aradon.ro Web analytics

ARADON

ARADON

  • Home
  • Ştiri
    • Ştirile judeţului Arad
    • Evenimente
    • Comentariul zilei
    • Stiri internaţionale
    • Stiri naţionale
    • Celebritati/Lifestyle
    • Download
  • Video
  • Sport
    • UTA
    • Sport local
    • Ştiri sportive
  • Party
  • Angajari
  • Aplicatii mobile
Select Page

ARADON
Advertorial
Cum să economisim până la 35% din consumul de energie iarna aceasta și să ne bucurăm de sărbători

Cum să economisim până la 35% din consumul de energie iarna aceasta și să ne bucurăm de sărbători

la 9 December 2022 12:59
1 Comentarii

Cum să economisim până la 35% din consumul de energie iarna aceasta și să ne bucurăm de sărbători

9 December 2022 12:59

Trimite articolul

X

ADVERTORIAL. Fie că locuim într-o garsonieră sau apartament la bloc, fie că stăm la casă, există multiple metode de a consuma energie în mod eficient și să ținem costurile sub control, păstrând și confortul cu care suntem obișnuiți. Cu atât mai mult în luna decembrie, când temperaturile scad și, în mod normal, consumul de energie electrică și gaz crește, și când petrecem mai mult timp în casă și gătim mai mult.

10 metode simple de a ține costurile cu energia sub control

Putem aplica o serie de metode foarte simple și la îndemână pentru fiecare, pentru a scădea imediat consumul de energie. Experții Enel și Energy Policy Group (EPG) dau următoarele sfaturi:

1. Să folosim numai decorațiuni de sărbători care au în componență becuri cu LED, deoarece acestea consumă de șase ori mai puțină energie decât cele incandescente;

2. Să stingem toate luminile decorative când nu suntem acasă sau noaptea când mergem la somn. Să deconectăm, pe timp de zi, luminițele de la bradul de Crăciun;

3. Să stingem becurile la părăsirea încăperii, chiar dacă plănuim să revenim peste câteva minute;

4. Să utilizăm capacele vaselor în timp ce gătim. Acestea conservă căldura în interiorul recipientului și ajută la reducerea timpului de gătit, precum și a consumului de energie cu 10%;

5. Când gătim și sunt mai multe persoane în locuință, să oprim sau să reducem căldura, deoarece cea generată de cuptor și de numărul mare de persoane este suficientă pentru a păstra temperatura la un nivel optim;

6. Să pornim mașina de spălat vase doar atunci când este plină;

7. Să închidem ușile și geamurile încăperilor pentru a împiedica pierderile de căldură;

8. Să nu pornim căldura înainte de a aerisi locuința. Aerisirea nu trebuie să depășească 15 minute;

9. Să folosim un termostat inteligent sau robinete termostatice pentru a încălzi numai camerele dorite, iar în restul încăperilor să menținem o temperatură minimă;

10. Să setăm mașina de spălat rufe la maximum 30ºC pentru a economisi până la 15% din consumul de energie.

Dacă punem în practică aceste recomandări în preajma sărbătorilor de iarnă, putem economisi până la 35% din consumul de energie.

Câtă energie consumă o instalație de brad?

De sărbători, trebuie să acordăm o atenție sporită diverselor instalații luminoase, cum este cea pentru brad. O instalație de brad clasică de 100 de becuri, cu un consum mediu de 0,45 wați per bec, ajunge să consume cam 7 kWh pe lună. O instalație cu specificații similare (100 becuri), dar cu becuri cu LED, va avea un consum de 0,0075 kWh. Utilizând-o aproximativ cinci ore pe zi timp de o lună, aceasta va avea un consum lunar de doar 1 kWh, spun experții Enel și EPG.

Electripedia, platforma cu sfaturi de eficiență energetică pentru toți

Mult mai multe sfaturi despre cum să consumăm energie în mod inteligent, fără să renunțăm la confort, găsim pe Electripedia, o platformă cu conținut original, generat de Enel cu partenerii.

