aradon.ro Web analytics
ARADON Opinii. “Frăţia bombei” la Arad

De Alin Gherasim

ARADON Opinii. “Frăţia bombei” la Arad

La Arad a explodat o bombă care a omorât un om. Prea multe detalii despre crimă nu se cunosc, despre piste ale anchetatorilor sau suspecţi nu se poate vorbi. Totuşi, se poate vorbi despre cum s-a ajuns în această situaţie, despre cum Aradul a ajuns să devină subiect de ştiri pe o speţă atât de gravă.
Scris de Alin Gherasim - La Arad a explodat o bombă care a omorât un om. Prea multe detalii despre crimă nu se cunosc, despre piste ale anchetatorilor sau suspecţi nu se poate vorbi. Totuşi, se poate vorbi despre cum s-a ajuns în această situaţie, despre cum Aradul a ajuns să devină subiect de ştiri pe o speţă atât de gravă.

Aradul este condus de o „frăţie a bombei” pe toate palierele, de personaje care au decis să creeze o legătură strânsă între politicieni, poliţişti, procurori şi infractori. Uneori, unele dintre personaje se situează în mai multe dintre categoriile de mai sus. „Frăţia bombei” nu şi-a propus, neapărat, ca în Arad să se ajungă la execuţii în stil mafiot. Dar membrii „frăţiei” au conclucrat la diferite infracţiuni de crimă organizată şi, mai important, se pare că toţi au beneficiat de banii negri proveniţi din ţigări de contrabandă, droguri sau prostituţie. Cum a fost creată această legătură? Foarte simplu. Politicienii şi-au dorit mereu o conducere a Poliţiei subjugată, şi-au dorit oameni în uniformă cu un caracter îndoielnic, ce răspund ordinelor trimise direct de politicieni. Din păcate, se pare că în Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad avem mulţi, prea mulţi astfel de poliţişti. Conducerea IPJ din ultimii ani a fost veşnic în strânsă legătură cu politicul, ajungând în funcţiile de şefie tocmai datorită politicului. Acelaşi politic, se spune, „îşi bagă coada” şi pe la numirile procurorilor şefi ai Parchetelor din Arad, dar şi ale procurorilor şefi de secţie. Mai mult, dacă ne luăm după zvonuri, inclusiv DNA şi DIICOT ar fi pline de procurori avansaţi la ordin politic. Problema apare când anchetatorii, că or fi din Poliţie că or fi din Parchete, ajung să fie „fraţi” cu interlopii. Iar istoria IPJ-ului din Arad ne dovedeşte că mult prea multe persoane care s-au perindat pe la conducerea Poliţiei au avut relaţii strânse cu personajele dubioase ale oraşului nostru, cu oamenii plini de bani rezultaţi din ţigări, droguri sau alte infracţiuni. Şi, pe aceeaşi linie, se pare că avem şi procurori aflaţi în aceeaşi oală. „Cumpăr Poliţia şi DIICOT-ul din Arad cu 800.000 de euro pe an”, se lăuda unul dintre interlopii care „înfloresc” sub blânda oblăduire a anchetatorilor din Arad. Acelaşi interlop ar fi fost surprins la o întâlnire cu unul dintre candidaţii la Primăria Arad la alegerile de anul trecut, un politician arădean de prim rang, în timp ce îi oferea „100.000-200.000 de euro, cât vrei tu, dar îmi promiţi că ajungi primar”, banii urmând să fie folosiţi în campania electorală. Până la urmă, politicianul a candidat, nu a ajuns primar, dar nu ştim dacă a luat sau nu banii de la interlop. Un lucru e clar: politicienii sunt cumpăraţi de interlopi, iar, la rândul lor, aceiaşi politicieni trebuie să se asigure de faptul că organele de anchetă vor avea şefi umili, care să asculte ordinele primite din zona politicului. Iar aceste ordine spun, clar, că respectivii interlopi sunt protejaţi.

De mult prea mulţi ani, această „frăţie” funcţionează şi „înfloreşte” în Arad. De mult prea mulţi ani, trio-ul politicieni-organe de anchetă-interlopi se află într-o relaţie strânsă. Iar acest lucru le-a dat curaj celor din urmă, care nu mai au nicio frică, nu se mai sperie de nimeni. Rezultatul? Un asasinat cu bombă, o premieră tristă în România, cu care se poate „mândri” Aradul. Până când trio-ul toxic nu va fi „spart”, până când legăturile dintre cei prinşi în această „frăţie” nu vor fi tăiate, interlopii vor continua să „înflorească” în Arad. Iar acest prim atentat cu bombă ar putea fi doar începutul.

