirecte ale atacurilor sunt echipa și arădenii care au făcut eforturi, au crezut și cred în continuare în acest proiect. Și, prin tot ceea ce face acest grup, distruge tot ce au construit și au visat arădenii în acești nouă ani.

Vin la echipă jucători și antrenori pentru imaginea creată în acești nouă ani, pentru stabilitate și seriozitate. Pentru un public frumos, civilizat și numeros. Clubul nu va lăsa ca un grup mai mic sau mai mare să distrugă imaginea creată în timp, cu multe eforturi și sacrificii. UTA a fost exemplu național în ultimii ani privind organizarea, privind prezența spectatorilor la stadion și atmosfera creată de ei. Și așa trebuie să rămână.

Ne punem întrebarea de ce se dorește acum atât de mult această schimbare forțată a conducerii, cu mijloace folosite ca pe vreme de război? Păstrând proporțiile, istoria se repetă oarecum dacă ne amintim cum a trebuit să plece creatorul acestui club. Acum conducerea cea mai longevivă din istoria clubului – și cu cele mai bune rezultate din ultimii 40 de ani – trebuie să plece că așa vor unii. Să sperăm totuși că nu mai suntem în anul 1948”.

Mesaje de amenințare

„Și cu toate acestea, am ajuns să se transmită amenințări și atacuri la persoană celor din conducere, la angajații clubului, să avem parte de vizite de intimidare a zeci de persoane cu cefe late la domiciliul meu și al angajaților, la birourile clubului, să fie atacat personalul clubului care muncește din greu multe ore suplimentare fără a ține cont de weekenduri și sărbători, pentru ca publicul arădean să fie cât mai bine servit, să nu stea la rând, să aibă acces la meciuri în siguranță, așa cum s-a întâmplat chiar și în perioada pandemiei. Să primească mesaje de amenințare persoanele care, pe rețelele de socializare, nu sunt de acord cu această campanie de distrugere a fenomenului UTA. De unde și până unde? Oare de ce? Și care este interesul? Cine e în spate? Eu, cel puțin, sunt sigur că nu grupul de investitori.

Clubul a avut și are în continuare credibilitate totală în rândul arădenilor, dovadă fiind miile de abonamente reînnoite, sutele de mii de euro oferite anual de sponsori locali care vin lângă club de bunăvoie, fără să reclame nimic, acceptă proiectul nostru așa cum e, au încredere în munca noastră, nu vor acțiuni și nu vor să conducă. Pe ei trebuie să îi respectăm în primul rând”.

Despre negocieri

„Revenind la fondul problemelor: negocierile cu investitorii au început să aibă loc datorită faptului că UTA a fost și va rămâne deschisă pentru orice asociere sau pentru schimbare totală a membrilor. În continuare ne dorim să vină în club sau să preia clubul în totalitate cei care pot asigura mai mult, atât financiar cât și profesional.

Pentru ca aceste negocieri în viitor să se desfășoare într-un mod adecvat și profesional și într-un ritm mai avansat, suntem în curs de contractare a firmei de avocatură Lanevschi & Lanevschi, care să ne reprezinte în relații cu posibili investitori, să încheie tranzacții și să comunice mass-mediei stadiul tratativelor existente.

Și pentru că nu ne trădăm partenerii, adică pe arădenii care au fost și sunt cei mai importanți piloni ai proiectului și au investit cei mai mulți bani în club, vom insista ca orice eventuală tranzacție să fie avizată de Consiliul Local și Consiliul Județean, consiliile care îi reprezintă pe arădeni.

Grupul de investitori a greșit oarecum, pentru că, indiferent ce se vechiculează acum pe Facebook sau în presă, nu ne-a prezentat și nouă, conducerii clubului UTA, planul lor managerial publicat doar după încheierea negocierilor și nici atunci de ei, ci de SCU la o conferință de presă. Din punctul nostru de vedere, acest subiect este închis, nu mai dorim să-l comentăm, lăsăm să vorbească faptele. Pentru cine are ochi să vadă, urechi să audă”.