Acolo sunt publicate numeroase informații utile despre ce putem face concret pentru a scădea risipa de energie, sunt demontate mituri, sunt prezentate scenarii de consum bazate pe calcule reale, totul pentru a răspunde nevoii de a fi eficienți energetic. Pe baza scenariilor prezentate, o gospodărie poate calcula ce tip și câți consumatori să folosească într-o perioadă anume de timp, de exemplu dacă are ca obiectiv un consum lunar de energie electrică de până la 100 kWh sau 255 kWh, pentru a putea beneficia de măsurile de plafonare a prețurilor la energie.

Izolarea locuinței, iluminatul inteligent, tipul de centrală termică pe care să îl alegem, alături de accesoriile pentru sistemele de tip smart home sunt doar câteva dintre soluțiile concrete pe care le găsim descrise în amănunt pe Electripedia și care ne ajută să consumăm energie în mod inteligent.

Cum să facem să fim facturați pentru consumul real de energie dintr-o lună?

Alături de toate măsurile de consum eficient prezentate mai sus, pentru a ține costurile cu energia sub control este necesar și să transmitem lunar indexul în perioada alocată. Evităm astfel diferențele dintre consumul efectiv realizat și cel estimat în lipsa indexurilor citite. Pentru a face acest lucru, aflăm care este perioada de transmitere a indexului chiar din factura noastră. Clienții Enel Energie și Enel Energie Muntenia găsesc această informație pe factura de piață concurențială, în pagina 3. În acest mod, se vor putea emite facturi care să reflecte consumul real al fiecărui consumator.

Este la fel de important să permitem accesul la contor reprezentanților operatorilor de distribuție, acolo unde aparatul de măsură se află în incinta locului de consum.

Cum poți contacta furnizorii Enel?

Toate activitățile operaționale ale Enel în România se desfășoară și vor continua să se desfășoare în mod normal, fără a afecta clienții finali care vor beneficia în continuare de toate serviciile și produsele cu care sunt obișnuiți.

Avem la dispoziție un întreg ecosistem digital de interacțiune, menit să ne însoțească pe tot parcursul experienței alături de companiile Enel. Astfel, putem primi factura electronică la energie electrică sau gaze naturale, imediat ce a fost emisă: în aplicația MyEnel (care poate fi activată cu ușurință fie online, pe my.enel.ro, fie prin descărcarea pe telefonul mobil din App Store, Google Play și direct pe telefoanele Huawei), pe mail sau prin SMS, sau putem opta pentru descărcarea copiei facturii de aici.

În MyEnel, putem și plăti facturile, ne putem înregistra indexul sau verifica balanța de plată, alături de alte funcționalități utile. În plus, avem acces și la un asistent virtual care oferă suport pentru mai multe tipuri de operațiuni de tip self-care ce vin în întâmpinarea celor mai frecvente solicitări: soldul la zi, confirmarea unei plăți, neprimirea facturii, activarea facturii electronice, modalitatea de obținere a unei copii a facturii, adeverința de sold zero.

Toate modalitățile de contact ale furnizorilor Enel pot fi găsite aici.

Trimite articolul

X
Taguri:
advertorial ,
consumul de energie ,
Cum să economisim ,
enel
1 Comentarii

Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  1. Eol says:
    December 10, 2022 at 12:16 pm

    Mai ușor cu pianul,de la Enel ,pe scări.

    Reply
  2. Cele mai citite știri

    1
    Încă un arădean fericit: a câştigat o sumă mare la Loto
    2
    Tată şi fiu din Arad, judecaţi pentru un „tun” de 3,2 milioane
    3
    Fermierul Dimitrie Muscă protestează împotriva Austriei: a închis conturile bancare și boicotează OMV
    4
    Povestea tristă a tatălui și fiului găsiți morți în pat, la Almaș
    5
    Ofertă de muncă în sistemul bugetar: 12 posturi în primele 10 zile din 2023
    6
    Cine mai pleacă și cine mai vine la UTA?
    7
    Categoriile de angajați care vor beneficia de reducerea vârstei de pensionare cu jumătate din anii lucrați, începând cu 1 ianuarie
    8
    Povestea unui polițist controversat din Chișineu-Criș
    9
    Reportaj cu ochii în lacrimi. Palatul Földes Kelemen şi-a vândut sufletul
    10
    UPDATE. Femeie de 69 de ani, din Arad, dispărută după ce a ieșit cu câinele la plimbare