Aradul este condus de o „frăţie a bombei” pe toate palierele

40 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Galatus says:

  In curind va urma atacul cu drone, interlopi spulberați urmasi lor executat fără mila. În Arad , Craiova și Timiș de 10ani se tot repeta😜Ucide pentru a trăii în pace și nimeni nu pricepe cum stau treburile. Sa nu uitați stimați aradeni😅agenți de la circulație se vind pentru 50lei, cercul de cotizanți sa extins Checheci, Rasfartai, Tarafului sint doar citeva plaje pe litoralul imens al coruptiei aradene.

 2. Politist says:

  Aline, ai perfecta dreptate. Ai pus degetul exact acolo unde este ,,buba”. In Arad, politicul si-a intins tentaculele in toate domeniile vietii sociale si, indeosebi, in inspectoratul de poliție. Si asta se-ntampla imediat dupa demilitarizarea poliției, din anul 2001. Dar a atins cote maxime in perioada guvernarii ,,portocalii”. Si de atunci aceste cote s-au mentinut, indiferent cine a venit la putere și indiferent de culoarea politica. Asta este problema pe care voi, tinerii de azi, trebuie s-o rezolvați. Sincer, eu n-am nicio idee cum ați putea-o face!.

  • Pitagora de sub intim says:

   As avea o idee fantasmagorica, gen Vlad Tepes, gen haiducii de mai demult..si anume: vreo 50 de insi, cand il vedem pe Iovanut il luam si ii taiem gatul, pe Mladin la fel..si asa va iti va fi frica sa te mai numesti interlop…stiu ca suna oribil, dar un rau mic pentru un bine cu muuuult mai mare

 3. Mai lasati aburelile says:

  Vad ca mereu “uitati” sa ii amintiti pe fratii cei mari din Fratia lu’ peste: securistii, judecatorii si procurorii. Acolo e cheia, ei sunt marii protectori ai lumii interlope. Din cauza abuzurilor comise se infractorii in robe puteti si voi sa luati la misto organele de ancheta: “nu stiu ce smecher a dat lectii DIICOT”, “completul a retrimis dosarul …” etc. Chiar si in presa centrala viata si “victoriile” derbedeilor si bulibaselor au devenit subiect de foileton.
  Smecherul ala nu a dat lectii nimanui, ci mita cui trebuie, ca sa isi poata bate joc de cei care l-au anchetat… si de intreaga societate, pana la urma.

  • Gigi pt ”mai lăsati aburerile...” says:

   dă si tu ceva exemple din astia despre care vorbesti, că asa e vorbărie goală !

 4. Indemn says:

  Daca imprejurarile aratate in articol sunt reale,ma refer la cumpararile de posturi, de procurori,de judecatori,si autorul articolului tace si nu face nici un denunt concret,sprijinit de probe,el devine un complice al cumapratorilor,complice poate chiar platiti sa abureasca…

  • anonim says:

   Ce denuntul lui peste prajit vrei sa faca Gherasim ? cui si ce anume sa denunte ??? tu ai vaga impresie ca institutiile statului nu cunosc situatia ? tu ai vaga impresie ca incepand cupolitia , DIICOT ;DNA , parchet sunt straine de toate aspectele infractionalitatii din Arad ? pai ti a spus negru pe alb in articol cum sta treaba , infractorii mana in mana cu politicul si celelalte structuri ale statului se acopera unul pe altul si isi fac jocul cum vor ei , …atunci te intreb ! cui vrei sa faca denunt ziaristul ? un stup de albine nu il poti distruge ca reusesti tu sa omori doua trei albine … interlopii din arad au legaturi prea incrucisate ca sa i poti dobora cu un simplu denunt , pana nu intervin structurile centrale din ministere cu o hotarare ferma de a distruge clanurile de interlopi din arad , nimic nu se va schimba , probabil ca pentru o perioada metodele de abordare ale interlopilor vor fii mai blande ca sa dea impresia ca sa stopat cat de cat fenomenul , ca dupa aia sa revina la aceleasi metode si poate chiar mai agresive , sa creat un precedent de care multi vor tine cont , daca adevaratii vinovati din spatele acestui asasinat nu vor fii inchisi si pedepsiti exemplar , absolut nimic nu se va schimba

   • real says:

    Anchetele si cercetarile se fac pe probe,nu pe vorbe goale si bla-bla…Cit despre restul consideratiilor apicole,partial de acord.

