aradon.ro Web analytics
17 clădiri pe 7.000 de metri pătraţi, în Şega

De Diana Duțu

17 clădiri pe 7.000 de metri pătraţi, în Şega

Zona rezidenţială va cuprinde locuințe individuale, bifamiliale și în regim duplex cu un regim de înălțime maxim de S/D+P+2E+M.
Scris de Diana Duțu - Zona rezidenţială va cuprinde locuințe individuale, bifamiliale și în regim duplex cu un regim de înălțime maxim de S/D+P+2E+M.

ARAD. O nouă zonă rezidenţială ar urma să prindă contur în municipiu, pe strada Constantin Brâncoveanu. Investiţia se va întinde pe o suprafaţă de teren de 7.418 de metri pătraţi, proprietate a trei persoane fizice: Bodre Ovidiu Beniamin, Bodre Valeria şi Brădean Liana-Cristina.

„Zona studiată este situată în intravilanul municipiului Arad, în partea de nord-vest a oraşului, în cartierul Șega, într-o zonă nouă de locuit, o zonă care a rezultat ca extindere pe terenuri arabile în intravilan. (…) Pe amplasament nu au fost identificate elemente valoaroase ale cadrului natural. Terenurile sunt în totalitate neamenajate, fără plantații. (…) Folosința actuală este teren arabil și teren curți construcții în intravilan. (…) În interiorul terenului aferent investiției sunt propuse căi de circulație rutieră și pietonală, și se propun platforme și locuri de parcare exclusiv pe parcelele proprietate privată, fiind interzisă amenajarea de locuri de parcare pe domeniul public” – se arată în documentaţia de urbanism aferentă investiţiei.

20 de parcele, în total

Potrivit aceleiaşi surse, incinta supusă reglementărilor urbanistice se va parcela în 20 de parcele, cu destinație după cum urmează: •17 parcele cu destinație rezidențială, în suprafață totală de 6.789 mp, reprezentând 91,52% din suprafața totală a terenului; •1 parcelă cu destinație spații verzi, în suprafață de 112 mp, reprezentând 1,51% din suprafața totală a terenului; •2 parcele cu destinație circulații/drumuri (circulații auto+pietonale), în suprafață totală de 517 mp, reprezentând 6,97% din suprafața totală a terenului.

„Se acceptă unificarea parcelelor, fără limitare maximală a suprafeței rezultate, cu respectarea condiției ca adâncimea parcelei să fie mai mare decât lățimea. Se acceptă dezmembrarea parcelelor aferente caselor de tip duplex ulterior obținerii autorizațiilor de construire, conform celor 2 apartamente rezultate” – indică arhitecţii. Regimul maxim de înălțime este S(D)+P+2E+M.

Accesul

În prezent, accesul la suprafaţa de teren vizată se face prin drumul aflat în continuarea străzii Constantin Brâncoveanu (cu parcurs de est spre vest, și cotitură spre sud). „Profilul străzii Brâncoveanu are o geometrie variabilă, începând de la un profil de 15 metri, și trecând ulterior la un profil de 10 metri. Se propune păstrarea, preluarea și continuarea profilului acestui drum, în forma și conținutul aprobate conform PUZ aprobat prin HCLM Arad nr. 194/2017, ca linie directoare de dezvoltare a zonei” – se arată în documentaţie.

5 ani

Termenul estimativ de finalizare a proiectului rezidenţial este de 60 de luni de la data obținerii HCLM Arad.

 

La transparenţă

Proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației de urbanism Plan Urbanistic Zonal și a Regulamentului Local de Urbanism (RLU): Zonă rezidențială Strada Constantin Brâncoveanu F.N. – Arad se află la transparenţă. Cei interesaţi pot depune în scris recomandări, sugestii şi opinii până la data de 18 septembrie 2020, la registratura Primăriei Municipiului Arad. Proiectul de hotărâre poate fi consultat pe pagina www.primariaarad.ro sau la Serviciul Relaţii cu Publicul, camera 5.

 

7 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Mihai says:

  Atenție, celălalt dezvoltator care urmează să construiască blocuri in zona Calea Aurel Vlaicu și Calea 6 Vânători, este firma BLOC 09 ARED Kft, în traducere, dacă aveți vreo nemulțumire legată de viciile de construcție, mergeți și vă judecați în Ungaria, dacă vă ține cureaua, ați priceput, măi, fraierilor? Asociații sunt tot din Arad, dar fug de răspundere stabilindu-și sediul în afara țării. Asta este o altă găselniță a celor de la ARED. Atenție la calitatea instalațiilor și a construcției! Sper să țineți minte aceste observații și recomandări.

