aradon.ro Web analyticsSFATURILE LUI RELI În Florar, căutați biletul ideal pentru sănătate

De Aurelia Gabor

SFATURILE LUI RELI În Florar, căutați biletul ideal pentru sănătate

Scris de Aurelia Gabor

Luna mai este cea care ne aduce minunea florilor, explozie de culoare la porţile deschise de natură, beţie de miresme care te obligă să taci, să simţi, să priveşti, să te bucuri de miracolul vieţii. Nu poţi trece indiferent când se revarsă atâtea minuni în jurul tău. Să le preţuim câtă vreme le avem în preajmă, înainte de a fi prea târziu, timpul şi anotimpul le trece şi pe ele. Este o adevărată descătuşare de forţă şi frumuseţe care nu se poate compara cu nicio altă perioadă din an. O bucurie ce se revarsă în florile de salcâm prinse de ramuri ca nişte delicate lampioane albe, verdele ierbii care te îmbie să simţi sub tălpi moliciunea şi răcoarea ei, explozia petalelor de trandafiri sălbatici, zborul păsărilor şi dansul fluturilor, ne îndeamnă să fim cu capul în nori. Uitând de perioada de izolare, părăsim pentru o clipă monotonia vieţii de interior, ecranul calculatorului, obsesia consumismului şi ne permitem un strop de…nebunie! Hoinăriţi pe câmpuri şi fâneţe, culegeţi flori sălbatice, bucuraţi-vă sufletul cu mireasma lor proaspătă, încărcată de lumină şi soare. Căutaţi un trifoi cu patru foi, veţi avea vreme să observaţi micile vietăţi mărunte ce forfotesc fericite de venirea primăverii.

Sufletul omului are nevoie din când în când să se dilate, să pătrundă orizonturile, confundându-se cu firea, nemărginirea, cerul şi pământul laolaltă! Şi cum să nu profiţi de tot ce natura oferă? Ieşiţi din casă, faceţi mişcare, plimbări, bicicletă, lucraţi în grădină, mergeţi în pădure, pe malul unei ape, în parc. Sănătatea organismului are numai de câştigat!

Se spune că, la fiecare sfârşit de săptămână tot al doilea locuitor al bătrânului continet merge în excursie peste munţi şi văi. Acest gen de mişcare este ieftin şi eficient. Antrenează musculatura corpului, întăreşte sistemul imunitar, combate stresul, fiind echilibrul ideal fizic şi nervos, mai ales pentru persoanele care muncesc mult. Hoinărind prin păduri, pe malul râurilor, uiţi de probleme şi nervozitate. Plimbarea este recomandată chiar şi celor neantrenaţi sau cu probleme de greutate. Ei vor alege trasee mai scurte şi vor face pauză de odihnă. Se vor purta pantofi comozi şi se vor folosi beţele speciale de mers. Găsiţi acea formă de mişcare ce vă poate aduce bucurie şi o stare de bine. Biletul ideal pentru sănătate. Succes!

Ieşiţi din casă, faceţi mişcare, plimbări, bicicletă, lucraţi în grădină, mergeţi în pădure, pe malul unei ape, în parc

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Mapamond

  Noi cazuri de variola maimuței depistate în Marea Britanie
  Încă 36 de cazuri de variola maimuţei au fost depistate în Marea Britanie, iar virusul ar putea deveni endemic în Europa, avertizează autorităţile sanitare, citate de Sky News.

  ARADON Sport local

  Urmează faza a doua în Liga 5
  ARAD. A fost şi ultima rundă a sezonului regular în cel de-al doilea eşalon valoric al fotbalului judeţean, Liga 5. Cunoaştem echipele calificate în play-off, care vor lupta pentru promovarea în elită, cu jocuri tur-retur, dar şi pe cele din play-out, care vor disputa încă un tur.

  Local

  Expoziţie documentară, de Bicentenarul Teologic
  Despre istoria învățământului teologic ortodox arădean, în formele sale de Institut și Academie.

  UT Arad

  Ilie Poenaru are ambiţii mari la UTA!
  Noul tehnician al UTA-ei a vorbit despre un loc în primele şase echipe din Liga 1. 2

  Local

   Pe mâna cui lăsăm Spitalul Județean? Video candidați!
  Cei patru candidați la șefia Spitalului Județean Arad și-au prezentat cum au știut mai bine proiectele de management.Nu fără show și fără acuze.

  România

  Alertă cu bombă la centrul comercial Bega din Timișoara
  Alertă, luni seară, în zona centrală a Timișoarei. Polițiștii și pompierii au evacuat centrul comercial Bega după ce un individ a sunat la 112 și a anunțat că în zona etajului al doilea ar fi plasată o bombă.

  Local

  12 premii I la Concursul Internaţional de Matematică şi Informatică "Caius Iacob"
  ARAD. Facultatea de Ştiinţe Exacte a Universităţii "Aurel Vlaicu” din Arad a premiat câștigătorii celei de a XII-a ediții a Concursului Internaţional de Matematică şi Informatică "Caius Iacob". La festivitate au participat din partea ISJ Arad, prof. Popa Alexandru, inspector școlar pentru matematică, cadre didactice ale Facultății de Științe Exacte, conducerea UAV.

  Local

  96 de câini salvați de Poliția Animalelor, la Gurba
  Câinii erau ținuți într-o casă, dar și în curtea locuinței, Poliția Animalelor fiind sesizată cu privire la situația de la Gurba. Cea care a „adunat” cei 96 de câini în imobil și în curtea acestuia locuiește în municipiu, potrivit informațiilor pe care le deținem, însă a venit de îndată la fața locului. Nu este pentru prima dată când femeia procedează în acest mod: adună câini în curțile unor imobile sau în imobile, crezând că îi poate îngriji. Și nu este pentru prima dată când Poliția Animalelor intervine în ceea ce o privește.

  Local

  A fost reziliat contractul pentru deşeurile din Zona 5
  Decizia s-a luat luni, prin vot, de Adunarea Generală a Asociaților a „ADI Deșeuri”.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.