aradon.ro Web analyticsARADON Albe şi negre. Un dor şi un gol imens

De Daniel Scridon

ARADON Albe şi negre. Un dor şi un gol imens

Reactualizat la:
A trecut un an. Parcă ieri a fost, De când omul, prietenul, înţeleptul şi preşedintele AJF Arad, Adrian Lucaci, a plecat la Ceruri! S-a dus să „construiască” o altfel de lume a fotbalului şi să continue ceea ce a început aici, pe pâmânt, unde ne-a lăsat moştenire o Asociaţie Judeţeană de Fotbal model, ce impune respect la nivel naţional.
Scris de Daniel Scridon - A trecut un an. Parcă ieri a fost, De când omul, prietenul, înţeleptul şi preşedintele AJF Arad, Adrian Lucaci, a plecat la Ceruri! S-a dus să „construiască” o altfel de lume a fotbalului şi să continue ceea ce a început aici, pe pâmânt, unde ne-a lăsat moştenire o Asociaţie Judeţeană de Fotbal model, ce impune respect la nivel naţional.

Mereu cu zâmbetul pe buze, având câte o pildă sau un citat biblic pregătit, Adi a reuşit un miracol: salvarea fotbalului judeţean de la iminentul faliment. Din convingere şi dragoste faţă de sportul rege. Mânat de ideea că dacă nu-ţi convine ceva, poţi schimba acel lucru, iar dacă se dovedeşte că nu-l poţi schimba, poţi schimba modul în care te gândeşti la lucrul respectiv. A fost „pionierul” multor acţiuni fotbalistice, precum şi cel care a dat „tonul” manifestărilor dedicate celor „120 de ani de fotbal în România”, un proiect de suflet, care a scos în evidenţă rolul Aradului în dezvoltarea sportului rege în spaţiul danubiano-pontic.

Multe am învăţat alături de el… şi-mi vine în minte un citat motivaţional pe care îl folosea des: „Găndeşte măreţ şi nu-i asculta pe cei care îţi spun că e imposibil. Viaţa e prea scurtă ca să gândeşti puţin”. Pentru Adi, „firul” vieţii a fost prea scurt. A „ars” prea repede şi a plecat printre Îngeri, lăsând un gol imens în familia fotbalului judeţean şi nu doar. Pentru a-l descrie pe profesionistul Lucaci, aş avea nevoie de cuvinte, metafore şi expresii care, parcă, nu s-au inventat încă. Toate mi se par searbăde, fără sens, extrem de mici, în comparaţie cu OMUL care a fost Adrian Lucaci. Cel care a lăsat un gol imens, ce nimeni, niciodată, nu-l va putea umple.

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Flavius Moisa says:

  Intr-adevar un mare OM,Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!!!

 2. Local

  Trafic oprit pe DN7, între Săvârșin și Birchiș în urma unui accident în care au fost implicate două camioane
  Circulația este deviată pe DJ 707 A. Accidentul rutier nu s-a soldat cu victime. 

  Local

  Dezastru la concursul pentru controlori la Nădlac
  Doar 5 din 31 de candidaţi au reuşit să treacă de proba scrisă pentru postul de controlor de trafic la Nădlac II.

  Local

  Se deschide, cu întârziere, ştrandul din Curtici
  CURTICI. Bugetul votat târziu, dar şi unele lucrări care au trebuit realizate pentru obţinerea autorizaţiilor necesare au făcut ca ştrandul de la Curtici să nu se deschidă în luna mai, cum se întâmpla de obicei, ci, în cel mai fericit caz, în a doua parte a lunii iunie.

  Oameni

  Indianul cu cea mai numeroasă familie din lume a decedat. Bărbatul a lăsat în urmă 38 de soţii, 89 de copii şi 36 de nepoţi
  Ziona Chana, indianul cu 38 de soţii, 89 de copii şi 36 de nepoţi, a murit duminică. Bărbatul ar ar fi suferit de diabet şi hipertensiune. 1

  Local

  „Opal”, centru de zi pentru adulţi cu dizabilităţi
  O investiţie de 680.842,54 de lei, inaugurată luni de DGASPC Arad, pe strada Mierlei din cartierul Grădişte.

  Local

  Membri noi în Comisia de ordine publică
  1

  Local

  A venit a doua tranșă de bani pentru plata personalului din centrele de vaccinare
  Suma de două milioane de lei acoperă, la zi, cheltuielile cu personalul și facturile aferente activității în centre. 1

  Local

  USR continuă cu Sergiu Vlad la Municipiu
  Conferința municipală de alegeri a USR Municipiul Arad s-a desfășurat sâmbătă, iar Sergiu Vlad continuă în fruntea organizației. 1

  Local

  PUZ respins în şedinţa CLM
  Documentaţia viza amenajarea unui ansamblu de locuinţe colective pe strada Cetăţii. 4

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.