Ușa deschisă

„În schimb, prin firma de avocatură, ușa clubului este deschisă pentru oricine dorește să vină lângă echipă. Noi rămânem să facem și vom face ce știm mai bine: fotbal.

În final rămâne să vă transmitem că ne ocupăm în modul cel mai serios de pregătirea noului sezon, atât pe plan sportiv cât și pe plan managerial. Avem creionat un buget mediu pentru Liga I, majoritatea sponsorilor au anunțat dorința colaborării cu UTA și pentru viitor, unii au majorat consistent sprijinul financiar pentru noul sezon, dar ne bucurăm că avem și sponsori noi.

Cei de bună credință, fiți convinși că, împreună cu jucători, staff și conducere, vom face tot ce depinde de noi pentru a obține rezultate cât mai bune și o clasare mai bună decât sezonul precedent.

Pentru noi UTA într-adevăr contează!

Alexandru Meszar”, este mesajul de pe site-ul clubului.

19 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Vakar Lajos says:

  Esti sluga lui Falca

 2. yyyy says:

  un jeg ordinar ….

 3. Cristian says:

  Fără Meszar UTA era maxim in L3, și decât un nou caz Marțian, mai bine așa !

 4. Utiștii says:

  Hoțul strigă hoții !
  Ai uitat Șany să scrii în CV că ai fost condamnat penal …. știi tu !
  Te victimizezi furînd de ani de zile de la grupele de copii, de la club , de la Fan shop, de la cazări, echipamente, de la abonamente și bilete.
  Unde e transparența de care ar trebui să dai dovadă?
  Crezi că dacă ataci vei scăpa de a da răspunsuri la acuzațile care ți se aduc?
  Dacă nu aveai nimic de ascuns făceai o conferință de presă în care răspundeai întrebărilor dar tu ești prea laș și ai prea multe de ascuns.
  În tot comunicatul nu ai scris despre Falcă, pe care îl invocai ca și motiv în derularea discuților.
  Sau cînd auzi numele Falcă dai în amnezie.
  Încerci cu disperare să ne păcălești dar din păcate pentru tine lumea ți-a văzut deja adevărata față, acea de ipocrit, mincinos și mîrșav.
  Nagy rabló vagy !

 5. Utiștii says:

  O întrebare pentru Meszar :
  În fiecare an organizezi vreo 4 “ Cupa Atletico” la copii pe proiecte din banii primăriei, dar o “ Cupa UTA “ de ce nu organizezi?
  Acesta nu e conflict de interese?
  Dacă tot ești așa de bun pe proiecte de ce nu faci și “ Cupa UTA” la copii?
  Îți răspund eu simplu:
  Îți este mult mai simplu să furi banii publici prin Atletico.
  Ai încasat de la primărie prin proiect la “ Cupa Atletico” de săptămîna trecută 28.000€ și nu le-ai cumpărat la copii 1 sticlă de apă.
  Lumea să te judece ce fel de om ești .

 6. anonim says:

  Unde au fost acesti potentiali investitor in toata perioada cand clubul se chinuia prin liga a doua si nu avea bani nici de …..
  scobitoare ?
  A si fi inteles daca nu erau localnici si nici nu ar fi auzit de UTA , insa fiind din oras stiau si atunci foarte bine problemele cu care se confrunta clubul , acum ca situatia la club e stabila , echipa a ajuns in prima liga si a reusit sa se mentina acolo , hop si cei cu o mare ,,, dragoste pentru echipa ,,,
  A inflorit dragostea peste noapte si a crescut ca Fat Frumos

 7. Suporter says:

  Grada asta a ajuns mare investitor, la liceul economic a fost aproape repetent! Știu ce vorbesc ! Sa nu detaliez! Lasă lumea sa își faca treaba! In afara de Simi si Juncan cate salarii au plătit ceilalți sa știe cum se fac banii! Lăsați conducerea sa își faca treaba!

 8. Tony ar says:

  Corect!! Felicitari Meszar!! Ei au dus echipa din liga 4 unde e acuma!! Succes in continuare!! Restul e cancan..

 9. Nealcosu says:

  Lucratura politica si prostie….. cat incape! 2 comunicate din partea lui Soany,……. care nu spun nimic concret! Si asta cu angajarea unei case de avocatura!? No fi nimic d’aici!

