aradon.ro Web analytics
Amenzi dublate pe incendierea deșeurilor

De Andreea Pintea

Amenzi dublate pe incendierea deșeurilor

Foto: DGPL Arad
Poliția Locală Arad a aplicat amenzi cu o valoare dublă față de anul trecut pentru cei care au incendiat diverse deșeuri.
Scris de Andreea Pintea - Poliția Locală Arad a aplicat amenzi cu o valoare dublă față de anul trecut pentru cei care au incendiat diverse deșeuri.

ARAD. Incendierea deșeurilor rămâne o practică uzuală a arădenilor care vor să scape de resturile din gospodărie. Pe lângă incendierea resturilor vegetale, deseori se dă fost chiar și la materiale plastice, ceea ce cauzează un disconfort puternic tuturor locuitorilor. În acest context, Poliția Locală intervine tot mai des și aplică amenzi celor care nu respectă mediul.

Plasticuri, cabluri și componente auto

Recent, polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au constatat existența unui fum dens în cartierul Drăgășani, ca urmare a incendierii unor deșeuri provenite din dezmembrări auto, în perimetrul unei gospodării.

O altă speță a fost identificată recent, pe str. Barbu Lăutaru, unde tot o persoană fizică a procedat de incendierea unor deșeuri din plastic, cabluri și componente auto.

Ambii contravenienți au primit amenzi de câte 10.000 de lei, pentru nerespectarea obligațiilor prevăzute de OUG nr.92/2021-privind regimul deșeurilor”, transmite DGPL Arad.

Poliția Locală atrage atenția tuturor cetățenilor și societăților comerciale din municipiu asupra faptului că sancțiunile cu amendă prevăzute de legislație sunt în cuantum de la 10.000-20.000 lei pentru persoane fizice și de la 50.000-70.000 lei pentru persoane juridice.

142 mii lei, amenzi

În anul 2021, activitatea sancționatorie a Biroului Protecția Mediului privind incendierea deșeurilor și deversarea lor neautorizată s-a dublat față de anul anterior, fiind aplicate amenzi în valoare de 142.500 lei, în mai puțin de 11 luni, față de 75.000 lei, în tot anul 2020. Acest demers a căpătat mai multă greutate după adoptarea noului act normativ privind regimul deșeurilor, respectiv OUG 92/2021. Dacă Legea 211/2011 – abrogată prin prin OUG 92 din august a.c. – prevedea sancțiuni între 3.000 și 6.000 lei pentru persoane fizice și între 20.000 și 40.000 de lei pentru persoane juridice, ordonanța de urgență recent intrată în vigoare stabilește amenzi între 10.000 și 20.000 lei pentru persoane fizice și între 50.000 și 75.000 de lei pentru persoane juridice.

Deși activitățile contravenționale amintite, ca și alte activități ilicite ce afectează mediul ambiant, persistă în mai multe zone ale orașului, poliția locală continuă intensificarea progresivă a activităților de control efectuate în teren, aspect ce va fi relevat și de evoluția măsurilor de notificare și sancționare ce vor fi puse în practică până la finele anului 2021 și în 2022”, au mai precizat autoritățile.

3 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Tamerlan says:

  Pe Câmpul liniștii zilnic iese din dum gros din zona metalcomp-cucoțu.
  Oricine trece pe stradă poate observa și mirosi fumul dens și negru înnecacios.
  Am sunat deseori la Mediu și nu răspunde nimeni.
  Poate oare poliția locală să se ocupe de problemă?

 2. Poluare mascata says:

  Despre arderea uleiului uzat ce da fum foarte toxic nimic?Vai de plămânii arădenilor.

 3. Local

  Premiul Național „Mihai Eminescu” a ajuns la Arad
  La cea de-a XXXI-a ediție a Zilelor Eminescu, desfășurată la Botoșani, poetului arădean Vasile Dan i-a fost înmânat acest premiu pentru cartea „O cartografie a invizibilului”.

  Local

  Arădeanul Relu Pănescu a intrat în competiția Survivor
  La 50 de ani, arădeanul a plecat în Republica Dominicană, acolo unde se desfășoară competiția televizată Survivor. 1

  Local

  Consilierul local Florin Stana a salvat un om în Munții Țarcu
  Pasionat de munte, consilierul local Florin Stana este mai mereu pe munte, împreună cu familia sa. Duminică, însă, prezența sa a fost una salvatoare pentru un schior care s-a aflat la un pas de moarte. 5

  Oameni

  Ce dietă urmează Sharon Stone de arată excepţional la 64 de ani
  La 30 de ani de la Basic Instinct, actriţa este mereu în formă datorită dietei şi a antrenamentelor pe care le urnează cu sfinţenie. 2

  Mapamond

  VIDEO. Scenă incredibilă la Bruxelles: femeie împinsă pe linia de metrou, trenul s-a oprit la câţiva metri!
  Scena, petrecută vineri, 14 ianuarie, a fost surprinsă de camerele de securitate. 2

  Mapamond

  Marea Britanie renunţă la certificatul verde din 26 ianuarie. Englezii vor avea de respectat o singură condiţie obligatorie
  Certificatul de vaccinare introdus înainte de Crăciun va fi, cel mai probabil, desfiinţat pe 26 ianuarie, când guvernul va revizui reglementările anti-Covid. Cetăţenii trebuie să respecte doar obligaţia de a purta masca în interior. Măsurile se înscriu în gândirea britanicilor, care şi-au propus să „trăiască împreună cu virusul”. 22

  Local

  COVID în Arad: trei decese în 24 de ore! Numărul internaților, în creștere
  În această dimineață, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, cuprinzând date furnizate de Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad, la nivelul județului Arad erau înregistrate 1.533 de cazuri active. 19

  Local

  Grevă de avertisment în școli
  Miercuri între orele 11:00-13:00 profesorii din învățământul preuniversitar vor intra în grevă de avertisment. 4

  ARADON Sport local

  Narcis Jurj, convocat la naționala de futsal Under-19
  „Tricolorii” U19 vor juca două meciuri de pregătire cu selecționata similară a Moldovei.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.