    • anonim says:

     Mda ! anchetele se fac in baza probelor , insa cand nu exista nici un interes de a aduna probe la dosar , ce cercetari astepti ? exista dosare care stau trase pe linie moarta , de ani si ani de zile , asteptand ca fapta sa intre in uitare sau prescriptie

  • UnuAltul123 says:

   Les e interlopul
   Fifor e politicianul

 5. Cegete says:

  Intrebarea e: Cine sa sparga acest trio toxic si cine sa taie aceste legaturi de fratie?? Pentru asta e nevoie de o veritabila restructurare sociala si politica pe toate palierele,iar asta ar implica o schimbare de regim, de paradigma! Acum, ,administratia ,dar si societatea sunt IMBACSITE de acest flagel, acest vierme al necinstei ,al jecmanelii, al lacomiei ,al infractiunii… Pot da o gramada de exemple ,unde atat la nivel administrativ,politic,dar si societar, noroiul necinstei colcaie din plin…De la Politic ,pare ca pleaca,dar pe Politic tot societatea ,in majoritatea ei, ii alege…asa ca SOCIETATEA are o mare problema…

  • Patrocle says:

   Când spui ”dar pe Politic tot societatea ,in majoritatea ei, ii alege…asa ca SOCIETATEA are o mare problema…” eu cred că greșești fiindcă în realitate societatea nu-i alege pe aleșii noștri.
   Ei se aleg între ei cine să candideze și apoi societatea este nevoită să aleagă dintre candidații puși de șefii de partide pe listele astea infecte de partid. Nu oricine poate candida. Candidează doar cei care sunt pe placul șefului de partid, adică lingăii lui, obedienți, dependenți de el, disciplinați, reduși, ahtiați de funcții, niște ratați conștienți că fără șeful de partid ar trebui să se cam întoarcă pe sate, de unde au venit, care fără șeful de partid ar trebui să lucreze undeva (unde, că nu-s buni de nimic, poate prin multinaționale pe salariul minim?).
   Oricum societatea poate alege doar dintre jegurile de mai sus așa că afirmația că clasa politică este rezultatul alegerii societății este greșită.

 6. Someru says:

  Ati uitat sa mentionati si anaf ul in schema. Orice terchea-berchea cu bani poate face praf o firma in arad, doar pentru ca vor muschii lui. Nu conteaza ca firma este corecta sau nu, nu conteaza ca angajatii raman pe drumuri, nu conteaza nimic. Totul se rezuma la bani. Poate sapati păutin, apogeul a fost pe vremea lui Blejnar. Sa vedeti ce santaje s-au facut pe la firme. Dupa aia cu Ponta si a tot continuat…

 7. Gale Florian says:

  Corect!

 8. Stefan says:

  De patronul de la Hexi Pharma s-a ocupat Parchetul General si concluzia a fost ca el era singurul care falsifica dezinfectantii si apoi ii vindea la SRI, Armata, Spitale.Aceeasi politica!

 9. Tony ar says:

  Foarte bun articolul!!! Si foarte adevărat!!

 10. NCIS paza de coasta Hodisel says:

  Aha, candidatul cu spaga, e ala care sa ,,retras” …

 11. Virusache says:

  Nu se va intampla nimic rau acestei fratii, pentru ca membrii ei sunt condamnati sa traiasca impreuna in aceasta mare fratie cumetrie numita romania. Eu cred ca cei nepatati sunt prea putini incat sa poata face diferenta, oricat de bine intentionati ar fi. iNCA DIN URMA CU 20 DE ANI spuneau mafia sau parazitii:
  SPAGA ESTE CEA CARE TE SCOATE DIN CACAT,
  UN POLITIST UN PROCUROR UN SENATOR SI AI SCAPAT:

 12. Fan Muschi says:

  Nimic nou… Se cunosc treburile astea… Foarte multi polițiști, jjudecatori, procurori, oameni politici sunt corupți, dar pana sa se ajungă sa se afișeze prin restaurante, baruri cu interlopi este cale lunga…. FIFOR & dan leș cu a lui DEY….. Au călcat în picioare un tânăr în plin centrul Aradului și ….. nimic….. De toată jena….

 13. Vanzatoarea de tigari says:

  Aradon merita tot respectul pentru ca scoate la lumina mizeriile societatii

  uitati aici cum se vinde tigari peste drum de masinile de politie

  https://youtu.be/v2BSw5nFE5k, este o tanti din fata de la penny vlaicu
  are o masina de lux

  • "Aventuri pe bicicleta" says:

   Mai da mai terminați cu țigările astea sunteți chiar redusi puțin. Ganditi-va că până în 89 in fiecare balastiera exista o pâslă care capta metalele grele. 20tone de metale grele se adunau din nisis din toată țara, anual. Eu zic să puneți paslele înapoi și gata! Lăsați gargara cu țigările. Ce va dau banii afară din țară, nici drumuri nu avem. Voi țigări, țigări! Pe lângă că sunt altele mult mai grave, voi mangla cu țigările. Gherasime fra’ ai dat-o bine, bag-o și pe aia cu securitatea. Apropo cred că am uitat sa va salut, Salut surilor.