 2. Teretean says:

  Pina de Revelion sint vindute toate, 🎯 drept la tinta administratia Falca a fortat peste 19famili sa vinda locuintele cu mult sub pretul pietei si sa se mute te miri pe unde westfild, via carmina sau Europa alti au ales Zadareni, Calugareni sau Zimand. Abia si-au vindut locuintele din centrul vechi si Rasfartai unde sau vazut abandonati de autoritati. Te intrebi acum cine sint scursurile societati 🤔 romani competenti sau tigani analfabeti? Zeci de hectare abandonate intentionat de catre angajati statului dea lungul Muresului de la strada Ialomitei pina pe Marului.

 3. Stana says:

  Ma intreb si eu, cine este acest Bodre Ovidiu si oare de unde au bani de asa terenuri?? Alo ANAF, se aude?? Aaaaa traim in Romania!! Am inteles…!!!

 4. Dica says:

  1.5 % spații verzi e putin.Ar trebui un procent mai mare obligatoriu prin lege poate 50%ar fi bine.

 5. Local

  Covid Arad: 696 cazuri, din peste 3 mii de teste
  3.185 de teste au fost realizate în județul Arad, de marți până miercuri. Dintre acestea, 2.626 au fost teste rapide, iar 559 au fost teste RT-PCR.

  Local

  Șoferiță din Arad aflată sub influența amfetaminei, implicată într-un accident
  Un eveniment rutier în care au fost implicate două autoturisme a avut loc marți seara, pe o stradă din municipiul Arad. Incidentul s-a soldat exclusiv cu pagube materiale, potrivit IPJ Arad. Șoferii implicați în eveniment au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative. Nu același lucru l-a indicat și aparatul Drugtest. În urma testării, rezultatul a fost pozitiv pentru cannabis și amfetamină în cazul unuia dintre cei doi conducători auto, o tânără de 24 de ani, din Arad.

  Local

  Plecat de acasă, un bărbat din Chișineu-Criș este căutat de polițiști
  Ștefan Tolnai, în vârstă de 65 de ani, din orașul Chișineu-Criș, a plecat de acasă în seara de 25 ianuarie și nu s-a mai întors. Polițiștii îl caută.

  România

  34.255 de cazuri din peste 100 de mii de teste, în 24 de ore
  România a „doborât” recordul stabilit marți, în ceea ce privește numărul de cazuri noi de Covid-19 înregistrate. 6

  Local

  Premiaţi în „Luna Culturii la UVVG”
  Virgil Jireghie şi Televiziunea Arad au primit premiile „Ioan Slavici”, respectiv, „Mihai Eminescu”.

  ARADON Sport local

  Coman și Vidrea au început cu victorii sezonul indoor
  BUCUREȘTI. Nicolae Marian Coman și Răzvan-Gabriel Vidrea au câștigat probele de alergare de 1500 și 800 de metri la Cupa RMA București. Competiția care a deschis sezonul indoor s-a disputat în Sala „Ioan Soter” din cadrul CSNB „Lia Manoliu”.

  Local

  Interviu cu europarlamentarul Vlad Botoș, membru în Renew Europe Group „Mă îngrozesc cât de mult s-a putut degrada orașul nostru”
  Interviu cu europarlamentarul Vlad Botoș despre Arad, prezentul care lasă de dorit și viitorul care ar putea fi altfel. 4

  România

  Vasile Dâncu despre activarea rezerviştilor: „Nu suntem într-o asemenea situaţie”
  Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a declarat miercuri că nu s-a discutat despre activarea rezerviştilor. Declaraţiile au fost făcute înainte de şedinta Consiliului Suprem de Apărare a Ţării în care se va discuta despre criza din Ucraina. 1

  România

  Guvernul Ciucă a aprobat plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze naturale
  Guvernul a aprobat marți plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze. Astfel, consumatorii casnici nu vor plăti mai mult de 0,80 lei/kwh la energie electrică și 0,31 lei/kw la gaze naturale. Premierul spune că a decis ridicarea nivelului de compensație. 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.