aradon.ro Web analytics

Sfaturile lui Reli. Sportul, paşaportul copiilor spre sănătate

De Aurelia Gabor

Sfaturile lui Reli. Sportul, paşaportul copiilor spre sănătate

Lăsaţi copii să facă sport! Perioada de creştere şi dezvoltare, din copilărie până în adolescenţă, necesită o mare atenţie din partea părinţilor. Această perioadă va fi paşaportul lor spre sănătate.
Scris de Aurelia Gabor - Lăsaţi copii să facă sport! Perioada de creştere şi dezvoltare, din copilărie până în adolescenţă, necesită o mare atenţie din partea părinţilor. Această perioadă va fi paşaportul lor spre sănătate.

Familia şi medicul pediatru au datoria să descopere orice deficienţă apărută în postura copilului şi măsurile terapeutice trebuiesc luate imediat. Este mai uşor să prevenim decât să tratăm, există mijloace la îndemână pentru fiecare caz în parte. Modificările de postură pot să apară la vârste fragede, dar descoperite la timp şi tratate cu deosebită atenţie au toate şansele să fie corectete.

Copilul va fi urmărit încă de la primii paşi, vom fi atenţi cum ţine laba piciorului, poziţionarea genunchilor, forma spatelui. Sunt anomalii care, neobservate la timp, vor antrena odată cu vârsta, tot felul de deficienţe fizice greu de tratat. Să nu uităm că medicii, printr-o simplă radiografie pot detecta în timp util orice problemă. Este nevoie doar să apelăm la ei, sunt singurii care vor hotărâ tratamentul şi forma de recuperare a copilului.

Nu neglijaţ nici traumatismele care pot să apară la adolescenţi în urma practicării unor sporturi mai periculoase, cum ar fi schiul, rolele şi skateboardul. Acestea vor fi practicate sub supravegherea unui specialist, copilul va purta echipament de protecţie, iar timpul de joacă va fi limitat. Nu-i putem opri să facă ce le place, important este să-i supraveghem permanent. Gândiţi-vă că marii campioni suferă şi ei multe traumatisme la antrenamente sau concursuri şi mulţi rămân cu sechele. Dacă nu vrem să-i facem campioni, atunci să-i protejăm. Vom stabili împreună cu medicul şi antrenorul ce sport se potriveşte copilului, frecvenţa, durata şi intensitatea antrenamentului. Important este să practice cu plăcere forma de mişcare ce-i este recomandată, ţinând cont de eventuale afecţiuni, vârstă, sex, condiţie fizică, nu neglijaţi niciun amanunt. Este în joc sănătatea copilului şi cu toţii dorim să-i protejăm şi să-i conducem în viaţă pe drumul cel mai bun.

Familia şi medicul pediatru au datoria să descopere orice deficienţă apărută în postura copilului

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  Cu Dacia pe liniile de tramvai
  S-a întâmplat marți seara, pe Calea Aurel Vlaicu. Un șofer a ajuns cu mașina pe liniile de tramvai, pe Calea Aurel Vlaicu, după ce nu ar fi acordat prioritate.

  România

  Patru primari plecați de la PSD la PNL s-au întors la Social-Democrați
  Patru primari care au fost aleşi din partea PNL „se întorc” la PSD, anunţă liderul PSD Giurgiu, deputatul Marian Mina. 2

  Local

  Aglomerație la frontieră: sute de minute de așteptare pentru automarfare
  Șoferii de „TIR” au nevoie de răbdare, în continuare, în drumul lor spre țările vecine. Poliția de Frontieră Română anunță valori de trafic crescute la automarfare, la granița dintre România și Ungaria, dar și între România și Bulgaria. 1

  Local

  Un deținut din Arad, suspectat că ar fi folosit metoda „accidentul” din spatele gratiilor
  Înșelăciune prin metoda „Accidentul”: o femeie în vârstă de 85 de ani, din Sibiu, a fost sunată de un deținut din Penitenciarul Arad, cerându-i-se suma de 4 mii de lei pentru o operație a fiului său. O fată de 16 ani a ridicat banii de la victimă, însă a fost prinsă de polițiști. 2

  ARADON Sport local

  Remarcaţi pe tatami din Serbia
  1

  UT Arad

  UTA a căzut pe locul 9!
  3

  ARADON Sport local

  Pas cu dreptul în Liga Elitelor U19

  ARADON Sport local

  Încă o pierdere pentru boxul arădean!
  Adolf Ivanovici a pierdut cel mai important meci, cel cu virusul COVID-19! 5

  Local

  Curtici, orașul cu cea mai mare incidență din țară. Municipiul Arad, pe locul 3
  Orașul arădean Curtici continuă să înregistreze cea mai mare incidență din țară, în rândul orașelor. 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.