   • tigarile says:

    Statul a pierdut anul trecut peste 2 miliarde de lei cu tigarile, din banii astia se puteau face drumuri sute de km de drumuri, ca tot ai adus vorba, e trist cand te vezi unele comentarii si te gandesti ca nu sunt o minoritate, mai au si drept de vot

 14. Român says:

  Dacă votați PSD și PNL în continuare așa pățiți. Altă dată orientați va spre partidele noi, fără legături cu securiști vechi și noi. Pot fi ele minuscule, dar numai așa dăm o palmă securiștilor și corupților

 15. Mocofan-club says:

  Primul pas pe care l-aș propune eu, ca simplu cetățean, ar fi un plebiscit privind reintroducerea pedepsei cu moartea!

 16. Amadeus says:

  Sa nu uitam de primul atentat cu bomba efectuat de fratii Pop in Timisoara..Si in care unul a murit…Aceasta se intimpla in 1998…

  • Charlie says:

   Crezi ca mucosii astia trotinetari stiu de astea? Astia merg sa se testeze daca le curge un mucusor,ce sa stie ei de vremurile cand Sava misca pe aici tone de prafuri…

 17. Aradean says:

  Un jurnalist veritabil (Boța de la Timișoara) dădea și câteva nume. Voi câteodată parcă ciuguliți din mâna politicienilor, transpare prin articolele scrise.

 18. MLADIN says:

  MLADIN CAND ESTE ANCHETAT SI ARESTAT PENTRU TRAFICUL DE TIGARI?

 19. Kukubau says:

  Cum a ajuns politia la fata locului în 8 minute de la aprox 500 metri de incident iar pompierii în 6 minute de la 3 km??(conform declarației oamenilor)….. Și apropo explozia s-a auzit pana centru la câțiva kilometri…. cum nu s-a auzit la secția Vlaicu nimic fiind asa aproape de incident?!?

 20. șebiș says:

  Bun articolul, dar îi lipsește ceva: indicarea cauzelor pentru ca cititorului să i se indice și o cale de urmat.
  Practic jurnalistul relevă evidența prin acuzarea clasei politice de influențare a instituțiilor care devin astfel nefuncționale fără să mai treacă la pasul următor: identificarea cauzelor și efectelor pe care le are generează această cârdășie.

 21. Local

  Dezbatere publică pentru „blocurile dintre case”
  Direct vizat este PUZ-ul privind construirea a 30 de blocuri în Micălaca, în zona străzilor Podgoriei-Păstorului.

  Mapamond

  Un student din Indonezia s-a îmbogățit din greşeală, vânzând selfie-uri pentru NFT
  Sultan Gustaf al Ghozali are 22 de ani şi studiază Informatică la un colegiu din Indonesia. Timp de cinci ani, s-a fotografiat în faţa computer-ului, zilnic. 2

  Local

  Vin ajutoarele de stat pentru HoReCa
  Sergiu Bîlcea, deputat PNL, spune că ajutorul acordat este corect și binevenit, pentru a sprijini economia și locurile de muncă. 4

  România

  Covid național: Din 14.000 de cazuri noi, 1400 sunt ale unor pacienți reinfectați
  Numărul internărilor în spitalele din țară a crescut cu 410, iar pe secțiile ATI sunt cu 17 bolnavi mai mult decât în ziua precedentă.

  Local

  Covid Arad: 408 cazuri noi și un deces. Peste 1400 de cazuri active, în municipiu!
  36 la sută dintre testele procesate în ultimele 24 de ore la laboratoarele din Arad sunt pozitive. 2

  Oameni

  A murit Corneliu „Bibi” Ionescu, fondatorul trupei Sfinx
  Veste tristă pentru lumea muzicii româneşti.

  România

  Recensământ 2022: Zi liberă pentru salariații care se autorecenzează
  Anul acesta se va realiza recensământul populației din România online. Cei care vor completa singuri chestionarul pot beneficia de o zi liberă, informează zf.ro. 3

  Local

  Spectacole anulate la Teatrul Clasic “Ioan Slavici”
  Unul dintre spectacole ar fi urmat să se joace în această seară, de la ora 18:00. 1

  România

  Creşterea salariilor, o mare minciună!
  22% din salariul minim al unui român se duce pe „coşul de cumpărături”. 6

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.