    Local

    VIDEO
    4 intervenţii în 6 ore, duminică, pentru Detaşamentul de Pompieri Arad
    ARAD. Deşi a fost frig şi duminică în Arad, vremea a fost mult mai prietenoasă ca sâmbătă. Chiar dacă judeţul nostru s-a aflat încă sub atenţionare cod galben de viscol şi ninsoare, incidentele provocate de furia naturii nu au fost atât de numeroase precum în ziua precedentă.

    Local

    A găsit un portofel cu 500 de euro şi 800 de lei şi l-a returnat proprietarului
    Autoarea gestului de omenie este din localitatea Galşa. Returnarea portofelului a fost intermediată de Poliţia Comunei Şiria.

    Mapamond

    Gigantul Nestle va majora preţurile alimentelor în 2023
    Nestle va trebui să majoreze în continuare preţurile produselor sale alimentare în acest an pentru a compensa costurile de producţie mai mari pe care încă nu le-a transferat în totalitate către consumatori, a declarat directorul general Mark Schneider pentru un ziar german, conform Reuters.

    Mapamond

    Premierul Antonio Costa afirmă că Portugalia va trimite tancuri Leopard 2 în Ucraina
    Portugalia va trimite tancuri Leopard 2 în Ucraina, a declarat sâmbătă premierul Antonio Costa, fără a preciza câte tancuri vor fi trimise, relatează Reuters.

    România

    A început coborârea turiștilor blocați la Cabana Capra
    Reprezentanţii Prefecturii Argeş anunţă că duminică a început coborârea persoanelor blocate de o avalanşă la Cabana Capra.

    România

    O parte din Autostrada A10, inaugurată anul trecut, s-a surpat pe o porțiune de 20 de metri
    Prima bandă, pe sensul de mers, s-a surpat, în porțiunea cuprinsă între kilometrii 15+700 metri- 16+800, din cauza unei alunecări de teren, relatează biziday. 1

    România

    Avalanșă mare în Munții Făgăraș. Cabana Capra a fost lovită, mai mulți turiști rămânând izolați
    O avalanșă s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, în Munții Făgăraș, lângă Cabana Capra. Mai multe fotografii au fost publicate pe rețelele de socializare cu pagubele produse și mașinile avariate.

    ARADON opinii

    Albe şi negre. Ba da, Gyuszi, chiar ţii cu dinţii de scaun!
    Citind declaraţiile „la cald”, după eşecul cu Chindia, ale antrenorului Laszlo Balint - aflat la al 18-lea joc consecutiv fără victorie pe banca echipei UTA - ne-am amintit de vorbele scriitorului francez Voltaire: „Onoarea este un amestec natural de respect pentru oameni şi pentru sine”. Ceea ce nu găsim în cazul lui Gyuszi. 16

    ARADON Sport local

    Amicale pe zăpadă şi temperaturi negative
    ARAD. În ciuda temperaturilor neprietenoase şi a precipitaţiilor mixte căzute în ultimele zile, echipele de fotbal arădene s-au ţinut de program, implicându-se în jocuri cu caracter de verificare, prilej pentru tehnicienii grupărilor de Liga 3 de a-şi forma o impresie despre un prim 11 competitiv cu o lună de zile înaintea reluării jocurilor pe puncte.
    • Aradon.ro
      • Redactia
      • Politica de confidentialitate
      • Folosinta Cookie-urilor
      • Termeni si conditii de utilizare
      • Regulament postare și moderare comentarii
    • Știri
      • Știrile județului Arad
      • Știri internaționale
      • Știri naționale
      • Celebrity/Lifestyle
    • Sport
      • UT Arad
      • Sport Local
      • Știri sportive

    aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

    Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.