aradon.ro Web analyticsSfaturile lui Reli. Pentru menţinerea sănătății niciun efort nu-i prea mare

De Aurelia Gabor

Sfaturile lui Reli. Pentru menţinerea sănătății niciun efort nu-i prea mare

Reactualizat la:
Scuturaţi-vă mantiile de ninsori, ploi şi vânt, lăsaţi lumina soarelui să vă îmbrace, căldura lui să vă pătrundă în suflet.
Scris de Aurelia Gabor - Scuturaţi-vă mantiile de ninsori, ploi şi vânt, lăsaţi lumina soarelui să vă îmbrace, căldura lui să vă pătrundă în suflet.

Sărbătorile ne-au adus laolaltă să trăim clipe unice, obiceiuri demult uitate, să redescoperim credinţa şi încrederea. Aveam nevoie de aceste zile pentru a ne cunoaşte pe noi şi pe cei din jur, pentru pacea interioară la care tindem fiecare.

Natura s-a trezit la viaţă, verdele crud ne încântă privirea, miroase a pământ şi iarbă, s-au întors păsările călătoare, florile şi vietăţile ne reamintesc miracolul existenţei şi iubirea. Primăvara, cu frumuseţea ei, bucură deopotrivă pe toată lumea, totul în jur ne îmbie la schimbare. O schimbare în bine o dorim fireşte, fiecare. Acest lucru implică în primul rând, sănătatea. Pentru menţinerea ei niciun efort nu va fi prea mare. Datoria noastră este să ne protejăm de tot ceea ce ne poate dăuna: oboseală, stres, alimentaţie nesănătoasă, alcool, tutun. Cu toţii ştim acest lucru dar, câţi suntem atenţi permanent la stilul de viaţă? De obicei, găsim justificări pentru fiecare greşeală.

De sărbători am gătit şi am mâncat de toate şi mult, că aşa este la noi. Bucate alese pentru toate gusturile, dulciuri cât încape, am ieşit la pădure, la un gratar, stropit cu ceva licori să alunece mai bine şi culmea, acul neobrăzatului cântar a „sărit” vreo două kilograme. Acesta este semnalul de alarmă care, ne va obliga să revenim la o alimentaţie bogată în fructe şi legume, să dublăm programul de antrenament la sală, bazin sau în aer liber pentru a reveni rapid la greutatea iniţială. Altfel, kilogramele se vor acumula şi când vom avea în plus vreo cinci, să ştiţi că vom scăpa de ele foarte greu.

Felul în care arătăm ţine de alimentaţie, sport şi odihnă. Lisa somnului lasă urme de neşters pe faţa noastră. Ridurile apar prematur, cearcănele ne dau un aer obosit furându-ne prospeţimea şi strălucirea. După un somn bun, o plimbare într-un parc sau pădure, înotul, dansul, muzica, ne pot relaxa. Să ne facem din primăvară o prietenă şi să renaştem odată cu ea.

Datoria noastră este să ne protejăm de tot ceea ce ne poate dăuna: oboseală, stres, alimentaţie nesănătoasă, alcool, tutun

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  Se caută morfina de la Spitalul Județean
  Peste 6000 de doze de morfină folosite pe o secție ATI Covid a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, secție care numără...12 paturi. Au fost folosite doze triple la pacienții internați sau unde s-a „dus” opioidul?

  Local

  UPDATE. Trafic oprit pe DN7, între Săvârșin și Birchiș în urma unui accident în care au fost implicate două camioane
  Circulația este deviată pe DJ 707 A. Accidentul rutier nu s-a soldat cu victime. 

  Local

  Dezastru la concursul pentru controlori la Nădlac
  Doar 5 din 31 de candidaţi au reuşit să treacă de proba scrisă pentru postul de controlor de trafic la Nădlac II. 1

  Local

  Se deschide, cu întârziere, ştrandul din Curtici
  CURTICI. Bugetul votat târziu, dar şi unele lucrări care au trebuit realizate pentru obţinerea autorizaţiilor necesare au făcut ca ştrandul de la Curtici să nu se deschidă în luna mai, cum se întâmpla de obicei, ci, în cel mai fericit caz, în a doua parte a lunii iunie.

  Oameni

  Indianul cu cea mai numeroasă familie din lume a decedat. Bărbatul a lăsat în urmă 38 de soţii, 89 de copii şi 36 de nepoţi
  Ziona Chana, indianul cu 38 de soţii, 89 de copii şi 36 de nepoţi, a murit duminică. Bărbatul ar ar fi suferit de diabet şi hipertensiune. 2

  Local

  „Opal”, centru de zi pentru adulţi cu dizabilităţi
  O investiţie de 680.842,54 de lei, inaugurată luni de DGASPC Arad, pe strada Mierlei din cartierul Grădişte. 1

  Local

  Membri noi în Comisia de ordine publică
  2

  Local

  A venit a doua tranșă de bani pentru plata personalului din centrele de vaccinare
  Suma de două milioane de lei acoperă, la zi, cheltuielile cu personalul și facturile aferente activității în centre. 1

  Local

  USR continuă cu Sergiu Vlad la Municipiu
  Conferința municipală de alegeri a USR Municipiul Arad s-a desfășurat sâmbătă, iar Sergiu Vlad continuă în fruntea organizației. 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.