aradon.ro Web analyticsGrupul Local URBACT Arad s-a reîntrunit marți, 14 decembrie 2021

Reactualizat la:

Grupul Local URBACT Arad s-a reîntrunit marți, 14 decembrie 2021

Reactualizat la:
Spațiile pietonale și sistemul de parcare s-au aflat în centrul unei dezbateri organizate online de Primăria Municipiului Arad, marți, 14 decembrie 2021, având drept scop identificarea posibilelor soluții de pietonalizare în zona centrală, precum și a unor măsuri de îmbunătățire a gestiunii parcării la nivel local.
Spațiile pietonale și sistemul de parcare s-au aflat în centrul unei dezbateri organizate online de Primăria Municipiului Arad, marți, 14 decembrie 2021, având drept scop identificarea posibilelor soluții de pietonalizare în zona centrală, precum și a unor măsuri de îmbunătățire a gestiunii parcării la nivel local.

Evenimentul s-a bucurat de participarea activă a membrilor Grupului Local URBACT Arad, constituit în cadrul proiectului Space4People, la care Municipiul Arad participă alături de alte 9 orașe europene.

Invitată la eveniment, doamna Irina Rotaru, reprezentantă a orașului partener Saint-Germain-en-Laye, a prezentat ca exemplu de bună practică experiența orașului francez în extinderea spațiilor pietonale din zona centrală. Intervențiile au fost realizate în mai multe etape, fiind urmărit un proces de colaborare cu comunitatea locală.

Echipa de consultanți care a moderat evenimentul, a prezentat demersurile realizate atât la nivel local, cât și la nivelul Rețelei Space4People și a pus în dezbatere cele două teme-cheie abordate de Municipiul Arad în cadrul proiectului: spațiile pietonale și parcările.

Participanții au dezbătut diverse opțiuni de implementare a unei acțiuni-pilot în centrul Aradului, pornind de la analiza uneia dintre acestea, și anume prelungirea zonei pietonale existente pe strada 1 Decembrie 1918 cu segmentul cuprins între bulevardele Decebal și General Dragalina. Au fost puse în discuție posibile intervenții pe acest segment, cum ar fi realizarea unei lucrări de artă stradală pe asfalt și amenajarea unei treceri de pietoni denivelate, care să facă legătura cu Parcul Copiilor. Aceste tipuri de intervenții au prezentat interes pentru participanți, dar aceștia au subliniat și inconveniențele, în special în ceea ce privește traficul rutier în zonă. În acest context, în perioada următoare, vor fi analizate și alte variante de străzi pentru implementarea acțiunii-pilot de pietonalizare.

În privința parcărilor, au fost discutate posibile măsuri de optimizare și eficientizare a utilizării noilor parcări tip Fast-Park realizate în cartiere. Membrii Grupului Local URBACT Arad au subliniat importanța acțiunilor de control și sancționare a parcării neregulamentare, corelate cu cele orientate către creșterea atractivității parcărilor etajate, precum tarifarea diferențiată, posibilitatea de rezervare integrală a locului de parcare sau acțiuni de informare privind avantajele, în rândul rezidenților.

În cardul următoarelor întâlniri de lucru ale Grupului Local URBACT Arad se va decide și planifica acțiunea-pilot și se va contura Planul Integrat de Acțiune al Municipiului Arad.

Proiectul Space4People este co-finanțat de Uniunea Europeană din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, prin intermediul Programului Operațional URBACT III, în perioada septembrie 2019 – august 2022.

Rețeaua URBACT de Planificare a Acțiunii Space4People este cadrul de colaborare dintre orașele participante la proiectul Space4People: Bielefeld (Germania) – lider, Arad (România), Nazaré (Portugalia), Valga (Estonia), Serres (Grecia), Panevėžys (Lituania), Guía de Isora, (Spania), Turku (Finlanda), Saint-Germain-en-Laye (Franța) și Badalona (Spania).

Grupul Local URBACT Arad, principalul motor al procesului de planificare a unor măsuri locale pentru îmbunătățirea spațiului public, a fost constituit la începutul anului 2020 și este alcătuit din 29 de reprezentanți ai administrației locale și societăților din subordinea Consiliului Local (Recons, CTP Arad, și ai altor instituții și organizații active în planificarea și implementarea proiectelor în domeniul mobilității urbane durabile: Inspectoratului Județean de Poliție Arad – Serviciul Rutier), ADR Vest, Agenția pentru Protecția Mediului Arad, Asociația PRO URBE, Asociației Handicapaților Neuromotor din România, asociațiile „Temerarii” și „Experiența Multisport”, Comitetul de părinți al Colegiului Național „Elena Ghiba Birta”, Comitetul de părinți al Colegiului Economic Arad, Cabinete medicale școlare.

Mai multe informații despre proiect pot fi accesate la: https://urbact.eu/space4people și pe pagina Primăriei Municipiului Arad http://www.primariaarad.ro/info.php?page=/infoeuropa/Proiectul_Space4People.html

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială

a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

 

0 Comentarii

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  Interviu aradon.ro cu Inspector principal de poliție Livia Pescar: „Munca de teren oferă mai multe satisfacții”
  Pe Livia Pescar o știți din presa locală. Cu siguranță, i-ați văzut numele în ziar sau pe site-urile de știri arădene sau la tv. Ea este cea care oferă declarații presei atunci când în Arad au loc evenimente care ajung să fie anchetate de Poliție. Este purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Arad din anul 2021. Recent, inspectorul principal de poliție Livia Pescar s-a întors dintr-o misiune internațională ce a avut loc la Sevilla, Spania, organizată de Biroul Atașatului de Afaceri Interne la Madrid.

  Local

  Curtea, grădinile și parcurile mănăstirii Feredeu, acoperite de o viitură puternică
  Curtea, grădinile și parcurile cunoscutei mănăstiri Feredeu din județul Arad au fost acoperite de o puternică viitură, marți spre seară, venită de pe dealurile din jurul lăcașului de cult.

  Oameni

  Amber Heard este acuzată că a falsificat pozele cu rănile provocate de Johnny Depp
  Avocatul lui Johnny Depp a acuzat-o pe Amber Heard că a falsificat imaginile cu rănile provocate de fostul ei soţ.

  România

  Meditațiile cu profesorii de la clasă vor fi interzise. Sancțiuni prin lege pentru cadrele didactice
  Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat marți că profesorilor le va fi interzis prin lege să mai facă meditații cu elevii din clasele la care predau. Regula ar putea fi aplicată din anul școlar 2022-2023. Vor exista sancțiuni pentru cadrele didactice care nu o respectă. 2

  Local

  Vrea să afle of-urile locuitorilor din „6 Vânători”
  Viceprimarul municipiului Arad, Ilie Cheşa, ţine să se informeze direct de la cetăţeni în legătură cu problemele din cartier. 

  Local

  „Sanitarii pricepuţi” de la „Moise” vor reprezenta Aradul la faza naţională

  Local

  Expoziţie documentară: Bicentenarul teologiei arădene

  Local

  „Prietenii pompierilor”, calificaţi la faza naţională

  Local

  Un bărbat din Barațca a murit după ce s-a răsturnat cu tractorul
  Tragedia a avut loc marți, 17 mai, în satul Cuveșdia, comuna Șiștarovăț. Victima efectua lucrări agricole cu tractorul când a avut loc incidentul. 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.