 10. Non.UE says:

  Nu va cunosc dl Meszar si este greu pentru mine de stabilit managementul dvs la UTArad.Pot doar sa va spun ca asocierea Dvs cu Falca este gaunoasa 100% .

 11. Aradeanu says:

  Și cu datoriile de 2 milioane de euro ce e ? Zici ca Falca a răspuns. U Meszar. Meszar nu vorbește corect românește ca e ungur . Oricum o vrăjeala de 2 lei a scris după o săptămâna

 12. Poseidon says:

  O să urmăresc cu detașare acest război.Și un lucru este sigur,nu o să mă enervez la meciurile UTA_-ei!

 13. A. Rădeanu says:

  Nu cred că a scris Meszar acest material nici dacă-mi arată ciorna.

 14. anotimp says:

  DAN PROCA DEMISIA DIN SCU!!!!

  ESTI UN LIPIST DE PROFESIONALISM SI UN HULIGAN DIN GALERIE!!!

 15. Ahtum says:

  Barfele nu au importanta. Esential e ca UTA, in continuare nu are nici un atacant. Pana acum ati transferat doar mijlocasi sau fundasi. Prin urmare, cred ca obiectiv realist e, la fel ca si sezonul trecut, salvarea de la retrogradare. Doar atat isi doreste si poate Arad-ul? Cred ca merita mai mult.

 16. tombola lunii

  Local

  Un bărbat din Timiș, care își ținea tatăl mort în casă, a încercat să se sinucidă când a intrat poliția peste el
  Un incident deosebit de grav s-a petrecut, vineri, în comuna timișeană Banloc. Un bărbat a încercat să se sinucidă de față cu oamenii legii, după ce a fost prins că își ținea tatăl mort în casă. A refuzat să permită accesul altor persoane, atât în curtea imobilului, cât și în casă.

  Local

  Polițiștii arădeni au discutat cu copiii instituționalizați despre alcool și droguri
  Pe parcursul acestei săptămâni, au avut loc mai multe întâlniri cu copiii din casele de tip social, ocazie cu care le-au fost prezentate riscurile la care se expun în cazul consumului de alcool și droguri.

  Local

  Cod galben de furtună, emis pentru județul Arad
  ANM a emis o avertizare cod galben pentru perioada 25-26 iunie. Sunt posibile intensificări ale vântului, vijelii și ploi torențiale.

  Local

  Ioan Tamaș a solicitat eliberarea din funcția de inspector șef al IPJ Arad
  Chiar dacă îndeplinește condițiile de pensionare, acesta a solicitat prelungirea rămânerii sale în sistem. Râmâne de văzut unde își va continua activitatea, dar mai ales cine îl va înlocui la cârma IPJ Arad. 1

  Local

  „Moise” domină topul primelor 20 de medii de la Evaluarea Națională
  9 din primii 20 de elevi din Arad, în funcție de mediile obținute la Evaluarea Națională, sunt de la Colegiul Național „Moise Nicoară”.

  ARADON Sport local

  Shereen Sutherland va juca în Grecia
  Extrema pleacă după jumătate de sezon de la FCC Baschet UAV Arad, unde nu a impresionat.

  UT Arad

  Șteau și Maxim vor să ajute cât mai mult la UTA
  Tinerii veniți de la Gaz Metan Mediaș au jucat o repriză în amicalul cu Maritsa, Șteau marcând primul gol arădean.

  Mapamond

  Focuri de armă într-un club pentru homosexuali din capitala Norvegiei. Două persoane au fost ucise şi cel puţin 14 sunt rănite
  Două persoane au fost ucise şi 14 rănite sâmbătă într-un schimb de focuri de armă într-un club de noapte şi pe străzile din apropiere din capitala Norvegiei, Oslo, a anunţat poliţia norvegiană. 3

  UT Arad

  Ilie Poenaru: „E important că am marcat 5 goluri, în rest nu sunt mulțumit”
  Antrenorul UTA-ei a vorbit despre greșeli de interpretare și poziționare și că echipa are mult de lucru din punct de vedere tactic.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.