TÂRNOVA. “În data de 9 august, în jurul orei 22:30, pompierii militari ai Detașamentului Ineu, au fost solicitați să intervină de urgență pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească, în localitatea Târnova. Pentru misiune au fost dislocate o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autospecială SMURD pentru protecția personalului propriu, încadrate cu opt salvatori. În sprijin a intervenit SVSU Târnova. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la anexa gospodărească care servea drept magazie, cu posibilitate de extindere la casă. Intervenția promptă a forțelor a făcut ca incendiul să fie localizat și lichidat în limitele găsite. În urma incendiului a ars magazia cu bunurile aflate în interior pe o suprafață de aproximativ 30 de metri pătrați, iar casa a fost salvată. Din fericire, nu s-au înregistrat victime. Cauza probabilă a incendiului este scurtcircuit electric”, au transmis reprezentanții ISU Arad.Pompierii precizează că majoritatea incendilor de natură electrică s-au produs ca urmare a defectelor apărute în exploatarea cablurilor, montării necorespunzătoare pe materiale combustibile sau a suprasarcinilor.Pentru prevenirea incendiilor de natură electrică pompierii recomandă următoarele: 1. Verificaţi instalaţia electrică!O instalaţie veche poartă riscul de incendiu sau de avariere a aparatelor electrice din casă.2. Nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite!În cazul în care observaţi că priza se mişcă sau că în jurul întrerupătorului există orificii libere, va trebui să cereţi ajutorul unui specialist pentru schimbarea prizei/întrerupătorului şi pentru izolarea zonei respective.3. Nu suprasolicitaţi o priză!Cele mai multe incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent.4. Marcaţi fiecare priză!În momentul în care conectaţi un consumator mare la o priză fără împământare, există riscul ca surplusul de curent să ducă la arderea aparatului sau la electrocutarea celor din jur. Citiţi eticheta sau manualul de instrucţiuni al fiecărui aparat, pentru a vedea ce fel de sursă de curent necesită.5. Nu improvizaţi!Fie că este vorba de reparaţia unui aparat electrocasnic, de prelungirea traseului unui cablu sau derepararea unei siguranţe, improvizaţiile reprezintă un pas sigur către incendiu.6. Folosiţi aparatele corespunzător!Este foarte important să folosiţi aparatele electrice şi electrocasnice conform manualului de instrucţiuni.
Anexa unei case a luat foc, marți seara, la Târnova
Anexa unei case a luat foc, marți seara, la Târnova
Pentru stingerea incendiului, care amenința să se extindă la locuință, a intervenit Detașamentul de Pompieri Ineu cu o autospecială cu apă și spumă, în sprijin venind și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Târnova. Incendiul a fost stins în limitele găsite. S-a stabilit că focul a pornit de la un scurtcircuit electric.
Trimite articolul
XCele mai citite știri
8
Local
Pompierii arădeni au salvat, de pe acoperișul unui magazin, patru pisoi de doar câteva săptămâni.
Local
Hidrologii au instituit un Cod galben de viituri, valabil joi până la miezul nopţii pe râuri din 14 judeţe, printre care și Aradul.
Local
Polițiștii arădeni au introdus, în anul 2022, în MBIS datele a 564 de persoane.
Local
Echipajele Ministerului de Interne sunt la datorie pentru cei mici până la ora 15:00.
Local
Vineri, 2 iunie, este Ziua Națională a Adopției. 13 familii arădene au primit, de la începutul anului 2023, atestat de familie adoptatoare.
Citiți principiile noastre de moderare aici!